Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
neshaoct

Ferrari planira da zadrži Felipea Masu i sledeće sezone

Recommended Posts

jeep%20grand%20cherokee%20f1%2011.jpg

Italijanski tim u Formuli jedan Ferari planira da zadrži brazilskog vozača Felipea Masu i sledeće sezone, preneli su britanski mediji. Mediji su prethodnih meseci navodili da je Ferari hteo da se odrekne Mase zbog njegovih loših rezultata tokom sezone i da na to mesto dovede jednog od dvojice vozača Fors Indije Nika Hulkenberga ili Paula di Restu. Zvanična potvrda toga očekuje se pre trke u Južnoj Koreji, koja je zakazana za sledeći vikend. Masa je u nedelju na Velikoj nagradi Japana zauzeo drugo mesto, što mu je prvi put posle dve godine da se popeo na pobednički podijum.

''Nije baš lepo biti dve godine bez pobedničkog podijuma. Razmišljao sam samo o lošim stvarima, toliko lošim da mi to nije ništa pomoglo. Sada mi je zaista lakše i ovo je veoma važno za mene i moju budućnost. Srećan sam što sam dobro odvezao trku'', rekao je Masa.

Masa (31) je u karijeri 11 puta pobeđivao na trkama Formule jedan, a u Ferariju je od 2006. godine.

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posle nesrece Masa je izgubio onu nekadasnju "srcanost"'u okrsajima! Suvise lako pusti nekoga da ga pretekne a u napadima je jos suzdrzaniji.

Inace obozavam Masu kao i sve Brazilske vozace u F1.

Ferari nema koga da dovede da bude siguran da ce biti bolja zamena za Masu pa je i to jedan od razloga moguceg Masinog ostanka u Ferariju.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Masu je pre dve godine pogodila opruga u glavu na VN Mađarske, vratio se tek početkom naredne sezone, ali od onda vozi kao da ga je feder pogodio u m***a.

Cifre sve govore:

Alonso 194

Massa 69

Ovakva razlika nije bila ni kada je vozački tandem bio Shumaher / Irvine

Ako Ferrari zadrži Masu verovatno može da se pozdravi sa titulom konstruktora, za nju moraju oba vozača da skupljaju bodove.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pitanje je koga Alonso želi.

Inače ima puno talenata i brzih vozača. Perez je utekao, tu je Maldonado, Andrea de Grožan.....

Bilo bi dobro da Kimija vrate u Ferari. Zna da bude brz, mada izgubio onu oštrinu i lakoću preticanja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kimi je posle dve godine pauze ostao brz kao što je i bio (prijatno iznenađenje), vozi istim stilom mirne ruke na volanu bez mnogo korekcija, sada teže obilazi jer njegov bolid nije više tako brz i jak kao Ferrari i Mclaren koje je pre vozio. Međutim Ferrariju treba drugi vozač, a Kimi to svakako nije.

Peres je bo sasvim racionalno rešenje, prošao Ferrarijevu školu, vozio za Sauber, rekli da je još neiskusan. U McLarenu ne misle tako, biće da su u pravu.

Maldonado kolko god bio brz sam je sebe promovisao u siledžiju i incidentnog vozača za razliku od Peresa, te ne verujem da je među privim željama velikih timova.

...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kimi je odlican vozac ali dok je bio u Ferariju meni se cini da je vozio po sistemu koliko me platite toliko cu biti brz iako je bio dobro placen!

Naime na svakoj utrci je redovito imao najbolja vremena po krugu a rezultati su izostali! Dakle moze biti jako brz samo kada hoce.

Dok je bio u Ferariju totalno sam se razocarao u njega! :thumbdown:

Ako nece pobedjivati neka opet menja gume u reliju!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uzo je titulu u prvoj od dvesezone koje je vozio u Ferrariju.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naime na svakoj utrci je redovito imao najbolja vremena po krugu a rezultati su izostali!

Kao što reče Kole, Kimi je u Ferrariju ostvario bolje rezultate nego ovaj zbog koga su ga izbacili, a sve je izglednije da se to neće promeniti ni ove sezone.

Vozio je za Ferrari 3 sezone.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Masa se probudio. U Koreji bio je dobar i dosta brz, brži i od Alonsa (baba). Fetel nejverovatnije i ove godine šampion, ne vidim ko bi ga zaustavio.

Share this post


Link to post
Share on other sites

BBC danas objavio da je Fetel vec vidjen umesto Mase za sledecu sezonu...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da, da... ;)

Felipe Masa produžio ugovor sa Ferrarijem do kraja 2013. godine

massa%20ferrari.jpg

Kako prenosi Tanjug, brazilski automobilista Felipe Masa voziće za Ferari i sledeće sezone, pošto je produžio ugovor sa Skuderijom do kraja 2013. godine. Masin partner i u sledećoj sezoni biće Fernando Alonso kome ugovor sa Ferarijem ističe krajem 2016. godine. Brazilac se poslednje dve sezone dosta mučio u Ferarijevom bolidu i nikako nije uspevao da ostvari očekivane rezultate. Pojedini nemački mediji juče su objavili da će aktuelni svetski šampion Sebastijan Fetel za nešto više od godinu dana preći u Ferari i zameniti Masu, ali je italijanski tim to demantovao.

U poslednjoj trci, prošlog vikenda u Južnoj Koreji, Masa je donekle popravio loš utisak jer je osvojio četvrto mesto. Za razliku od Mase, prvi vozač Ferarija, Alonso još ima šanse da osvoji titulu svetskog šampiona. Brazilski automobilista vozi za Ferari od 2006. godine i do sada je zabeležio 11 pobeda. Do kraja ove sezone ostale su još četiri trke, a prva sledeća vozi se 28. oktobra u Nju Delhiju.

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

To valjda znači da u Ferariju očekuju da neće imati najbolji bolid ni sledeće sezone, da neće juriti ništa osim što Alonso sam uradi, a opet...baš tada im treba drugi vozač koji osvaja poene...jbm-li ga...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ova dvojica su kao dve babe i tako i voze. Alonso nema oštrinu i puno teže pretiče, a Masa ko taxista lagano vozucka i vreba mušteriju, ako naleti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Felipe Massa veruje da će se u predstojećoj sezoni ravnopravno boriti za šampionsku titulu

massa%20ferrari.jpg

Kako prenosi Beta, vozač Ferarija Felipe Masa rekao je da će se u predstojećoj sezoni Formule jedan ravnopravno boriti za šampionsku titulu. Masa je u poslednje tri godine bio u senci klupskog kolege Fernanda Alonsa, ali je u završnici prošle sezone uspeo da popravi rezultate i stekne samopouzdanje.

''Ono što sam uradio u drugom delu prošlogodišnjeg šampionata je trening za predstojeću sezonu. Želim da budem konkurentan od početka do kraja prvenstva, da pobeđujem i borim se za šampionsku titulu. To sam radio u prošlosti, nisam zaboravio'', rekao je Masa. Brazilac je rekao da je postigao dobre rezultate u drugom delu prvenstva jer je mnogo napredovao na psihološkom planu.

''Nije se naše vozilo promenilo od avgusta, već sam se ja promenio. Jači ste ako razumete sebe. Čak iako 90 odsto ljudi više ne želi da veruje u mene, važno je da imam samopouzdanja. Morate da verujete u svoje sposobnosti. Znam da mogu da budem šampion i ono što sam nekada bio'', rekao je Masa. Brazilac je dodao da ponovo uživa u takmičenju u Formuli jedan, kao što je 2008. godine kada se borio za titulu.

''Možda i nisam toliko uživao, možda nisam bio srećan. Ali sada jesam, želim da se zabavljam i tako mogu da radim svoj posao na najbolji način. Jedino tako mogu da ponovim rezultate iz 2008. godine'', zaključio je Masa.

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...