Jump to content
FAS Goran
filipovic

Slike automobila bez posebnog razloga...

Recommended Posts

To je ta klasika, bombona autic ;) Pa jel bi pre vozio to ili punta nekog ? Ima jedan sivo metalik sa lepom felnicom i vozi se , cesto ga vidjam ;) ima maglenke kao simpaticne i u odlicnom stanju je

Edited by nemanja84bg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Istna,vrti se na baš puno obrtaja…. Prvre tri brzine ide skoro u crveno….Obzirom da je kod mene u Asconi  išlo do 3500-4000 obrtaja….

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zaboravljena Dacia MD87

 

dacia md87 04.jpg

 

Krajem 80-tih u Rumuniji je živela ideja o sportskom automobilu. Koliko god se u rigidnom komunističkom sistemu ideja brzog vozila činila kapitalistički dekadentnom, ipak se radilo na jednom projektu. Njegovo kodno ime bilo je MD87, a firma koja je gurala projekat bila je Dacia.

 

dacia md87 03.jpg

 

Iza kodne oznake MD87 kriju se imena dece glavnog inženjera Nicolae Cosmescua: M kao Monica, D kao Dragos, a 87 simobolizuje 1987. godinu kada je taj automobil trebalo da se pojavi u prodaji.

 

dacia md87 023.jpg

 

MD87 EVO I je nastao na platformi Renaulta 12, a imao je centralno smešteni 1.4 motor sa 65KS i zadnji pogon. Dizajnerski je napred pozajmio mnogo od reli legende Lancie 037, a pozadi je čudan rumunski mutant sportskog automobila i pick-upa.

 

dacia md87 01.jpg

 

Sa drugim konceptom, EVO II (1992. godine), pojavila su se svetla koja iskaču, a bok i rep su malo ublaženi. MD87 nikada nije završio na proizvodnoj liniji, oba koncepta su izgubljena, a Daciu je preuzeo Renault.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites
21 hours ago, totti said:

C32 AMG

Nisam ni primetio, jedino mi je u oko upala ova arlaudza u pozadini:

 

20221116_130500.jpg.e028ff47431e9fd939b1c99116f5c0cb.thumb.jpg.bbb830fb6c7c22797c2059c3cfe42d4f.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meni ovaj model C klase nekako uvek bio bez veze a amg nista posebno ne izgleda dok mi je ona sledeca generacija dobra..clk amg mi je najlepsi iz tog perioda pogotovo ona dtm serija

Edited by OMP

Share this post


Link to post
Share on other sites

@OMP ima takav sa lepsom tablom , mislim da je restyle identicno izgleda ali ima tablu od novije a klase sa dva veca brojcanika , taj je tip top i bio jedan pristojan kompresoric al brzo se prodao , cenjen je oko 3500 kao 2007 ili 2008 godiste na slikama ko casa stim sto je na istim imao 20000 km manje i godinu ipo stare fotografije meni dovoljno da prepolovim cenu :D slika je primer c55 amg , nista mu ne fali 

MERCEDES-BENZ-C-55-AMG--W203--319_12.jpg

Edited by nemanja84bg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Toyota Aqua GR Sport

 

230007-toyota aqua 04.jpg

 

Toyota Aqua je hečbek B segmenta koji se prodaje u Japanu, a koji je sada dobio i GR Sport paket.

 

230008-toyota aqua 03.jpg

 

U Toyoti su za ovu verziju predvideli izmenjene branike, crnu saćastu masku sa GR logom, set novih pragova, zadnji krovni spojler, alu točkove od 17 inča, gume Bridgestone Potenza 205/45 R17, crvena kočiona klešta, modfikovano oslanjanje, unapređeno upravljanje, sportska sedišta, GR logo na naslonima za glavu, kožni volan i aluminijumske pedale.

 

230009-toyota aqua 02.jpg

 

Aqua GR Sport ima hibridni pogonski sistem (1.5 benzinac i elektromotor), dok je pogon na prednje točkove.

 

230010-toyota aqua 01.jpg

 

Aqua GR Sport u Japanu košta 2.595.000 jena (18.030 evra).

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Farelady by Kahn

 

london-taxi-tx5 04.jpg

 

U svetu gde se taksiji smatraju utilitarnim vozilima, upoznajte Farelady izdanje, savremeni izuzetak.

Britanski brend sa više od 100 godina istorije, London Electric Vehicle Company, ranije poznat kao London Taxi Company, stvorio je sa naprednim modelom TX5 trenutno najprepoznatljiviji taksi na svetu. Pošto je London Taxi Company 2017. godine od Kahna naručio da proizvede izdanje Last of Line od 5 poslednjih jedinica legendarnog TX4 taksija koje će napustiti proizvodnu liniju, Kahn je od tada preuzeo sledeću generaciju TX5, na kojoj je bazirano izdanje Farelady.

 

london-taxi-tx5 03.jpg

 

Afzal Kahn ističe: ''Uvek je privilegija raditi na onome što je zaista jedan od najpoznatijih automobila na svetu. Izdanje Last of Line bilo je veliki uspeh za nas, jer su sva vozila našla dom kod privatnih kolekcionara. Radujem se što ću krenuti na putovanje sa novim klijentima koji žele da poseduju svoj deo britanske istorije u obliku TX5 taksija.''

 

london-taxi-tx5 02.jpg

 

Potpuno konvertovani TX5 taksi košta od 99.000 funti (115.000 evra) + PDV i može se naručiti sa volanom na levoj ili desnoj strani u raznim bojama uključujući crnu, plavu, britansku trkačku zelenu, srebrnu i sivu. Unutrašnji paket je takođe dostupan u mnoštvu boja koje pokrivaju čitav spektar modernih i tradicionalnih nijansi. Restilizacija je preduzeta na način da se poštujuje dizajn TX5, uz integraciju sa stilom originalnog vozila.

 

london-taxi-tx5 01.jpg

 

''Možete zamisliti klijente kako krstare u zadnjem delu ovog legendarnog vozila koje ima super luksuznu završnu obradu i klasičan, nenametljiv dizajn, dok istovremeno smanjuje emisiju štetnih gasova u gradovima i pruža značajne uštede za operatere koji prevoze klijente sa stilom.'' Farelady izdanje je zaista jedinstveno. Elegantna poboljšanja eksterijera uključuju stilski program koji se sastoji od prednje maske inspirisane Maybachom, krovnog spojlera i posebno dizajniranih super laganih aluminijumskih felni, od 18'' napred i 19'' pozadi. Pritiskom na dugme pali se ''VIP'' krovno svetlo, signalizirajući put pronicljive klijentele ka hotelima, restoranima ili bilo kom drugom ekskluzivnom mestu.

 

Unutrašnjost Farelady izdanja je dizajnirana i opremljena u luksuznom stilu, naglašena karakteristikama kao što su duboki, mekani tepih i prošivena sedišta inspirisana Bugatti Chironom a koja daju vozilu moderan dodir superautomobila. Zakoračite unutra i vidljiv je plafon sa zvezdanom svetlošću, zadivljujućom karakteristikom koja se obično viđa u Rolls-Royce vozilima. Između ostalog, unutrašnjost se ističe sofisticiranim detaljima dizajna, uključujući meku perforiranu kožu i sve pokazuje britansku izradu i raskoš. Pored poboljšanja udobnosti, tu su i tehnološke promene, uključujući bežično punjenje telefona, promenljivo LED osvetljenje i USB tačke za punjenje. Kahn prihvata i zahteve da dodatno personalizuje i skroji vozilo prema tačnoj specifikaciji kupca.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fiat familija :) 

Pogodite koji je parkirala žena? :) 

 

Sva tri u mom vlasništvu :) a da stvar bude luđa, meni je apsloutno nebitno koje je marke automobil, ali tako se nekako potrefilo :) 

Prvi sam dobio na poklon kada mi se rodio sin (punto). Tata mi ga kupio, tj. kupio ga mojoj ženi :) 

Ovaj srednji sam ja kupio nov i nisam se ni malo pokajao, naprotiv, vrhunski automobil (vozio sam baš svašta u životu) ali, treba da se zna, da bude upisano da ja nisam neki zahtevan "potrošač" :)

I ovaj poslednji, kombi, od pre mesec dana, za potrebe posla, jedini mi se svideo i uklopio (gabariti, karakteristike, cena, stanje vozila) i pade, opet FIAT :) (dobro,nije baš čistokrvni "talijan", tačnije, smao mu je značka FIAT, ali, tako se vodi).

 

 

IMG_20221210_213150.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Početkom devedesitih mij drug kopi jedan takav 128 1300sport,crven i potpuno truo….izvadio je sve što vredi i prebacio u 101 comfort…. i motor i satove i izduv…. išao je kao mećava!

i trajao svega dva meseca ,izleteo na nekoj krivini inuništio ga

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...