Jump to content
Goran
filipovic

Slike automobila bez posebnog razloga...

Recommended Posts

Posted (edited)

Vreme kad su se pravila lepa i, sto je najbitnije, razlicita i raznovrsna kola.

Imao si svasta da izabres i vidis na ulici, za svakog ponesto.

A ne kao danas - sve monotono, uglavnom SUV, SUV, SUV, Crossover :) i teski kic.

Edited by Ivan

Posted (edited)
On 9/29/2025 at 8:41 AM, OMP said:

ta crvena je bas lepa ali nedaj boze da treba da se nesto farba boja skupa u pm

On 9/29/2025 at 12:19 PM, Ivan said:

Slazem se, boja je fantazija.

... celu nauku su napravili od toga :) , ali rezultat je stvarno ugodjaj za oko.

more-than-a-color_-new-soul-red-crystalsoul-red-crystal-crop-1024x475.thumb.jpg.bcf78feef3ca6f01486fb718cc95f663.jpg

Znao sam da sam pogodio pravu  :wub:

Hvala im što je napraviše.

IMG-996754a64f4e8831fd00136b31a8720e-V.jpg

IMG_20240714_082716.jpg

Edited by PremieRacing

Stoje Opel Cascada i VW Eon jedan do drugog neki dan,kao Ferari i peglica izgleda prizor....

Lepa je boja,ja više volim plave 

Posted (edited)
15 hours ago, neshtry said:

IMG_20251008_184223_780.jpg

Ne znam za vas, ali moja prva asocijacija apropo same izvedbe:

PqKkv7.thumb.jpg.f21735ee6d5ace249baafc222ee34c50.jpg

Edited by Ivan

Posted (edited)

A oni pljuvali Jaguar....

jag_branding.png

Edited by neshtry

I na ovo dodas da je pomenutog 11.3.2009., kurs EUR bio 94,09 din - ispade da je neka bazna verzija 1.3 Floride (bez navedenih opcionala) startovala od cca 5.500 EUR? 

Ovo je vec cenovnik nakon zavrsetka proizvodnje (ako se datum poklapa) a verovatno se poklapa jer se spominje i automatski menjac za Yuga a na kraju proizvodnje je napravljeno 5 Korala 1.3 EFI sa automatskim menjacem.

Alu felne za Yuga bi trebalo da su model Enzo Cup.

12 hours ago, Ivan said:

I na ovo dodas da je pomenutog 11.3.2009., kurs EUR bio 94,09 din - ispade da je neka bazna verzija 1.3 Floride (bez navedenih opcionala) startovala od cca 5.500 EUR? 

Da,a Punto je kretao od 7,5k€

viber_slika_2025-10-17_21-15-30-605.thumb.jpg.e029950cedff50810eb4dda13b83b951.jpg viber_slika_2025-10-17_21-15-31-022.thumb.jpg.4a3ea5c432e38516892c29b181c184b5.jpg viber_slika_2025-10-17_21-15-30-815.thumb.jpg.ad07adfff281b17c97c9d480eabfb722.jpg

Pitam se koliko kosta transport auta iz Amerike i sto to ljudi rade dolazeci na par nedelja? Jedino ako nije zbog automatskog menjaca :)

Viskonsin,tamo su naši Šumadinci.

Ne znam ali verovatno nije preskupo,jer ih baš puno uvoze, mahom kante...

Zenin teca radio jedno vreme po USA i taj gazda za kog je radio, nas covek, stalno slao kontejnere za Srb brodom, vozila, motore, kvadove, robu, svasta nesto spakuje, cini mi se da je cifra bila oko 1500e za takav kontejner stim sto mozes da podelis sa nekim jer u kontejner stanu nekad 2 auta ili pored auta jos neke stvari, motor, sta god e sad dal je to samo transport ili tu ima jos nesto i sta je sve u toj ceni ne znam, mozda je i samo cena po autu tolika, ali znam neke automobile po KŠ koji su bili ili su jos uvek na USA tablama, sad koja je tu prica i zasto su ih doterali ovde ne znam obizirom da nisu nikakvi specificni automobili koji ne mogu i ovde da se kupe poput ove toyote. Razumem kad je neki poseban auto koji se tesko nabavlja u evropi a neko dosao iz Usa i zeli da ga ima ovde ali oveko neke sto vidjam mi nemaju smisla.

Edited by OMP

On 10/11/2025 at 11:36 PM, Axic said:

FB_IMG_1760218525036.jpg

Danas, sa ovim kursom, ova vozila bi imala tržište, lagano :)  

Koral in 1,3 i sa svim opcijama, bez automatskog menjača, 4950 € 

Sasvim pristupačno za nov auto :) 

Edited by ortakov

Poskupeli su dosta kotejneri sada, mada ne mora da znaci da je svaki auto sa americkim tablicama i dosao odatle. Ja sam pre 15 godina imao kombinaciju da dobijem Florida tablice za svog Yuga.

Ne znam da li bi se uklopili i u 10.000 evra da ih proizvode.  Za dosta delova koje ja koristim cene su u zadnjih 15 godina uvecane 3 do 4 puta. Amortizere koje ja imam na ljubicastom Yugu tehnicki mogu sada da prodam polovne skuplje nego sto su mene novi kostali kad sam ih uzeo 2012te :D 

1 hour ago, YUgisa said:

Ne znam da li bi se uklopili i u 10.000 evra da ih proizvode. 

Ne, sigurno se ne bi uklopili a veliko je pitanje i onda, od kada je ova cena da li su se i tada uklapali u cenu. 

Međutim, tu uvek ima više faktora, konkretno, nisu svi čisto ekonomski već i socio ekonomski. Prilično je široka tema, ali, svakako, domaća privreda je imala velike benefite od proizvodnje domaćeg vozila. Proizvodnja i CZ je održavala proizvodnju mnogih kooperanata, drugih industrijskih centara (staklo, guma, boje, gvožđe...) a samim tim su postojale mogućnosti da se proizvode i drugi složeni i skupi proizvodi po "normalnoj" ceni poput traktora, radnih mašina, kamiona... prosuto mleko, sad je zalud.

Ali, ako bi uzeli čisto ekonomsku cenu i da kao faktor uzmemo kurs eura, taj automobil ne bi mogao mnogo više da košta nego što je koštao tada (optimizacija proizvodnje pre svega) sa modernizacijom u proizvodnji. 

Trebalo bi videti koliko je prodato primeraka u poslednjoj godini proizvodnje i verujem da bi taj broj bio manje/više konstatnata jer je najveći broj prodatih vozila bio za državne službe :) 

I da, jako bi se radovao da današnja policija, vojska, domovi zdravlja i sve opštine i dalje voze Zastave :) 

Pa ne mozes bas nesto specijalno modernizovati jer ne mozes proizvoditi ogromne kolicine takvog auta, a sigurno ga ne bi proizvodili za velike kolicine jer sem ako necemo da ga izvozimo u Afriku, drugo trziste ne bi mogao da ima u tom ili slicnom obliku. A modernizacija na sadasnje standarde i ocekivanja bi sigurno uvecala cenu drasticno.