Jump to content
FAS Goran
filipovic

Slike automobila bez posebnog razloga...

Recommended Posts

Naravno da je moguće sve soakovati u to "koferče" ... Eh, kada sam bio klinac, ćale je imao peglicu ( i to najpre onu "600" ) , pa smo sa njom, cela porodica (nas pet) "pola Juge" proputovali i sve potrebne stvari sa sobom poneli :)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 7/18/2021 at 9:50 PM, moron said:

Pa, sa hibridom 2,0 od oko 180 ks corolla je kao F1.

A sa 1,2T ili sa 1,8 hibridom je skroz ok ( po meni ).

Kao f1 jer ide jedva 8s do stotke? To su skroz ok performanse, a ni prismrdelo nekim sjajnim bajnim, a kamoli f1 :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa, percepcija vozila je dosta individualna stvar :) Meni je ubrzanje od 8 sekundi "kao F1" :) Nekome je to sigurno sasvim jadno ... Stvar pogleda na svet ... Čitajući jedan domaći forum uočih postove jednog člana foruma kome ubrzanje Honde Type R  od 300 ks ( 2018 ) vremenom nije više subjektivno bilo tako impresivno ( ne znam tačno koliko ubrzava, svakako ispod 6 sekundi), pa ga je "frizirao" ( valjda je u pitanju bio "Stage 2" ). Onda mu je i to bilo malo, pa je kupio Audi RS3, valjda je on imao 400 ks. Ali, bilo mu je i to malo, pa je i njega "frizirao" (opet "Stage 2". Neki dan videh oglas da ga prodaje, a u oglasu je pisalo da ima ubrzanje od 2,8. Očito, i to mu je bilo malo ... i sada traži nešto sa još boljim ubrzanjem ( mislim da gadja Teslu S ). Dakle, pojam "F1" je očito krajnje subjektivan :) A meni je i onih 8 sekundi i dalje odlično ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

U pravu si, priznajem, preterao sam u hvalospevu oko onih 8 sekundi... Molim samo da mi se kao olakšavajuća okolnost uzme to da sam oko 100 kkm prešao sa ladom nivom 1,6 4MT koja je imala ubrzanje od oko 23-24 sekunde, tako da sam "trajno oštećen" i nesposoban da razumno cenim šta je to "dobro ubrzanje". Sve ispod 20 sekundi za mene je odlično, a kada je eventualno ispod 10, već sam podsvesno u svetu Formule 1 :)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Policija mu oduzela kabriolet: Odsekao krov auta, na Citroen stavio logo Audija i BMW-a

 

217444-citroen audi.jpg

 

Patrola francuske policije u Indreu je naišla na neverovatnu petovratnu Citroen Xantiu pretvorenu u kabriolet sa logom Audija i BMW-a kao bonus!

Vozač je jednostavno odsekao krov i vrata prtljažnika svog vozila, kako bi ga transformisao u kabriolet. Kao da to nije dovoljno da privuče pažnju, zamenio je Chevrone Audijevim prstenovima u rešetki, te BMW-ovim znakom na gepeku. Policajci su ga odmah isključili iz saobraćaja jer je ovakav automobil nebezbedan i nije homologiran. Pretvaranje modela u kabriolet nije operacija koju treba olako shvatiti. Da bi nadoknadili neizbežan gubitak krutosti izazvan uklanjanjem tvrdog krova, proizvođači automobila dodaju više od 100 kilograma pojačanja.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Novo rusko terensko vozilo - Strela

 

strela 04.jpg

 

U Rusiji je na forumu ''Armija-2021'' predstavljeno novo terensko vozilo kompanije VPK po nazivom Strela. Radi se o terencu dugom pet metara mase 3.5 tone koji je tehnički blizak komercijalnoj liniji Grupe GAZ. Obična verzija Strele mogla bi da postane konkurencija terenskim vozilima kompanije UAZ na civilnom tržištu i postane glavno prevozno sredstvo komandnog sastava Oružanih snaga Rusije. Konstrukcija vozila predviđa mogućnost postavljanja oklopa, kao i mogućnost stvaranja zaštićene amfibijske modifikacije.

 

strela 03.jpg

 

Prema preliminarnim podacima, terensko vozilo bez oklopa Strela napravljeno je na bazi originalnog okvira, ali je po sistemima, motoru i delovima karoserije i unutrašnjosti unificirano sa modelima Gazel-NEXT i Sobolj-NEXT. Pod haubom se nalazi američko-kineski turbodizel motor Cummins ISF zapremine 2.8 litara, a menjač mu je ruski mehanički sa 6 brzina.

 

strela 02.jpg

 

Prototip Strele napravile su snage Vojno-industrijske kompanije (VPK) i Konstruktorskog biroa omladine (KBM) pri Moskovskom državnom tehničkom univerzitetu Bauman. Strela u prednjem delu poseduje nezavisni sistem oslanjanja na oprugama, dok je zadnji trap oslonjen na gibnjevima. Predviđen je pogon na četiri točka sa demultiplikatorom.

 

strela 01.jpg

 

Nosivost predstavljene verzije sa pet sedišta je 900 kilograma, dok je u perspektivi moguća proizvodnja pikap vozila sa dvoja i četvora vrata, kao i terenca sa kratkom osnovom sa drugačijim karakteristikama. Detaljne tehničke karakteristike novog vozila biće objavljene posle foruma ''Armija -2021'', ali glavni parametri će verovatno biti potvrđeni do kraja nedelje. Neizvesno je da li će se Strela naći u serijskog proizvodnji, mada postoji politička volja za stvaranje novog ruskog terenca. U četvrtom kvartalu 2019. godine Vladimir Putin se, naime, požalio na sporu konverziju preduzeća odbrambene industrije i nagovestio da vojnim stručnjacima predstoji zadatak da osmisle proizvodnju vozila koja će biti konkurentna na civilnom tržištu. Zasad je civilno vozilo Strela samo prototip i stručnjacima još predstoji da analiziraju tržište, unesu izmene u tehnički zadatak, proračunaju cenu proizvodnje, sprovedu testiranja i prođu proces sertifikacije. Osim toga, vojni eksperti treba da razviju proizvodnju oklopne i amfibijske verzije vozila.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ovo je Konfort(piše na gepeku)
Zamisli od Slovenije da vamo u kecu...

Sent from my moto e(6) plus using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...