Jump to content
FAS Goran
Woodoo

Metsovo - Grčka

Recommended Posts

Ako neko putuje na Jonsko more Egnatiom preporuka je da svrati i ako ima mogucnosti prespava u Metsovu.

Gradic ili bolje receno selo je blizu auto puta, malo pre Janjine. Poslednjih nekoliko godina uvek idem u taj deo Grcke na letovanje i uvek mi je bilo interesantno ime grada koje sam vidjao na putokazima posto je bas atipicno za Grcku.

Prosle godine u povratku sa Kefalonije resimo da tu svratimo. Jedina info koju sam imao je sa jednog foruma gde sam na brzinu procitao "svratite, bicete iznenadjeni". I tako je i bilo. Nijednu sliku nisam video, nikakvu drugu informaciju. Nismo imali nameru da prespavamo (to smo planirali na Meteorima) medjutim posto smo stigli kasnije predvece ipak smo odlucili da ostanemo.

Kada smo dosli imali smo osecaj da smo se vratili najmanje 100 godina u proslost. Od samog mesta preko ljudi do hotela. Slike sve govore.

IMG_6356.jpg IMG_6391.jpg IMG_6361.jpg IMG_6363.jpg IMG_6368.jpg IMG_6375.jpg IMG_6377.jpg

Cene u hotelima su slicne, oko 45-50 evra za prenociste sa doruckom za dve osobe. Na kraju smo platili 40 evra, spustio sam cenu jer smo prethodne godine pri povratku sa Zakintosa toliko platili prenociste sa doruckom u Delfima.

Cene u restoranima nisu bile nize od onih na Kefaloniji, mozda cak za nijansu vece.

IMG_6370.jpg IMG_6371.jpg IMG_6372.jpg IMG_6379.jpg IMG_6381.jpg IMG_6382.jpg IMG_6385.jpg IMG_6386.jpg

Inace, koliko sam uspeo da primetim za to vreme koliko smo bili tamo turisti su bili samo Grci, video sam jedan auto sa rumunskim i jedan sa italijanskim tablicama.

Tamo smo videli i najvecu benzinsku pumpu u Grckoj, vidi se na slikama ispod.

IMG_6387.jpg IMG_6374.jpg

Kada smo krenuli ka Meteorima nismo se vratili na auto put vec smo isli preko planine koja me je mnogo podsetila na našu Peštersku visoravan. Tu je najnormalnije naici na prizor sa donjih slika, ostecen put od poplava sa kravom koja se opusteno seta bez svog gazde.

IMG_6396.jpg IMG_6398.jpg IMG_6399.jpg IMG_6400.jpg IMG_6401.jpg IMG_6402.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Stvarno je lepo mesto.

Bio sam tamo (na putu za Lefkadu) i dok sam se čudio onoj pumpi, stane mlađi Grk sa Librom 1.6 sedan pored moje, odma izvali da sam iz Beograda, ja nisam uspeo da odgonetnem njegovu tablicu pa je on priznao da je iz Soluna i tako krene priča na lošem engleskom, kako se živi, te kakvi su automobili i slično, naravno zaključismo da je Libra dobar auto jer prelazi velike daljine bez problema. Čovek je iz Soluna pošao na odmor i svratio ovde da malo odmori, ja nastavih da jurim decu po ulicama i prodavnicama, ženu odavno ne tražim. Ona se vrati sama kad potroši pare po prodavničicama kojih je bilo previše za moj ukus.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bio sam tamo i imam dosta fotografija pa cu videti da okacim neku. Steta sto nisi vise fotografija napravio na putu ka meteorima jer su predivni pejzazi. Cim dodjem kuci potrazicu te fotografije a imam i snimak sa onog krivudavog puta odmah posle iskljucenja sa autoputa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Svaka čast za putopis. Savršeno mesto za mini odmor. Slike su fenomenalne.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Za Metsovo sam cuo sve najbolje, idem 5.6. za Lefkadu pa cu obavezno da svratim :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...