Ivan 23657 Posted October 8 (edited) Vreme kad su se pravila lepa i, sto je najbitnije, razlicita i raznovrsna kola. Imao si svasta da izabres i vidis na ulici, za svakog ponesto. A ne kao danas - sve monotono, uglavnom SUV, SUV, SUV, Crossover i teski kic. Edited October 8 by Ivan 1 Axic reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
PremieRacing 6279 Posted October 8 (edited) On 9/29/2025 at 8:41 AM, OMP said: ta crvena je bas lepa ali nedaj boze da treba da se nesto farba boja skupa u pm On 9/29/2025 at 12:19 PM, Ivan said: Slazem se, boja je fantazija. ... celu nauku su napravili od toga , ali rezultat je stvarno ugodjaj za oko. Znao sam da sam pogodio pravu Hvala im što je napraviše. Edited October 8 by PremieRacing Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 20765 Posted October 8 Stoje Opel Cascada i VW Eon jedan do drugog neki dan,kao Ferari i peglica izgleda prizor.... Lepa je boja,ja više volim plave Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 20765 Posted October 8 Čitam, Audi menja logo...kako vam se dopada? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Transporter131 159 Posted October 9 11 hours ago, neshtry said: Čitam, Audi menja logo...kako vam se dopada? MUDA 4 darkman14, Nikola031, Ivan and 1 other reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
YUgisa 3046 Posted October 9 2 stex_pb and Axic reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 23657 Posted October 9 (edited) 15 hours ago, neshtry said: Ne znam za vas, ali moja prva asocijacija apropo same izvedbe: Edited October 9 by Ivan 3 Nikola031, darkmanzr and Axic reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 20765 Posted October 9 (edited) A oni pljuvali Jaguar.... Edited October 9 by neshtry Quote Share this post Link to post Share on other sites
Djuk85 3082 Posted October 11 Послато са 2412DPC0AG помоћу Тапатока Quote Share this post Link to post Share on other sites
Axic 23247 Posted October 11 2 1 MiloshBg, Ivan and Nikola031 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 23657 Posted October 11 I na ovo dodas da je pomenutog 11.3.2009., kurs EUR bio 94,09 din - ispade da je neka bazna verzija 1.3 Floride (bez navedenih opcionala) startovala od cca 5.500 EUR? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nikola031 1075 Posted October 12 Ovo je vec cenovnik nakon zavrsetka proizvodnje (ako se datum poklapa) a verovatno se poklapa jer se spominje i automatski menjac za Yuga a na kraju proizvodnje je napravljeno 5 Korala 1.3 EFI sa automatskim menjacem. Alu felne za Yuga bi trebalo da su model Enzo Cup. Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 20765 Posted October 12 12 hours ago, Ivan said: I na ovo dodas da je pomenutog 11.3.2009., kurs EUR bio 94,09 din - ispade da je neka bazna verzija 1.3 Floride (bez navedenih opcionala) startovala od cca 5.500 EUR? Da,a Punto je kretao od 7,5k€ Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 18307 Posted October 14 Valjano stanje 1 neshtry reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
PremieRacing 6279 Posted October 14 Jeep sa krizom identiteta Quote Share this post Link to post Share on other sites
OMP 4335 Posted October 15 1 MiloshBg reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
city 1021 Posted October 18 Pitam se koliko kosta transport auta iz Amerike i sto to ljudi rade dolazeci na par nedelja? Jedino ako nije zbog automatskog menjaca Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 20765 Posted October 18 Viskonsin,tamo su naši Šumadinci. Ne znam ali verovatno nije preskupo,jer ih baš puno uvoze, mahom kante... Quote Share this post Link to post Share on other sites
OMP 4335 Posted October 18 (edited) Zenin teca radio jedno vreme po USA i taj gazda za kog je radio, nas covek, stalno slao kontejnere za Srb brodom, vozila, motore, kvadove, robu, svasta nesto spakuje, cini mi se da je cifra bila oko 1500e za takav kontejner stim sto mozes da podelis sa nekim jer u kontejner stanu nekad 2 auta ili pored auta jos neke stvari, motor, sta god e sad dal je to samo transport ili tu ima jos nesto i sta je sve u toj ceni ne znam, mozda je i samo cena po autu tolika, ali znam neke automobile po KŠ koji su bili ili su jos uvek na USA tablama, sad koja je tu prica i zasto su ih doterali ovde ne znam obizirom da nisu nikakvi specificni automobili koji ne mogu i ovde da se kupe poput ove toyote. Razumem kad je neki poseban auto koji se tesko nabavlja u evropi a neko dosao iz Usa i zeli da ga ima ovde ali oveko neke sto vidjam mi nemaju smisla. Edited October 18 by OMP 1 city reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
ortakov 1125 Posted October 18 (edited) On 10/11/2025 at 11:36 PM, Axic said: Danas, sa ovim kursom, ova vozila bi imala tržište, lagano Koral in 1,3 i sa svim opcijama, bez automatskog menjača, 4950 € Sasvim pristupačno za nov auto Edited October 18 by ortakov Quote Share this post Link to post Share on other sites
YUgisa 3046 Posted October 18 Poskupeli su dosta kotejneri sada, mada ne mora da znaci da je svaki auto sa americkim tablicama i dosao odatle. Ja sam pre 15 godina imao kombinaciju da dobijem Florida tablice za svog Yuga. Ne znam da li bi se uklopili i u 10.000 evra da ih proizvode. Za dosta delova koje ja koristim cene su u zadnjih 15 godina uvecane 3 do 4 puta. Amortizere koje ja imam na ljubicastom Yugu tehnicki mogu sada da prodam polovne skuplje nego sto su mene novi kostali kad sam ih uzeo 2012te Quote Share this post Link to post Share on other sites
ortakov 1125 Posted October 18 1 hour ago, YUgisa said: Ne znam da li bi se uklopili i u 10.000 evra da ih proizvode. Ne, sigurno se ne bi uklopili a veliko je pitanje i onda, od kada je ova cena da li su se i tada uklapali u cenu. Međutim, tu uvek ima više faktora, konkretno, nisu svi čisto ekonomski već i socio ekonomski. Prilično je široka tema, ali, svakako, domaća privreda je imala velike benefite od proizvodnje domaćeg vozila. Proizvodnja i CZ je održavala proizvodnju mnogih kooperanata, drugih industrijskih centara (staklo, guma, boje, gvožđe...) a samim tim su postojale mogućnosti da se proizvode i drugi složeni i skupi proizvodi po "normalnoj" ceni poput traktora, radnih mašina, kamiona... prosuto mleko, sad je zalud. Ali, ako bi uzeli čisto ekonomsku cenu i da kao faktor uzmemo kurs eura, taj automobil ne bi mogao mnogo više da košta nego što je koštao tada (optimizacija proizvodnje pre svega) sa modernizacijom u proizvodnji. Trebalo bi videti koliko je prodato primeraka u poslednjoj godini proizvodnje i verujem da bi taj broj bio manje/više konstatnata jer je najveći broj prodatih vozila bio za državne službe I da, jako bi se radovao da današnja policija, vojska, domovi zdravlja i sve opštine i dalje voze Zastave Quote Share this post Link to post Share on other sites
YUgisa 3046 Posted October 18 Pa ne mozes bas nesto specijalno modernizovati jer ne mozes proizvoditi ogromne kolicine takvog auta, a sigurno ga ne bi proizvodili za velike kolicine jer sem ako necemo da ga izvozimo u Afriku, drugo trziste ne bi mogao da ima u tom ili slicnom obliku. A modernizacija na sadasnje standarde i ocekivanja bi sigurno uvecala cenu drasticno. Quote Share this post Link to post Share on other sites