Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Top Gear bira najgori automobil

Recommended Posts

top%20gear%202011.jpg

Ljubitelje emisije Top Gear uskoro očekuje prava poslastica – specijalno DVD izdanje posvećeno izboru za najgori automobil na svetu svih vremena. Ako su vam zbog pauze u emitovanju novih epizoda serijala Top Gear nedostajali Džeremi Klarkson (Jeremy Clarkson) i ekipa, evo prave vesti za vas. Fanovi Top Gear-a moći će uskoro da potraže na internetu specijal koji će se zvati Worst Car in the World Ever, s obzirom da će se DVD sa ovim naslovom naći u prodaji od 19. novembra. Među kandidatima za najgori automobil našli su se modeli Peugeota, Forda, Mahindre, poljskog proizvođača FSO, Alfa Romea, Citroena, Saaba, ali i Rolls Royce-a i Porschea.

Novi specijal u trajanju od 73 minuta osim najgorih i voditeljima Top Gear-a najomraženijih automobila, donosi i prikaze nekih vrhunskih sportskih modela poput Ferrarija 458 Spider, Toyote GT86, Lexusa LFA i Mercedesa SLS. Da podsetimo, BBC je pomerio emitovanje 19. sezone serijala Top Gear za početak 2013. godine.

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nije Top Gear izbor, ali kažu da je najgori auto na svetu ovaj Hoffmann iz 1951. godine:
 

 
Ekipa sa ''Jalopnika'' ga poredi sa Yugom i kaže:

A Yugo may as well be a Maybach compared to the Hoffmann, the actual worst car ever built. I know because I drove it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeremy Clarkson objavio svoju listu 10 najgorih automobila

 

110964-top%20gear%207.jpg

 

Uz činjenicu da su se na Clarksonovoj listi najgorih našli i neki neočekivani modeli, poznati britanski automobilski novinar ne krije da su na njegov izbor uticali različiti neobični faktori, uključujući i lično raspoloženje prilikom testiranja.

 

  • Vauxhall Astra SRi Nav
  • Infiniti Q30 Premium Tech
  • Škoda Superb SE L Executive
  • Zenos E10 S
  • Renault Kadjar Signature Nav
  • BMW X1 xDRIVE25d
  • SEAT Leon X-Perience SE Technology
  • Nissan GT-R Track Edition
  • Volkswagen Scirocco 2.0 TDi
  • Hyundai i800


Prvi automobil na Clarksonovoj ''čudnoj'' listi najgorih automobila iz 2015. i 2016. godine je aktuelna generacija Opelovog modela Astra koji je svojeglavi Britanac opisao kao ''crveni automobil sa turbo punjačem o kome se više nema šta reći''. Clarksonu se mnogo više dopada Ford Focus. Za aktuelnu generaciju Škodinog reprezentativnog modela Superb Clarkson kaže: ''Ima duše onoliko koliko duše ima zamrzivač''. Mnogo bolje nije prošao ni Renaultov novi crossover Kadjar dCi 130: ''Dosada!'', kaže Clarkson. Na listi je i Hyundai i800 za koji Clarkson smatra da u stvari treba da bude na listi najgorih automobila svih vremena. ''Pre bih nanosio kremu na zadnjicu Jamesa Maya nego opet putovao u ovom kombiju. Hyundai ima dobrih automobila, ali ovaj ne spada među njih, jer je ružan, spor i beskrajno dosadan''. Među najgorima je i superbrzi britanski automobil Zenos E10 S za koji Clarkson kaže: ''Zabavan je sve dok možete da podnosite buku i dok vam ne zatrebaju kočnice. Nije zabavno ići prema drvetu u oblaku dima koji stvaraju blokirani točkovi''.

 

Tu je i BMW X1 xDrive 25d. Clarkson ga opisuje ovako: ''Izgleda da u BMW-u zaista nisu želeli da prave X1 prve generacije. Onda su odlučili da ga prave u Indiji, Kini i Rusiji. I deluje kao da je napravljen tamo. S obzirom na dobre rezultate prodaje ''mešalice za beton'', u BMW-u su napravili i X1 druge generacije. Na testu sam vozio model sa pogonom 4x4, a već na travi automobil je bio neupotrebljiv. Novi X1 u suštini nije loš, ali je daleko od onoga što bi na sebi trebalo da nosi BMW oznaku''. Za SEAT Leon X-Perience Clarkson kaže da je ''neopisiv gubitak metala, stakla i plastike''. ''Drago mi je što mi je SEAT ustupio ovaj automobi na test, jer sam nakon toga potvrdio svoje ranije mišljenje da su njihovi automobili čisti gubitak vremena'', kaže na kraju Clarkson. Zbog svoje sirovosti i neupotrebljivosti van trkališta, Clarkson je među najgore automobile svrstao i Nissan GT-R Track Edition za koji kaže da je opasan i potpuno neupotrebljiv. Prvi automobil koji je Clarkson posedovao bio je originalni VW Scirocco. Onoliko koliko ga je uvek hvalio, toliko sada kritikuje aktuelni istoimeni model koji pokreće dvolitarski TDI motor. ''Anđeo se pretvorio u losa. Pogrešno zvuči i zasnovan je na Golfu VI umesto na mnogo boljem Golfu VII. Sve zajedno, samo me podseća na to koliko želim Golf GTI''. Clarksonu se, na kraju, ne dopada ni Infiniti Q30 koji pokreće 2.2 litarski dizelski motor. ''Preglasno, bez dovoljno snage za preticanje običnog kampera. Ako ništa drugo, ne izgleda loše''.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...