Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
Fernandes

Palio 1.2 8v - priključak za dijagnostiku?

Recommended Posts

Po kupovini auta Fiat Palio Karavan (Weekend) 2002.godiste 1.2 8v nisam uspeo da ustanovim gde je konektor za dijagnostiku, nema ga pa nema, nemoguce!

Trazio sam ispod volana,oko pepeljare,na mestu gde stoje osiguraci i releji,pa cak i oko rucne kocnice...i jednostavno ga nema. Kompjuter se nalazi jel u motoru...bar ja mislim da je to kompjuter (posto sam ja totalni amater za kola), ali konektora za dijagnostiku neeemaaa.

Sta da radim sada...jel ta kola imaju dijagnostiku,ili ne...mozda se konektor nalazi na drugom mestu...a kojem? Gde da ga trazim i sta da radim!? Hvala unapred...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hmmm...pa jesam gledao bas tu...nemoguce je da ga nisam video...doduse...malo je sakriven...bas ispod...moracu sutra cucnuti i malo bolje pogledati...ali ipak je to 2002. godiste...hmmm!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sada sam gledao...i jednostavno nema konektora...Gledao i na internetu i nasao da mozda postoji mogucnost da kod mene ide 3pin konektor koji se nalazi u motoru...pa se onda sa nekakvim adapterom i softverom pretvori na OBD i kao to radi...!Od svih kola ja kupim ova praistorijska...neverovatno!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Malo kasnim sa odgovorom no ako je još aktuelno pitanje, po slici table ovo bi trebalo da je Palio prve verzije i konektor bi trebao da se nalazi ispred ručice menjača a ispod poklopćića koji ima ležišta za novčiće.

Sitne su sličice pa ne vidim da li ima to.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ako je problem i dalje prisutan, probaj ispod haube, oko posude za kočiono ulje. Na 1.6 16v se nalazi, koliko se ja sećam, na tom mestu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uspeo sam da dođem do veće slike koju je postavio Fernnandes i kod njega, izgleda nema konektora na mestu gde je kod mene.

palio-forum.jpg

A kod mene to izgleda ovako:

img0280o1.jpg

img0281o.jpg

Moj Palio je proizveden 2001.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...