Jump to content
FAS Goran
Macvanin

Automobil do ____ evra?

Recommended Posts

Pozdrav za sve clanove ovog fantasticnog foruma.
Posle dileme izmedju alfe 147,156 i Stila izbor je pao na Stila.Medjutim,u kakvoj zemlji zivimo pare odu cas posla,skroz neocekivano.E sada,ako sve bude kako treba za 2-2,5 meseca trebalo bi da se ponovim.

Budzet je do 3500e.

 

Stilo mi se cinio kao odlicna opcija,medjutim sada sam bas zbunjen.Drugar je uzeo C5 2002g,2.0hdi za 2900e,i ja sam se odusevio.Ima i Ford Mondeo 2002-2003g za te pare.Takodje vidim da ima Pezo 307 i jos nekoliko modela.Gledao sam na drugim forumima,ali svako hvali svoj auto,a ovde mi se cini da cu cuti pravu istinu.Molim Vas za pomoc,mislim da je vreme da polako trazim.Sta bi moglo za te pare,moze i dizel i benzin.

Auto ce biti porodicni,a zbog cene upadaju i neki drugi modeli,koji su malo veca klasa od Stila.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kupi stilo, verziju sa petoro vrata, ako moze, pazari JTD. nema greske. ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fantome, ne znam sta ti je skrivio covek pa mu preporucujes stila, i jos 1.9JTD??? Moja preporuka je da bezis od stila glavom bez obzira.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Još jedan glas za Stila :) Štaviše, naš drugar Terza prodaje sada Stila 5v u sjajnom stanju pa bi bilo dobro da ga kontaktiraš. Sigurnije ti je da uzmeš takav auto nego da tražiš po oglasima+ već imaš rešene ksenone što ti je sigurno 200e uštede :laughing:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kupi stilo, verziju sa petoro vrata, ako moze, pazari JTD. nema greske. ;)

O cemu bre ti pricas?

Treba da kupi raspali HDI ili ne daj Boze Ford? :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Drugar kupio Stila JTD 115 Ks 2005 sa pravih 157 000Km za 3700e pre 6 meseci.

Do sada je presao vec10 000Km! Od ulaganja osim malog servisa samo gorivo! :unworthy:

Prema tome glas za Stila ako cena registracije 1.9 dizela ne predstavlja prepreku.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Stilo best buy, ma kupi karavana da ne savijaš kolena. Ako si slobodan kao Bane, pašće neka koleginica kad bude kupila mašinu za pranje sudova. :harhar:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Za te pare Škoda oktavia 1 ili fabija (mrzim VW grupaciju,ali jbg).uz dužno poštovanje,Stilo pre ristajlinga je KRŠ (posle ristajlinga može da prodje),ali za 3500 evra stilo ristajl teško može da se nadje.Ovo takodje važi i za alfu 147. PS,kao što neko reče od HDI-ja i Forda beži ko djavo od krsta (da se razumemo nisu to loša kola,ali to su kola sa već zavidnim kilometražama, gde se mogu očekivati problemi sa plivajućim zamajcem,čija zamena nije ni malo jeftina.)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ako kupis stila onda si kupio golfa 2 ako oces neki zanimljiviji auto idi na lanciu ili alfu 156 npr...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ajoj kako su podeljena misljenja :( ali dobro to i trazim.Sta mislite o ovim fordovim motorima,dizel TDCi ili kako se vec zovu ako ih nadjem sa dobrom kilometrazom.Takodje sta milsite za lagunu,vektru c?

Fabia i oktavia ne dolaze u obzir.

Edited by Macvanin

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vijaj neki JTD kako god okreneš.

Nalete nekad odlične 156-ice po oglasima, ~2003., par drugara je uzelo nedavno, čak i 16V ima da se nađe, iscenkaš se malo i ima i registraciju da pokriješ za te pare.

Edit: Fabia, Octavia :laughing: :laughing: Jel seo neko nekad u Fabiu ili Oktaviu prve generacije, ili je preporučuje napamet? Ono je bukvalno, sedi u auto, nemoj nigde da gledaš osim ispred sebe, kroz šoferšajbnu, jer ako pogledaš u bilo koji deo enterijera i instrument table, pripašće ti muka od plastike, oštrih ivica i monotonije...

Edited by Vule

Share this post


Link to post
Share on other sites

Brate idi na plac ponesi pare, sta ti se svidi - kupi ga. :)

Tapatalk HOX

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sto se tice stila, samo otvorite tehnicki deo i videcete teme i broj postova u njima, sto znaci da su ocajni. Jos ne znam nikog ko moze da kaze da se usrecio sa Stilom a mnogi ovde su imali takve probleme da su ga poklanjali za smesne pare. Sigurno za 3500 ne moze da se kupi dobar stilo, pogotovo ne na placevima a za te pare moze da cucne neka alfa restajling...156 ili 147 koji su daleko ispred stila sto se tice same pouzdanosti.

P.S Da stilo valja, Fiat ne bi raskrstio sa tim nesrecnim imenom i vratio Brava!!!

Sad ocekujem da krenu vlasnici stila da se javljaju i da me pljuju, al sta da vam kazem... zeznuli ste se i ja vam nisam kriv :p:harhar::laughing:

Share this post


Link to post
Share on other sites

C5 je po meni auto iskljucivo za otvoren put. Skoro ga imao drugar, 2002god, 2.0hdi 80kw. Neverovatno udoban auto. pliva, ali izuzetno robusan i takav neki grozan utisak u voznji po gradu pruza kao da je jos duplo veci. Nije potrosac, ali za prodaju je ubi boze, kao grand cherooke od 5000cm3, niko ga nece. 307 izbegavaj, lose su se pokazale prve verzije koje su u tvojoj ceni, losa elektronika, menjaci i benz. motori. Ford je sa tdci motorima puno bolji nego oni stariji lomovi, ali ja nekako nisam za njega. Ja bih ti bez razmisljanja predlozio stilo koji ti se inace i svidja, mada bih ti takodje preporucio i Alfu 156 za tu lovu ima i dobar ristajling da se nadje, inace je provereno dobar auto, sa manama koje i Fiat ima. Mada mislim da bi tebi najvise legla neka Libra jtd, a za tu lovu imas libriiiii bruuka dobrih. Sto se tice Mazde, kvalitetan auto uostalom kao i svaki japanac, ali bih ti zbog servisiranja, dostupnosti novih i polovnih delova i eventualne prodaje savetovao da se zadrzis u "Evropi". :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja dajem glas Mondeu. Ujak u firmi ima 2.0 TDCi karavana, auto ide kao blesav! Pritom je ona slabija verzija sa 116 konja. Isao sam prosle nedelje da gledam jednog stila karavan i to sam isao bas mondeom tako da sam ih oba provozao u tih pola sata i mogu samo da kazem da ne mogu da se porede ni po pitanju udobnosti ni prostranosti, a cak ni po performansama (iako je stilo mjtd od 120ks). Kako sam seo nazad u mondea skapirao sam koliko mi je bolji ford. Po mom misljenju, mondeo je jako potcenjen auto. Znam da ce me Nesa sigurno ispraviti kako ne mogu da se porede mondeo i stilo jer su razlicita klasa, ali s obzirom da su im cene slicne a mondeo klasa vise u odnosu na stila - ja, kao sto sam vec rekao, dajem glas mondeu!!! :D

Edited by Roske

Share this post


Link to post
Share on other sites

Imao sam i ja sličnu dilemu i gledao sam sva ta vozila. Evo nekog mog iskustva, pa možda nekom pomognem :)

1.8 tdci: Onaj od 116 ks ide kao blesav, troši mnogo za dizel (7+ litara šta god mu radili) i održavanje jako jeftino. Problem je što su svi prešli preko pola miliona km i u jako lošem stanju. Motor kao motor sjajan.

2.0 hdi : Malo zaostao, posebno onaj od 90ks. Vuče se, slab za tu kubikažu, ali troši kao benzinac. Održavanje preskupo. Za zaobilaženje.

1.6 tdci : Mali potrošač, skromnije performanse u odnosu na ostala vozila koja sam gledao. Najveći problem-cena. Nema ih ispod 4000e.

1.9 jtd : Mali potrošač, jeftini delovi, trajan. Od ovih jedino možda 1.8 tdci 116ks povlači malo bolje od njega.

Meni nije bilo teško da odlučim. Ovo je subjektivno mišljenje, ali bazirano na cenama i testovima koji su 100% realni kao i ličnom utisku u vožnji. Stilo ima bubica kao svaki auto, ali je meni sjajan osećaj kad god sednem u njega. Verovatno zbog obrtnog momenta jer povlači iz svih obrtaja+ kad pogledam trenutnu potrošnju samo bih se vozio u njemu :laughing: Ja sam našao restajling model(2004) za malo ispod 3500e, ali kad se saberu prenosi i servis prebacuje malo tu cifru i imam još 100-150e da bude u sjajnom stanju auto. Tako da je otprilike za te pare moguće naći dobrog Stila(doduše ovog sam našao po preporuci, ako samo uzmete oglase i gledate može svašta da se desi :rofl: )

EDIT

1.8 tdDi: Potupno prevaziđen. Ne ide, mnogo troši i nekim čudom čak i skuplje održavanje nego za tdci, svakako za zaobilaženje

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gledam sad Mazdu 3 na oglasima i vidim da ipak prelazi 3500e i to ne 100-200e vec prilicno vise.Tako da ona otpada.Vidim da kazete da ni servisi nisu nesto zastupljeni tako da ona otpada...nazalost.

Sto se tice karavana,neko je spomenuo-necu sigurno ne volm karavane,odnosno niko u porodici.

Opet mi se Stilo cini kao dobro resenje,ali sad imam dilemu.Ako bih nasao Mondea,sa pravom kilometrazom sa TDCi motorom,i dobro ocuvanog sta bi onda bilo bolje uzeti.Koji je povoljniji za odrzavanje?

Takodje koje su mane C5 2002-2003g?Drug ima onu jacu verziju,od 110ks cini mi se, i ide kao blesav.

Zaboravio sam da napomenem da za registraciju mogu izdvojiti maksimalno 30 000 dinara.

Auto koji kupim ne nameravam da menjam nekih 5-6 godina,osim ako se nesto cudesno ne desi u ovoj zemlji.

S`obzirom da sada vozimo juga 55 88`godiste,sta god da kupimo bice WAUUU :D ali ipak necu da pogresim.

Edited by Macvanin

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onda kupiš Corsu 1,3 CDTI i imaš sve. Mali potrošač u gradu, mala registracija, na otvorenom do 120 manja potrošnja u odnosu na Stila.

Što se tiče Focusa 1,8 TDCi on pored slične snage ima kraći menjač,i max obrtni momenat na nižem brojem obrtaja i povlači bolje od Stila.

Ako juriš Mondea gledaj TDDI, 115 ks, stari sistem ubrizgavanja i bez plivajućeg zamajca.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...