Jump to content
FAS Goran
pootyi

Fiat Punto mk.2 - problem sa centralnom bravom

Recommended Posts

Problem sa centralnom bravom, Punto 2003 1.9 jtd.

Problem se manifestuje na sledeci nacin. Kada se auto zakljuca preko daljinca ili kljucem ali samo vrata sa vozaceve strane, centralna brava zakljuca sva vrata a zatim otkljuca sva.

 

Kapiram da kompjuter koji regulise zakljucavanje dobije signal prvo za zakljucavanje, a zatim i za otkljucavanje i to odradi. Samo da nadjem odakle dobija signal za zakljucavanje. Pretpostavljam da je na delu brave koji je u vratima i da je u pitanju mikroprekidac ili nesto slicno.

 

Kada se zakljucavaju suvozaceva vrata, sve radi u najboljem redu.

Da li je neko imao slican problem i kako je resio.

 

Pre oko dva meseca sam poceo da rasturam vrata, ali nisam uspeo da stignem do same brave sa unutrasnje strane vrata jer je imalo jos dosta toga da rasturim, a vec je padao mrak.

Ako je neko imao isti problem neka objasni sta je rasturao i kako je resio.

 

HVALA

Edited by neshaoct
spojeno

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja sam imao identican problem, zakljucam preko daljinca i svi se pipci spuste, zatim se vrate gore, ali kad zakljucam preko kljuca onda hoce. Problem je bio u tome da su vrata od suvozaca (brava) zablokirala unutra pa se nisu dala zakljucati, problem sam rjesio tako sto sam uzeo WD-40 i obilato naprskao u obe kljucaonice i isto tako na bravu samu (tamo gdje se spava sa stubom kad se zatvore vrata) i problem je rijesen, a narocito se desava to kad je bas hladno, pretpostavljam zbog skupljanja materijala na hladnoci i leda.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Danas sin otključao daljinskim (centralna brava je tvornička)auto sjeo i odvezao se gdje treba i kada je htio zaključati vrata sa daljinskim, zaključa suvozačeva a vozačeva ostanu otključana. Probao sa ključem i jedva da se može okrenuti ključ u bravi ali uspije zaključati vrata. Kada probamo sa suvozačeve strane otključa samo suvozačka vrata(model sa 3 vrata). Predpostavljam da je u pitanju motorić brave. Preko vikenda će mo rastaviti tapacirung pa da vidimo o čemu se radi. Ako neko ima neku ideju neka napiše. :question:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pozdrav

 Imam problem sa centralnom bravom , tj kada gurnem kljuc u bracu i hocu da zakljucam on povuce oba pipka na dole i zakljuca a kada hocu da otkljucam on samo podize pipak od vrata u kojima je kljuc nebitno da li su leva ili desna ali on samo ta vrata otvori .... hvala

 

 

Edited by neshaoct
spojeno

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kod mene recimo samo leti radi sledece : Otkljucam,daljinac,kljuc,nebitna vrata koja su,krenem da otvorim(povucem kvaku) zakljuca se. Kada otkljucavam kljucem ako malo ne zadrzim kljuc u bravi(polozaj otkjucavanja) isto se desava,kada se uhvatim za kvaku da otvorim vrata :) 

Edited by cuore_sportivo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zdravo, u pitanju je punto mk3, stiglo mi je ono sokocalo za daljinsko zakljucavanje, i uz pomoc nekih youtube tutoriala sam resio da to sam odradim. Uz pomoc multimetra sam trazio zice za centralnu bravu i pronasao jednu(zeleno belu) koja je imala 3V i 0V u zavisnosti da li je otkljucan ili zakljucan, e sad malo kako sam ja tu petljao ta zica trenuto ima 6.4-6.8V konstanto i centralna brava uopste ne radi, pretpostavljam da ima veze sa time, a ja stvarno nemam ideju u cemu je problem. Niti se generalno razumem u te stvari :whistle:

 

 

Edited by neshaoct
spojeno

Share this post


Link to post
Share on other sites

Update za moj problem, bio sam kod elektricala i centrala radi preko daljinskog mogu i da zakljucam i otkljucam ali moram dva puta da pritisnem dugme? dok otkljucavanje mehanicki na kljuc ne otkljucava sva vrata, samo vozaceva? da li je neko imao iskustva sa time ili slicno nesto?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...