Jump to content
FAS Goran
ns alex

Lancia Thesis 2.4 benzina

Recommended Posts

Pozdrav svima,

iako sam vlasnik prelepog Thesisa već više godina, tek sada sam se uključio na ovaj forum, kao veliki ljubitelj automobila, a posebno neobičnih, vanstandardnih, kao što je Thesis. Ja sam od retkih srećnika koji vozi Thesisa kupljenog sa samo 7.500 km u lancijinom salonu u Nemačkoj. Do sada sam ukupno prešao svega 37.000 km, a auto je 2004.god. Radi se o 2.4 benzincu, amblema nivo opreme. Auto je besprekoran, metalik zelene boje sa bež kožom, koja i danas miriše na italijanske prodavnice cipela iz vremena kupovina u Trstu ( oni malo stariji, u koje i ja spadam, znaju o čemu

govorim ).

Pre 3 nedelje sam se vratio iz ture po Italiji, gde je vožnja bila pravo zadovoljstva, a prednosti navigacije su došle do punog izražaja (skinuo sam sa neta poslednju verziju Italijanske mape za Thesisa ). U Sloveniji sam promenio fabričke gume koje su još uvek izgledale kao nove, ali sam ih zbog proteka vremena ipak zamenio i ponovo stavio Good Year. Gume u Sloveniji su mnogo povoljnije, i sa vraćenim PDV-om sam prošao oko 200 EVRA jeftinije nego kod nas ( ako nekog zanima ). Za sve vreme exploatacije nisam imao nikakav ozbiljniji problem. samo su senzori ponekad bez razloga davali lažne signale da je nešto neispravno, ali to se najčešće dešavalo zimi, kada je, zbog držanja auta u garaži i redje vožnje, akumulator bio slabijeg napona. Pored toga, menjao sam akumulator EPB kočnice i, naravno, uradio veliki servis, koji se radi posle svakih 5 god., bez obzira na kilometražu. Servisi i veliki i godišnji nisu skuplji od prosečnih automobila, a što se cene delova tiče, to ne znam, pošto nisam do sada imao nikakvih kvarova. Akumulator EPB kočnice sam menjao pre 3 god i koštao je oko 2.500 din. Mislim da je auto u celosti izuzetno kvalitetno napravljen, bez obzira šta drugi komentarisali o italijanima. Enterijer je bukvalno kao iz fabrike, a exterijer se sija, iako sam ga samo jednom polirao. Auto je parkiran, doduše, u garaži i prekriven je laganom ciradom. Zimi ga provozam samo ako je put suv, da bih napunio akumulator. Naravno i leti vodim računa da ga ne parkiram na suncu, jer UV zraci su" smrtonosni" za kola.

Ali to sam JA.Uživam u kolima. Poneko me možda i čudno posmatra, ali sam siguran da bi svaki menjao auto sa mnom Ipak, sve to je moguće jer sam imao sreće kod kupovine kola, koja su kupljena od ovlašćenog lancia dilera i jer imam drugi auto koji koristim po gradu, a Thesis je 90% kilometraže prešao van grada.

Neko je tražio savet gde da održava svog Thesisa. Ja mog vozim u servis " Goran " u Zemunu ( vidim da se i on uključio na forum, pa ga pozdravljam, setiće se najboljeg Thesisa u Srbiji), i do sada sam više nego zadovoljan njihovom uslugom. što se potrošnje tiče, po gradu ne znam, jer ga malo vozim, a van grada, recimo od NS do BG i nazad troši od 8-8,5l. Toliko mi je u proseku trošio i na ovom jednonedeljnom putovanj po Italiji Sama vožnja je lebdenje na oblacima, posebno kada sam promenio stare i već prilično tvrde gume. Iako u već uveliko srednjim godinama, nisam ni osetio 2.500 km po Italiji, mada, imam dosta problema sa ledjima. I ni ujedno trenutku se nisam osećao inferiorno pored svih onih besnih kola pored kojih sam prolazio. lep osećaj !

Pokušaću da postavim i nekoliko slika da vidite o čemu govorim. pozdrav svim forumašima.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evo momci, pa ocekujem komentar. Neke slike su od prosle, neke od pretprosle godine, ali je stanje i danas identicno.

 

zza4900.jpgzza4901.jpgzza4902.jpg

zza4903.jpgzza4904.jpgzza4905.jpg

zza4906.jpgzza4907.jpgzza4908.jpgzza4909.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa naravno da se ništa nije kvarilo niti je menjano kad auto nije prešao ni 50kkm...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ako neko od vas dolazi u Novi Sad, rado ću mu pokazati auto, ili ako postoje zajednička okupljanja ljubitelja Thesisa, voleo bih da se i ja priključim.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ima cela dva clana sa tipom vozila Thesis ti bi bio treci.... pa okupljajte se ko vam brani...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thesisa ima 2-3 predstavljena na forumu od kako ja pratim, a postoje Fiat-Lancia okupljanja na kojima se pojavi obično sve osim Thesisa... Trebao si da otvoriš temu u Predstavljanju Automobila, pa da tamo malo svi komentarišemo :thumbup:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jos davno smo culi za ovog Thesisa i njegovog vlasnika! :D

Trenutno kod mene na odrzavanju imam cetiri komada od kojih je jedna tamno zelena iz Novog Sada koja je u stanju nove. Vozi je gospodin onakav kavog ga opisuje gopodin Damjanovic. Obucen kao da je sad sisao sa modne piste ....sat , cipele, kosulja, i naravno jos cetiri auta u garazi pa mu ovaj sluzi samo za izlaske. Auto ima samo 15000km i po recima vlasnika nije video kisu.

Thesis je bruka! :clap:

Edited by aleksa_indjija

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa da, Thesis i jeste auto za ljude sa stilom, svi koji su finansijski stabilniji kupuju Mercedese, BMW, Audije, jednom rečju gledaju da to bude Nemac... baš sam se skoro uhvatio u diskusiju sa nekim prostim društvom na temu likova iz mog kraja koji dođu iz inostranstva i u 90% slučajeva dođu sa Mercedesima i sad su svi protiv mog mišljenja, a to je da je bolja fora da se dovezeš sa nečim što je ovde retko, sa nečim što ima dušu i što se slabo vozi kod nas, ja glavu dajem da 90% ljudi iz Trstenika nije nikad čulo za Thesis, a kamo li videlo... Ima jedan baš ovakav zeleni na jednom placu u Beranovcu ispred Kraljeva, stoji tu već godinu dana i ja recimo 2-3 puta nedeljno tuda prolazim i obično povezem nekog od drugara i kada prođemo pored ja malo usporim i prokomentarišem, a najčešći komentar je "šta je bre ovo, prvi put vidim ovaj auto" i komentari o ukusu su većinom negativni i onda ja počnem da im pričam da od opreme ima više nego svi nemački auti tih godina koji koštaju po 5-6.000 više od njega, odma se menja tema..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thesis je za mene kao mali Maybach,odličan auto i auto za ljude sa stilom koji ne žele da privlače pažnju,ali opet ostanu primećeni.La Italiano vero. I baš mi je krivo što su u Fiatu "digli" ruke od Lančije i upropastili ih sa onom kooperacijom sa Krajslerom.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jaoo, koja brutala od auta. U Tuzli se nedavno jedna pojavila (vozi je covjek koji samo Lancie fura, bar sam tako cuo), i to je jedina u Tuzli. Uvijek se ibretim kad prolazim kraj nje, i zagledam je, kao prvog dana.

Stvarno svaka cast, jos ovako ocuvan primjerak, i malo presao...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa naravno da se ništa nije kvarilo niti je menjano kad auto nije prešao ni 50kkm...

Menjano je po nesto... gume... :)

Edited by Hardvet

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...