Jump to content
FAS Goran

Recommended Posts

lancia suv.jpg

 

Osim Alfa Romea, i Lancia bi navodno trebalo da proširi svoju ponudu SUV modelom. Po poslednjim informacijama, Lancia će svoj SUV model napraviti na istoj platformi na kojoj će nastati i Alfin SUV, ali i novi Jeepov model. Dok će se Alfin SUV prodavati i na američkom tržištu, Lancia će svoju verziju prodavati samo u Evropi, s tim što onda bi na britanskom tržištu trebalo da nosi znak Chryslera.

Kako bilo, Lancia SUV će biti luksuzniji u odnosu na Alfa Romeov model, a biće dostupan sa Fiatovim benzinskim i dzel motorima, u 2WD i 4WD verzijama i sa manuelnim i automatskim menjačima. Pojedini izvori navode da bi Alfa Romeo i Lancia svoje SUV modele mogli da predstave već na sledećem Salonu automobila u Ženevi (mart 2013. godine), i to u predprodukcijskoj formi, dok bi prodaja Lancia modela trebalo da počne krajem 2013. ili u prvoj polovini 2014.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lancia bi mogla da ponudi i kompaktni SUV

 

198697-lancia suv.jpg

 

Spajanjem sa francuskom PSA grupacijom, italijansko-američki gigant Fiat-Chrysler Automobili (FCA) mora da definiše status određenih brendova.

Lancia trenutno pravi samo jedan model namenjen isključivo za domaće tržište. Gradski mališan Ypsilon je uz Fiat Pandu najprodavaniji automobil u Italiji. Međutim, kako bi opstao na sve neumoljivijem tržištu potrebno je da Lancia dobije još neki model. Kako prenose italijanski mediji, Ypsilonu bi uskoro mogao da se priključi kompaktni SUV u B segmentu kao gradski model. Verovatno bi taj model bio razvijan uporedo sa novim Alfa Romeovim potpuno električnim kompaktnim SUV-om koji će zameniti mali gradski model MiTo. Naravno, novi Lancia model bi preuzeo određene stilske karakteristike modela Ypsilon, a u grupaciji bi bio smešten između modela Fiat 500X i Jeep Renegade.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lancia B SUV

 

lancia b suv 02.jpg

 

Mada se svojevremeno mislio da će se marka Lancia ugasiti kada prestane proizvodnja aktuelne generacije Ypsilona (njihovog jedinog modela u ponudi), najnovije glasine kažu da bi Fiat-Chyrsler Automobiles ipak mogao da ponudi nekoliko noviteta sa Lancia logom. A to će pre svega biti moguće zbog spajanja sa francuskom PSA grupacijom...

Dakle, neke špekulacije kažu se 2022. ili 2023. navodno može očekivati Lancia B SUV koji bi se bazirao na CMP platformi PSA grupe. Na istoj platformi će biti napravljen i već najavljeni Alfin SUV u B segmentu, kao rival Nissanu Juke i Audiju Q2. Zato bi eventualni Lancia B SUV verovatno imao iste pogonske opcije kao i ta mala Alfa, što podrazumeva i potpuno električnu verziju (po uzoru na novu Opelovu Mokku-e i Peugeotov e-2008). To znači da verovatno možemo očekivati 1.2 trocilindrični turbo benzinac, dok bi električna verzija trebalo da ima elektromotor sa 136KS i 260 Nm, litijum-jonske baterije i autonomiju od 322 km.

 

lancia b suv 01.jpg

 

Osim Lancie i Alfe, svoj SUV model u B segmentu će takođe imati još jedan član FCA grupacije - Jeep.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...