Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
neshaoct

F1: Potvrđen kalendar za sezonu 2013.

Recommended Posts

f1%20hamilton%20kanada.jpg

Međunarodna automobiliska federacija je i zvanično objavila kalendar trka svetskog šampionata Formule 1 za 2013. godinu. Baš kao i u ovogodišnjem kalendaru, i u novom za sledeću sezonu našlo se 20 svetskih destinacija, a sada već tradicionalno nekim trkama promenjeni su datumi. Nova sezona Formule 1 startuje 17. marta Velikom nagradom Australije, a završava se Velikom nagradom Brazila koja se vozi 24. novembra. Za sada jedina trka koja je pod znakom pitanja je ona u Sjedinjenim Američkim Državama, u Nju Džersiju koja bi trebalo da se održi 16. juna, ali organizatori još uvek nisu ispunili sve zahteve Bernija Eklstona.

Zvanični kalendar Formule 1 za 2013. godinu:

  • 17/03 VN Australije
  • 24/03 VN Malezije
  • 14/04 VN Kine
  • 21/04 VN Bahreina
  • 12/05 VN Španije
  • 26/05 VN Monaka
  • 09/06 VN Kanade
  • 16/06 VN Džersija
  • 30/06 VN Velike Britanije
  • 14/07 VN Nemačke
  • 28/07 VN Mađarske
  • 25/08 VN Belgije
  • 08/09 VN Italije
  • 22/09 VN Singapura
  • 06/10 VN Koreje
  • 13/10 VN Japana
  • 27/10 VN Indije
  • 03/11 VN Abu Dhabija
  • 17/11 VN SAD-a
  • 24/11 VN Brazila

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Trka u Nju Džersiju se najverovatnije odlaže

f1%20alonso%20malezija%20pobeda.jpg

Kako prenosi Beta, trka Formule jedan koja je sledeće sezone planirana da se vozi u Nju Džersiju najverovatnije će biti odložena. Gradonačelnik mesta Vihoken Ričard Tarner rekao je da će trka biti pomerena za 2014. godinu, dok je portparol trke Leo Hinderi odbio da komentariše te navode. Trka za Veliku nagradu SAD planirana je da se vozi uz reku Hadson kroz gradove Vihoken i Zapadni Njujork u Nju Džersiju.

U kalendaru Svetske automobilske federacije pored imena trke u Nju Džersiju stoji i zvezdica uz koju stoji ''treba da se potvrdi''.

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

f1%20kanada%20vettel.jpg

Upravno telo Formule 1 (FIA) objavilo je promenjeni kalendar za novu sezonu Svetskog šampionata 2013. godine. Iako se na prvobitnom kalendaru našla trka u Sjedinjenim Američkim Državama (New Jersey), ona je u prepravljenom izdanju ''izbačena'', tačnije odložena za 2014. godinu. S obzirom da je trka Velike nagrade Nemačke (planirana za 14. jul) prebačena na 7. jul, otvorio se prostor za dodatnu trku 21. istog meseca, međutim domaćin iste još uvek nije poznat. Najveće šanse daju se Turskoj.

Kalendar Formule 1 za 2013. godinu:

17/03 Australija

24/03 Malezija

14/04 Kina

21/04 Bahrein

12/05 Španija

26/05 Monako

09/06 Kanada

30/06 Velika Britanija

07/07 Nemačka

21/07 (rezervisan datum za evropsku trku)

28/07 Mađarska

25/08 Belgija

08/09 Italija

22/09 Singapur

06/10 Koreja

13/10 Japan

27/10 Indija

03/11 Abu Dhabi

17/11 SAD (Austin, Teksas)

24/11 Brazil

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Formula 1 se ne vraća u Istanbul

f1%20fetel%20pobeda%20turska.jpg

Kako prenosi Tanjug, ministar sporta Turske demantovao je danas da će ta zemlja obezbediti sredstva za povratak Istanbula u kalendar Formule 1. Organizatori trke u Istanbulu, koja je bila u kalendaru do 2011, saoštili su danas da se nadaju finansijskoj podršci Vlade. Lokalni medii su preneli da bi Vlada trebalo da obezbedin sredstva u iznosu od 13.5 miliona dolara.

Ministar sporta Suat Kilić je izjavio da je organizacija trke ''stvar privatnog sektora''. Ukoliko žele, privatnici neka dovedu Formulu 1 u Istanbul - rekao je Kilić. On je naglasio da ne dolazi u obzir da Turska plaća troškove prava održavanja trke, koja treba da snosi privatni sektor. Kilić je podsetio da je Vlada ranije pomagala u dovođenju Formule 1 u Tursku, ''žrtvujući se'', u cilju popularizacije tog sporta.

''Naša vlada je tokom pet godina plaćala po 13.5 miliona dolara organizatorima za prava održavanja trke. Zauzvrat, ceo prihod je odlazio njima, a država od toga nije imala nikakvu korist'' - rekao je Kilić.

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sledeće godine Formula 1 imaće 19 trka

bernie%20ecclestone.jpg

Po rečima čelnog čoveka Formule 1 Berniea Ecclestonea kalendar Svetskog šamionata brojaće sledeće godine 19 trka. Govoreći za austrijski dnevnik Kleine Zeitung Ecclestone je odbacio ideju prema kojoj bi se Velika nagrada Austrije vratila u kalendar nakon desetogodišnjeg odustva, i tako odbacio medijska nagađanja.

''Ozbiljno? Ko to kaže? Sve do sada ni sa kim nisam razgovarao'', rekao je Ecclestone o mogućnosti ponovnog reintegrisanja VN Austrije u kalendar Svetskog F1 šampionata.

''Trenutno više razmišljam o Turskoj i povratku Istanbula. U ovom trenutku mislim da će biti samo 19 Grand Prix trka sledeće godine. To neće biti veliki problem za Formulu 1'', dodao je vitalni 82-godišnjak nakon sezone koja je brojala rekordnih 20 trka. Praznina u kalendaru nastala je u julu (21. u mesecu) pomeranjem debija ulične trke u Nju Džersiju za 2014. godinu, a kao najveći favoriti za upotpunjavanje termina pominjale su se VN Turske i Austrije.

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

U kalendaru Formule 1 ove godine 19 trka

89254-f1%20fetel%20pobeda%20indija.jpg

Kako prenosi Tanjug, Berni Eklston je i definitivno potvrdio da će u kalendaru ove godine umesto dosadašnjih 20, biti 19 Gran pri trka. ''Termin od 21. jula ostaće slobodan'', rekao je Eklston za austrijski Krone Cajtung. Eklston je precizirao da Austrija, koja je istakla kandidaturu za trku u Spilbergu, neće organizovati Veliku nagradu Evrope, zbog nedovoljnih smeštajnih kapaciteta.

''Jedini problem je hotelski smeštaj. Staza je savršena, ali nema dovoljno hotela u tom delu Austrije'', rekao je Eklston. On je odbacio mogućnost da kao rezervna varijanta GP Evrope u kalendar uskoči francuski Kastele. Eklston je istakao da bi on pre voleo da se gran pri Nemačke održi na stazi u Nirburgringu, nego u Hokenhajmu.

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Berni Eklston prekinuo pregovore sa Nirburgringom

berni%20eklston.jpg

Nategnuti pregovori između finansijski nestabilne staze Nirburgring i svemoćnog Bernija Eklstona očigledno nisu urodili plodom, prenose nemački mediji. Kako piše Špigel, Eklston je zvanično objavio da se povlači iz pregovora, koji su imali za cilj osigurati julsku trku Formule 1 u Nemačkoj. Nije poznato šta je tačno Eklstona navelo da se udalji iz pregovora, ali ne treba biti posebno pametan da bi se zaključilo da je u igri - novac.

''Detaljno smo proučili ponudu Nirburgringa. Istu nismo u mogućnosti da prihvatimo jer ne smatramo da je finansijski isplativa i održiva. Zato smo okončali razgovore'', rekao je Eklston. Ukoliko Nirburgring izleti iz kalendara, kao zamena za lokaciju Velike nagrade Nemačke trebalo bi da posluži Hokenhajm.

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...