Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
pjaf

Lancia Y10 - skidanje retrovizora

Recommended Posts

Napokon sam našao električni retrovizor za Y10 :thumbsup: .Moje pitanje je sledeće : " Da li je dovoljno odvrnuti sa imbusom ona tri šrafa sa unutrašnje strane vrata, i povezati struju, ili moram da skidam i tapacirung na vratima ?" Pitam ovo zato što sam video da je kabl sa džekom od novog retrovizora prilično dug ( oko 30cm) pa mi se čini da mora da ide negde u vrata.

Reko da se ne iznenadim kad počnem sa skidanjem retrovizora i da mi za posao od 15 minuta ustvari treba 1h, jer treba skinuti sve one žabice na tapacirungu a ništa ne polomiti :wallbash: Nisam neki majstor, priznajem :blushing: ! Unapred hvala svima :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nisam jos otvarao pa ne znam, ali na retrovizoru koji sam kupio ne vidim nikakve sajle, samo kabl za struju.Hvala za link, bilo je korisno popogledati :construction:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ako nekog interesuje, moja zabrinutost oko toga da li mora da se skida tapacirung sa vrata, ispostavila se kao istinita :thumbdown: !Kabl za struju se spušta skroz do dna vrata ispod prozora.Skine se tapacirung ( tri šrafa na dnu vrata, dva na ručci, + šrafovi od zvučnika, plus otkačiti negde oko 3-4 žabice na vrhu i dnu vrata) Iskopčati džek od retrovizora ( vezati kraj kabla od retrovizora žicom, pošto prilikom zamene isti bi bilo poželjno vratiti kroz isti žleb na vratima gde je i prolazio da se nebi posle zapetljao o prozor kada se spušta ) Odvrnuti tri imbus šrafa sa unutrašnje strane retrovizora, skinuti retrovizor.Staviti novi retrovizor, provući kabl kroz žleb, prikopčati džek, vratiti tapacirung, i to bi bilo to :thumbup: , sve gotovo za nekih 90-tak minuta :whistle::huh: .

Share this post


Link to post
Share on other sites

nisi naveo potrosnju piva za tih 90 minuta... veoma bitna stavka prilikom racunjanja cene celog poduhvata....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Po dva ja i burazer :cheers: , mislim da nas je to malo i usporilo :smoke:

A da samo 53 din po pivu na akciji u Metrou, a uopšte nije loše, neko kao Švapsko :fun:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...