Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Chevrolet Corvette

Recommended Posts

Novi 6.2L V8 motor za Corvette C7

corvette%2060.jpg

Chevrolet je nedavno najavio da će Corvette C7 imati svetsku premijeru 13. januara 2013. godine u Detroitu, a tada je objavljen i jedan teaser video. Međutim, GM je odlučio da i pre zvanične premijere ovog sportskog automobila predstaviti njegov novi motor. Radi se o petoj generaciji Small Block V8 motora. Tačnije, 6.2L V8 LT1 motor (sa sistemom za deaktivaciju cilindara) razvija 450KS i 610 Nm obrtnog momenta, pri čemu je 542 Nm dostupno u rasponu od 2000 i 4000 o/min. Najavljeno je da će Corvette C7 od o do 60 milja na sat (96 km/h) ubrzavati za manje od 4 sekunde.

corvette%206.jpg

Takođe, saopšteno je da će Corvette C7 na autoputu moći da pređe više od 26 milja sa jednim galonom goriva (9 l/100 km) kao i to da će se novi motor proizvoditi u Tonawanda fabrici.

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Chevrolet Corvette i zvanično

 

corvette%204.jpg
 

Kao što je najavljeno još krajem prošle godine, General Motors je u nedelju uveče, 13. januara 2013. promovisao novu, sedmu generaciju Corvette.

 

corvette%205.jpg corvette%2050.jpg
 

Tako je nakon brojnih rendera, špijunskih slika i teaser slika Corvette C7 sada konačno i zvanično predstavljen javnosti.

 

corvette%2040.jpg
 

Inače, General Motors je i pre zvanične premijere ovog sportskog automobila predstavio njegov novi motor.

Radi se o petoj generaciji Small Block V8 motora. Tačnije, 6.2L V8 LT1 motor (sa sistemom za deaktivaciju cilindara) razvija 450KS i 610 Nm obrtnog momenta, pri čemu je 542 Nm dostupno u rasponu od 2000 i 4000 o/min. Najavljeno je da će Corvette C7 od o do 60 milja na sat (96 km/h) ubrzavati za manje od 4 sekunde.

 

corvette%20401.jpg
 

Saopšteno je i to da će Corvette C7 na autoputu moći da pređe više od 26 milja sa jednim galonom goriva (9 l/100 km) kao i to da će se novi motor proizvoditi u Tonawanda fabrici.

 

corvette%204021.jpg
 

Od menjača se pominju 6-stepeni automatik i sedmostepeni manuelni, a treba pomenuti da je Corvette C7 dugačak 4496 mm, da su točkovi u zavisnosti od verzije od 18 i 19 inča ili od 19 i 20 inča (napred/nazad), kao i to da su krov i hauba od ugljeničnih vlakna.

 

corvette%2040111.jpg
 

Chevrolet je takođe predstavio i novi logotip s ukrštenim zastavama za novu Corvette 2014.

 

corvette%205011.jpg corvette%20501.jpg

 

Nova, sedma generacija Corvette zaslužuje i novi simbol", rekao je Ed Welburn, potpredsednik GM globalnog dizajna. ''Novi dizajn ukrštenih zastava odražava karakter nove Corvette. Zastave su puno modernije, više tehničke i detaljnije izrađene nego pre, naglašavajući temeljit redizajn čitavog automobila.''

 

preuzeto sa - Auto Blog

-----------------------------------

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Chevrolet Corvette Cabrio?

 

corvette%209.jpg
 

Samo nekoliko dana nakon premijere sedme generacije Chevroleta Corvette, na internetu su se pojavile fotografije kabriolet verzije ovog modela. Nova Corvette predstavljena je u nedelju 13. januara u Detroitu, uoči otvaranja međunarodnog salona automobila koji se održava u tom gradu.

 

corvette%2099.jpg
 

U međuvremenu, na sajtu The Auto Insider objavljene su prilično verne fotografije kabriolet verzije nove Corvette. Kako se tvrdi na tom sajtu nisu u pitanju renderi, odnosno photoshop prepravka kupe varijante ovog modela.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prvi udes nove Corvette

 

corvette_udes.jpg
 

Iako je Corvette C7 i dalje toliko svež model da njegova prodaja počinje tek u leto 2013, zabeležen je prvi saobraćajni incident u kojem je učestvovao ovaj automobil.

U pitanju je jedan od tri prototipa koji su nedavno snimljeni tokom testiranja u Arizoni:

 

 

Prema rečima očevica koji je fotografisao očtećeni automobil na mestu nesreće, udes se dogodio takođe u Arizoni, a Corvette je u lošijem stanju nego što se to čini na prvi pogled. Do nesreće je došlo tako što je vozilo najpre levom stranom zakačilo zaštitnu ogradu, da bi se zatim odbilo na stene sa desne strane puta.

Corvette sedme generacije imala je svetsku premijeru na Sajmu automobila u Detroitu, polovinom januara. Tada je javnosti predstavljena kupe verzija, dok je prezentacija kabrioleta zakazana za auto-salon u Ženevi. Automobil je opremljen 6.2 litarskim V8 motorom sa direktnim ubrizgavanjem koji je u stanju da isporuči 457 ks i 610 Nm obrtnog momenta.

 

preuzeto sa B92.net

Share this post


Link to post
Share on other sites

Corvette ZR1 sa 700KS?

 

corvette%20501.jpg
 

Nova generacija Corvette će s pravom nositi titulu najjače Corvette u istoriji. Taj epitet obezbeđuje novi 6.2 litarski LT1 V8 sa direktnim ubrizgavanjem goriva koji barata sa 450 KS i 610 Nm obrtnog momenta. Ali taj motor će ostati u senci 7,0 litarskog V8 koji će pokretati ZR1 verziju C7 generacije. Prema informacijama kojih se dokopao američki Motor Trend, novi Chevrolet Corvette ZR1 bi lako mogao da barata sa čak 700 konjskih snaga. Kako General Motors iz već pomenutog V8 atmosferca trenutno izvlači 600KS, ubacivanjem kompresora ta snaga bi lako mogla da naraste na 700 konja. Ali pre nego što nam ponudi takvu igračku Chevrolet na tržište još mora da izbaci kabriolet i novu Z06 varijantu Corvette C7. Nakon njih na red će doći i novi ZR1.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lep auto, ali mislim da nezasluzeno nosi ime Stingray. Morao bi da bude malo zaobljeniji, sa finim oblinama da bi mogao da nosi to ime

stingray.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hennessey najavio pakete za pojačanje nove Corvette Stingray

 

corvette%204011.jpg
 

Američki Hennessey Performance Engineering je kratkim saopštenjem najavio da priprema nekoliko tjuning paketa za pojačanje motora u novoj Corvetti Stingray. Tjuner iz Teksasa planira da ponudi dva različita performance paketa za 2014 Corvette Stingray (za već predstavljenu Coupe verziju i za buduću Cabrio varijantu), pri čemu prvi paket između ostalog podrazumeva kompresor i snagu do 522 kW/700KS. Drugi paket je twin-turbo, a očekuje se snaga između 800-1000KS.

Standardna verzija 2014 Corvette Stingray inače ima 6.2 litarski V8 motor sa 450KS i 609 Nm obrtnog momenta. Pored pojačanja motora, Hennessey planira i sportski podešeno ogibljenje, jače kočnice, novi izduvni sistem, kao i set novih točkova i guma. Standardna verzija 2014 Corvette Stingray će se zvanično u prodaji pojaviti u trećem kvartalu ove godine, dok se ovi Hennessey paketi očekuju nekoliko meseci nakon toga.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Chevrolet Corvette Stingray Cabrio

 

chevrolet%20corvette%20544.jpg
 

Nekoliko dana nakon što je General Motors u fabrici Bowling Green u Kentakiju proizveo poslednji primerak C6 generacije (u pitanju je beli Corvette 427 Convertible), objavljene su i prve zvanične slike Corvette C7 Stingray kabriolet modelske godine 2014, čiji debi je još ranije zakazan za 5. mart i Salon automobila u Ženevi (Corvette C7 Coupe je inače predstavljen u januaru na Salonu u Detroitu). I Chevrolet Corvette C7 Stingray Cabrio će pokretati 6.2L V8 LT1 motor (sa sistemom za deaktivaciju cilindara) koji razvija 450KS i 610 Nm obrtnog momenta, pri čemu je 542 Nm dostupno u rasponu od 2000 i 4000 o/min. (u ponudi će biti manuelni i automatski menjači).

 

chevrolet%20corvette%2054.jpg
 

Ovde i podsećanje da Corvette C7 Coupe od 0 do 60 milja na sat (96 km/h) ubrzava za manje od 4 sekunde.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prvi serijski Chevrolet Corvette Stingray Cabrio prodat za milion dolara

 

chevrolet%20corvette%20cabrio.jpg
 

Na Barrett-Jackson aukciji u Palm Beach je između ostalog prodat i prvi 2014 Chevrolet Corvette Stingray Cabrio, i to za milion američkih dolara.

Ovu sumu je za prvi serijski primerak 2014 Corvette Stingray Cabrio isplatio Rick Hendrick, vlasnik NASCAR tima Hendrick Motorsports, a sav novac je namenjen za dobrotvorne svrhe. Novi Chevrolet Corvette C7 Stingray Cabrio modelske godine 2014 je debi imao 5. marta na Salonu automobila u Ženevi (Corvette C7 Coupe je inače predstavljen u januaru na Salonu u Detroitu), a za pogon se brine 6.2L V8 LT1 motor (sa sistemom za deaktivaciju cilindara) koji razvija 450KS i 610 Nm obrtnog momenta.

Ovde i podatak da je na ovoj aukciji za 175.000 dolara takođe prodat i crni Dodge Challenger SRT-8, koji je bio u vlasništvu Fiat-Chrysler šefa Sergia Marchionnea.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites
Corvette Stingray otvara 97. trku Indianapolis 500

 

97459-corvette%201.jpg

Kultni coupe 7. generacije predvodiće uvodni krug na stazi Indianapolis Motor Speedway

 

Prošlogodišnjim povratkom Chevroleta kao dobavljača motora, Corvette Stingray je postao bezbednosni automobil, po tradiciji koja seže od prvih dana ove staze. Slavni proizvođač iz Detroita deli dugu zajedničku istoriju sa sportskom firmom Indianapolis Motor Speedway, trkom Indianapolis 500 i serijom IZOD IndyCar, gde se takmičio od 1986. do 1993. i od 2002. do 2005., kao dobavljač motora V8. Vratio se bolidom Chevrolet IndyCar V6, sa dva turbo punjača i direktnim ubrizgavanjem.

Plave boje sa zvaničnim vizualima trke Indianapolis 500 na vratima, bezbednosni automobil Corvette Stingray se od serijskih modela razlikuje samo bezbednosnim dodacima koje zahtevaju propisi staze i rotirajućim signalnim svetlima. Nisu bile potrebne izmene na motoru, kako bi držao korak ispred takmičarskih vozila.

 

corvette%20indy%2011.jpg

 

Novi motor 6.2 V8 serije LT1 opremljen je svim relevantnim tehnološkim 'poslasticama', poput direktnog ubrizgavanja, varijabilnog upravljanja ventilima i suistema Active Fuel Management, koji kod nižeg opterećenja isključuje svaki drugi cilindar. Sve to omogućava mnogo efikasnije postizanje najveće snage od 450 KS. Bezbednosni automobil Corvette uključuje paket opreme Z51, koji podiže performanse. Model Corvette Stingray Coupe stiže na američko tržište ove jeseni, a na evropskom se očekuje krajem godine.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites
Chevrolet Corvette Stingray u Evropi od 69.990 evra
 
corvette%205.jpg
 
Evropski model sedme generacije automobila Corvette s bogatom opremom. Chevroletov novi sportski automobil Corvette Stingray stiže u prodajne salone širom Evrope u jesen 2013. godine. U Nemačkoj, cene za kupe verziju sedme generacije Corvette kreću se od 69.990 evra. Standardna oprema Corvette Stingray uključuje sportski paket Z51 koji obuhvata:
 
· poboljšani aero-paket za pojačavanje stabilnosti pri visokim brzinama
· elektronski diferencijal sa ograničenim proklizavanjem
· posebne amortizere, opruge i stabilizatore
· poseban odnos stepeni prenosa za bolje performanse
· sistem podmazivanja sa suvim karterom, hlađenje diferencijala i menjača
· veće prednje (19x8,5 inča) i zadnje (20x10 inča) točkove i gume
· veće prednje (345 mm) i zadnje (338 mm) kočnice
 
Dalje, Z51 paket uključuje najnoviji sistem magnetski podesivog oslanjanja (opcija u SAD-u) posebno prilagođenog evropskim putevima, kao i PTM (performance traction management) sistem i sportski izduvni sistem.
 
corvette%2040.jpg
 
"Corvette već generacijama inspiriše milione ljudi, a ni novi Stingray nije u tome izuzetak. Napredak dizajna i tehnologije omogućio nam je da proizvedemo automobil koji će obeležiti deceniju i nadmašiti očekivanja kupaca," rekla je Susan Docherty, predsednica i izvršna direktorka za Chevrolet i Cadillac Europe. "Corvette Stingray parira konkurenciji kada su u pitanju performanse, a uz to je cenovno pristupačniji. Stingray je više od običnog automobila, namenjen je vozačima koji misle ozbiljno i koji žele osetiti čisti užitak koji poistovećujemo sa imenom Corvette."
 
corvette%20401.jpg
 
Motor je novi 6,2 litarski V8 LT1 u kombinaciji sa ručnim menjačem sa sedam brzina i funkcijom Active Rev Matching koja predviđa stepen prenosa i u skladu s tim prilagođava brzinu motora za glatko menjanje brzina. Motor razvija 460 KS (343 kW) pri 6.000 o/min., uz obrtni moment od 630 Nm pri 4.600 obrtaja sa sportskim izduvnim sistemom.* Stingray je postigao najvišu snagu ikada zabeleženu za automobil Corvette. Očekuje se ubrzanje do 60 mph (97 km/h) za manje od 4 sekunde i ekonomičnija potrošnja goriva.
Osim toga, Corvette Stingray koristi novi revolucionarni Chevrolet MyLink radio s dva 8-inčna ekrana (uz mogućnost ličnog prilagođavanja ekrana), USB ulazom, ulazom za SD karticu i Aux priključkom, kao i pomičnim središnjim ekranom iza kojeg može da se spremi uređaj.

 

auto.blog.rs

 

Redline Motorsports corvette C7 Stingray
 
redline%20motorsports%20corvette%201.jpg
 
Američki Redline Motorsports sa nekoliko slika i kratkim saopštenjem najavljuje svoj paket namenjen novoj Corvetti C7 Stingray. Njihov tjuning program nazvan Adrenaline Rush između ostalog podrazumeva twin-turbo LT1 V8 motor sa 650KS, kao i aero body kit, modifikovano ogibljenje i komplet novih točkova.

 

redline%20motorsports%20corvette%2011.jp

 

 

auto.blog.rs

Share this post


Link to post
Share on other sites
Corvette Stingray Premiere Edition
 
99496-corvette%20stingray%201.jpg
 
Prvi Chevrolet Corvette je u fabrici Flint u Mičigenu proizveden 30. juna 1953. godine, a kako bi obeležio 60-godišnjicu modela, General Motors je predstavio i 2014 Corvette Stingray Premiere Edition. 2014 Corvette Stingray Premiere Edition je posebna serija ograničena na samo 500 primeraka, a kao baza je poslužila verzija sa 3LT paketom.
Automobil između ostalog odlikuju Laguna Blue eksterijer, Brownstone enterijer, Stinger traka na haubi, Z51 Performance paket, Magnetic Selective Ride Control, krov od ugljeničnih vlakana, performance izduvni sistem, kao i komplet Thule kofera. Cena za 2014 Corvette Stingray Premiere Edition će biti saopštena naknadno. Podsećanja radi, 2014 Corvette Stingray je premijeru imao na poslednjem Salonu automobila u Detroitu, a za pogon se brine 6.2 V8 motor sa 460KS pri 6000 o/min. i 629 Nm pri 4600 o/min.
 
 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Chevrolet Corvette Stingray je napokon stigao u Evropu gde će biti obavljeni poslednji testovi pre početka prodaje ove godine.
Test program će nadgledati tehnički menadžer Chevroleta u Evropi, Patrick Herrmann, koji će svoja iskustva objavljivati na Facebooku, Twitteru, YouTubeu i Instagramu. Prema njegovim rečima Corvette je jedno od slavnih imena u automobilskoj industriji, a novi Stingray je najnapredniji i najmoćniji model svih vremena. Dodao je da je vožnja pomenutog automobila jedan od najinteresantnijih aspekata njegovog posla.
 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Callaway Corvette C7 GT3
 
corvette%20c7%20gt3%201.jpg
 
Dok Callaway u poslednjem kvartalu ove godine ne počne sa isporukama najavljenog Chevroleta Corvette C7 Stingray u Shooting Brake formi (Corvette AeroWagon), stigla je i informacija o trkačkoj Corvetti C7 GT3. Sem ovih crteža i informacije da će se za Corvette C7 GT3 pobrinuti Callaway Competition, drugih detalja o ovom automobilu za sada nema. 
 
corvette%20c7%20gt3%2011.jpg
 
Ipak, najavljeno je da će više informacija biti saopšteno uskoro.
 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Previše informacija? Svakako ne od Corvette Stingray
 
101237-chevrolet%20corvette.jpg
 
69 jedinstvenih izvora obuhvaćenih sa tri napredna režima klaster displeja...
Napredni klaster displej modela Corvette Stingray pruža do 69 jedinstvenih izvora informacija, od interaktivnog tajmera za performanse, do displeja za temperaturu pneumatika. Osvetljenost i oštre linije displeja čine ove informacije lako pristupačnim preko tri promenljiva režima, koje vrše prioritetnu selekciju informacija za svakodnevno putovanje, vikend vožnje po planinama i događaje sa kamionima.
Okružen sa tri analogna merača za brzinu, nivo goriva i temperaturu tečnosti za hlađenje motora, ovaj 8-inčni ekran od tečnog kristala u centru grupe instrumenata dolazi sa tri teme, Sport, Tour i Track, koje se menjaju preko Driver Mode Selector sistema (sistem za izbor režima vožnje). Svaka tema displeja dizajnirana je za određen scenario vožnje i može se konfigurisati preko aplikacija koje možete naći u folderu sa aplikacijama.
 
''Nova Corvette Stingray donosi brojne napredne tehnologije, tako da je izazov pred kojim smo se našli tokom dizajniranja vozačevog ekrana bio taj da učinimo da se te tehnologije mogu lako naći tokom uobičajenih situacija u vožnji'', kaže Džejson Stjuart (Jason Stewart), dizajner interaktivnih sadržaja u General Motors-u.
''Touring tema stavlja akcenat na multimedijske i sisteme za zabavu i informisanje; Sport tema naglašava performanse sa istaknutim indikatorom promene stepena prenosa i velikim radijalnim tahometrom; Track tema nudi izgled inspirisan trkama, gde nalazimo sveobuhvatan tahometar, svetlosne pokazatelje inspirisane trkama modela Corvette i trajne displeje koji pokazuju vreme prolaska kruga'', kaže Stjuart. ''Svaka od ovih tema se može konfigurisati tako da vozači mogu da personalizuju svoje iskustvo u Stingray modelu''.
 
Predstavljamo van 10 podesivih opcija na displeju koje će vozačima pomoći da iskoriste sposobnosti modela Stingray:
 
1. Tour tema – Prikazuje se kada Stingray radi u Weather, Eco ili Tour režimu vožnje, ovo je najmoderniji displej koji nudi osnovne podatke o vozilu koji su vozačima potrebni kada idu na posao, ili kada putuju na duže staze, i uključuje glavne podatke o vozilu i multimedijske prikaze
2. Sport tema – Prikazuje se kada je Stingray u Sport režimu, ova tema je dizajnirana da podseti na klasična iskustva sa sportskim automobilima, sa jednim jedinim radijalnim tahometrom koji dominira na ekranu
3. Track tema – Inspirisana klasterom Corvette Racing C6.R, ova tema se fokusira na informacije od vitalnog značaja za uspešno trkanje, uključujući tahometar u obliku hokejaške palice, veliki indikator brzine i svetlosne pokazatelje
4. Podesiva crvena linija – Sve teme imaju podesivu crvenu liniju koja pokazuje predloženu maksimalnu brzinu motora od 3.500 obrtaja po minuti kada je motor hladan
5. Oreol oko tahometra – Sport tema ima prsten oko tahometra koji sija u bojama od žute preko boje ćilibara do crvene, kako raste broj obrtaja motora
6. Svetlosni pokazatelji – Track tema ima svetlosne pokazatelje inspirisane modelom C6.R, koji svetle od spolja ka unutra, sa prelazima od zelene preko žute do plave, i crvenom linijom koja trepće, što predstavlja lako uočljivo upozorenje pri visokim brzinama
7. Merač trenja i sile kočenja – Merač trenja koji prikazuje bočne i uzdužne G-sile omogućava vozačima da izmere koliko su blizu granicama mogućnosti Stingray-a
8. Merač temperature pneumatika – Koristeći već postojeći sistem za praćenje pritiska u pneumaticima, ovaj patentirani sistem obaveštava vozača o tome kako se pneumatici zagrevaju, prelazeći od hladnih, preko toplih do vrelih, s tim što je toplo optimalna temperatura za najbolju stabilnost i performanse na stazi
9. Merač ubrzanja – Interaktivni merač ima podesivu početnu i krajnju brzinu, što omogućava vozačima da izmere bilo koje ubrzanje
10. Merač krugova – Prikazuje trenutna, prethodna i najbolja vremena, što omogućava vozačima da mere doslednost rezultata koje postižu, vozeći krugove na stazi
 
Corvette Stingray kupe će se pojaviti u odabranim prodajnim salonima širom Evrope krajem 2013. godine.
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...