Jump to content
PharaohMaster

Fiat Grande Punto 1.3 MJet - problem sa paljenjem

Recommended Posts

Ne moraš čekati da se pumpa za gorivo ugasi jer će se ponovo uključiti čim auto upali. Nešto dugo treba tvojoj pumpi da nabije pritisak? Kod mene se uglavnom ugasi pre grejača ,kada je hladnije uvek.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Grejače je lako proveriti, uzmeš parče žice,jedan kraj na klemu+  a drugi na grejač. Ako varniči onda je ispravan. Ako je neki neispravan probaj sam da odviješ. Ako ide teško,prepusti majstoru, jer umeju da zapeknu i onda lako pucaju.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sve je u redu sa kolima. Kačen na digagnostiku i nema grešaka.

 

Danas sam palio GP-a sa oba ključa. Ne trepću više grejači, ne prijavljuje problem na displeju. Kasnije sam seo u alfu 147 (od poznanika) i dužina

rada pumpe isto traje kao na mom autu. Samo što se kod njega sporije ugasi lampica grejača. U razgovoru s njim, na slepo mi je rekao (kad sam

ispričao ceo problem) da je bio pad napona (zbog neisključivanja ventilatora) i da zato nije mogao da očita kod.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja uvek cekam da pumpa odzuji svoje, iako sam par puta i ranije palio i nije nikakav problem. To mi se desi u frci u gradu, pa ocekujem da krace radi pumpa jer je zagrejen, ali prvo jutarnje uvek fekam pumpu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ljudi pomažite jer ne znam šta mu je.. Kod prvog startanja teško pali, vrti i nikako da sastavi..

Ponekad se dogodi da kresne bez problema.. Kada je topal ili kada je već jednom upalio, skoro cijeli dan nemam problema. Možda malo glupo objašnjavam ali nemam pojma šta je s tim autom.

Prvo mi je jedno vrijeme izbacivao onaj žuti trokutić sa uskličnikom, nakon toga par dana je počeo zaj s paljenjem.. Da li netko ima ideju šta bi moglo biti, dizne, bosch pumpa? Na dijagnostici nema grešaka osim nekog senzora za ulje, pa mi cijelo vrijeme blica change oil..

 

 

 

Edited by neshaoct
spojeno

Share this post


Link to post
Share on other sites

Grijaci su ok,dovod gorivo vjerojatno ok..

Kako provjerit da li je pumpa? biiip je sto mi je najblizi dobar majstor udaljen preko 100 km jer sam na otoku.. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

U voznji,tj u preticanju pod vecim obrtajima poceo je da stuca i upalio je chek engine lampicu i kao da ga je ubacio u safe mod. Do blizu kuce sam ga tako vozio na raskrsnici stao i tu se ugasio,nije hteo vise da pali. Doslepao sam ga kuci i posle 2-3 sata zaverglao ga on je upalio i poceo da lupa na sve strane kao da je prezubio sto je nemoguce i posle toga vise nije hteo da upali. Prikljucen je na ddijagnostiku i izbacila je nepoznatu gresku P0340,na google sam ukucao i pokazuje senzor bregaste,skinuo sam ga i ponovo vratio i ne izbacuje vise tu gresku ali auto svejedno ne pali,izlazi dim na auspuhu sto govori da nije do goriva. Da li neko zna mozda u cemu bi mogao biti problem? Senzor radilice pokazuje broj obrtaja motora tako da nije ni on u kvaru... Hvala u napred.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pozdrav svima,

ja zapravo nemam toliko velik problem koliko je vise pocelo da me nervira.

Meni auto upali, e sad dal iz prve ili iz 5 6 puta pitanje je.(prilikom verglanja malo gubi snagu)

Nebitno dal je napolju toplo ili hladno, kao i dal je zagrejan ili nije

Akumulator,dizne .... sve jento dobro.

Jedino sto se meni cini da je problem jeste pumpa goriva, dam kintakt i ona krene da radi. Ponekad ona ima onaj normalan zvuk (bzzzzzzzzzz i stane), a ima i da ne prestane vec samo nastavlja da puni (brzzzzzzzzz onda  na milisekundu stane i  nastavi sa bzzzzzz).

Kad se upali normalno radi nikakav problem nemam da trza,da se gasi ili tako nesto.

Da li moze da bude membrana u pumpi?

Da ne stvara dovoljan protisak i kada se ugasi da membrana ne odradi posao i vrati svo gorivo nazad u rezervoar?

:-D mnogo sam napisao valjda ce se neko naci da pomogne

 

 

Edited by neshaoct
spojeno

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa sam si sebi odgovorio!

Proveri pritisak goriva i senzor pritiska.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pozdrav drugari, imam sledeci problem, do sinoc je sve radilo normalno, i onda od jednom vise nece da upali, sve lampice i elektronika rade normalno, vergla normalno, upali, onda radi sekund do dva na nekih 700 obrtaja i kao da se ugusi, dodavanje gasa nema efekta, tj kao da ga ne dodajem uopste, jedino sto sam uspeo da vidim da je cudno ispod haube je bila vlazna Bosch pumpa, i bilo je dizela na njoj, akomulator je nov, pumpa goriva mi deluje da normalno radi, nisam u mogucnosti da ga kacim na dijagnostiku jos 2 nedelje zbog posla, ali je od nove godine ovo treci put da nesto riknjava od nove godine pa vec ludim, a i finansijski me ubija pa me zanima sta vise moze da bude

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pregledaj gde vlazi na pumpi, dal je puklo crevo ili je ona bas toliko procurela sto mi je neverovatno

Послато са SM-J320FN уз помоћ Тапатока

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ipak je pumpa procurela, kad zavergla i upali ono malo sto radi kaplje dizel sa pumpe, cini mi se da sliva od ona dva gornja ulaza sa creva u pumpu a cini mi se cak i na onom spoju sa donje strane mada je moguce da tu sliva od creva, pritom se cuje sustanje kao da negde izlazi vazduh pod pritiskom. Nisam siguran ni da li se moze reparirati u ovom stanju 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Normalno da moze, pumpa kad curi samo se gumice menjaju nego pogledaj to malo bolje da nije neko crevo napuklo

Послато са SM-J320FN уз помоћ Тапатока

Share this post


Link to post
Share on other sites

Proverio sva creva, ni jedno nije puklo, curi iz pumpe direktno. Znate li nekog proverenog majstora u Beogradu koji radi ove pumpe a da me ne odere?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moj problem od danas. Upalio auto najnormalnije dovezli se do odredišta parkirali, zadržali pola sata i auto posle ni da čuje da upali. Dam kontakt sve lampice se upale i ugase, čuje se pumpa u rezervoaru ali auto neće uopšte da zavergla tj da alnasuje. Probam neekoliko puta ista stvar. Dugo već posedujem auto i nikad ništa slično nije bilo. Mala beba u autu pa se nisam smeo puno na suncu zadržavati i zamolim par ljudi da me gurnu i auto upali. Vratim se kući parkiram i da probam opet i opet ništa. Posle nekih dva sata odem čisto u prolazu da probam ubeđen da neće hteti i on upali!!! Ovakve stvari me izluđuju. Da li neko možda ima neko objašnjenje situacije? Ili mi se nešto tako slično desilo.. Hvala unapred.

 

Послато са SM-A320FL уз помоћ Тапатока

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

To su najgluplje situacije :D jedino kad nece da se tog momenta zakaci na dijagnostiku. Inace nemoj da ga palis na gurku, ovi sto imaju zupcaste kaiseve ok ali te na lanac ne bih preporucio. Ne znam kakav razvod ima 1.3 ali pojedini imaju takav da prezube prilikom paljenja na gurku :)
Probaj ga dijagnostikom, mozda mu je nesto ostalo u memoriji gresaka

Послато са SM-J330F уз помоћ Тапатока

Share this post


Link to post
Share on other sites

Znam da nije preporučljivo paljenje na gurku ali u tom momentu jadino izvodljivo. Ne bih imao nikakav problem da neće ni dalje da upali tj nešto je crklo tj pokvrailo se i ok. Odem kod majstora i rešim kvar, ali ovako sada nemam pojma. Što se kaže izgubio sam poverenje i sada ću stalno da razmišljam hoće li mi se neko naći da pomogne sa guranjem u datom momentu.. Baš bzv kvar. Ali bih morao od nečega početi najverovatnije dijagnostika pa videti šta dalje..

Послато са SM-A320FL уз помоћ Тапатока

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja sam imao taj problem, ja dobijem kontakt, ali kada okrenem ključ ništa se nije desilo. Otišao sam u Vrhunski auto servis na NBGD i bio je problem komp kod motora, rešili za dan i sad pali bez problema evo već 4 meseca

Share this post


Link to post
Share on other sites

Druže, proveri kablove koji idu u anlaser, imao sam isti slučaj pre nekog vremena, tj nekad hoće da upali a nekada neće. Dijagnostika naravno ništa nije našla. Jednom sam morao da upalim na gurku, tj okrenuo sam ga nizbrdo. 1.3mjet ima lanac, što opet nije osiguranje od prezublivanja.

Uradi remont anlasera ako je do njega, možda su četkice zalepile.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa od nečega moram krenuti. Da sam imao vise vremena i kod sebe neku šipku ili nešto slično pa da sam čuknuo u alnaser samo da vidim da li je do njega. Mada kontam bar nekakve signale bi davao da je spreman za remont. Ali sve do jednom mozda je bas ovo jedan od signala riknjavanja. Moraću malo da se pozabavim i kablovima da ih malo isproveravam. Sada počinje što se kaže "lov u mutnom" ili ti ono majstorsko " može biti, a ne mora da znači"!!!

Послато са SM-A320FL уз помоћ Тапатока

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa kažem ti, meni je bio mrtav, ni da bekne. Uzrok je bio razlabavljen kontakt.

U svakom slučaju, moraš kod auto električara barem.

Edited by marko.jovanovic

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja sam mislio da vergla a nece da upali :D

Послато са SM-J330F уз помоћ Тапатока

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×