Jump to content
FAS Goran
neshaoct

F1: Mercedes

Recommended Posts

On 7/15/2021 at 4:51 PM, Ivan said:

Ecclestone: Hamilton više nije borac kakav je nekada bio

 

Bivši prvi čovek Formule 1 je rekao da Hamilton pravi previše grešaka i da je izgubio borbeni duh.

„Pričao sam sa puno ljudi i Lewis možda više nije borac kakav je bio. Bilo je mnogo situacija u kojim je mogao da bude bolji. Godinama nije imao nikakvu konkurenciju, bolid je bio fantastičan i nije morao da se trudi. Zato sada verovatno trkama pristupa drugačije i opuštenije. Na početku godine sam mislio da će juriti još jednu titulu i onda se penzionisati. Ali čini se da nije tako, iako se ne bih previše oslanjao samo na dužinu ugovora. Siguran sam da u svakom trenutku može da prekine saradnju. Verovatno je pogledao kako mu ide sa linijom odeće i muzikom i onda je shvatio da tu ne može da zaradi toliko novca kao u Formuli 1“, izjavio je Ecclestone.

 

Hamilton odgovorio Eklstonu: Bolji sam nego ikada

 

Luis-Hamilton 2019.jpg

 

Luis Hamilton je uoči početa vikenda pronašao vremena da odgovori Berniju Eklstonu, nekadašnjem vlasniku Formule 1. Eklston je u prilično oštrom tonu kritikovao Luisa Hamiltona i njegove dosadašnje rezultate u 2021. godini. Trenutno Britanaca ima 32 boda manje od Maska Ferstapena u borbi za titulu.

Nije se mnogo uzbudio sedmostruki šampion sveta. U mirnom tonu je odgovorio. ''Nisam ni pročitao šta je Berni rekao dok nisam stigao na Silverston. Bila je ovo zanimljiva nedelja u kojoj smo imali i finale Evropskog prvenstva u fudbalu, a pored toga bavio sam se i drugim stvarima. Mogu samo da kažem da sam sada bolji vozač nego što sam ikada bio'', rekao je Hamilton.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Najverovatnije tada se ne bih borio za pobede i titule."

:rofl:

 

Bottas priznao da bi napuštanje Mercedesa za njega bila velika promena

 

bottas_mercedes_garage_2021-1100x580.jpg.8550b896c68321c8812983a628ba873f.jpg

 

Finski vozač još uvek nije rešio u kom timu će se naći naredne sezone.


Još uvek nije jasno da li će Valtteri Bottas i naredne godine ostati u Mercedesu, ili će na njegovo mesto doći George Russell. Finac je potpuno svestan ove situacije, ali je isto tako veliko pitanje kako će se posle ovolikih godina u nemačkom timu privići na možda potpuno novu sredinu.

“Ovo je za sada hipotetičko razmišljanje, ali biću iskren i moram da kažem da bi to za mene bila velika promena.” kazao je Bottas za RacingNews365.com.

“To bi bilo potpuno novi izazov za mene i takođe psihički pristup bi bio dosta drugačiji. Najverovatnije tada se ne bih borio za poebede i titule, ali svakako bi to bilo novo poglavlje za sve nas. Sa druge strane to bi bilo dosta interesatno, ali kao što sam rekao moje namere su da zadržim trenutnu poziciju.”

 

Preuzeto sa: pole-position.rs

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mislim da su mu već rekli da neće voziti sledeće godine za Mercedes.Imao je neku brzinu a sada teško i treći da bude

Share this post


Link to post
Share on other sites

Volf: Moja je odgovornost da Valteri ima sjajnu budućnost

 

wolf bottas.jpg

 

Šef Mercedesa Toto Volf obećao je da će se pobrinuti da Valteri Botas ima ''sjajnu budućnost'' čak iako ne ostane u timu. Čelnici Mercedesa još razmišljaju ko će, pored Luisa Hamiltona, biti drugi vozač naredne sezone - hoće li to ostati Valteri Botas ili će priliku dati Džrodžu Raselu.

''Ako bismo došli u situaciju da nekome drugom damo priliku, onda je moja odgovornost da se pobrinem da Valteri ima sjajnu budućnost. On to zaslužuje'', rekao je Volf. ''Bio je u timu sa najboljim vozačem svih vremena i nije lako istaći se u takvoj situaciji, ali je on fantastičan. Odluka o tome ko će voziti naredne sezone biće stateška - videćemo hoćemo li zadržati ovu postavu ili ćemo probati nešto smelije. Razgovaraćemo i sa Valterijem i sa Džordžom''.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ako se konacno ostvari - buduci terminator F1 u najavi :) . Iskreno bih voleo, Lando i on su apsolutno zasluzili bolje ekipe. Doduse i McLaren i Williams se lagano vracaju na stare staze, ali je to opet daleko od trenutno dva vodeca tima.

 

Rosberg: Netflix je bio pozvan na Russelovo potpisivanje ugovora za Mercedes

 

russell_mercedes_bahrain_2020_helmet.jpg.6f59827d298c59b21d2a870377196a8e.jpg

 

Svetski šampion iz 2016. je nakon VN Holandije objavio jednu veoma zanimljivu glasinu.


Neizvesnost oko statusa Russella i Bottasa još uvek traje. Toto Wolff je pre nedelju dana rekao da je odluka doneta, ali da neće još uvek biti objavljena.

Šanse su navodno 50:50 da će vozačka postava biti objavljena do Monce, a sada je Nico Rosberg objavio interesantnu glasinu tokom prenosa današnje trke za britanski Sky F1.

„Uzgred, imam glasinu na temu Georgea Russella. Jedan striming servis (Netflix) je bio pozvan u Totovu kancelariju da snime potpisivanje. To je glasina koja trenutno kruži padokom“, rekao je Rosberg.

Netflix naravno već nekoliko godina emituje serijal Drive to Survive koji prati timove iza kulisa tokom čitave sezone. Nedavno je potvrđena četvrta sezona koja će pratiti dešavanja iz ove godine i očekuje se da će biti dostupna za gledanje neposredno pre početka šampionata u 2022.

 

Preuzeto sa: pole-position.rs

 

Edited by Ivan

Share this post


Link to post
Share on other sites

De Vries je jutros potpisao ugovor?

 

de_vries_mercedes_2021.jpg.894067c8a87160fe473aba7e3d4c5710.jpg

 

Čini se da će Holandija od sledeće sezone imati dva vozača na gridu.


Prema poslednjim glasinama, mlada nada Mercedesa je potpisao ugovor jutros i biće na gridu u 2022.

„Nyck će sledeće godine voziti u Formuli 1 i tako debitovati u najbržem cirkusu. Detalji ugovora su utanačeni i jutros je potpisao“, prenose izvori iz Holandije.

De Vries je navodno potpisao za Alfa Romeo gde bi mu timski kolega bio Valtteri Bottas, koji je nešto ranije danas potvrđen u ekipi iz Hinvila. Tako bi šampion formule E osigurao svoju budućnost, nakon što je Mercedes, za koji je vozio, objavio da se povlači iz šampionata.

Ukoliko se ova glasina ispostavi kao tačna, to će biti drugi put da Holandija ima dva predstavnika na gridu. Ranije su Robert Doornbos i Christijan Albers vozili za Minardi, ali to nije dugo potrajalo.

 

Preuzeto sa: pole-position.rs

Share this post


Link to post
Share on other sites

A ko ce u Williams? Albon i ko bi mogao biti drugi? S obzirom da pretpostavljam da Latifiju nece produziti, bila je neka izjava da nisu vise u finansijskom kanalu i ne treba im vozac koji donosi pare/sponzore, sto mi je indirektno zvucalo da Latifi dobija sut kartu... 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da ne budem kao oni sto kazu "iz mojih izvora" :D - ali koliko pratim, to bi mogli da budu upravo Latifi i Albon. Latifi i zbog love, nesto bolje forme u zadnje vreme i sto je odlicno uklopljen sa timom.

Iz kombinacije su otpali Russell i Bottas (koji su vec zvanicno potvrdjeni za Merc i Alfu), a u igri su pored Albona bili Hulk, Kvyat i De Vries (koji je vidjen takodje u Alfi). Nekako mi prva dvojica izgledaju kao najizgledniji vozacki par za Williams u 2022.

 

A evo i konacne potvrde za Mercedesovu postavu iduce godine:

 

ZVANIČNO: George Russell ide u Mercedes

 

rusell_sakhir_gp_2020_race_6.jpg.73663f69f037facd51bed925a8804584.jpg

 

O prelasku mladog Britanca u Mercedes se priča već dugo, a sada je konačno potvrđeno da će karijeru nastaviti sa nemačkim timom.


Russel će tako na kraju ove sezone napustiti Williams i pridružiti se Lewisu Hmiltonu u Mercedesu. On dolazi na mesto Valtterija Bottasa, koji je potpisao višegodišnji ugovor sa Alfa Romeom.

Russell je za Mercedes debitovao još prošle godine na VN Sakira kada je impresionirao javnost. On je tada zamenio Hamiltona koji je bio pozitivan na koronavirus i bio je nadomak pobede, ali ga je splet nesrećnih okolnosti izbacio van pozicija na podijumu.

On je konačno do svog prvog podijuma u karijeri došao nedavno na VN Belgije, zahvaljujući sjajnim kvalifikacijama koje je završio kao drugi, a potom i otkazivanju trke nakon samo dva kruga.

 

russell_sakhir_gp_2020_mercedes_4.jpg.09504b4224a927e326d61c9c3cd2fa26.jpg

 

George Russell

„Ovo je poseban dan za mene profesionalno i lično, ali isto tako ima i puno emocija. Uzbuđen sam i počastvovan što ću se pridružiti Mercedesu sledeće godine. To je veliki korak za mene, ali isto znači i oproštaj od mojih dragih prijatelja u Williamsu. Bila je čast raditi sa svakim članom ekipe Williamsa i bilo mi je drago što sam bio njihov vozač. Od kada sam došao 2019. terao sam sebe do krajnjih granica i radili smo na tome da se tim vrati na mesto koje zaslužuje. Dali smo sve od sebe, borili smo se za svaku desetinku i nikada nismo odustajali. Uživao sam u svakom trenutku i Williams je pravi primer ekipe koji ima srce i dušu.“

 

russell_mercedes_pit_stop_sakhir_gp_2020_1.jpg.0d6a44b35d717308688e2d6285c596f4.jpg

 

„Lagao bih kad bih rekao da nisam uzbuđen zbog sledeće sezone. To je velika šansa za mene i želim da je iskoristim. Međutim, isto tako sam svestan da je pred nama veliki izazov. Valtteri je postavio visok standard i puno je pomogao timu u osvajanju titula tokom prethodnih godina. Moj cilj je da opravdam poverenje koje su mi ukazali Toto je ekipa i želim da omogućim timu da nastavi sa uspesima. Pored sebe ću imati timskog kolegu za kog smatram da je najbolji vozač svih vremena. Uvek sam se ugledao na njega i on je postao moj idol, kako na stazi, tako i van nje.“

 

 

„Čeka me još devet trka sa Williamsom i želim da to bude mojih devet najboljih trka sa ekipom. Tek nakon toga ću moći da se preusmerim na 2022. Želim da se zahvalim Mercedesu i Williamsu  i svima koji su me podržavali tokom karijere. Ne bih uspeo bez vas.“

 

Toto Wolff

„Nije bilo lako doneti odluku i ceo proces je bio komplikovan. Valtteri je odradio fantastičan posao u prethodnih pet sezona i bio je jedan od ključnih faktora našeg uspeha. Smatram da su on i Lewis bili pravi primer kako timske kolege treba da funkcionišu kako bi se ostvario uspeh. Potpuno je zaslužio da ostane sa ekipom i drago mi je da je na kraju odabrao novi izazov u ekipi Alfa Romeo.“

 

russell_pass_bottas_sakhir_gp_2020.jpeg.75ada8d7edb35127072d66149d1d8c90.jpeg

 

„Što se tiče sledeće sezone, drago nam je da možemo da potvrdimo da će George napraviti novi veliki korak u svojoj karijeri i pridružiti se našem timu. On je tokom prethodne tri sezone u Wilijamsu pokazao šta može da uradi u Formuli 1. Sada je na nama da mu pomognemo da se što bolje uklopi u naš tim i pored Lewisa, koji je najbolji vozač svih vremena. Siguran sam da će nam oni doneti rezultate kako njihova saradnja bude evoluirala. Pao nam je kamen sa srca sada kada imamo jasan plan za 2022. Ipak, naš fokus se vraća na ovu sezonu i poslednjih devet trka, tokom kojih ćemo dati sve da odbranimo obe titule.“

 

Preuzeto sa: pole-position.rs

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

i ocekivalo se da Rasel,predje u Mercedes,a samo mi nije jasno sta ce Botas u Alfi,to je meni bas zalosno,pa sto nisu nasli nekog mladog vozaca,pa valjda  Alfa tim ima nekog mladog vozaca,il da su angazovali nekog mladjeg vozaca,da su stavili Mik da vozi za Alfu,jer Haas je mnogo ocajan.

Al Rasel ima svim vozacima konce da pomrsi,talentovan je,zeljan dokazivanje,Maxu nece biti lako

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hteli su u Mercedesu da odugovlače sa ovim vestima ali čim je Botas u nedelju 3 kruga pre kraja postavio najbrži krug odmah u ponedeljak stižu vesti za Botasa i Rasela...

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 hours ago, horvat said:

Al bi bilo dobro da gledamo borbu za titulu izmedju Russela, Verstappena i Leclera :D

Ne zaboravi Landa, jos u nekom kvalitetnijem timu npr.

Kompletna ekipa mladih lavova za koju navijam i za koje se iskreno nadam da bi mogli da vrate malo vise vatre i stare borbe u F1.

Trenutno je izgledno da ce od iduce godine to biti Max i Russell u direktnom duelu. Jedino ako mu zbog Hame malo vise ne saseku krila, mada tesko da takav talenat moze da prodje kao tunjavi Bottas. Videli smo kako je covek prosle godine vozio oval u Bahreinu, pocistio ostatak karavana, a seo u tudji bolid za vikend :lol: . Da ga nisu (ubedjen sam namerno) sabotirali iz Mercedesa, opusteno bi imao pobedu tamo.

1 hour ago, silenci said:

a samo mi nije jasno sta ce Botas u Alfi,to je meni bas zalosno,pa sto nisu nasli nekog mladog vozaca,pa valjda  Alfa tim ima nekog mladog vozaca,il da su angazovali nekog mladjeg vozaca,da su stavili Mik da vozi za Alfu

Ako Merc bude snabdevao Alfu motorima, jasno je da ce to biti daleko vise od "samo" puke motorizacije ;) .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Verujem da je "odusevljen" sto mu verni Bota (najbolji timski kolega koga je imao :D) nije ostao:

 

Hamilton jedva čeka da vozi protiv Russella

 

russell_hamilton_2021_3.jpeg.1cd1ae097f680be4017391edeead01a5.jpeg

 

Britanac je poželeo dobrodošlicu svom novom timskom kolegi.


Svetski šampion je rekao da nastavlja da pruža punu podršku trenutnom timskom kolegi Valtteriju Bottasu do kraja njihove saradnje.

On je rekao da je impresioniran Russellovim vožnjama, posebno na kvalifikacijama u Belgiji, gde je vozač Williamsa uspeo da ga pobedi u teškim uslovima.

„Iskreno mislim da će biti dobar. Smatram da je neverovatno talentovan i po meni je jedini momenat vredan pažnje od prošle nedelje bio njegov kvalifikacioni krug. On je veoma skroman i ima dobar pristup. To što je Britanac će verovatno pomoći u našoj međusobnoj komunikaciji.“

 

 

„U ovom trenutku moram da podržim svog trenutnog timskog kolegu. Valtteri i ja moramo da dovršimo posao i dovedemo tim do nove šampionske titule. On je jedan od onih koji će obeležiti budućnost našeg sporta. Već je pokazao da može dobro da vozi i verujem da će nastaviti da se razvija u novom timu“, izjavio je Hamilton.

Što se George Russella tiče, njegove sve bolje vožnje su ga istakle kao jednu od budućih zvezda, a Hamilton je negirao da se plaši duela sa njim.

„Nije kao da se do sada nisam dokazao. Vozio sam protiv nekih neverovatnih vozača. Već u prvoj sezoni sam bio pored Fernanda. Ne verujem da imam šta da dokazujem. Trenutno sam u drugoj fazi karijere i života. Uzbuđen sam kada vidim da se novajlije probijaju. Ne želim naravno da gubim od njih, ali volim da gledam njihov napredak kao pravi fan Formule 1“, rekao je Hamilton.

 

russell_hamilton_2019_4.jpg.cb90d1f9e323d407c56a2cb6c96fad92.jpg

 

Britanac je ranije u Mercedesu imao prilično napet odnos sa Nicom Rosbergom, koji se završio odlaskom Nemca po osvajanju svoje prve titule na kraju 2016. Ipak, Hamilton je uveren da će sa Russelom imati pozitivan odnos.

„Poštovanje i komunikacija su naravno veoma bitni. Imamo sjajan tim koji je motivisan i usmeren prema vozačima kako bi se stvorila harmonija. Mislim da smo dosta toga i naučili prethodnih godina, tako da nisam zabrinut.“

„Uvek je potrebno vreme kada počinjete sa nekim ko je nov. Bez obzira da li se radi o vozaču, inženjeru, mehaničaru… Ali George je sa nama na stazi već neko vreme, a imao je priliku i da vozi jednu trku za naš tim. Mislim da mu je okruženje poznato i da će se brzo snaći“, zaključio je Hamilton.

 

Preuzeto sa: pole-position.rs

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mercedes razmišlja da u Monci načne četvrti motor kod Hamiltona

 

hamilton_belgina_gp_2021_practice_engine.jpg.c8ebc111df8311e9cfd969875cfdcdb3.jpg

 

Toto Wolff je otkrio da Mercedes razmišlja da u Monci načne četvrti motor za Hamiltonov bolid i odradi propisane kazne.
Hamilton je morao da parkira svoj bolid tokom drugog treninga u Holandiji. Do kraja sezone je ostalo još devet trka, a u Mercedesu smatraju da je Monca dobro mesto za odrađivanje kazne.

„Kod naših motora je jedna od ključnih komponenti otkazivala nekoliko puta. U Italiji ćemo verovatno morati da vozimo sa novom“, izjavio je Wolff.

Mercedes još uvek nije doneo konačnu odluku, ali uzimajući u obzir kako dobro njihov bolid ide na stazi u Monci, za očekivati je da iskoriste priliku i obezbede sebi još jedan dodatni motor.

Kazna zbog promene motora gotovo sigurno do kraja sezone čeka i Maxa Verstappena nakon udesa na Silverstonu, a ni oni još nisu odlučili gde će zameniti motor, mada su priznali da su razmišljali da to urade još u Belgiji.

 

Preuzeto sa: pole-position.rs

 

Edited by Ivan

Share this post


Link to post
Share on other sites

:D , a ostali se kopcaju naopacke. Verovatno je zbog svih navedenih kvaliteta Bottas najomiljeniji F1 vozac danasnjice. Uvek sa iskrenim osmehom zadovoljstva, koji je nemoguce sakriti, kao na slici ispod...

 

Hamilton objasnio zašto je Bottas najbolji timski kolega kojeg je imao

 

bottas_hamilton_podium.jpeg.876530aa5aa799a7ea74fdef069a0f2a.jpeg

 

Finac na kraju sezone napušta mercedes posle pet godina, a Hamilton ima samo reči hvale na račun svog timskog kolege.


Hamilton i Bottas su pomogli Mercedesu da konstantno bude na vrhu Formule 1 u prethodnim sezonama, ali će se saradnja Finca i Nemačkog tima okončati na kraju ove sezone.

Bottas od 2022. vozi za Alfa Romeo, dok će njegovo mesto u Mercedesu popuniti George Russell.

Hamilton se osvrnuo na vreme koje je proveo sa Bottasom u timu i za kog je rekao da je najbolji timski kolega kog je imao.

 

bottas_hamilton_red_bull_ring_2021.jpeg.bbbc13c56998f72f7b241528e85ef2bb.jpeg

 

„Kada kažem da je Bottas moj najbolji timski kolega, morate da razumete šta to znači. Mi se takmičimo u sportu gde se svake godine vodi borba za dve titule. Obojica smo u konkurenciji za vozačku titulu, ali smo isto tako zajedno odgovorni za osvajanje konstruktorske titule. Mi moramo da sarađujemo kako bi smo to ostvarili“, izjavio je Hamilton.

 

hamilton_bottas.jpg.3683756d2a3953fd4aab4d45a96e32b3.jpg

 

„U poslednjih pet godina sam po prvi put imao timskog kolegu sa kojim sam ostvario pravu komunikaciju u smislu ’Osetio sam ovo’, ’Primetio sam ovo’. Nikada nismo ništa krili jedan od drugog . Nastojali smo da pomognemo jedan drugom i budemo na najboljem mogućem nivou. Nikada ranije nisam imao takav odnos sa drugim vozačem. Zato je ovo nešto unikatno“, rekao je Hamilton u intervjuu za italijanski Sky.

 

bottas_styrian_gp_2021_race_1.jpg.7d379aad021a5ab3201c790cf9e1470b.jpg

 

Sedmostruki svetski šampion je isto tako naglasio da je uživao u saradnji sa Bottasom tokom prethodnih godina i da su razvili dobar odnos i van staze.

„Sjajan je i kao ljudsko biće. Van staze je pravi džentlmen“, zaključio je Hamilton.

 

Preuzeto sa: pole-position.rs

Share this post


Link to post
Share on other sites

U najmanju ruku. Mercedes je od njega nazalost napravio najpoznatijeg potrcka moderne F1 i jednog od najneomiljenijih vozaca na gridu. Da je ostao jos malo u Mercu, kao sto je Hamilton pretekao Schumija po broju pobeda - tako je i Bottas po takvom tretmanu i stazu mogao da pretekne Barrichela. Koji je od velikog talenta sa pocetka '90-ih, od koga je Brazil ocekivao titule posle odlaska Piqueta i pogibije Senne, ostao upamcen jedino kao ispomoc Schumiju u Ferrariju, u periodu od 2000-2005. Za preko 300 trka, Barrichelo je imao samo 11 pobeda i 2 vicesampionske titule. "Samo", s obzirom da je toliko dugo vozio za Ferrari, koji je urnisao konkurenciju u celoj prvoj polovini pretprosle decenije (u vreme V10 motora, monstruma sa ubedljivo najlepsim zvukom u istoriji F1).

Vrlo slicna situacija kao Mercedes sada u hibridnoj eri - dva slicna perioda koja su izrodila visestruke uzastopne konstruktorske titule kao i vozace sa trenutno najvise osvojenih pobeda (100 i 91) i titula (po 7). Ali i najpoznatije vodonose (Barrichela i Bottasa), bar za ovih vec preko 30 godina koliko pratim F1.

Iako jesu brojno duplo manji, zato mnogo vise cenim rezultate npr. Prosta i Senne, koji su to ostvarivali u zestokoj konkurenciji, boreci se ili medjusobno ili sa drugim asovima u najjacim timovima, a sve to uz znatno manje trka tokom sezone. Ne zovu to dzaba zlatnim dobom F1, drago mi je da sam zakacio bar kraj tog perioda.

 

Edited by Ivan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Coulthard: Hamilton pravi ogroman broj malih grešaka i skoro uvek se izvlači

 

coulthard_red_bull.jpeg.203bd88ca4a251ded18779731a8f7809.jpeg

 

Bivši vozač Formule 1 je iznenađen brojem grešaka i incidenata koje je Hamilton imao u 2021.


Svetski šampion se ipak u većini slučajeva izvukao, a pritisak na njega konstantno raste kako se sezona približava kraju.

Hamilton u prethodnim sezonama gotovo da nije pravio greške, ali su u ovoj sezoni one veoma česte.

„Neverovatno je koliki broj incidenata i grešaka je imao i koliko se puta izvukao“, izjavio je Coulthard.

 

hamilton_emilia_romagna_gp_2021_race_off.jpeg.7a1d5481a1f08d0221b95e955f4c944d.jpeg

 

On je pre svega apostrofirao trke u Imoli i Rusiji: „Imao je baš veliko i skupo izletanje u Imoli, gde je dotakao zaštitnu ogradu nakon čega je uspeo da se vrati u rikverc i nastavi, onda je u Rusiji udario u zid na ulasku u pit-lane, gde je imao minimalnu štetu.“

„To je potpuno neverovatno videti. Nismo navikli da ima takve ispade, ali to samo pokazuje koliko je pod pritiskom ove godine“, zaključuje Coulthard.

 

 

Preuzeto sa: pole-position.rs

Edited by Ivan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mercedes konačno misli da ima bolji bolid od Red Bulla

 

bottas_turkish_gp_2021_rain_3.jpg.f1baa8a710df500537d8801046cc0f33.jpg

 

Andrew Shovlin kaže da Mercedes sada konačno ima šampionski bolid.


Iz Mercedesa su tokom ove sezone često dolazile izjave u kojima se govorilo kako Red Bull ima prednost, s obzirom da nemački tim nikako nije uspevao da optimalno pripremi svoj bolid za neke trke.

Ipak, na poslednja tri vikenda se čini da je Mercedes napravio iskorak, pa su pobede Hamiltona u Rusiji i Bottasa u Turskoj pomogle da se stvori prednost od 36 bodova ispred Red Bulla u šampionatu konstruktora.

„Ponovo smo pokazali dobru formu po sivom, a imali smo i dobar tempo po kiši. Bolid konačno izgleda kao pravi šampionski“, izjavio je Mercedesov direktor inženjeringa na stazi Andrew Shovlin.

 

hamilton_perez_turkish_gp_2021.jpg.bb8ff2f85e1a16f87ab46f62c129418b.jpg

 

„Ako pogledate raniji period sezone, postojale su odluke koje smo morali da donesemo u pogledu daljeg razvoja ovog bolida i onog za sledeću godinu. Iskreno, nismo bili sigurni da li ćemo do kraja ove sezone moći da računamo na pol-pozicije i kontrolu trke. Osećamo se znatno sigurnije sada kada znamo da u poslednjih šest trka ulazimo sa paketom kojim možemo da pobedimo Red Bull“, dodao je Shovlin.

U šampionatu vozača je priča potpuno drugačija i tu je borba veoma neizvesna. Verstappen drži prednost od šest bodova pre trke u Ostinu, gde je Hamilton ubedljivo najuspešniji vozač sa pet pobeda.

 

Preuzeto sa: pole-position.rs

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mercedes završava saradnju sa Petronasom?

 

hamilton_french_gp_2021_fp2.jpg.656cd90c3d5785a4ecbcbebd45121a18.jpg

 

Priča se da će tim od sledeće godine umesto Petronasa imati glavnog sponzora iz Saudijske Arabije.


Nemački tim je navodno pred potpisivanjem ugovora sa Saudijskom kompanijom Aramco, koja je već prisutna u Formuli 1 kao sponzor.

Na taj način bi se završila saradnja Mercedesa i Petronasa koja traje od kako je Mercedes preuzeo BrawnGP po završetku 2009.

Kompanija INEOS, koja je vlasnik trećine tima je dosta ulagala na Bliskom Istoku u prethodnih nekoliko godina gde imaju svoje pogone za procesovanje različitih materijala i goriva.

Malezijski Petronas je nedavno objavio da će okončati svoje sponzorstvo i Yamaha SRT tima u MogoGP šampionatu.

 

Preuzeto sa: pole-position.rs

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...