Jump to content
FAS Goran
neshaoct

F1: Mercedes

Recommended Posts

Mercedes uzvratio čestitku Ferrariju

 

mercedes%20f.jpg

 

Fabrički Mercedesov tim je ovogodišnji šampion sveta u konkurenciji konstruktora F1, dok se za titulu među vozačima još uvek bore Nico Rosberg i Lewis Hamilton. Osvajanje titule među timovima nije mala stvar, pa Mercedesu čestitke stižu sa svih strana. Između ostalih Mercedesu su čestitali i iz Ferrarija, uz upozorenje: ''Nemojte da se naviknete na osećaj trijumfa, mi se vraćamo''.

Mercedes je, očigledno osokoljen ovom Ferrarijevom ''pretnjom'', uzvratio humorom - parkirali su novu C klasu ispred Ferrarijevog sedišta u Italiji sa tablom ''vidimo se uskoro''. Uz objavljivanje ove fotografije išao je i prigodni citat velikog Enza Ferrarija, savršeno prikladan za Ferrarijeve muke proteklih nekoliko sezona: ''Najbolji Ferrari je onaj sledeći''.

 


Share this post


Link to post
Share on other sites
Mercedes želi da zadrži obojicu vozača

 

f1%20sochi.jpg

 

Direktor Mercedesa Toto Volf rekao je da je jedan od prioreteta te ekipe produžetak saradnje s Luisom Hamiltonom i Nikom Rozbergom. Luis Hamilton je prvi u generalnom poretku vozača, dok je Niko Rozberg drugi. S druge strane, Mercedes je već osvojio titulu pošto je ubedljivo prvi u poretku konstruktora.

- Imamo ugovore sa obojicom vozača do 2015. godine. Želimo i dalje da nastavimo sa tom postavom, jer su ta dva momka deo uspeha tima. Zato je naš glavni prioritet da nastavimo sa Luisom i Nikom i posle 2015. godine – kazao je Volf, preneli su britanski mediji. Do kraja sezone su ostale još dve trke.

 


 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hamilton: Prednost od 17 bodova me ne čini mirnijim

 

Luis-Hamilton-Formula.jpg

 

Luis Hamilton rekao je da ga uoči poslednje trke u šampionatu Formule 1 prednost od 17 bodova u odnosu na klupskog kolegu Nika Rozberga ne čini mirnijim. Poslednja trka u šampionatu Formule 1 vozi se 23. novembra u Abu Dabiju, Hamilton ima 334 boda, 17 više od Rozberga, koji je u nedelju pobedio u Brazilu ispred klupskog kolege. U poslednjoj trci u sezoni vozači će prvi put u istoriji Formule 1 dobijati duple bodove. Pobednik će dobiti 50 bodova, pa bi Hamiltonu za titulu odgovaralo i da osvoji drugo mesto iza Rozberga.

- Ta prednost od 17 bodova me ne čini mirnijim. U igri je 50 bodova, što se nikad do sada nije dogodilo. Nikada ne znate šta će se dogoditi u poslednjoj trci... U trku ulazim sa namerom da pobedim - rekao je Hamilton, preneli su britanski mediji. U prethodnih 18 trka Hamilton je zabeležio 10 pobeda i tri puta je bio drugi, dok je Rozberg pobedio pet puta, uz 10 drugih mesta, a bodove nisu osvojili u po dve trke. Britanski mediji preneli su da se Hamilton u Engleskoj priprema za odlučujuću trku u šampionatu.

 


Share this post


Link to post
Share on other sites
Hamilton: Nisam završio!

 

122441-hamilton.jpg

 

Luis Hamilton je osvojio drugu titulu u Abu Dabiju, ali ne namerava da mu to bude poslednja. ''Morate da idete godinu po godinu. Ali, nikeda ne smete da budete zadovoljni, morate uvek da želite više pobeda i više titula. Naravno da želim još titula. Definitivno želim još titula.'' Hamilton je rekao i to da mu je ova titula draža od prve 2008.

''Naravno da je prva uvek posebna, ali ovo je ipak draže. Pobedio sam sjajnog rivala nakon što sam dosta zaostajao za početku sezone. Takođe, sazreo sam i kao čovek i kao vozač i sada umem sve to da upijem'', zaključio je Hamilton.

 

Rozberg: Razočaran sam, Hamilton je bio malo bolji od mene

Nemački vozač Niko Rozberg ostao je bez titule Formule 1, pošto je na poslednjoj trci za Veliku nagradu Abu Dabija zauzeo 13. mesto i nije uspeo da nadoknadi zaostatak za novim šampionom Luisom Hamiltonom, što ga je razočaralo. Britanac je i uoči trke na stazi ''Jas Marina'' imao 17 bodova prednosti u odnosu na klupskog kolegu, pa je rasterećenije mogao da dođe do naslova najboljeg. Rozberg je u 23. krugu napravio grešku, ušao je široko u krivinu i nakon toga imao je problema sa motorom i končnicama, pa nije mogao da ugrozi Hamiltona.

''Veoma sam razočaran. Sve u svemu, Luis je zaslužio da osvoji titulu. Ono što mi se dogodilo tokom trke nije uticalo na ishod, ništa nije promenilo i nema svrhe o tome pričati. On je bio malo bolji od mene. Pozitivno je to što sam u prethodne dve godine bio bolji u kvalifikacijama i to mi daje dobru osnovu. Prišao sam zaista blizu i šteta je što se nije isplatilo. Ponosan sam. Ovo je bio napet vikend i hvala ekipi na podršci'', rekao je Rozberg.

 

On je istakao da je verovao u uspeh i da nije hteo da odustane i kada je tokom trke bilo jasno da ne može da se bori za titulu. ''Dugo vremena sam verovao u uspeh. Postojala je mogućost da nešto neće biti u redu s Luisovim bolidom. Nikada nisam odustajao, uvek sam gurao dalje i zbog toga sam želeo da završim trku. Ovo je bila napeta, ali velika bitka. Zbog takvih trka se takmičim. Luis je bio najbolji i ovo je bio veliki izazov. U većem delu sezone sam uživao i lako je vratiti se i sledeće godine. Voziću testove u utorak, iako ne znam u kakvom ću stanju biti'', dodao je Rozberg.

 


Share this post


Link to post
Share on other sites
Šampion produžava saradnju: Novi ugovor sa Mercedesom je stvar formalnosti

 

Luis-Hamilton-Formula.jpg

 

Novi šampion Formule 1 Luis Hamilton rekao je da je novi ugovor sa Mercedesom skoro gotova stvar. Hamilton je u nedelju trijumfom na Velikoj nagradi Abu Dabija i po drugi put postao šampion sveta, posle 2008. godine. – Nismo još sredili neke nijanse, ali mislim da je ugovor samo formalnost – rekao je britanski vozač. Hamilton ima ugovor sa Mercedesom do kraja naredne godine, dugi vozač Mercedesa Niko Rozberg postigao je dogovor o novom ugovoru ranije ove godine. Kada i Britanac stavi potpis, to će značiti da će njih dvojica biti timske kolege još najmanje dve sezone.

Mediji prenose da bi Hamilton mogao da dobije petogodišnji ugovor sa Mercedesom, vredan oko 100 miliona funti, odnosno 125 miliona evra, što bi ga učinilo jednim od najplaćenijih britanskih sportista. – Ugovor koji trenutno imam je odličan. Uzeću malo vremena da shvatim kako bih mogao da pomognem timu još više, kako tim da dobije više, a i da me koristi više. Ipak, mislim da se neće mnogo toga promeniti – rekao je Hamilton.

 


 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hiljade navijača u Štutgartu proslavilo titulu Mercedesa i Hamiltona u Formuli 1

 

122715-f1%20merc.jpg

 

Kako prenosi Beta, hiljade navijača okupilo se u Štutgartu kako bi sa ekipom Mercedesa proslavili šampionsku titulu u konkurenciji vozača i konstruktora u Formuli jedan. Mercedes je u Štutgartu napravio proslavu pod nazivom ''Zvezde i automobili'' i na taj način sa navijačima proslavio titulu u konkurenciji konstruktora i titulu vozača Luisa Hamiltona. Hamilton se sa klupskim kolegom Nikom Rozbergom do poslednje trke borio za titlu, a Mercedes je nekoliko trka pre kraja ubedljivo osvojio titulu u šampionatu konstruktora.

Hamilton i Rozberg su na improvizovanoj stazi oko Mercedesovog muzeja u Štutgartu vozili brojne automobile, uključujući i bolide Formule jedan, ''srebrne strele'' i rekli su da su spremni da u narednoj sezoni obnove svoj rivalitet. Rozberg je rekao da ne žali zbog ove sezone, koja je u više navrata bila i problematična, ali da bi ''pojedine stvari drugačije uradio''. Hamilton je istakao da ima ''težak odnos'' sa klupskim kolegom, ali da su uvek iskazivali poštavanje jedan prema drugom.

Osim navijača, gosti na proslavi bili su brojni šampioni automobilizma, selektor fudbalske reprezentacije Nemačke Joakim Lev i legendarni fudbaler Franc Bekenbauer.

 


 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Šef Mercedesovog tima: Hamilton i Rozberg će se boriti za titulu i naredne sezone

 

hamilton%20ros.jpg

 

Luis Hamilton i Niko Rozberg će se i naredne sezone boriti za titulu u šampionatu Formule 1, tačnije Mercedesov tim se u taj dvoboj neće mešati. U izjavi za BBC sve je potvrdio i šef šampionskog tima u sezoni 2014, Toto Volf. Podsetimo, Hamilton je titulu osvojio sa 67 bodova više u odnosu na jedinog pravog konkurenta tokom sezone, timskog kolege Rozberga. Mada je tokom godine bilo varnica, u Monaku, Mađarskoj i Belgiji.

- Optimista sam da možemo da i naredne sezone nastavimo na isti način. Naravno, ako možemo da i dalje vladamo situacijom. Ako to možemo da uradimo, nema razloga da menjamo strategiju - objasnio je Volf. Sezona 2015 počeće u martu naredne godine, trkom u Australiji.

 


Share this post


Link to post
Share on other sites
Alan Prost pomogao Mercedesu da dođe do titule

 

prost.jpg

 

Legendarni vozač Formule 1 trenutno nije aktivno angažovano u sportu kojim je dominirao krajem '80-ih ali svojim savetima iz daleka svakako je pomogao da se oblikuje sezona koja je nedavno završena. Već početkom sada već završene F1 sezone 2014. postao je jasno da će nekadašnji prijatelji Rozberg i Hamilton jedan drugom postati najveći neprijatelji. Tako se i dogodilo ali na kraju Mercedes je uspeo da sve drži pod kontrolom i to na veoma impresivan način. Kako se tek kasnije saznalo Toto Volf je glavni savet o tome kako da postupa sa dve zaraćene zvezde pod krovom svog tima dobio od Alana Prosta. Francuski as je tokom sezona 1988. i 1989. imao jake sukobe sa tadašnjim timskim kolegom iz Meklarena, Ajronom Senom.

''Moramo da učimo iz grešaka iz prošlosti. Na početku sezone sam razgovarao sa Alanom Prostom o tome kako da ne uđem u problem koji je on imao sa Senom. Tada mi je dao ključni savet koji nam je pomogao da znamo kako da se ponašamo u napetim situacijama'', rekao je Volf.

 


Share this post


Link to post
Share on other sites
Alonso je opcija B, u slučaju odlaska Hamiltona

 

alonso%2020143.jpg

 

Mercedes ništa ne prepušta slučaju. Aktuelni šampion Formule 1 već ima rerzervnu opciju ukoliko Luis Hamilton ne produži ugovor naredne godine. Sadašnji Hamiltonov ugovor ističe na kraju 2015, a pregovori o njegovom produžetku još uvek nisu počeli. Iako, na prvi pogled, nema razloga da Britanac ne ostane u Mercedesu, u ovom timu već razmišljaju o njegovoj eventualnoj zameni, a izbor je pao na Fernanda Alonsa, sadašnjeg vozača Meklarena. Prvi čovek Mercedea Toto Volf veruje da je Alonso i dalje jedan od najboljih vozača u šampionatu, bez obzira na razočaravajuću sezonu. ''Alonso je veoma opasan rival. Ako vozi bolid koji može da završi na šestom mestu, on će stići bar do trećeg mesta'', kaže Volf.

 


Share this post


Link to post
Share on other sites
Novi ugovor: Mercedes nudi Hamiltonu 60 miliona evra

 

116512-Luis-Hamilton.jpg

 

Čelnici Mercedesa predložili su aktuelnom svetskom šampionu Luisu Hamilotnu novi ugovor, prenosi italijanska Gazeta delo Sport. Nemci su britanskom asu spremni da plate 60 miliona evra za novi trogodišnji ugovor, a tu su i bonusi. Prema saznanjima Gazete, Hamilton će za svaku pobedu dobiti još milion evra, a ukoliko osvoji titulu dodadnih 5 miliona. Tridesetogodišnji Britanac je i 2008. bio prvak sveta, taka kao član Meklarena, a u Mercedesu je od 2013.

 


Share this post


Link to post
Share on other sites
Mercedes plaća licencu skoro 5 miliona dolara

 

118411-hamilton.jpg

 

Prema pravilima FIA-e broj bodova koje osvoji jedna ekipa u prvenstvu se množi sa provizijom koju ekipe moraju platiti za nastup u jednoj sezoni. Tako će prvaci, ekipa Mercedesa koja je 2014. osvojila 701 bod morati uplatiti 4.9 miliona dolara. U slučaju Mercedesa koji je dominirao minule sezone, rata za bod je 6194 dolara. Drugoplasirana ekipa u generalnom poretku je ekipa Red Bula koja je osvojila 405 bodova treba uplatiti 2.6 miliona. Za Mercedes i sledeće sezone voziće dvojac Niko Rozbeg i Luis Hamilton. Rozberg je sa Mercedesom potpisao novi ugovor, tako da je saradnja između nemačkog vozača i tima iz šampionata Formule 1 produžena je na još nekoliko godina. 

 


Share this post


Link to post
Share on other sites
Nove igračke: Hamilton i Rozberg testirali novi bolid

 

mercedes%202015.jpg

 

Dok su druge ekipe, pre svega Ferrari i McLaren, predstavili svoje nove bolide samo na slikama, Mercedes je bio praktičniji. Dominantni prošlosezonski tandem Luis Hamilton i Niko Rozberg su već imali priliku da provozaju svoj novi bolid W06 na stazi u Silverstonu. Vreme je bilo loše pa se ekipa nije previše zadržala, ali su Britanac i Nemac napravili ukupno 18 krugova. Prvo malo Niko, potom i šampion F1 Luis.

 


 


Share this post


Link to post
Share on other sites
Mercedes predstavio bolid u Herezu

 

mercedes%208.jpg

 

Početak prvog dela predsezonskih priprema šampionski tim Mercedes GP iskoristio je za predstavljanje novog bolida. Nastao na temeljima dominantnog prošlogodišnjeg bolida, novi W06 Hybrid u rukama Lewisa Hamiltona i Nice Rosberga i ove sezone će, smatraju mnogi, biti glavni kandidat za odbranu titule. U Mercedesu kažu da su uvereni da će u novoj sezoni zadržati pobednički tempo, ali istovremeno tvrde da im nije namera da se uspavaju na lovorikama. U Mercedesu dalje tvrde da novi W06 predstavlja napredak na svim ključnim poljima.

 

mercedes%2088.jpg

 

''Čak i kada stvari, na papiru, izgledaju dobro i obećavajuće, nećemo pasti u zamku prevelikog optimizma i gledanja u kristalnu kuglu, jer to nije način na koji Formula 1 funkcioniše. Zapravo možemo reći da je Formula 1 brutalno iskren sport jer štoperica nikada ne laže'', rekao je šef Mercedesove F1 ekipe, Toto Wolff.

 


Share this post


Link to post
Share on other sites

Volf: Ne možete da očekujete da Hamilton i Rozberg budu prijatelji

 

f1%20sochi.jpg

 

Sezona u šampionatu Formule 1 počeće 15. marta, trkom u Australiji, a jedan od najzanimljivijih duela biće onaj između timskih kolega iz Mercedesa, Luisa Hamiltona i Nika Rozberga. Da će rivalitet između šampiona Hamiltona i vicešampiona Rozberga ponovo postojati svestan je i šef motosporta u Mercedesu Toto Volf.
- Ne očekujemo bitnije promene, ali smo mnogo toga naučili od prošle godine. Sarađivali smo, učili jedan od drugog, analizirali greške, sve kako bismo stvari učinili boljim. Prošle godine je bilo teških trenutaka, a to može da se desi i ove godine. Iako su timske kolege, oni se bore za titulu u Formuli 1. Ne možete da očekujete da tokom trke budu prijatelji - kazao je Volf. Hamilton je prošle sezone osvojio 384 boda, a Rozberg 317. Koliko je prošle godine Mercedes bio dominantan pokazuje i podatak da je trećeplasirani Danijel Rikardo iz Red Bula imao 238 poena.
 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Volf: Dozvoljavam rat Mercedesa

 

127919-f1%20mercedes.jpg

 
Kako prenosi Sportklub, Toto Volf je pred početak sezone izjavio da će u Mercedesu važiti ista pravila kao i prošle sezone, a to je da nema pravila. Nema prvog vozača i otvoreni rat između Nika Rozberga i Luisa Hamiltona je dozvoljen, čak i poželjan od Melburna do Abu Dabija. ''Nema pravila, nema prvog vozača. Sve je dozvoljeno. Siguran sam da nas očekuje još jedna sjajna borba. Mnogo je lakše smiriti Nika i Luisa nego što mislite, mnogo je lakše voditi tim u kojem oni voze'', rekao je Volf.
Mnogi očekuju da će ponovo biti borba dva vozača Mercedesa, mada ne tako dominantno kao prošle godine.
 
preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hamiltonu novi ugovor od 40 miliona evra

 

bahrein%202014.jpg

 
Kako prenosi Tanjug, dvostruki aktuelni šampion u Formuli 1 Britanac Luis Hamilton spreman je da potpiše novi ugovor sa Mercedesom koji će mu doneti više od 40 miliona evra godišnje. 
- Ugovor bi mogao da bude potpisan ove nedelje. Nema razloga da se to ne desi, jer je praktično završeno njegovih 99.6 odsto – rekao je vozač Mercedesa, a prenosi Rojters. Tridesetogodišnji Britanac bi u Mercedesu zaradjivao istu sumu koju je dobio kada se pridružio nemačkom timu 2013. godine (31 milion dolara), dok bi sa sa svim bonusima, za pobede i titule mogao da zaradi daleko više od 40 miliona, što znači 4.500 dolara na dan, odnosno 75 dolara po minuti. Hamilton, koji je prvu titulu osvojio vozeći za Meklaren 2008, jedan je od tri najbolje plaćenih vozača Formule 1, uz Nemca Sebastijana Fetela i Španca Fernanda Alonsa.
 
preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rozberg: Hamilton gleda samo sebe

 

hamilton%2021.jpg

 
Kako prenosi Sport klub, vicešampion sveta Niko Rozberg optužio je klupskog kolegu iz Mercedesa Luisa Hamiltona da je vozio presporo u Kini i da mu je praktično upropastio trku. Nemac se tokom trke preko radija žalio timu na Hamiltona, a posle trke je na konferenciji za medije verbalno napao timskog kolegu.
''Nije zabavno čuti od tebe, Luise, da kažeš da si mislio samo na sebe svojim ritmom na čelu. To je bilo nepotrebno i zbog toga je moja trka kompromitovana, jer si vozeći sporije nego što je bilo potrebno na početku stintova omogućio da mi Sebastijan bude veoma blizu. Zbog toga je Sebastijan mogao da ode ranije u boks i pokuša da me pretekne, a ja sam morao da se borim. Sve to je bilo nepotrebno, a takođe me je koštalo mnogo vremena. Takođe, pneumatici su mi bili potpuno istrošeni na kraju trke'', rekao je Rozberg dok je Hamilton sedeo pored njega. Očigledno se ništa nije promenilo u Mercedesu u od prošle sezone, odnosi vozača su daleko od dobrih, a upravi ne pada na pamet da se meša.
 
preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

kakva budala je ovaj rozberg,uvek ga ponizi hamilton i uvek je brzi od njega,rozbergu je samo veliki plus,zato sto ima fantastican auto i nista vise

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hostesa: Preuveličano je to sa Hamiltonom

 

hamilton%2032.jpg

 
Kako prenosi Sport klub, šampion Formule 1 Luis Hamilton reagovao je na kritike koje su mu upućene zbog ''nedoličnog ponašanja'' na podijumu tokom Velike nagrade Kine prošlog vikenda. Oglasila se i Liu Sijuing, hostesa koja je bila u centru pažnje pomenutog incidenta, istakla je u razgovoru za engleske medije da je cela situacija preuveličana. ''Sve je trajalo sekundu ili dve i ja nisam mnogo razmišljala o tome. Mislim da su strani mediji osetljiviji o toj temi, u poređenju sa lokalnim medijima. Ljudi koji su me angažovali su mi rekli da stojim na podijumu, to sam i uradila'', izjavila je Sijuing.
Šampion Formule 1 našao se na udaru jer je jednu od hostesa poprskao šampanjcem, iako je to u drugim sportovima i u drugim zemljama potpuno normalno, a na društvenim mrežama praktično proglašen za nasilnika i poručeno mu je da bi trebalo da se sa više poštovanja ponaša prema ženama. ''Čujem da su me neki ljudi kritikovali zbog načina na koji sam proslavio pobedu u Kini i činjenicu da sam jednu hostesu isprskao šampanjcem. Zaista sam iznenađen zbog toga. Podijum je proslava, trebalo bi da se zabavite kada pobedite na trci. I nisam uradio ništa drugačije nego što su mnogi vozači, a i ja, uradili toliko puta ranije“, naglasio je Hamilton, koji je u pod lupom i zbog međusobnih prozivki sa klupskim kolegom Nikom Rozbergom.
 

Rozberg: Ne kajem se...

 
Niko Rozberg kaže da se ne kaje zbog toga što je iskritikovao klupskog druga Luisa Hamiltona nakon trke u Kini. Nemac je optužio Britanca da je vozio presporo i ugrozio njegovo drugo mesto. Hamilton nije ostao dužan, a Toto Volf je zapretio timskim naredbama u Bahreinu ako se ''ne smire''. ''Uradio bih isto, ne kajem se, jer su to činjenice. Ja uvek kažem ono što mislim i stojim iza toga. Ali, nema više svrhe diskutovati o toj trci, okrećem se Bahreinu'', rekao je Rozberg. Nemački vozač Mercedesa je priznao da je vrlo moguće da će se ovakve situacije ponavljati tokom sezone, ali da će drastičnije reagovati.
 
preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nema problema sa Hamiltonovim ugovorom

 

hamilton%20321.jpg

 
Kako prenosi Sport klub, jedan od čelnika Mercedesa Toto Volf rekao je da nema problema oko novog ugovora sa Luisom Hamiltonom i da će on ''uskoro biti potpisan.'' Navodno, Britanac traži da bude prvi vozač i da ima veća prava od Nika Rozberga, što su u timu više puta ponovili da se neće dogoditi. Ali, Volf je i to demantovao. ''Ide malo sporije zato što smo sada u sred trkačke sezone. Nije tačno da je Luis tražio da bude prvi vozač niti astronomsku platu. Ne žurimo nigde, nigde u životu ne treba žuriti jer onda možete da pogrešite'', malo je misteriozan Volf. Hamilton je pobedio na tri od četiri prve trke u sezone, a na svakoj od njih je startovao sa prvog mesta.
 
preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hamilton ozvaničava novi ugovor u Monaku

 

116512-Luis-Hamilton.jpg

 
Kako piše Eurosport, Luis Hamilton se dogovorio sa čelnicima Mercedesa oko novog ugovora, a to će ozvaničiti na sledećoj trci, najglamuroznijoj od svih, onoj u Monaku. Ugovor će biti na tri godine, a Hamilton će zaraditi ni manje ni više nego 120 miliona funti, što će premašiti cifru Fernanda Alonsa, što je za sada najbogatiji ugovor u istoriji Formule 1. Osim toga, Hamilton će zadržati prava na svoj brend, odnosno moći će da se i samostalno reklamira, što mu garantuje dodatne prihode. ''Imaću novosti za sve svoje fanove u Monte Karlu'', ostavio je Hamilton na tviteru. Pričalo se o tome da bi dvostruki šampion mogao u Ferari, ali uprave oba tima brzo su pobile te glasine. Hamilton i dalje ima 20 bodova više od Nika Rozberga u generalnom plasmanu iako je Nemac trijumfovao u Kataloniji...
 
preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sume koje se pominju za Hamiltona su besmislene

 

122441-hamilton.jpg

 
Kako prenosi RTS, direktor ekipe Mercedes Toto Volf rekao je da su sume koje se pominju u vezi sa ugovorom aktuelnog šampiona Formule 1 Luisa Hamiltona ''besmislene''. Mercedes je u sredu saopštio da će produžiti ugovor sa Hamiltonom na tri godine, ali nije naveo finansijske detalje ugovora. Britanski mediji spekulisali su da je ugovor dvostrukog svetskog šampiona Formule 1 vredan oko 140 miliona dolara, što bi ga učinilo najplaćenijim britanskim sportistom. Pošto je Hamilton samostalno pregovarao, jer je u novembru napustio jednu menadžersku kuću, neće morati da odvaja deo od ugovora. ''Duže vreme smo pregovarali sa Hamiltonom u vezi sa ugovorom. Pre nekoliko nedelja smo dogovorili uslove i trogodišnji ugovor nam se činio razumnim, kako bismo pokazali da je dugoročna veza i stabilnost u ekipi važna za nas. O sumama ne mogu da pričam. Jedino mogu reći da su pisane besmislene stvari'', rekao je Volf, preneli su britanski mediji.
 
''Postoji tržište i tržište vas ili ceni ili ne ceni. Luis je jedan od najboljih vozača Formule 1, možda i najbolji trenutno i on je velika vrednost našeg brenda. U ovoj situaciji su svi dobili, vozač i ekipa'', dodao je Volf. Hamilton je 2013. godine iz Meklarena prešao u Mercedes, vozio je 43 trke i ostvario 15 pobeda. On je u poslednje 24 trke 21 put bio na podijumu uz 14 pobeda, pet drugih mesta i dva treća mesta. Tokom karijere 30-godišnji Britanac ostvario je 36 pobeda. Hamilton je prošle godine osvojio svoju drugu šampionsku titulu, a prvu je osvojio 2008. godine vozeći za Meklaren.
 
preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lauda: Velika greška Mercedesa

 

lauda%2021.jpg

 
Kako prenosi Sport klub, legendarni Niki Lauda smatra da je greška Mercedesa pri strategiji Luisa Hamiltona velika i nedopustiva. ''Iskreno, žao mi je tog momka. Izgubi trku i onda Toto kaže da je bio pogrešan proračun. Ne mogu da verujem da neko ne prihvata krivicu za nešto što je tako očigledno.'' Lauda je rekao da do kraja sezone ne sme više biti takvih propusta. ''Slušao sam razgovore, bilo je sve napred nazad, uđi, nemoj da uđeš, i na kraju se ispostavilo kao pogrešna odluka. Ne sme da se ponovi do kraja sezone jer ne želite da tako nešto odlučuje borbu za titulu'', zaključio je Lauda.
 
preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Volf: Vratiće se Hamilton još jači

 

127919-f1%20mercedes.jpg

 
Kako prenosi Sport klub, jedan od čelnih ljudi Mercedesa Toto Volf siguran je da će se Luis Hamilton povratiti nakon bolnog ''udarca'' u Monaku. Zbog loše strategije tima, zvanični šampion je umesto prvog mesta morao da se zadovoljni trećim, a pobedio je klupski drug Niko Rozberg ispred Sebastijana Fetela. ''Siguran sam da će se Luis vratiti posle ovoga. Ono što vas ne ubije, načini vas još jačim, to je odavno rečeno. On ima neverovatnu mentalnu snagu i to će uzeti kao motivaciju za narednu trku'', rekao je Volf.
Volf je još jednom ponovio i to da nema favoritizma u timu i da će dok god budu članovi Mercedesa, Hamilton i Rozberg imati identičan tretman.
 
preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...