Jump to content
FAS Euroauto Goran

Recommended Posts

BMW će elektrifikovati sve M modele

 

176405-bmw m4 1.jpg

 

Nemački gigant BMW planira da elektrifikuje svaki model iz svoje M sportske divizije. Direktor M divizije bavarskog proizvođača Frenk van Mel najavio je BMW to realizovati do kraja sledeće decenije. BMW M je prva asocijacija na sportski DNK, moćne motore, zadnji pogon (novi M5 ima na sva četiri točka), fantastičan dizajn. Bavarci su prethodnih dana najavili da razmatraju da nove generacije M vozila imaju i pogon na prednjoj osovini, a dok je to samo plan, i to ograničen na određene modele, elektrifikacija je zagarantovana.

''To će se dogoditi korak po korak. Važno pitanje je tajming, koji je pravi trenutak za to? Ako zakasnimo, onda smo zakasnili, ako požurimo, onda nećemo imati vrhunsku tehnologiju. Današnje komponente za elektrifikaciju vozila su prilično teške, a za nas u sportskom sektoru težina i odnos snage i težine vozila su ključni'', rekao je Van Mel. BMW je uveliko ušao u program elektrifikacije svojih modela, a planira da do 2025. EV vozila predstavljaju 15-25% ceokupne linije. ''Osnovni cilj nije toliko u komponentama i tehnologiji, već u filozofiji. Želimo da M3 bude M3'', zaključio je direktor BMW M divizije.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...