DusanCirkovic 0 Posted September 18, 2012 ne verujem da imas mulj i pesak nisi vozio dakar rally kada ti izbaci vodu iz kompresionog prostora mozes da vozis ali pogledaj nivo ulja ako je isti znaci da ga nije dohvatila voda Quote Share this post Link to post Share on other sites
ivan.ik 625 Posted September 18, 2012 (edited) Ukratko da opisem sta se desilo...auto parkiran na nakom kanalu, krenula ogromna kisa, bujica vode niz ulicu i poplavi auto do pola vrata, mozda i vise..uspeo sam da udjem, upalim i pomerim ga par metara ali me je voda zajedno sa autom odnela niz ulicu. Nekako sa jos 2 coveka uspemo da ga sajlom rucno iscupamo iz vode i stavimo na suvo. Jutros pokusam da upalim, nece, dam kontakt i sve svetli ali kad sam zaverglao nista.Dva puta ga zaverglao, jednom on drugi put majstor. Tako sam pročitao i tako shvatio.Dobar opis stvari je vrlo bitan da bi neko mogao čitanjem da provali. Najbitniju stvar nisi naglasio da li se motor sam od sebe ugasio (i kako) ili si ga ti ključem ugasio.Pišemo ti više puta otvori kućište vazdušnog filtera i baci pogled na sam filter.Ja bi zvao (da se to meni desilo, mada uvek na put nosim štanglu trebaće mi-trebaće nekom ne daj bože) nekog prijatelja, prethodno kupi-pozajmi šlep štanglu dođe u Grčku i odšlepa me nazad. U najgorem slučaju potroši 150 litara nafte (neka toči u makedoniji-jeftinije) + putarine (+ zeleni karton+ međunarodna ako ovo nema).Jedino što je šlepanje zabranjeno na autoputu osim ako je kvar nastao na istom i to do prvog izlaza, tu ti je potrebna snalažljivost. Edited September 18, 2012 by ivan.ik Quote Share this post Link to post Share on other sites
Zof79 0 Posted September 18, 2012 Auto je radio po onoj poplavi i sam se ugasio, pokusao sam da upalim ali je nakon kontakta kad okrenem samo struja padala, sve se gasilo, verovatno masa probila ili neki spoj. Zatim pokusao verglanje ja i jednom majstor i to je to.Pokusao sam taj prokleti vazdusni filer da sredim ali nisam uspeo da pridjem, digao auto na 2 dizalice i zamalo da mi padne na glavu, nisam smeo da se legnem pod njega. Kanal u blizini nemam, ni neku podzidu da naguram pa da pridjem odozdo. A ne mogu da guram ne znam koliko, mrcina je to od 1.5t, a nemam ni kocnice ni neko upravljanje, taman jos da ga razbijem negde. Znam da sam to trebao sam da sredim ,ali iscimao se danas nevidjeno i opet nista.Pokusao sam da skinem tockove pa da tako pridjem, nista (a magarci vulknaizeri zategli pistoljem, namucio se ko kreten da odvijem srafove).Ovo se slp sam razmisljao, taj ko me slepa treba da bude jaka masina, svi prijatelji koje znam da imaju auto su neki klasicni auti, nista preko snage mog stila, a kroz makedoniju ima ozbiljnih uspona, nije pametno tako opteretiti auto koji vuce. Kako preko granica slepati ne znam, kako autoputem, isto je nezgodno, mogu da nas obojicu odrape ako nas navataju...muka je kako god okrenes Quote Share this post Link to post Share on other sites
ivan.ik 625 Posted September 18, 2012 Onda kamion. Ostavi tel. i videću sa ortakom da li on ili neko njegov u grčkoj ili ide tamo. Kad se vraćaš ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Sirius9 29 Posted September 18, 2012 Auto je radio po onoj poplavi i sam se ugasio, ovo onda znači da se ugušio zato što:- nije imao vazduha,ili- povukao je vodu,ili- voda + struja nejdu zajedno...pomenuo si crevo za dovod vazduha koje ide od filtera do motora, možda možeš njega da skineš ne kod filtera nego na drugoj strani ako je pristupačno ispod haube i čisto zaviriš u njega, kakva je situacija, ima li mulja, vode ali ako je auto kod majstora sad onda samo preporučujem jedan bensedin pa u krevet. Quote Share this post Link to post Share on other sites
baki nis 6 Posted September 18, 2012 Da li si pogledao osigurače,možda je neki crko? Quote Share this post Link to post Share on other sites
VOLK 0 Posted September 18, 2012 Jbt katastrofa ,mogu da se raspitam za slep iz Leskovca koliko bi te kostao ima privatnika sa slepovima to je oko 450 km pa ces posle lako do BG Quote Share this post Link to post Share on other sites
Zof79 0 Posted September 19, 2012 Onda kamion. Ostavi tel. i videću sa ortakom da li on ili neko njegov u grčkoj ili ide tamo. Kad se vraćaš ?Zenu i dete cu da vratim u petak busom, ja mogu da ostanem do nedelje,mozda i dan dva preko toga ako nadjem nesto za spavanje.060/5767503 ZoranDa li si pogledao osigurače,možda je neki crko?Vadio sam sve osigurace i releje,svi su bili suvi,voda nije ulazila unutra koliko sam video.Jbt katastrofa ,mogu da se raspitam za slep iz Leskovca koliko bi te kostao ima privatnika sa slepovima to je oko 450 km pa ces posle lako do BGAko dodje do slepanja, mislio sam da doslepam negde dole do Vranja ili Leskovca, pa onda neki nas slep da uzmem do Beograda. Ako mozes molim te raspitaj se koliko bi uzeli da dodju eventualno po mene ovde i dovuku do Leskovca i koliko od Leskovca do Beograda? Ja sam 95km od Soluna,drugi prst Hakidikija, mesto Nikiti (auto je sad 25km pomeren pema Solunu, mesto je Ormiglia). Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mijailović P. 3790 Posted September 19, 2012 U moru predloga , sad ne mogu da se vracam, nisam spazio da je neko predlozio proveru alnasera a ja nesto povezujem spomenuti neprijatni miris sa strujom i kablovima ... Ako gresim , slobodno me ispravi ! Uostalom, ovim postovima smo ti bar malo ublazili , sta god, dok se boris .... Koliko znam, alnaser (anlaser-kako god) je dosta nisko pa je mozda dobio vodu usled cega nece da zavergla!Jos jednom se izvinjajem ako sam nesto prevideo ali sam pratio koliko sam mogao ! Srecno! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Zof79 0 Posted September 19, 2012 Niko nije pomenuo anlaser, mislim da si u pravu. I meni je to padalo na pamet, jer mozda zato i nece da zavergla, ako je anlaser zapekao ili zaglavilo unutra od peska i slicnoJel ima neko jos ideju, jel moguce da nece da zavergla jer je anlaser crkao? Quote Share this post Link to post Share on other sites
DusanCirkovic 0 Posted September 19, 2012 ubaci u petu i lagano ga pusti da vidis da li je motor zaribao ako se okrece onda moze biti alnaser a ti si nam rekao da je motor zaribao kako si to zakljucio ? idi postupno prvo vidi da li jemotoru stanju da se okrece ako nije onda je uvukao vodu. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Gusar 4 Posted September 19, 2012 prvo obavezno skinite dizne i onda ubaci auto u drugu ili trecu brzinu i onda ga gurni te da napravi par okretaja motora ako moze motor od vode ne moze da zariba tako brzo...al moze da polomi klipnjacu i slicno ako ima previse vode u kompresionom prostoru...obavezno skini filter od vazduha...ako motor moze da okrene tj sve je u redu izbacio je vodu... onda ide pokusaj paljenja bez anlasera dizelu ne treba akumulator i struja da bi upaliotj znaci da bi trebao da upali na gurku... i onda da se nekako docepas granice... ako nista od toga ne upali uvek ti ostaje mogucnost da se obratis nasoj ambasadi za pomoc...al ja verujem da ces uspeti da upalis... nije bitna vrsta dizela bitno je da je nafta a ne beznin moze i na loz ulje on da upali... Quote Share this post Link to post Share on other sites
VOLK 0 Posted September 19, 2012 Ako dodje do slepanja, mislio sam da doslepam negde dole do Vranja ili Leskovca, pa onda neki nas slep da uzmem do Beograda. Ako mozes molim te raspitaj se koliko bi uzeli da dodju eventualno pomene ovde i dovuku do Leskovca i koliko od Leskovca do Beograda? Ja sam 95km od Soluna,drugi prst Hakidikija, mesto Nikiti (auto je sad 25km pomeren pema Solunu, mesto je Ormiglia).Zvao sam neke ljude po Leskovcu za slep do Grcke i nazad niko ne pristaje jednom slep nije u redu za toliki put ovi drugi voze samo po lokalu i po Srbiji a cena je oko 100din po kilometru + putarine jbg mozda neko iz veceg grada Nis-a na primer.Sve najbolje!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Zof79 0 Posted September 19, 2012 ubaci u petu i lagano ga pusti da vidis da li je motor zaribao ako se okrece anda moze biti alnaser a ti si nam rekao da je motor zaribao kako si to zakljucio ? idi postupno prvo vidi da li jemotoru stanju da se okrece ako nije onda je uvukao vodu.Kako mislis dal se okrece, mislis da li ide auto napred ili ostaje u mestu kad ga poguras? Sta je dobro, da ide ili da ne ide? Nisam rekao da je zaribao, samo da je majstor rekao da je problem u motoru i da ce danas da radi na autu i da vidi sta je. Nije hteo da upali ni da zavergla juce popodne, posle toga je on nesto gurao cini mi se metar dva al pojma nemam sta su pricali, jbg znate da se grcki ama nista ne moze razumeti.Jel stvarno mislite da ima smisla zvati nasu ambasadu u Grckoj i traziti pomoc??? Nekako imam osecaj kad ih budem zvao da ce reci decko ajd zdravo, ne mozemo ti mi pomoci, sto nisi poneo love da iams u rezervi, ili nesto u tom stilu...Ima li smisla traziti neki zapisnkok od policije sta se dogodilo, da konstatuju stetu zbog elementarne nepogode ili nesto slicno...nemam kasko, imam tu kretensku zutu karticu ams i imam putno zdravstveno osiguranje za porodicu.Onda kamion. Ostavi tel. i videću sa ortakom da li on ili neko njegov u grčkoj ili ide tamo. Kad se vraćaš ?Zenu i dete cu da vratim u petak busom, ja mogu da ostanem do nedelje,mozda i dan dva preko toga ako nadjem nesto za spavanje.060/5767503 ZoranDa li si pogledao osigurače,možda je neki crko?Vadio sam sve osigurace i releje,svi su bili suvi,voda nije ulazila unutra koliko sam video.Zvao sam neke ljude po Leskovcu za slep do Grcke i nazad niko ne pristaje jednom slep nije u redu za toliki put ovi drugi voze samo po lokalu i po Srbiji a cena je oko 100din po kilometru + putarine jbg mozda neko iz veceg grada Nis-a na primer.Sve najbolje!!Leskovac - Beograd bi izasao oko 250eur cca onda. U svakom slucaju ako idem na slep varijantu, onda slepam odavde do juga Srbije, tamo skidam i uzimam neki nas slep, sigurno je jeftiniji od grckog. Mislio sam i da skidam u Makedoniji da koristim njihov do Srbije, ali ne znam jel dobijam nesto s tim ili samo komlikujem sebi zivot? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Sirius9 29 Posted September 19, 2012 Kako mislis dal se okrece, mislis da li ide auto napred ili ostaje u mestu kad ga poguras? Sta je dobro, da ide ili da ne ide?pa ako ubaciš u brzinu i gurneš auto a on ide znači da se motor vrti tako da je to dobro, treba da ide, ako ne ide znači da je motor zakočio... Quote Share this post Link to post Share on other sites
MS PK 8774 Posted September 19, 2012 Koliko procitah, vidim da nisi lepo pogledao osigurace, nego si samo video da lisu mokri! Moras svaki posebno da vadis i vracas i da obavezno pogledas onu licnu sto ide po sredini osiguraca da vidis da linije u prekidu. Tako se gleda osigurac da li je neispravan. Sto ti kazu iznad, ubaci u 5 brzinu i izadji napolje i poguraj auto na neku stranu, ako se krece znaci da nije zaribao vec da je neki problem u el. instalaciji usta sam ja ubedjen Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mijailović P. 3790 Posted September 19, 2012 Ma ubedjen sam da je alnaser .... pobuda ili napajanje ...trt-mrt Quote Share this post Link to post Share on other sites
Zof79 0 Posted September 19, 2012 Niko da mi kaze kog je nivoa racunar u stilu? Kad sam juce dao kontakt, lepo je popalio sve lampice kao i inace, i odradio check i izbacio CHECK OK, ugasio sve lampice i ostavio onih par koje uvek i ostavi. Zato sam mislio da je sve ok sa strujom... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mijailović P. 3790 Posted September 19, 2012 Za alnaser ti nece prijaviti , sigurno ! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Zof79 0 Posted September 19, 2012 Kako mislis dal se okrece, mislis da li ide auto napred ili ostaje u mestu kad ga poguras? Sta je dobro, da ide ili da ne ide?pa ako ubaciš u brzinu i gurneš auto a on ide znači da se motor vrti tako da je to dobro, treba da ide, ako ne ide znači da je motor zakočio...Juce su ga gurnuli metar dve, al ne znam dal je bio u brzini, i isao je, ne znam dal su u tih metar dva mogli nesto zakljuciti uopsteMislio sam dal racunar prijavljuje ako je voda u filteru ili motoru, ako je crko alternator, ako su dizne zacepile i tako neke ozbiljne stvari? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mijailović P. 3790 Posted September 19, 2012 (edited) Senzor za vodu u gorivu, lampicu za nedovoljno punjenje i kodove gresaka za dizne i ostale kvarove ali koliko znam nema za vodu u cilindrima. Edited September 19, 2012 by Mijailović P. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Zof79 0 Posted September 19, 2012 Dobio sam izvestaj od majstora, ima naravno dobra i losa vest Usla je voda u motor, i to bas dosta vode. Izbacili vodu iz usisa, iz motora (verglanjem bez dizni i grejaca, ako sam dobro razumeo sta mi rece - to sam im rekao da urade i izgleda poslusali, hvala kolegi sa foruma koji je to predlozio). Skinuli filter i creva od vazduha...I UPALIO !!! Dobra vest je da moze da se vozi, mogu nazad za Beograd autom, ne moram na slep.Losa vest - crkla turbina! NE znam kako je uspela da proguta toliku vodu da zariba, ali to je rezultat. Kad dodjem nazad reparacija ili zamena turbine. Ako neko zna koliko kosta i ko je dobar u Beogradu i okolini za to, nek napise da znam sta me ceka. I nemojte me slati u turbo servis u Uzice...Sutra treba da idem po auto, treba da mi izmenja filtere (nema ih naravno) pa da mogu da vozim.Do koliko obrtaja smem da vozim ako je otisla turbina (2000 valjda moze, to mi je dovoljno)? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Sirius9 29 Posted September 19, 2012 ne treba mnogo vode da bi oštetila turbinu, ona se vrti na velikom broju obrtaja, kad vode uleti isto kad da si bacio ciglu u veš mašinu na centrifugi... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dovla 9 Posted September 19, 2012 U suštini, ako je tačno to što su rekli, dobro si prošao. Koliko znam, remont turbine je oko 150€... Što se vožnje tiče, slobodno pun gas, turbina ne radi pa ne radi svejedno ti je Quote Share this post Link to post Share on other sites
Coo 1 Posted September 19, 2012 "Turbina zaribala" i ti planiraš tako da dođeš do BG-a? Izvini, ali to mi je malo čudno. Quote Share this post Link to post Share on other sites