Jump to content
FAS Goran
nsgaghy

Volkswagen Golf VII & GTI

Recommended Posts

AutoMarket.hr video: Volkswagen Golf 1.5 TSI R-Line

 

Iako su SUV-ovi sve popularniji i traženiji, Golf je i dalje kralj. Novi model sa puno dodatne opreme i novim motorom testirao je Juraj Šebalj :)

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kraj za Volkswagen Golf GTI

 

vw g 99.jpg

 

Svi oni koji su nameravali da kupe novi Volkswagen Golf GTI će morati da izdovje dodatnu sumu novca, s obzirom da se uvodna varijanta ovog ''hot heč'' modela više neće proizvoditi ni prodavati. Naime, proizvodnja ovog modela je obustavljena zbog strožih WLTP standarda o emisiji štetnih gasova. Međutim, pretraga zvaničnih nemačkih i britanskih veb-sajtova kompanije Volkswagen nam je otkrila da se model ''Golf GTI Performance'' još uvek prodaje.

 

vw g 999.jpg

 

Model Golf GTI Performance se prodaje po početnoj ceni od 32.950 evra u Nemačkoj. On je i malo snažniji od uvodne varijante Golf GTI, te njegov četvorocilindarski agregat sa turbo punjačem, radne zapremine dva litara, razvija 241 konjsku snagu. Zahvaljujući tome, ovaj model od 0 do 100 km/h ubrzava za 6.2 sekunde. Golf GTI Performance je opremljen i farovima sa LED tehnologijom, navigacijom i felnama veličine 18 cola. S obzirom da Volkswagen već uveliko priprema novu, osmu generaciju modela Golf, koja bi trebalo da bude predstavljena na leto sledeće godine, male su šanse da bazni Golf GTI bude modifikovan kako bi se povinuo strožim pravilima o emisiji štetnih gasova.

U svakom slučaju, ostale performante varijante ovog modela su daleko od toga da njihova proizvodnja bude obustavljena. Zapravo, VW planira da krajem ove godine predstavi model Golf GTI TCR, čiji će četvorocilindarski agregat radne zapremine dva litara razvijati 286 konjskih snaga i 370 Nm obrtnog momenta. Njegov agregat će biti povezan sa sedmostepenim menjačem sa duplim kvačilom preko kojeg će se snaga slati samo prednjim točkovima. Osim što je primoran da obustavi proizvodnju modela Golf GTI, Volkswagen je morao i da smanji snagu modela Golf R za 10 konja. To je postignuto time što se od sada na njega instalira novi izduvni sistem, te R varijanta modela Golf sada ispunjava WLTP standarde.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Volkswagen Golf GTI Rabbit Edition

 

184283-vw rabbit.jpg

 

Volkswagen America je predstavljanjem modela Golf GTI ''Rabbit Edition'' odao počast prvoj generaciji nemačkog snažnog hatchbacka. ''Rabbit Edition'' je dobio crne 18-inčne naplatke s pet duplih krakova, crni zadnji spojler i crne bočne retrovizore, kao i LED prednja svetla s Volkswagenovim Adaptive Front-lighting sistemom. Automobil je dostupan u Cornflower plavoj, Urano sivoj, Pure beloj i Deep perla crnoj boji. U unutrašnjosti su patosnice sa crvenim koncem i sedišta sa Rabbit oznakama. Što se tiče tehnologije, automobil je dobio sistem ulaska u automobil bez ključa, dugme za pokretanje i gašenje motora, sistem za otkrivanje vozila u slepom uglu, sistem upozorenja na vozilo napred i nazad...

''Rabbit Edition'' pokreće 2.0 litarski četvorocilindrični motor sa turbo punjačem koji isporučuje 228KS. Za zaustavljanje se brinu moćnije kočnice pozajmljene iz Golfa R, a tu je i mehanički diferencijal. Kombinacija sistema upozorenja na sudar, autonomnog kočenja u hitnim situacijama i sistema za otkrivanje pešaka, sistema za otkrivanje vozila u slepom uglu, kao i sistema upozorenja na saobraćaj iz vozila sada je opcija na S modelu, ali je standard u ostatku ponude. Golf i Golf SportWagon su dobili 1.4 litarski četvorocilindrični motor iz nove Jette koji razvija 157KS i 250 Nm obrtnog momenta.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Volkswagen Golf GTI TCR

 

vw-golf-gti-tcr 1.jpg

 

Nakon što je predstavljen Golf GTI TCR kao koncept na sajmu Worthersee u Austriji, Volkswagen je počeo da prima narudžbine za drumsku verziju ovog snažnijeg hatchbacka. Radi se o specijalnom modelu za sada dostupnom samo kupcima u Evropi koji je inspirisan onim koji se koristi za trke u TCR International Seriji. Automobil pokreće verzija Volkswagenovog 2,0 litarskog četvorocilindričnog motora s turbo punjačem koji razvija 286KS. Uparen je isključivo sa sedmostepenim automatskim menjačem sa duplim kvačilom, a tu je i prednji diferencijal sa ograničenim proklizavanjem.

 

vw-golf-gti-tcr 11.jpg

 

Golf GTI TCR od 0 do 100 km/h ubrzava za 5.6 sekundi pre nego što postigne maksimalnih 250 km/h. Opciono je moguće povećati maksimalnu brzinu na 260 km/h. Da se radi o snažnijoj verziji Golfa pokazuju prednji spliter, drugačiji krovni spojler, zadnji difuzor, pragovi i crni bočni retrovizori. Perforirani kočioni diskovi pomažu pri zaustavljanju, a LED prednja svetla osvetljavaju put. Automobil standardno dolazi sa setom 18-inčnih naplataka, ali su dostupni i 19-inčni naplaci sa standardnim ili polu-slick gumama. Volkswagen nudi opcioni paket opreme za eksterijer koji podrazumeva kućišta bočnih retrovizora od karbonskih vlakana, crni krov i saćaste nalepnice na zadnjim blatobranima.

 

vw-golf-gti-tcr 111.jpg

 

U unutrašnjosti su sportska sedišta presvučena kombinacijom mikrovlakana i tkanine. Kožom presvučeni upravljač ima perforirane delove na pozicijama 3 i 9 kao i crvenu oznaku na 12. Digitalna intsrument tabla je standardna. Golf GTI TCR u Nemačkoj košta najmanje 38.950 evra.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

AAuE7mDBFRKPn23WbUF9MQ-1hpLZ8CaXOEK0GGpn Za volanom Volkswagen Golfa GTI TCR

 

Prvo ekskluzivno pokazivanje kako radi ''launch control'' na novom 2019. Volkswagen Golf GTI TCR, kojeg pokreće 290 konja (konstantno) iz 2.0 TSI motora, a sve preko DSG menjača sa 7 brzina.

Iako se automobili sa prednjom vučom i ovoliko konja obično teško bore sa trakcijom, ovaj start iz mesta je bio vrlo impresivan i svakako bolji nego kod prethodnika, ''Clubsport'' verzije Golfa:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
AAuE7mCZYLM3-Uti7uZ7QZtHcdgmraP--0HS3FDy Autogefühl video: Test Volkswagen Golf GTI TCR
 
Ne, nije samo još jedna od GTI verzija koja služi da uzme novac na marketinšku priču kako eto ima nešto različito, a ono...
TCR verzija je drugačiji auto, čak može da se u određenim segmentima uporedi i sa R verzijom:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

AAuE7mBQZF0YgyOS9Uju_06k5Ff8dH1s6JPeNIhg CarWOW video: Test 2019 Volkswagen Golf GTI TCR

 

Ideja je da TCR bude GTI verzija Golfa za ljude koji češće žele da provozaju svoj auto na stazi. Ali, da li je time TCR verzija postala ustvari ultimativna GTI verzija Golfa?

Pogledajte video:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

2019. Volkswagen Golf 1.5 TGI Variant (Golf na metan)

 

vw golt tgi variant.jpg

 

Volkswagen je ranije ove godine već osvežio ponudu modela Polo TGI i Golf TGI hatchback koji pored benzina koriste i komprimovani prirodni gas (CNG), a sada je na red došao i Golf TGI Variant. Za početak, umesto dosadašnjeg 1.4 benzinca sa 110KS, Golf TGI Variant je dobio 1.5 motor sa 130KS, kao i još jedan rezervoar za CNG. Naime, pored dosadašnja dva, u Golfu 1.5 TGI Variant se sada nalazi i treći CNG rezervoar (ukupno inače primaju 18.3 kg CNG-a), a mesto za njega je dobijeno ugradnom manjeg rezervoara za benzin (ima samo 9 litara zapremine). Golf 1.5 TGI Variant tako na CNG može da pređe oko 440 km (po novim WLTP normama), plus oko 150 km samo na benzin. 2019. Volkswagen Golf 1.5 TGI Variant je dostupan sa 7-stepenim automatikom, a u Nemačkoj se prodaje po ceni od 31.480 evra.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

carfection.jpg Carfection video: Test Volkswagen Golf GTI TCR

 

VW se od sedme generacije Golfa oprašta ovom TCR verzijom. Ali, da li je vredna tog imena?

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...