Jump to content
FAS Goran
aca777

Šta sa automobilom posle ozbiljnog udesa? / Popravka nakon saobraćajke

Recommended Posts

nazalost imao sam udes, auto je udaren u prednju levu stranu, najvise u tocak, e sad cekam majstora da vidi sta je sve polomljeno, al trebalo bi da je ovako: prednji levi tocak je pomeren u nazad, felna je iskrivljena, guma iscepana, sad veovarno i to sto drzi tocak je otislo,rame, viljska, ne znam sta sve tu ide, prednje levo krilo je pokrivljeno, a prednja vrata i sve iza je sve ok, hauba je ok, a sa te leve strane je otisao i branik po levoj strani (sad visi i drzi se na desnu stranu) far, zmigavac, i drzac motora, jer motor i menjac vise :( Hladjak mi se cini ok, mada je voda negde iscurela, a i ulje (mozda je iz menjaca). to je to. sa desne strane izgleda netaknuto. Dakle leva strana do A stuba (ili do pocetka vrata,a sama vrata i do kraja leve strane je sve ok), i ovoliko koliko sam napisao ispod haube.. jos i unutra gde se drze noge, onaj lim je na vozacevom mestu dosao skoro do papucica. menjac nemogu da izbacim iz brzine.. tacnije informacije cu opisati kasnije posle pregleda majstora. dusa me boli jer smo ga sredjivali mesecima od kako smo ga kupili u dobrom stanju, da je sad bio u odlicnom.. registrovan je do aprila, i ima atestirani plin.

od vas bih voleo da cujem misljenje da livredi ovo popravljati, i kolika bi me iznela popravka za ovo sto sam napisao (delovi i ruke), delove nebi uzimao nove nego bih otisao na neki otpad, ili jurio ljude sto prodaju delove sa stranca..

Ako ipak nije za popravljanje, koliko bi dobio kad bi ga ovako prodavao komplet a koliko na otpad komplet? Nebih verovatno na delove, jer nemam znanja da ga skidam deo po deo a ni duse da ga gledam mesecima cerupanog jer sam ga zavoleo zbog lepih uspomena.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa nije baš blago oštećenje pa da može lako da se sredi. Sličan udarac je moj Jugo dobio samo slabije jačine, tj otišli su felna, krilo iscepano potpuno i amortizer. Nekim čudom je ostalo bilo sasvim ok i jedan far je izleteo od udarca. Ovo ti pišem da bih ti preneo moje iskustvo sa tim, auto je pre nesreće bio u savršenom stanju, lepo povlačio i držao se za svoje goidne i veličinu guma neverovatno dobro u krivinama. Posle nezgode sam imao osećaj da će se raspasti u krivini, stalno je nešto crkavalo, osigurači iskakali bez razloga, škripao i cičao na dodavanja gasa i dobio nerealno veliki luft u letvi volana, a nigde vidljivog kvara nije bilo. Očigledno je, jadan, bio suviše star za takav udarac tako da je nakon toga i radilica otišla i auto bio samo za otpad.

Izvini što pitam sad, ali da li ti osiguranje isplaćuje štetu ili si ti kriv?

Možda bi najbolje bilo da auto ode u delove pa da uzmeš novi. Slušao sam ja brdo priča kako se auto zakrpi i bude kao nov, ali daleko je to od tačnog. Moj su zakrpili i dobio sam duplo gori auto koji je bio primetno kriv, a da plaćam sve te stvari da se srede na Jugu koji vredi 500e stvarno nije bilo realno.

Ako ti je baš mrsko da ga rasturaš, daj ga na neki otpad, ali bar ljudi sa kojima sam ja pričao sa otpada su neviđeni lopovi. Ponude mi za Juga 10 000din, a gume na njemu kupljene nove sa sve felnama za 20 000din godinu pre toga, samo gledaju kako da zarade na tvojoj nesreći i zbog toga ja ne bih davao na otpad ako ikako mogu da rasturam u delovima. Najbolje bi bilo da imaš nekog prijatelja kome trebaju delovi pa mu prodaš pola automobila, nekom još neki deo i mogu tu dobre pare da se uzmu, ovako đuture ne verujem da možeš da dobiješ preko 500e..Nadam se da sam ti bar malo pomogao

Share this post


Link to post
Share on other sites

isao sam ulicom sa pravom prvenstva nocu oko 2, kad iz desne sporedne ulice izlecu velikom brzinom na mene,bio bi udarac siguran, verovatno neki pijani klinci, ja refleksno se cimnem volan u levo da izbegnem udarac i udarim u betonsko ostrvce sto razdvaja 2 trake.. sa ovima sam se mimoisao za malo, a oni su samo usporili, pa da ligas da zbrisu. ja dok sam se opasuljio od sok,udarac,, otvorio vrata i izasao, proslo 10 sekundi, oni su vec 200metara odmakli i odma skrenuli, samo sam video crveni auto i toliko.. miliciju nisam cekao, jer oni mi samo meni napisali neku kaznu na moju nesrecu da napune svoj budzet.. drugar me vuko 20 metra u sporednu ulicu da nesmetam nikom, i juce privatni slep me doveze do zgrade, za 300m uzeo 2000din. kasko nemam, tako da svo biiip ide na moj prazni dzep.. to sad nije vise bitno, nego da vidim sta da radim, koliko bi me iznela popravka? @igor, gde si mislio da bi mogo uzmem 500e, na otpad ili na oglasi?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bilo bi dobro ako uzmes 500e,mozda je bolje da to radis,ali po toj prici to je lep udarac,verovatno nisi isao sporo,da ne kazem ,bolje da su te udarili,mislim sad kazem onako,jer ko zna kako su i oni isli i gde bi te pogodili.

Da ti ne nabrajam sta je tu sve stradalo,ali znam od prilike,ali opet dok ne krene auto da se rastura tu ne mozes znati sta je stradalo,racunaj jedno 400-500e stete ugrubo receno,samo znaj da sve se da resiti!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Videces sta ce ti majstor reci, licno mislim da si u nezgodnoj situaciji, jer tipo i nema nikakvu vrednost vise a taman tolika steta ce ti biti da neces znati da liti se isplati da popravljas ili da ga prodajes. Cak i ako se resis da ga prodas moras biti svestan da se havarisana vozila mnogo tesko prodaju. Mislim da bi ti bilo najbolje da ga uradis ako je vec toliko dobar, raspitaj se malo i gledaj da kupis levu stranu od nekog stranca, da ti iseku gredu, kos sa kompletnim vesanjem i stubom kod sofersajbne i nekih pola metra praga. Nemoj da te plasi taj zahvat, dobar majstor to lako uradi da se nepoznaje a cak ce ti verovatno i on pre predloziti tu varijantu, ukoliko je veca steta i jeftinije bi i prosao tako.

Share this post


Link to post
Share on other sites

sto jest jeste,taman da ne znas dal ce ga popravljaju, majstore ja ne znam licno nijednom nisam dosada imao posla sa njima neka, al dodjose i limar i mehanicar i prvo pocese manja cena pa onda vise i dodjose do 400e popravka, mozda i vise, a opet nije sigurno kako ce ispadne. a limar mi nudi 300e za auto. drug misli da me deru.. ono deru i za ruke a i ako kupuju deru.. obrni okreni dranje.. ne znam dal da ga dam za 300e, malo mi je to, jer mene je za ovih 8 meseci koliko je kod mene iskostao sa kupovinom i sredjivanjem 1400e al i da sedi tu, sad ide zima, ima samo da se sekiram.. tih 400+ e za popravku nemam, mozda bi mogo pozajmim, al opet na kraju imam auto koj tesko moze bude ko sto je bio.

Ako znate nekog ko bi dao 400e znaci mi..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kupi stranca u boji, okači tvoje tablice i teraj. Ovog prvog u delove i oglase i uvek imaj 50e u saobraćajnoj ako slučajno gledaju brojeve (Tipo sumnjam).

Share this post


Link to post
Share on other sites

ovo kako si opisao stetu deluje da ima dosta da se radi pa i cena od 400e ne deluje mnogo za limariju, mehaniku, delove i farbanje!

prosto se ne isplati, stari auto kom je mala trzisna cena, lako se desi da popravka bude priblizna vrednosti vozila..

sa druge strane ponuda od 300e za auto je nekako realna, dok taj majstor ulozi da ga skrpi za prodaju i malo da zaradi kad ga proda i to je to!

a to koliko je tebe auto kostao, sad bolje nemoj ni da razmisljas o tome jer te pare ne bi izvukao da si ga prodavao pre sudara!

bitno da si ti prosao bez povreda, zaradices pare za drugi auto samo polako..

Share this post


Link to post
Share on other sites

99% sam siguran da ce cifra debelo preci tih 400 Evra.

Znam potpuno kako ti je, bio sam u slicnoj situaciji. Popravak tog auta me kostao 800 Evra, a majstor mi je trazio 400 za ruke.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rekoh ti ja da ima tako da bude. Ako nemas para ni za popravku, sta ces ako ga prodas slupanog za 300-400e? Sta tek sa tim parama da radis? Dobra bicikla je 200e, a skuter bar 500e! Strpi se malo, dobro razmisli pre bilo kog poteza. Pogledaj malo cene stranaca, trazi delove koji ti trebaju na 1000 mesta, budi uporan i cenkaj se, pitaj jos par limara, mislim da ces uklopiti neku bolju kombinaciju. Npr. i da se uzajmis 300-400e za popravku pa dobijes opet onaj auto koji si vozio, a da ga das za 300e i da se uzajmis jos i 500e pa opet nemozes nista da kupis.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kupi stranca u boji, okači tvoje tablice i teraj. Ovog prvog u delove i oglase i uvek imaj 50e u saobraćajnoj ako slučajno gledaju brojeve (Tipo sumnjam).

Ja sam čuo sličnu priču za Brava td i čovek se kune da je istina. Elem, slupao je auto, totalna havarija, posle uvezao isti takav '98 za smešne pare, prekucao broj motora i šasije, stavio tablice i vozi. Ali najveća genijanlost u svemu tome je što je kod nekog majstora uzeo račun da je "popravljan" broj šasije jer je uništen taj deo automobila tokom sudara, tako i da ga zaustave teško da neko može da dokaže. I da bi prevara bila još veća, preneo je kola na drugarevu firmu i na firminu adresu slao sve izmišljene račune da bi smanjio dobit firme, a od drugara za uzvrat dobio nešto u kešu, tako da se samo treba snaći :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja nisam čuo, ja znam čoveka koji je to uradio sa kadetom. Ćale moj je vozio tog kadeta i iz bočne ulice mu izleti čovek i udari ga po sred auta, sa leve strane u srednji stub. Ćale bio ne povredjen, srećom. Pošto svi znamo kakav je lim na kadetu možete da pretpostavite... totalka! Inače je to auto od gazde gde je matori radio, čovek doterao identičnog stranca za neke smešne pare, zamenio tablice, na vezu dobio PUS i terao dosta dugo taj auto.

Ali ja ti ne bih preporučio nikakvu ilegalu, čisto da se zna.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pre dve nedelje me je sustigao lik na Buvleavru. Juče sam podigao kopiju zapisnika, on je kriv, i njegovo osiguranje će mi platiti štetu. U pitanju je Dunav osiguranje, i nude dve varijante, prva je da oteram kola u njihov servis u BG-u, a druga je da sam biram gde ću da sredim kola, i da im nakon opravke ispostavim račun.

Šteta je sledeća:

-polomljen zadnji branik

-iskrivljen zadnji vezni lim

-iskrivljen "pod" u gepeku

Šta mi je činiti, šta vi mislite? Kad već osiguranje plaća, otišao bih u ovlašćeni servis :smoke:

Edited by neshaoct
spojeno

Share this post


Link to post
Share on other sites

meni su stetu na puntu procenili na 180000 din i ja sam resio da rasturim auto.druga su udarili isto u punta kao i tebe i on je resio sam da popravi i naplatio 80000 din ali je njemu i gepek bio ostecen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma kakav ovlasceni servis, nadji nekog majstora u kog imas poverenja da ti uradi auto, neko je skoro terao auto u ovlasceni servis i eno jos mu suze idu ... procitaj ovu temu http://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?showtopic=48154&st=20 pa ako ti je malo muka onda oteraj auto u AK Vozdovac

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok, znači Voždovac ispada iz igre... Majstora u kojeg imam poverenja, nemam, tek sam skoro izašao iz garancije, a pre Punta sam vozio matoru Škodu. Za nju sam imao dobrog majstora, ali se on nije bavio limarijom, pa smo jednom naleto na neke "majstore" kod hipodroma...

Treba da vidim koliko oni hoće da plate, koja je njihova procena. Fora je što mi oni daju onoliko para koliko piše na računu/fakturi iz servisa...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oni daju procenu koliko to može najviše da košta, naravno, mislim da je i eventualna žalba moguća, itd. Kažem ti, plaćaju tek kad vide račun ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

e pas im mater, ne znam sta da ti kazem, kako to ne daju pare, sta ako majstor nece da radi bez para ili ako ti radis kod nekog privatnika koji nema firmu i ne moze da ti izda racun

Share this post


Link to post
Share on other sites

a sta ako kazes da ces sam kuci da ga popravljas, da imas znanje i dobru volju, jel si ti dobio nesto od njih koliko ce da ti isplate ... sta ako ti kod majstora platis 500 evra i oni kazu mi mozemo samo 200 da ti damo, pogledaj jos malo neke teme po forumu i ne zaleci se pa da posle plate koliko im padne na pamet. Jel mora fiskalni racun ili moze i ovako da se napravi specifikacija delova i da se naplati

Edited by beli_Punto

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...