ivan.ik 625 Posted August 29, 2012 (edited) 15 dana lenčarenja i uživanja na suncu Izlet na koralna ostrva i snorkling Edited August 29, 2012 by ivan.ik Quote Share this post Link to post Share on other sites
Branko 23 1 Posted September 3, 2012 Vau,ekstra ! Quote Share this post Link to post Share on other sites
ivan.ik 625 Posted July 1, 2014 Letovanje pre par godina Tunis Sus Hotel El Hana Residence Sus (Sousse) medina Izleti El - Džem (Ej Djem ili قصر الجمّ ) jedan od najočuvaniji rimskih koloseuma Matmata (mesečeva zemlja) i jedna od berberskih kuća Hotel Tuareg Douz početna tačka za izlete u Saharu Šot El Džerid (Chott El Jerid) najveće slano jezero u Sahari Mos Espa rodni grad Dart Vejdera tj kulise gde su snimani ratovi zvezda Tri oaze podno planine Atlas , na granici sa Alžirom Keruan , Ukbetova džamija jedan od najvažnjih islamskih gradova Kartagina , tj ostaci rimskog kupatila na mestu drevne kartagine Sidi Bou Said - selo severno od glavno grada Tunisa poznatije kao grad umetnika Muzej Bardo Tunis (Musée national du Bardo) , tu su najstariji skelet čoveka, nejveća zbirka mozaika.... I nešto malo glavnog grada Tunis Quote Share this post Link to post Share on other sites
igor0511 3067 Posted July 1, 2014 Sada natenane sve pogledah. Ovo odlično izgleda i Tunis i Egipat. Ovako kada gledam čak bih rekao da je i Tunis za nijansu lepši, mada mi ponude Egipatskih Rezortova deluju stvarno neverovatno Quote Share this post Link to post Share on other sites
sale nacionale 4 Posted July 4, 2014 Bio moj diša na istim lokacijama kao kod tebe na slikama. Samo što njegove fotke nisu ovako živopisne, pa nisam baš bio oduševljen. Stvarno neverovatna zemlja! Quote Share this post Link to post Share on other sites
ivan.ik 625 Posted July 4, 2014 Mi smo recimo imali sreće da su bile obilne kiše na slanom jezeru , pa je izgledalo nestvarno belo. Neverovatan prizor.Inače je kažu prekriveno slojem peska i više liči na pustinju. Ima i u Egiptu dosta toga da se vidi, ali u avgustu kada smo bili recimo u dolini kraljeva su nepodnošljive vrućine. Od lokalaca smo čuli da je prijatno (koliko može da bude) u martu mesecu. Drugi razlog zbog koga nismo išli je bezbednosni. Ranije su bile policijske pratnje, tada toga nije ni bilo. Što se Tunisa tiče on je nekako više evropski i na ulici se daleko lagodnije osećaš. Čak pre ove revolucije je bilo puno policajaca u civilu koji su brinuli za bezbednost turista. Druga stvar što je meni najviše odgovaralo to je hrana. Ogroman broj salata i svega ostalog što odgovara našem načinu ishrane. Dog u Egiptu je sve nekako čudnije, drugačijeg ukusa. Možda i začini su drugačiji. Quote Share this post Link to post Share on other sites
silenci 2523 Posted September 15, 2023 Bio 8 dana u Tunisu,juce ujutru dosao,bas sam uzivao i odmorio se kako dolikuje,vredelo je svih para i svima preporucujem.Nisam isao na izlete,jer sam hteo bas da odmorim i da se kupam i plivam i da se izezavam ispod suncobrana.Bio sam u gradu Yasmin Hmamamet,to je turisticki grad pored grada Hamameta.Hotel je Houda Yasmin sa 4 zvezdice i ja sam bio zadovoljan uslugom.Meni je bio aranzman 7 noci,tj 8 dana all inklusive,kao svudaNisam pre bio u africi,a pre sam hteo u Tunis nego u Egipat 2 city and Woodoo reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites