Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
xalexas

Lancia Y 1.2 8v - Landirenzo LC neće da prebaci na plin

Recommended Posts

Na automobilu Lancia Y je ugrađen Landi renzo plin sa lambda kontrolom. Dešava se često da uopšte neće da uključi el. ventile za gas (ne čuje se "CAK" na ventilu boce). Znači ne gasi se, jednostavno neće uopšte da uključi elektro ventile. Na automatskom prekidaču stalno blinka zelena lampica za plin a žuta svetli stalno. Kad dam gas da prebacim na plin, žuta se ugasi ali zelena i dalje trepće.

Očišćen elektro ventil pre mesec dana, i zamenjen motor za regulaciju protoka plina jer se gasio kad uključi ventile. Sada se više ne gasi ali i dalje imam problem da neće da uključi el. ventile.

Nivo antifriza je normalan, sistem odzračen. Inače je prebacivao na plin sa hladnim motorom i na -10C. Pročitao sam na drugom forumu da može da bude problem i senzor pritiska. Da li je ovo na slici taj senzor?

ee15.jpg

Kako proveriti da li je on problem? Da li postoji mogućnost da se nekako premosti? Ne znam kako radi, da li radi po principu promene napona ili radi kao prekidač?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Senzor pritiska se nalazi ili na rasplinjacu ili na plinskom crevu posle rasplinjaca. Moze biti i da te zeza struja na plinskom kompu jel ti kad skines kleme i vratis on se nesto resetuje i nece da prebaci na gas odredjeno vreme tako da moze biti i do struje nesto . . .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ponovljam post ovde u nadi da će neki raspoložen majstor prihvatiti da popravi ovo čudo. Znači ne tražim besplatne savete, plaćam ko mi otkloni kvar ma kakav bio.

Našao sam softver i kabl i prikačio na komp. Ovako izgleda jedan od ekrana:

ee16.png

Izgubio je trenutno konekciju pa zato dole piše ECU not connected (kabl sam pravio sam pa se dešava da gubi kontakt, to ću da sredim) inače sve čita normalno. Kao što se vidi na slici čita broj obrtaja, TPS, Lambda sondu, nivo gasa itd..

Ponavljam, tražim nekog u Beogradu ko će ovo da mi pogleda i popravi. Bio sam u Ekolukakey i oni nisu raspoloženi za to iako su ovlašćeni Landirenzo servis. Sramota. Zanima ih samo da prodaju samo novo kao i većinu gas servisa u ovom gradu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Servis iznad auto skole Desetka plus na kanarevom brdu, ljudi su odlicni i rade bas Landirenzo a i druge uredjaje. To ti je ugao Borske i Srpskih udarnih brigada.

064/22-44-870 zovi i konsultuj se sa njima .. . .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvala puno na broju, pozvaću ih danas.

Na žalost neće to da rade. Imam uklet plin aaaa.. Da li je moguće da niko nema polovni ECU u gradu pa da probam.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...