Jump to content
FAS Goran
filipovic

Slike automobila bez posebnog razloga...

Recommended Posts

Moj omiljeni Zastavin prototip:

Sport7.thumb.jpg.078a2ebe49d113b945123616313764be.jpgSport3.thumb.jpg.5806a2555ae33133d515dd3e6f1d98b7.jpgSport5.thumb.jpg.bf01c78df29d0417e5924aa75669241f.jpg

1.4EFI sa ITB usisom, 120ks, 13/53 petostepeni menjac, max brzina 200km/h, ubrzanje do 100km/h za 7.2s, spusten napred 100mm, pozadi 60mm, 165/60 R14 gume, zadnja balans stangla, vece prednje kocnice, kadice, sportski volan itd... :D

Posted (edited)

Taj jugo je jako retko vidjen, ja sam ga video samo jednom ili dva puta, generalno vizuelno nista posebno ali ok, zadnji put je stajao negde u nekoj prostoriji neke fabrike ili odeljenja zaboravih gde i gubi mu se trag.

Onaj jugo sparco je isto bio jedan od nekih pokusaja, mada to je bio manje vise serijski 1.3 sa sparco delovima, taj se vozio jedno vreme dosta.

Bio je i jugo 1.1 turbo projekat krajem 80ih

Zadnji projekat jugo IN cup, 1.6 pezo 8v motor, simpa izgledao, vozen na par relija kao 0 i tako na nekim promocijama, ne znam gde je nestao.

Edited by OMP

Sta bi ono gore? ocerupase floridu sedan posle sajma? :D da se felnice ne potrose kao mrtvi lager - iventar propalog :D 

4 hours ago, OMP said:

Taj jugo je jako retko vidjen, ja sam ga video samo jednom ili dva puta, generalno vizuelno nista posebno ali ok, zadnji put je stajao negde u nekoj prostoriji neke fabrike ili odeljenja zaboravih gde i gubi mu se trag.

Onaj jugo sparco je isto bio jedan od nekih pokusaja, mada to je bio manje vise serijski 1.3 sa sparco delovima, taj se vozio jedno vreme dosta.

Bio je i jugo 1.1 turbo projekat krajem 80ih

Zadnji projekat jugo IN cup, 1.6 pezo 8v motor, simpa izgledao, vozen na par relija kao 0 i tako na nekim promocijama, ne znam gde je nestao.

Sparco je stajao na Miljakovcu u Bg na jednom parkingu sigurno godinu dana, pre cirka 3, 4 godine. Sasvim dobro i zdravo je izgledao, bio je kompletan, kao sa slika nekada, ali ocigledno nije vozen jer je sav bio u paucini. Nakon toga je negde sklonjen. 

Posted (edited)
1 hour ago, MiloshBg said:

Sparco je stajao na Miljakovcu u Bg na jednom parkingu sigurno godinu dana, pre cirka 3, 4 godine. Sasvim dobro i zdravo je izgledao, bio je kompletan, kao sa slika nekada, ali ocigledno nije vozen jer je sav bio u paucini. Nakon toga je negde sklonjen. 

Jedno vreme su ga vozili ovi iz zastave pa ga vozio Keza jedan od clanova tehnicke komisije na auto trkama i posle toga ne znam gde zavrsio ali sve to je bilp pre 15ak god recimo tako da je upitno sta se posle desavalo. U sustini nije taj auto bio nista specijalno samo ta oprema na njemu vredela par hiljada u to vreme a secam se da je zastava to mnogo vise cenila nego sto si mogao sam da kupis sve to i ugradis, ne secam se koja tacno bese razlika racunali smo tada

Edited by OMP

@OMP obzirom da je ona Florida sedan napravljena i predstavljena 2000. godine a svi znamo šta je bilo 1999. dobro da je i ovako izgledala i da smo uopšte imali svoj štand. 

Posted (edited)

nije 2000. vec 2002. godina, tad je predstavljen i koncept juga koji je malo ozbiljnije izgledao...sve u svemu nije bitno kad je predstavljeno nego kako je uradjeno, dizajn 0, zavrsna obrada takodje, nedopustivi su bili risevi od smirglanja, talasasto obradjene povrsine, procurela farba i ne secam se jos detalja ali secam se dobro kad sam je gledao, tad su cini mi se bili komentari da su zurili na brzinu da je zavrse tj sklepaju da bi je pokazali na sajmu, po meni bruka ziva.

Tad su predstavili i pezo motore kao i toyotine vvti koji su trebali ici u floridu.

2002-zastava-koral-studija-a-con.jpg

2002-zastava-koral-studija-a-con1.jpg

i neki pokusaj redizajna enterijera 

2002-zastava-koral-studija-a-con2.jpg

I ovo je bio jedan od pokusaja GTI, 1.6 pezoov motor, to je verujem lepo islo jer sam taj motor imao u 306ici koja je veca i teza a opet lepo isla sa njim

22829841_1403499896427957_877967406469529644_o.jpg

Edited by OMP

Posted (edited)
6 hours ago, integralac said:

IMG_20240502_185840.thumb.jpg.18873fc8eeac26098b4c653b82b57db5.jpgIMG_20240502_185848.thumb.jpg.776e60aa070dc2144f7e898be9fa89fd.jpg

IMG_20240502_185903.thumb.jpg.e8c336903b0b3a3101261e2f9babb500.jpgIMG_20240502_185912.thumb.jpg.929bf40101e2a01010fbcd6826a0dc15.jpg

reci mi da je ovaj crveni na aparatima? :lol:

5 hours ago, Axic said:

@OMP obzirom da je ona Florida sedan napravljena i predstavljena 2000. godine a svi znamo šta je bilo 1999. dobro da je i ovako izgledala i da smo uopšte imali svoj štand. 

Izgleda kao da ga je radio neki ... Djoka iz donju moravu il' ko zna odakle :D gledaj levu i desnu stranu , simetrija nula, gledaj branik sa rubovima - spojeno ... kao da mu je prosao sa sve spric gitom ili bodijem sve to i kao to je to :D:lol: izvini ali za vreme 99'te mi smo cepali kockice i basket cim je pocinjalo podne bez obzira na alarmantna obavestenja tako da kontam da je i taj u nekom drugom kraju van metropole mogao makar malo da se potrudi.

Edited by nemanja84bg

2 hours ago, Nikola031 said:

I to 1.3 benzinac

Petrolhead.

I pravi model za BG parkinge i sto*u po istim.

Posted (edited)

ovo je zmaj,  na ram pam pam da se vozi :wub:  mnogo lepa boja za auto

Nissan-Silvia-S15-Spec-R-RB26-N1_18.jpg

Edited by nemanja84bg