Jump to content
FAS Goran
kolbas

Fiat 126 tuning

Recommended Posts

Pozdrav svim forumasima, kao sto naziv teme kaze, dosao sam na ideju da tjuniram peglu (verovatno ni prvi ni poslednji) :laughing: . E sad, interesuje me drasticno povecanje snage, tacnije agregati od motocikla i eventualno nekih automobila. Nailazio sam na dosta pegli sa motorom od R1 i posle duuuugo trazenja po netu shvatio da je projekat jako zahtevan i kompleksan. Vreme i novac nisu previse bitna stavka jer nas ima nekoliko koji bi ulagali i radili.

Napominjem "drasticno" povecanje snage.

Da li neko ima neku ideju ili iskustva u ovoj prici ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nemam iskustva u tome, ali imam u nekim modifikacijama, u tom projektu ako zelis da auto bude registrovan i da ucestvuje u saobracaju, prvo trazi mogucnosti atesta i registracije... To ce ti dati odprilike ogranicenje u tome koliko drasticno mozes ici...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Motor od R6 su neki ljudi stavljali ali uglavnom su pravljeni neki ramovi pa onda su oni uklapani sa skoljkom i bilo je dosta posla da se sve ukombinuje sa prenosom na tockove ali na kraju je ispadalo kako treba. A sad za atest nisam siguran . . .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da malo ozivim temu, nije me dugo bilo ovde zahvaljujuci poslu. Odustali smo od ideje ubacivanja motora od motocikla iz jednog prostog razloga, zamislite da uspemo nekako da registrujemo celu tu skalameriju, izadjemo u voznju i gle cuda, upadnes u guzvu u gradu, nekome se pokvario auto ispred ili vec neki slican scenario, kako se vratiti u rikverc ? :harhar:    Ostaje mi da razmisljam koji motor i od kog automobila iskoristiti ? Pada mi na pamet 2.0 20v turbo...?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fiat 126 Proto sa motorom Suzuki Hayabuse

 

Kreacija Cyclon Motorsporta iz Rumunije, ima motor sa 187KS pri 13.000 o/min.:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...