Jump to content
FAS Goran
neshaoct

F1: Mercedes

Recommended Posts

Mercedes: Biće teško u Imoli i Portimau

 

1616775708.jpg.b5a761879a93034db0a9610bca3394d6.jpg

 

U Mercedesu se pribojavaju da bi karakteristike naredne dve staze na kalendaru mogle da predstavljaju problem za njihov bolid.
Lewis Hamilton je nekako uspeo da izvuče pobedu na VN Bahreina, iako je tokom celog vikenda bilo jasno da Red Bull i Verstappen imaju brži bolid.

Međutim, u nemačkom timu smatraju da im je konfiguracija staze u Bahreinu išla u korist i plaše se da će u Imoli i Portimau priča biti potpuno drugačija.

“Mislim da nismo dovoljno dobri u brzim krivinama, a njih ima puno na naredne dve staze. To je nešto gde je Red Bull u prednosti. Bahrein je bio drugačiji. Staza je teška za gume i bilo je dosta vetra. Nadamo se da nam to nije bila jedna od boljih staza, pošto smo se dosta mučili i tek na kraju smo bolid odveli do faze u kojoj bi smo želeli da bude. Red Bull je sa druge strane izgledao sjajno. Nisu imali ni jednu slabu tačku i nadam se da ćemo naići na staze koje će ama više odgovarati”, izjavio je Mercedesov direktor inženjeringa na stazi Andrew Shovlin.

 

1616773268.jpg.0fd62c378d3e9f78e9a0515e5267346b.jpg

 

On je dodao da Mercedes trenutno nema najbolji bolid, ali i napominje da tim još uvek nije izvukao maksimum iz onoga što ima.

“Ima dosta oblasti u razvoju bolida koje mogu da donesu performanse. Neke od njih su već ispunile sva očekivanja. Dosta ćemo raditi na poboljšanju performansi u narednim nedeljama, ali biće teško. Naredne staze će nas svakako postaviti na pravi put. Mnogo smo se mučili sa zadnjim krajem u Bahreinu i naredne trke će biti nešto lakše u tom pogledu. Ali brze krivine su definitivno nešto što ne možemo da očekujemo da nam bude prednost”, dodao je Shovlin.

 

Preuzeto sa: pole-position.rs

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

''Botasa neopravedno udaraju sa svih strana''

 

205689-botas.jpg

 

Džoni Herbert, nekadašnji vozač Formule 1, a sada stručni konsultant, smatra da je Valteri Botas neopravdano na stalnom udaru kritika. Mnogi smatraju da su Finci odbrojani dani u Mercedesu, gde praktično godinama ima status drugog vozača iza neprikosnovenog Luisa Hamiltona. Već mu kao zamenu vide Džordža Rasel. Međutim, Herbert ima potpuno drugačije viđenje stvari, piše Sport Klub.

 

''Strašno je to što mu se događa. Na udaru je bukvalno sa svih strana. Činjenice ipak govore nešto sasvim drugo. Konstantno donosi bodove i pomaže Mercedesu u borbi za titulu konstruktora. Mislim da obavlja fantastičan posao'', rekao je Herbert. Britanac veruje da ne postoji idealniji vozač za Mercedes od Botasa i da nema razloga za promenama. ''Pravi li probleme u timu? Ne. Da li je on, ono što Toto želi? Da. Da li je on ono što treba Luisu Hamiltonu? Apsolutno. Sve vam je jasno'', rekao je Herbert.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hamilton u Imoli testira nove gume od 18 inča

 

ham_18_inca.jpg.79a5ccfc8921ad998f5ca26d9dc2a771.jpg

 

Nemački tim danas ima priliku da isproba novu vrstu pneumatika za narednu sezonu.

Kao deo razvojnog programa za 2022. kada u šampionat dolaze novi pneumatici od 18 inča, Pirelli je od FIA-e dobio 25 dana testa tokom ove godine. Ovakvi pneumatici se već drugu sezonu koriste u Formuli 2. Ferrari je već dobio priliku da ovaj test uradi u Bahreinu i tokom zimske pauze na stazi Herez, a ovoga puta Mercedes je svoju šansu dočekao na Imoli. Danas je za volanom Lewis Hamilton dok će sutra priliku dobiti Valtteri Bottas.

 

Untitled1.thumb.png.9ae5f50be29fda9dae577f23b0f56cce.png Untitled2.thumb.png.7e3ccda633580873c2cccfd6ed457761.png

 

Za sada devet timova dobilo je priliku za test ovih novih pneumatika, svi osim Williamsa koji nije uspeo da obezbedi modifikovani bolid za ove potrebe, ali nije odbacio mogućnost da se to desi u toku sezone.

 

Preuzeto sa: pole-position.rs

Share this post


Link to post
Share on other sites

''Red Bull će osvojiti titulu ako brzo ne poboljšamo bolid''

 

Valteri-Botas-Toto-Volf-Luis-Hamilton.jpg

 

''Red Bul će osvojiti titulu prvaka ukoliko brzo ne poboljšamo svoj bolid W12'', smatra direktor operacija na stazi nemačkog tima Endrju Šovlin. Mercedes je pokazao prednost u potrošnji guma, ali Šovlin smatra da što pre moraju da poboljšaju bolid ukoliko žele da ostanu u igri za titulu. ''Voleo bih da mislim da smo mogli da ih stavimo pod neki pritisak u trci'', rekao je Šovlin. ''Ne znam da li smo imali bolid za pobedu, ne znam jer ne možemo da znamo koliko je Maks Ferstapen jako pritiskao. Ali gledajući sektore koje je Luis Hamilton vozio i gde smo bili u krivinama, čini mi se da je bilo jako blizu.'' Jedan od direktora u Mercedesu je krajnje oprezan iako je sezona tek počela. ''Ne želimo da nas tapšu po ramenima jer smo možda imali najbrži bolid za malu razliku. Znamo da nismo dovoljno dobri i da će Red Bull osvojiti titulu ako vrlo brzo ne poboljšamo bolid. To je naše razmišljanje, da smo mi i dalje oni koji love.''

 

Toto Volf složio se sa svojim kolegom: ''Polako počinjemo da razumemo svoj bolid, ali prema podacima i dalje nemamo bolid i pogonsku jedinicu koja može da parira Red Bull Hondi.'' Aktuelni svetski prvak Hamilton je lider šampionata posle dve trke sa 44 boda, dok Ferstapen ima jedan manje. Sledeća trka na programu je 2. maja u Portugaliji.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Spašen Botasov bolid

 

bottas ger 2021.jpg

 

I pored teškog sudara koji je Valteri Botas imao u Imoli, iz Mercedesa su saopštili da su sačuvali bolid i da će u njemu Finac voziti Veliku nagradu Portugala tokom narednog vikenda. Botas je imao žestok kontakt sa Džordžom Raselom iz Vilijamsa posle koga su obojica na sreću izašli nepovređeni. Rasel je krivio Finca da je napravio nepotreban manevar, čak ga je i udario po kacigi. Botas je uzvratio podizanjem srednjeg prsta.

 

Dan kasnije Rasel je uputio zvanično izvinjenje u kojem je priznao krivicu za incident. Toto Volf, prvi čovek Mercedesa, smatrao je da je bolid previše oštećen i da je praktično izgubljen za ostatak sezone. Međutim, mehaničari su odradili sjajan posao i bolid će biti spreman za trku u Portimau. ''Mislimo da sve funkcioniše, ali pravi odgovor dobićemo na stazi'', rekli su u Mercedesu. Trka za Veliku nagradu Portugala na programu je 2. maja. Samu trku, kao i sve treninge i kvalifikacije možete ekskluzivno da pratite na kanalima Sport kluba.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Volf: Sigurno nećemo zameniti Botasa tokom 2021. godine

 

wolf bottas.jpg

 

Pred Veliku nagradu Španije Valteri Botas i Toto Volf su pričali o angažmanu Finca u Mercedesu. On je imao nekoliko grešaka u toku prva tri trkačka vikenda, pa je to podgrejalo sumnje da bi Mercedes mogao da angažuje nekog drugog tokom 2021. godine. Dobre vožnje Džordža Rasela i angažovanje Romana Grožana za test vozača su dodatno inspirisale novinare da razmišljaju o smeni Valterija.

 

''Ako ne dobije grip i ne bude mogao da vozi, onda ćemo ga menjati. Osim toga, biće u bolidu'', kazao je Toto Volf kada su ga pitali da li će Botas biti u bolidu do kraja sezone. ''Ne vidim razlog za promenu. Oni momci tamo (misleći na Red Bull) vole da igraju muzičke stolice, tako da ne očekujemo promenu'', dodao je Volf.

 

''Znam da neću biti zamenjen u sred sezone. Kao tim, mi to ne radimo. Imam ugovor za ovu sezonu i mislim da postoji samo jedan tim koji radi takve stvari u Formuli 1, i mi nismo taj tim. Nemam pritisak. Znam kakve su stvari, uvek ima sr*nja. To je deo sporta'', poručio je Botas.

Takođe je i Luis Hamilton branio Finca poručivši da je on odličan timski kolega. ''Iskreno mislim da imamo najbolji sastav što se tiče onoga što donosimo i generalnog znanja u smislu unapređenja našeg bolida. U nekom trenutku će biti promene. Neću biti ovde zauvek kao ni Valteri. Ali, trenutno odlično radimo kroz dugi niz godina i nastavićemo'', rekao je Luis Hamilton.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hamilton već misli o novom ugovoru: Ne želim da mi zimska pauza opet propadne

 

hamilton slavi.jpg

 

Hamilton kaže da bi pregovore oko novog ugovora trebalo početi što pre, i da se nada kako se neće ponoviti prethodna situacija kada je tek u februaru potpisao novi jednogodišnji ugovor. Hamilton je ostvario 98. pobedu u karijeri, a rekao je kako pregovori u vezi sa novim ugovorom u principu ne bi trebali predstavljati problem ni njemu ni timu.

 

''Ne želimo žuriti, ali moramo biti razumni i početi razgovor. Pregovori mogu biti veoma teški i kompleksni, pa se nadam da će početi uskoro i da neće imati uticaj na trke'', rekao je Hamilton i nastavio: ''Pred nama je još 19 trka u ovoj sezoni, ali bi bilo odlično kada bismo se nešto dogovorili pre letnje pauze u avgustu kako bi imali jasniju sliku u budućnosti.'' Posebno je istakao da se ne želi naći u situaciji da se ugovor potpiše tek u februaru jer bi mu to opet upropastilo zimu. ''Ne želim se naći u situaciji kao u januaru ili februaru ove godine. To mi je upropastilo čitavu zimu, a siguran sam da je isto bilo čelnicima Mercedesa. Kao da nismo imali pauzu'', dodao je britanski vozač.

 

Hamilton je trenutno na čelu generalnog plasmana Formule 1 sa 94 boda, 14 više od Maxa Verstappena i duplo više od Valtterija Bottasa koji je treći. Naredna trka vozi se 23. maja za Veliku nagradu Monte Karla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Volf: Zaključaću vrata dok se ne dogovorim sa Hamiltonom

 

wolff_o_das.jpg

 

Toto Volf, prvi čovek Mercedesa, želi da nastavi saradnju sa Luisom Hamiltonom, s tim što bi naredni ugovor bio na duži vremenski period. Pre početka tekuće sezone dugo su trajali pregovori Hamiltona i Mercedesa. Na kraju je ugovor potpisan na jednu godinu.

''Ne želimo da ponovo prolazimo kroz tu priču. Hoću da se osiguramo na duži vremenski period. Potrebno nam je da provedemo dan ili dva zajedno i rešimo sve detalje. Zaključaćemo vrata dok se ne dogovorimo'', istakao je Volf. Hamilton ima 36 godina i već sada se dovodi u pitanje koliko će sedmostruki šampion sveta moći da odgovori obavezama u narednom periodu. ''Godine su samo broj. Hamilton je u sjajnoj formi i mentalnoj i fizičkoj. Konstantno se razvija i nemam apsolutno nijednu dilemu da još mnogo godina može da vozi na najvišem nivou'', istakao je Volf.

 

Posle četiri trke u šampionatu 2021. Hamilton vodi u generalnom plasmanu sa 94 boda. Upisao je tri trijumfa i ima jedno drugo mesto.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Volf: Hamilton nije napravio grešku, nije on kriv

 

184837-volf.jpg

 

Prvi čovek Mercedesa Toto Volf bio je izuzetno ljut posle trke za Veliku nagradu Azerbejdžana. Valteri Botas je u Bakuu zauzeo 12. mesto, dok je Luis Hamilton završio na 15. poziciji. U konkurenciji konstruktora Red Bull je prvi sa 174 boda, dok Mercedes ima 148.

 

''Ljut sam. Ali ovaj tim je toliko jak da će ljutnju pretvoriti u pozitivnu energiju. Mi smo borci i vratićemo se jači'', rekao je Volf. ''Ovo je težak period za nas. Moramo da podignemo nivo ako želimo da se borimo za titulu. Ovo je bolno...'' Trku je obeležila greška Hamiltona koji je posle nastavka krenuo u napad na Peresa, ali je promašio tačku kočenja i samo produžio napred. Britanac je objasnio da je slučajno pritisnuo ''magično dugme'' kojim se pritisak pri kočenju prebacuje na prednje točkove. ''Ono što je Luis uradio ne možemo da nazovemo greško. Pritisnuo je dugme i sistem za kočenje se promenio, sav pritisak je bio na prednjim točkovima i bolid nije stao. Krivica nije njegova. To je ono što svi treba da zpamte''.

 

Ovogodišnji šampionat Formule 1 nastavlja se Velikom nagradom Francuske 20. juna.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Botas: Očekujem da se tokom leta reši situacija sa ugovorom

 

205689-botas.jpg

 

Vozač Mercedesa Valteri Botas nema ugovor za 2022. godinu, a ista je situacija i sa njegovim timskim kolegom Luisom Hamiltonom. Obojica očekuju da uskoro pregovaraju sa Mercedesom o nastavku saradnje, a Finac je u intervjuu za sajt Formule 1 rekao da očekuje da to bude u narednih nekoliko meseci.

 

Kako prenosi Sport Klub, Valteri kaže da još nije bilo nikakvih razgovora o novom ugovoru i da je to zato što je šampionat veoma zahtevan. Kaže da se trenutno svi fokusiraju na nastupe što je glavna stvar.

''Doći će trenutak za pregovore. Nije ih još bilo, ali i vreme leti posebno kada imamo tri uzastopne trke u tri sedmice. Očekujem da u narednom mesecu počnemo da pričamo. Znam iz ranijeg iskustva da što pre to sredimo utoliko bolje za sve. Uskoro će doći vreme, ali ne još'', kaže Valteri Botas za portal Formule 1.

 

On očekuje da još nekoliko godina vozi u Formuli 1 i ubeđen je da ima šta da ponudi u najbržem cirkusu na svetu. I dalje uživam u Formuli 1 i uživam u trkanju. Uživam kao u, na primer, mojoj prvoj godini sa Mercedesom. Imam još koju dobru godinu pred sobom. Osećam da mogu da napredujem u nekim segmentima. Daleko sam od najstarijeg vozača, tako da i dalje imam vremena u teoriji. Međutim ko zna šta budućnost donosi, idem vikend po vikend i videćemo'', kazao je Botas.

 

Botas u avgustu puni 32 godine, a aktuelna sezona mu nije baš najbolja jer je tri puta bio treći, dva puta se povukao sa trka, a u Azerbejdžanu je bio tek 12. To ga stavlja tek na šesto mesto u generalnom plasmanu.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wolff već obavestio Russellov menadžment da sledeće godine prelazi u Mercedes?

 

russell_wolff_prelaz_trac-750x460.jpg.34f894420277f8fa282664549d3b71b6.jpg

 

Već neki mediji uveliko znaju ko će naredne sezone biti timski kolega Lewisu Hamiltonu.

Kako prenosi Sky Sport i F1 Insider, odluka je već donešena i od naredne godine Geroge Russell bi trebao da zameni Valtterija Bottasa u Mercedesu. Ovi izvori navode da je Toto Wolff već obavestio Russellov menadžment o ovoj odluci.

Trenutni vozač Williamsa već je imao prilike da vozi za Mercedes, kada je prošle godine zamenio Lewisa Hamiltona na VN Šakira, gde ga je defekt na pneumatiku i loš pit stop ekipe udaljio Russella od prve pobede u šampionatu. Sa druge strane ni Valtteri Bottas ove sezone ne pruža dobre performanse, pa tako zauzima šesto mesto u šampionatu vozača a Mercedes drugo u konkurenciji konstruktora.

 

Preuzeto sa: pole-position.rs

Edited by Ivan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Botas: Ljudi prave priče zbog klikova

 

botas suzuka 2019.jpg

 

Valteri Botas kaže da priče o njegovom odlasku ili ostanku u toj ekipi za narednu sezonu uopšte nisu vođeni. U javnosti su sve češće spekulacije da će ga na mestu drugog vozača zameniti Džordž Rasel, koji je trenutno u ekipi Vilijamsa.

 

''Često razgovaram sa Totom Volfom i to je normalno. Međutim, ni u jednom trenutku se nismo dotakli priče oko moje budućnosti. Sve što je napisano nema veze sa istinom. Ljudi prave priče zbog klikova'', rekao je finski vozač. Valteri je u Mercedesu od 2017. godine, a u protekle dve sezone je zauzimao drugo mesto u konkurenciji vozača. U dosadašnjem delu 2021. beležio je jako skromne rezultate. Došao je do 47 poena, što je dovoljno tek za šesto mesto.

 

''Svake godine slušam iste priče. Sve je to deo sporta. Činjenica je samo da nisam razgovarao o novom ugovoru. Sada smo fokusirani da pokušamo da ponovo dođemo do pehara u konkurenciji konstruktora. To je sve što mogu da kažem u ovom trenutku'', rekao je Botas. Naredna trka u šampionatu Formule 1 vozi se ovog vikenda za Veliku nagradu Francuske. Sve treninge, kvalifikacije, kao i samu trku možete da pratite na kanalima Sport kluba.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hamilton i Mercedes počeli pregovore

 

hamilton 2021.jpg

 

Sedmostruki svetski šampion Luis Hamilton objavio je da je započeo pregovore sa Mercedesom o novom ugovoru po kojem bi ostao u nemačkom timu po završetku ove sezone Formule 1. Britanski automobilista je zimus potpisao samo jednogodišnji ugovor, ali je više puta naglasio da ne planira da završi karijeru uskoro.

 

''Nema mnogo toga da se kaže, ali smo obavili određene razgovore i sve je pozitivno'', rekao je Hamilton pred ovonedeljnu Veliku nagradu Štajerske na Red Bull ringu. Hamilton je u tim Mercedesa stigao 2013.  godine, a u poslednjih sedam sezona osvojio je šest od sedam svojih titula. Njegovu dominaciju prekinuo je samo 2016. godine tadašnji timski kolega Niko Rozberg, koji se potom povukao. Od tada je drugi vozač nemačkog tima Valteri Botas, čiji ostanak u timu nije siguran pošto je Džordž Rasel iskazao kandidaturu za to mesto.

 

''Valteri je moj timski kolega sada, obojica smo imali uspone i padove u svojim karijerama, ali je on fantastičan timski kolega i ne smatram da je nužno da to treba da se promeni. Radili smo dobro mnogo godina, Valteri je moj najbolji timski kolega i kada kažem to ne mislim samo na rezultate, već i moral tima i naš odnos'', naglasio je Hamilton. Kada je upitan šta misli o mogućem dolasku Rasela u tim, Britanac je odgovorio: ''On nije moj timski kolega sada i ne moram ništa da kažem o tome''.

 

Šef tima Mercedesa Toto Volf prošlog vikenda je rekao da želi bolje da proceni Botasa i Rasela ove sezone, pre nego što donese konačnu odluku o tome ko će od njih dvojice dobiti ugovor. Volf je takođe istakao da vrlo lako može da se desi da sa odlukom pričeka do zime. Akciju sa Velike nagrade Štajerske možete da gledate u petak i tokom vikenda na Sport Klubu 1, a sama trka je na programu u nedelju od 15 časova.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Botas ili Rasel: Šta kaže šef Mercedesa?

 

wolff.jpg

 

Šef Mercedesovog tima Toto Volf izjavio je da će se u narednih nekoliko meseci znati ko će uz Luisa Hamiltona voziti ''srebrnu strelu'' sledeće sezone. U subotu je objavljeno da je Hamilton produžio ugovor do kraja 2023. godine. Kako prenose inostrani mediji, čelnici Mercedesa još razmišljaju ko će biti drugi vozač - hoće li to ostati Valteri Botas ili će priliku dati Džrodžu Raselu.

 

''Donećemo odluku ovog leta. Cenimo obojicu. Razgovaraćemo i sa Valterijem i sa Džordžom i nadam se da će sve biti sređeno do kraja sezone'', rekao je Volf. Na Velikoj nagradi Austrije u nedelju Botas je zauzeo drugo mesto, dok je Hamilton bio četvrti. ''Uvek sam skeptičan, za mene je čaša uvek poluprazna, ali vidim i neke pozitivne stvari. Ostalo nam je još 13, 14 trka. Zbog naših grešaka smo izgubili više bodova nego što smo smeli. Ali, borba još traje. Nećemo odustati u ovoj fazi sezone. Nećemo odustati ni u jednom trenutku, osim ako matematički više nije moguće da osvojim prvenstvo. Moramo da budemo optimisti'', zaključio je Volf.

 

U plasmanu vozača vodi Maks Ferstapen, koji ima 32 boda više od Luisa Hamiltona. U poretku konstruktora Red Bul ima 286 bodova, a Mercedes 242. Šampionat se nastavlja 18. jula, trkom za Veliku nagradu Velike Britanije.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ako Russell predje u Merc, mozda konacno pocnem indirektno da navijam i za njih :D.

Uzivanje mi je da gledam Maxa, Landa, Russella, Leclerca i Sainza. Drago mi je kada bilo ko od njih napravi dobar rezultat. Mladi, a sjajni vozaci i borci, neki i buduci F1 sampioni. Videcemo i kako ce koga od njih sreca pogledati sa izborom ekipa.

Upravo apropo ove price o Dzordzu - setimo se samo kako je sve oduvao na ovalu u Bahreinu na kraju prosle sezone, kada je sticajem okolnosti iznenada uskocio u Mercedesov bolid. I direktno se iske*ao u facu Bottasu :D, koga je i bukvalno pocistio sa staze tog vikenda (ubedjen sam da su ga zbog takve dominacije onako brutalno sabotirali u Mercovom boksu). Pa covek je i u ovoliko losem Williamsu maltene uvek na ivici Q3 i bodova u trci.

A naravno da Hamiltonu potrcko mnogo vise odgovara, videcemo sta su planovi Merca. Licno mislim da je i njemu pozicija uzdrmana i daleko od lagodne za razliku od ranije, a stizu i godine i mladi lavovi. 

 

Edited by Ivan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hamilton: Šampionat? Ne prepuštam se negativnoj energiji

 

hamilton 2021.jpg

 

Luis Hamilton objasnio je da više koristi Mercedesov simulator, kako bi pomogao timu posle nekoliko teških trka. Mediji su preneli informaciju da je Hamilton koristio Mercedesov simulator u sredu uoči Velike nagrade Štajerske, te da je isto uradio uoči trke za Veliku nagradu Austrije. Britanac je izjavio da nije nužno uživao u tome, ali da je imao pozitivno iskustvo.

 

''Posle nekoliko teških trka koje smo imali, želeo sam da vidim postoji li način da pomognem timu da se bolje pripremi. Izvukli smo nekoliko pozitivnih stvari. Nastaviću da radim sa Entonijem Dejvidsonom, i sa svima koji naporno rade na tome'', rekao je Hamilton. Aktuelni šampion u poretku vozača trenutno zaostaje za Maksom Ferstapenom. ''Nisam zabrinut zbog toga. Pružili smo svoj maksimum. Naravno, voleli bismo da smo ostvarili bolje rezultate. Moramo da napredujemo. Ne smem da se prepustim negativnoj energiji i brizi. Želim da budemo potpuno pripremljeni za ono što nas čeka i ispravimo probleme koje imamo. Verujem u ovaj tim''.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

  

Just now, Ivan said:

Hamilton je ranije hvalio Bottasa i rekao da je on najbolji timski kolega kog je imao u karijeri.

On je dodao da ne vidi razlog zašto bi Mercedes menjao Bottasa

:lol:

 

Hamilton vidi Russella kao zanimljivog kandidata za drugo mesto u Mercedesu

 

hamilton_russell_2021.jpg.3337314483c41eccf3e5163f29a8051a.jpg

 

Toto Wolff je rekao da Hamilton smatra da je Russell zanimljiv kandidat za mesto njegovog timskog kolege u 2022.


Odavno nije tajna da će Mercedes birati između Bottasa i Russella kada je u pitanju mesto u timu pored Lewisa Hamiltona. Sedmostruki svetski šampion je nedavno produžio saradnju sa Nemački timom na još dve godine, ali Wolff nije hteo u Austriji da precizira šta to znači u pogledu drugog vozača.

On je rekao da je i dalje otvoren za obe opcije i da će Mercedes pažljivo doneti odluku. Prioritet je ipak bilo rešavanje pitanja Lewisa Hamiltona.

„Mislim da je najvažnije da smo završili posao oko Lewisovog ugovora, a u narednih nekoliko nedelja ćemo proceniti šta da radimo sa drugim mestom u timu. Uvek sam bio potpuno transparentan sa Valtterijem i Georgeom i tako će biti i sada“, izjavio je Wolff za britanski Channel 4.

U medijima su se pojavile priče da će i Hamilton imati reč u odabiru svog timskog kolege, ali je Wolff brzo to demantovao.

Hamilton je ranije hvalio Bottasa i rekao da je on najbolji timski kolega kog je imao u karijeri. On je dodao da ne vidi razlog zašto bi Mercedes menjao Bottasa, ali Wolff sada kaže da Hamilton nema preferencije oko timskog kolege za 2022.

„Lewis je deo tima i razgovaramo o svemu, isto kao što o svemu pričam sa Valtterijem. Pitao sam Valtterija da li je u redu da u ovom trenutku  objavimo da smo produžili saradnju sa Hamiltonom i on mi je rekao da za njega to ne predstavlja problem.”

“Lewis očigledno uživa pored Valtterija, ali isto tako se George pojavljuje kao interesantan kandidat. Zbog toga je Lewis sada potpuno neutralan oko toga ko će biti u drugom bolidu“, zaključio je Wolff.

 

Preuzeto sa: pole-position.rs

Edited by Ivan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Brandl: Imam utisak da se Hamilton oprostio od titule

 

hamilton slavi.jpg

 

Martin Brandl, nekadašnji vozač Formule 1 i dugogodišnji njen komentator, izneo je svoje viđenje dosadašnjeg dela sezone. Trenutno Maks Ferstapen vodi u šampionatu sa 182 poena, čak 32 više od aktuelnog branioca titule Luisa Hamiltona za volanom Mercedesa.

 

''Sada je kritični deo sezone. Iza nas je devet trka. Maks je dobio četiri od poslednjih pet. Lako je moglo da bude i pet od pet da nije imao peh u Bakuu. Međutim, tu ga je sjajno pokrio Serhio Peres. Red Bul deluje da je u ovom trenutku nedodirljiv'', rekao je Brandl. Nekadašnji vozač Vilijamsa i Meklarena smatra da Hamilton mora pod hitno ''da se probudi''. ''Jasno je da je Ferstapen favorit za titulu. Ako želi bilo šta da uradi, Luis mora da reaguje veoma brzo. Ukoliko se ovaj trend nastavi, posle svake trke razlika će da raste''. Toto Volf, prvi čovek Mercedesa, već je najavio da neće praviti velike promene na bolidu u ovoj sezoni, već da se okreću pripremama za 2022. godinu. ''Posle takve priče moj je utisak da se Hamilton oprostio od titule. Njegov bolid jednostavno nema brzinu da se nosi sa Red Bulom'', istakao je Brandl.

 

Naredna trka u šampionatu na programu je 18. jula na stazi Silverston u Velikoj Britaniji. Sve treninge, kvalifikacije i samu trku možete da pratite na kanalima Sport kluba.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ecclestone: Hamilton više nije borac kakav je nekada bio

 

ecclestone_hamilton_bahrain.jpg.4918ab27fecbbd5249e10877ee78099b.jpg

 

 

Bivši prvi čovek Formule 1 je rekao da Hamilton pravi previše grešaka i da je izgubio borbeni duh.


Hamilton dolazi u Silverston nakon pet trka bez pobede i sa osetnim bodovnim zaostatkom za Maxom Verstappenom.

Pored toga, svetski šampion je ove godine napravio i nekoliko nekarakterističnih grešaka, a najviše se ističe ona iz Bakua, kada je bukvalno prosuo sve bodove u samom finišu trke.

Bivši prvi čovek formule 1 Bernie Ecclestone kaže da je sa dosta ljudi pričao o Hamiltonovoj želji da se bori i pita se da li je novi dvogodišnji ugovor sa Mercedesom potpisao samo zato što drugi projekti van Formule 1 nisu mogli da mu donesu toliko novca.

 

„Pričao sam sa puno ljudi i Lewis možda više nije borac kakav je bio. Bilo je mnogo situacija u kojim je mogao da bude bolji. Godinama nije imao nikakvu konkurenciju, bolid je bio fantastičan i nije morao da se trudi. Zato sada verovatno trkama pristupa drugačije i opuštenije. Na početku godine sam mislio da će juriti još jednu titulu i onda se penzionisati. Ali čini se da nije tako, iako se ne bih previše oslanjao samo na dužinu ugovora. Siguran sam da u svakom trenutku može da prekine saradnju. Verovatno je pogledao kako mu ide sa linijom odeće i muzikom i onda je shvatio da tu ne može da zaradi toliko novca kao u Formuli 1“, izjavio je Ecclestone.

Hamilton će ovog vikenda na Silverstonu gledati da utiša kritičare i vrati se u borbu za titulu, posebno što ovog vikenda ima priliku da osvoji više bodova zbog novog formata.

 

Preuzeto sa: pole-position.rs

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rasel: U Silverstonu neće biti objava o mom prelasku

 

Dzordz-Rasel (1).jpg

 

U kuloarima Formule 1 se priča kako bi Džordž Rasel mogao u skorije vreme da ozvaniči saradnju sa Mercedesom za narednu sezonu. Britanac ipak demantuje da će se to desiti tokom trkačkog vikenda na Silverstonu. Vozač Vilijamsa navodno ima velike šanse da od naredne sezone bude timski kolega sa Luisom Hamiltonom. Džordž je deo Mercedesovog programa od 2017. godine i na kratko je minule sezone imao priliku da vozi za taj tim umesto Luisa koji je imao koronu. Odmah je imao dobre rezultate, a talenat mladog Britanca se vidi i u bolidu Vilijamsa koji je najlošiji u Formuli 1, ali on uspeva da ga dovede nadomak bodova.

 

Uz lošu formu Valterija Botasa i uz činjenicu da Finac nema za razliku od Hamiltona dogovor za narednu sezonu, priče o dolasku Rasela u Mercedes nailaze na sve jače utemeljenje. ''Potpisao sam za Mercedes pre pet ili šest godina. To je sto odsto tačno i svi to znaju i Mercedes pazi na mene. Međutim ništa nije potpisano niti zapečaćeno i u Silverstonu neće biti objava. To mogu da kažem'', rekao je Džordž Rasel u jednom podkastu.

 

Dok Rasel čeka poziv iz Mercedesa u Vilijamsu je kaže zadovoljan. Na Velikoj nagradi Austrije je umalo uzeo konačno prvi bod za tu ekipu. Ipak veruje da će se ovaj tim vratiti u vrh Formule 1. ''Možda zvuči ludo ili glupo sada, ali setite se 2013. kada su Botas i Maldonado vozili za tim. Završili su deveti ili deseti u konkurenciji konstruktora. Sledeče godine su bili treći, imali su podijume na većini trka. Ovaj sport se menja u sekundi kada imaš ovako veliku promenu pravila'', kaže Džordž Rasel.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...