Desmo 480 Posted January 3 2 Woodoo and silenci reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 18015 Posted January 4 Ovo i nije poređenje, prvo je bio Audi 50, onda je VW izbacio Polo koji samo ima drugačiju značku.Audi je dobio zadatak da pravi luksuzniji program unutar grupe,pa je Polo ostao kao VW 1 nemanja84bg reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
italiano 640 Posted January 4 @neshtry Polo je imao slabiji motor i manje opreme od Audija 50 Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 18015 Posted January 4 Koje opreme 1974? Moj ćale je imao Audi 100LS iz tog perioda i jedino čega se sećam je su mu se žmigavci sami gasili... Quote Share this post Link to post Share on other sites
italiano 640 Posted January 4 @neshtry "Auto je imao identičnu karoseriju i mehaniku kao Audi 50, ali sa spartanskom opremom i slabijim motorima, što ga je činilo oko 10% jeftinijim. Kupcima su uskraćeni svi suvišni detalji, poput hromiranih elemenata, tapacirunga od kvalitetnih materijala ili dodatnih funkcionalnosti. U osnovnoj verziji nije bilo nikakvog hroma na branicima, retrovizorima niti bočnim lajsnama. Tek sa oznakom L dolazili su dodatni luksuz, poput suvozačkog štitnika od sunca, teleskopskog amortizera na poklopcu prtljažnika i dve brzine ventilatora i brisača. Polo je imao sve što je bilo potrebno za sigurnu vožnju, ali ništa više od toga." https://www.b92.net/automobili/zanimljivosti/90699/kako-je-nastao-polo-nasa-koka-nosi-zlatna-jaja-iz-kojih-vw-zatim-uzgaja-pilice-foto/vest P.S. visi paketi opreme kod vecine modela iz tog perioda podrazumevali su vise hroma, za br.vece gume, obrtomer, desni retrovizor, radio... Evo ti originalni katalog Audija 50 i popis opreme: I za Polo: Ko zna nemacki neka prevede, ja ne znam! 1 Axic reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 18015 Posted January 4 A tu opremu... 2 italiano and Reacher Gilt reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
OMP 3259 Posted January 4 (edited) U to vreme pod boljom opremom se smatrala i druga boja enterijera Ameri su bas prednjacili u odnosu na evropu sto se tice opreme, kad pogledas kad su jos njihovi automobili imali servo, klimu, el. prozore itd. evropa je kasnila bar 30 godina za njima i to sto su ameri to sve imali i na prosecnim kolima a luksuzna su tek bila opremljena cudima,skoro mi bas izlazilo tako nesto za amere pa kad pogledam sta su neki automobili imali 50ih i 60ih prosto mi neverovatno. Edited January 4 by OMP Quote Share this post Link to post Share on other sites
nemanja84bg 2175 Posted January 4 (edited) 22 hours ago, Reacher Gilt said: Da bre, stvarno Kuga, nisam baš zagledao. Ali Kuga, jbt. Šta voziš? Kugu, jbg. Ili, šta voziš? Šarana. Ajde? Zamisli vozis hjundai tupson onako pohvalis se prijateljima u elegancija stilu kao ponovio sam se i to e toga bi me bilo blam a ne turbo benzin golfare Zato vw kolega @MiloshBg obozava, dosadni ford ehh e u tome bi me bilo blam sem ako nije mustang, diskovi plocice 40 iljada sunce ti , komsije da zavide na kratkom tragu kocenja Edited January 4 by nemanja84bg Quote Share this post Link to post Share on other sites
OMP 3259 Posted January 4 1 Axic reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Axic 21913 Posted January 5 Toyota Supra turbo vs Nissan 300ZX turbo Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 14208 Posted January 8 Kaze, "Nisu mali automobili za duge voznje". Ovi iz CH dosli u Miniju.. Quote Share this post Link to post Share on other sites
YUgisa 2767 Posted January 8 (edited) Pa ja poznajem ljude koji idu cesto Grcka/Ceska/Poljska/Austrija sa Zastavama. Nas petoro je putovalo Korsom C za Nemacku. Edited January 8 by YUgisa 1 shuxx reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
OMP 3259 Posted January 8 Ma sta fali samo da je auto ispravan nego smo se razmazili 2 Axic and YUgisa reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
stex_pb 1376 Posted January 9 Realno i nisu, to što se mi vozimo to je naš problem 1 shuxx reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
The Punisher 7975 Posted January 9 On 1/8/2025 at 1:40 PM, shuxx said: Kaze, "Nisu mali automobili za duge voznje". Ovi iz CH dosli u Miniju.. Ja videh juče Smart Bazel table 1 shuxx reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 14208 Posted January 9 Brat moj, za Smart, moj Z10 je Limuzina ;-) Quote Share this post Link to post Share on other sites
OMP 3259 Posted January 9 nije taj sigurno dosao smartom iz bazela to nakace table sa drugog auta da mogu da se svrckaju po lokalu Quote Share this post Link to post Share on other sites
city 826 Posted January 11 Moja poznanica je sa C1 isla u Grcku. Dvoje skoro odrasle dece i ona,prtljagt, koferi. Tamo je imala neki problem, pokvario se alarm i nesto joj dodatno brat ugradio i nije mogla da upali auto. Probao covek da joj objasni telefonom i na kraju dosao, cacnuo neko dugme i normalno upalio. Ostao sa njima jos par dana i svo cetvoro se vratilo. Jeste da kaze da vise nije mogla da stane ni flasa vode ali nije bilo ni strasno doci. Quote Share this post Link to post Share on other sites
OMP 3259 Posted January 11 (edited) ja pre neku godinu video u grckoj aygo stari, cini mi se NS table, par sa dvoje male dece, krovni kofer, svaka im cast kako su se popakovali u onu igracku... moja svastika vozi 107 najdalje isla za NS, kaze sta fali samo sto malo bucan i nema klimu ono realno gledano bolja voznja od juga i fice sa kojima smo putovali nekad. Edited January 11 by OMP Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 18015 Posted January 11 (edited) Moja generacija je išla na more fićama, Škodama, Trabantima,Stojadinima spačecima,peglicama,moja keva nas je vozila Renault 4 do Rijeke što puta... Ja tu ne vidim neki poseban problem Edited January 11 by neshtry Quote Share this post Link to post Share on other sites
YUgisa 2767 Posted January 11 Ja sam isao nekih 500km u danu sa Yugom i pored cinjenice da sam krenuo fizicki premoren i da sam usput imao fizickih aktivnosti i da sam vozio drugi auto jos nekih 200km, da sam vozio po nevremenu i magli, bio odsutan 21h i dalje sam dosao odmoriji nego sto sam krenuo Svaki auto je dobar ako je prilagodjen tvojim potrebama i zeljama. Quote Share this post Link to post Share on other sites
stex_pb 1376 Posted January 12 14 hours ago, neshtry said: Moja generacija je išla na more fićama, Škodama, Trabantima,Stojadinima spačecima,peglicama,moja keva nas je vozila Renault 4 do Rijeke što puta... Ja tu ne vidim neki poseban problem Jbg išli nekad i na konjima, ni tu nema nekih posebnih problema. Sve u svoje vreme. 3 sokratbg, Dzimbo and city reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 18015 Posted January 12 Nisi u pravu, nije tolika razlika,samo su mladi jako razmaženi.90% opreme u novijim autima nema nikakve funkcionalne vrednosti, jedino što je vredno je ADAS,servo volan,ABS i klima...i DLR... Quote Share this post Link to post Share on other sites
stex_pb 1376 Posted January 12 (edited) Udobnost u automobilima različitih klasa je nepojmljiva. I nekada i sada. Oslanjanje, ergonomija sedišta, buka, oprema...... Onaj koji je išao Fićom na moje je sanjao da se vozi Stojadinom, a ovaj iz Stojadina recimo Citroenom GS i tako dalje. Edited January 12 by stex_pb 2 vagenovac and Axic reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites