Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
neshaoct

Ferrari mora da napravi pobednički automobil

Recommended Posts

alonso%20f1.jpg

Kako zna i ume…

Na redu je trka u Ostinu u Teksasu a Fernando Alonso mora da ima dovoljno brz auto da pobedi Fetela kako bi ostao u trci za šampionsku titulu. Španac je uspeo da smanji razliku za tri boda na poslednjoj trci, plasmanom na drugo mesto, ali Fetel, koji je startovao sa poslednje pozicije, na kraju je završio na trećoj poziciji.

Montecemolo je pohvalio Alonsa zbog drugog mesta što je sjajan rezultat ako se uzme u obzir da je napravio tek sedmo vreme u kvalifikacijama. Montecemolo je posle razgovora sa Domenikalijem i glavnim inženjerima dao nalog svima da rade koliko god je potrebno kako bi napravili bolid sposoban da pobedi Fetela. ''U nedelju je Alonso odvozao fantastičnu trku i dao 120 odsto sebe, boreći se na kraju i za pobedu.'' rekao je Montecemolo.

''Ipak, jasno je da moramo da uradimo još u naredne dve trke. To je ono što sam zahtevao od tima i Domenikalija. Imamo pred sobom deset odlučujućih dana, i moramo da uradimo sve što je potrebno kako bi u Teksas stigli sa bolidom sposobnim za pobedu. Dosta je bilo priče, to se ne računa, moramo da se posvetimo našem cilju.''

Montecemolo je dodao da je iza njih težak vikend i da poboljšanja koja je Ferari doneo u Abu Dabi nisu dala željene rezultate na stazi. ''Teško je reći šta je postignuto za vikend. U subotu uveče sam posmatrao situaciju i nije mi izgledala jasno. Želim da znam zašto delovi koje smo doneli u Abu Dabi nisu doneli željena poboljšanja na F2012 jer je bilo očigledno da Alonso u kvalifikacijama nije bio u stanju da se bori sa ostalima za čelne pozicije, uprkos suprotnim očekivanjima naših inženjera.''

Ipak, Montecemolo veruje i dalje da će na kraju Ferari slaviti:

''Bez obzira na sve, ostajem uveren da je sve moguće. Sve zavisi od nas, ali ipak u ovih 15 godina u kojima se borimo za titule videli smo mnoge teške i komplikovane trenutke i mnoge preokrete. Na nama je da damo sve od sebe i prevrnemo svaki kamen u potrazi za brzinom. Moraju svi da daju 120 odsto svojih mogućnosti kao što to radi Alonso…''

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Staza u Americi je Tilkeova. To je rukopis koji Ferrari teško čita. Za dve nedelje ne može ništa spektakularno da se dogodi.

Ostaje da se vade u Brazilu. To je staza gde se očekuje redosled kao u Monci. Tj inferiornost Red Bulla zbog nedostatka snage Renoovog motora, dominacija Ferrarija i McLarena.

Sent from my HTC Desire HD A9191 using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ako za celu sezonu (računajte i razvoj) nisu mogli da naprave i poboljšaju bolid teško da će nešto uspeti za sledećih 10 dana.

Share this post


Link to post
Share on other sites

tesko mogu bilo sta da urade sad na kraju sezone,i sa poboljsanjima,redbul je ipak brzi,na moju nesrecu a i ostalih koji navijaju za ferarri.mogu nesto da urade sa dobrom strategijom na trci,jer je za sve staza u teksasu nepoznanica

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prethodna sezona je bila čudo

Fernando%20Alonso%202012%2033.jpg

Fernando Alonso je izjavio da je pravo čudo rezultat koji je on sa Ferarijem napravio u prethodnoj sezoni, jer je na početku sezone automobil bio sporiji od najbržih za nekih 1,5 sekundi po krugu.

Španac koji se do kraja borio za titulu sa Fetelom, i izgubio je za svega tri boda, okarakterisao je sezonu iza sebe kao jednu od najboljih ikada u njegovoj karijeri ''Srećan sam sa onim što smo postigli'' rekao je pobednik tri trke u 2012. ''Na kraju, izgubili smo titulu za samo tri poena, a ja sam odvozao možda i najbolju sezonu u životu i sada razmišljam o onome što nam predstoji naredne godine. Ovo je bilo čudo, trka po trka, i način kako smo se poboljšavali. Definitivno nismo izgubili titulu u Brazilu, to se desilo na Spa i na Suzuki.''

Alonso će se truditi da izbegne bilo kakav incident naredne godine, nadajući se da će i automobil biti dodatno unapređen i da će imati malo više sreće nego što je imao ove sezone.

''Sledeće godine pokušaćemo da poboljšamo bolid, kako bi bili bolji u kvalifikacijama i startovali sa boljih pozicija a takođe, trudiću se da izbegavam bilo kakve incidente. Hajde da se nadamo da ću imati malo više sreće''

Alonso ulazi u svoju četrvtu sezonu sa Ferarijem u 2013…

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

F1: Šefovi timova izglasali - titulu je zaslužio Alonso

alonso%20f1.jpg

Šefovi timova Formule 1 izglasali su Ferrarijevog pilota Fernanda Alonsa za najboljeg vozača minule sezone, iako je titula u ''ludoj'' završnici otišla po treći put u ruke Red Bullovog Sebastiana Vettela.

Christian Horner (Red Bull), Stefano Domenicali (Ferrari), Martin Whitmarsh (McLaren), Ross Brawn (Mercedes), Eric Boullier (Lotus), Frank Williams (Williams), Bob Fernley ( Force India), Monisha Kaltenborn (Sauber), Cyril Abiteboul (Caterham), John Booth (Marussia) i Luis Perez-Sala (HRT) su osobe koje su delile glasove ekvivalentne bodovima u trkama Svetskog šampionata (25 za prvo mesto, 18 za drugo, 15 za treće...). Čak osam od pomenutih 11 šefova dalo je 25 bodova Alonsu, koji je na kraju ''slavio'' sa 71 bodom prednosti ispred Sebastiana Vettela (269-198). Treće mesto pripalo je bivšem McClarenovcu Lewisu Hamiltonu.

Podsećanja radi, šampionat je odlučen na poslednjoj trci u Brazilu, kada je Vettel, uprkos lošijem plasmanu od Alonsa, slavio sa tri boda prednosti ispred Španca.

Recimo i to da je ovo drugi put da Alonso osvaja ovu nagradu i to ponovo nakon što je u poslednoj trci sezone, 2010. godine u Abu Dabiju, izgubio šampionat. Tada je Vettel slavio sa četiri boda prednosti.

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...