Jump to content
Goran
filipovic

Slike automobila bez posebnog razloga...

Recommended Posts

Kadeti gsi su pre jedno 15ak godina zarilili i palili na miseluku, bili su jako jeftini i ubedljivo najbrzi auto koji je mogao da se uzme za par hiljada evra tada.

Motori su bili jako dobri, jedino sto je vecina karijeru zavrsila slupano, kocnice i skretanje je bilo losije, ali su isli za sve pare.

Sent from my SM-A556B using Tapatalk

Gsi koji nije slupan istrulio je sam od sebe :D Sećam se da je večito loženje bilo šta je bolje GSI ili Golf 2 Gti 16V. Opel bolje išao al golf nije istrulio

Tako je, bio jedan beli u Krusevcu tamo krajem 90ih i pocetkom 2000tih. Kao i jedan od retkih vignale-a njega sam gledao pre 10ak godina u jednoj garazi ne znam sta je sa njim danas

Edited by OMP

Opet ja sa domaćom hronikom iz zavičaja. FAP 2026 koji je 1994/5 korišćen u ekspediciji Sibirjaki od Beograda do Pekinga i nazad. Sniman je putopis od 9 epizoda koji je emitovan svojevremeno na RTS pod imenom Putevima Sveta. Iako u dokumentarcu nije konkretno fokus na samom vozilu jasno se moglo videti kakve performanse ima ovaj kamion u ruskim bespućima, kako se startuje atmo dizel na -65 stepeni, kako voziti ako je u kabini -17 sa upaljenim grejanjem i šta raditi kada ti crkne kvačilo u Mongolskoj pustinji, prvo najbliže se nalazi u magacinu u Priboju a servis nikad nije video ništa sem Kamaza :D.

Stariji vorumaši se verovatno sećaju premijernog prikazivanja i emisija SAT gde se pratilo njihovo napredovanje. Nažalost ovo vozilo verovatno nije sačuvano kao eksponat jer ne postoje podaci šta se desilo posle sajma 1995. kada je poslednji put viđeno.
Posedujem kompletan serijal na CD ali nemam pravo nikome da podelim niti igde da objavim zbog autorskog prava. 

Sibirjaki je vožen 3 puta:
1. Sa dva Opel Kadeta

2. Sa Fapom
3. Sa dve Fiat Kampanjole

Ista ekipa vozila je svuda po svetu, čini mi se Južnu ameriku sa TAS golfom.

Oficijelni tekst:

"Put na relaciji Beograd – Moskva – Ulan Bator – Peking – Dalijan – Beograd” imao je cilj da se “savlada” jedinstveno težak i riskantan put kroz Sibir i Mongoliju tokom zimskih meseci. Taj cilj je postignut za samo 139 dana.
U Pekingu smo bili izuzetno srdačno dočekani i pozdravljeni, jer je vožnja mongolskom pustinjom Gobi jedinstveni podvig tokom kog nas je zadesilo jako pustinjsko nevreme, a temperatura je padala i na -45 stepeni Celzijusa.
Tokom ove ekspedicije vožen je kamion FAP sa specijalnom dogradnjom u Ikarbus-u i pređeno je preko 38.000km.
Ukupno je snimljeno 9 polučasovnih tv emisija."

Опис фотографије није доступан.

Опис фотографије није доступан.