Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Lamborghini Huracan (naslednik modela Gallardo)

Recommended Posts

Lamborghini Squadra Corse najavljuje novi model

 

lamborghini sq.jpg

 

Prošle godine Lamborghinijevo odeljenje za trke Squadra Corse, predstavilo je SC20, speedster sa dizajnom po meri i 6.5 V12 koji se može pronaći ispod poklopca Avendatora SVJ Roadster. Trkački superautomobil je sposoban da proizvede 770 KS i 719 Nm obrtnog momenta, a sada Lamborghinijeva trkačka divizija radi na svojoj sledećoj kreaciji.

 

Iako detalji o novom misterioznom projektu Squadre Corse još uvek ostaju u tajnosti, kratki video sugeriše da je reč o track-only verziji Huracana Evo. Lamborghini obećava da će njegov ''najnoviji motosport automobil ponuditi iskustvo bez presedana''. Zadnjim krajem dominira ogroman spojler i difuzor, a na krovu je vidljiv otvor koji optimizuje protok vazduha. Prednja i zadnja svetla su redizajnirana, a video nam dozvoljava da čujemo i zvuk prirodnog V10 motora.

 

 

S obzirom na to da je Squadra Corse već radila na drumsko homologiranom Huracanu STO, ne očekujemo da će ova verzija biti legalna za put. Umesto toga, ovo je najverovatnije Lamborghinijev novi trkački automobil, ali ostaje nejasno u kojoj će se klasi takmičiti. Trenutno, Squadra Corse se sa Huracanom takmiči na međunarodnim trkama u klasi GT3 i seriji Super Trofeo. Uz to, treba napomenuti da je Lamborghini nedavno proslavio proizvodnju 400. Huracana GT3, zato bi ovaj misteriozni projekat mogao da predstavlja prekretnicu.

 

Ako novi trkački Huracan ne bude ograničen moto-sport propisima, trebalo bi da proizvodi znatno više konjskih snaga od drumske verzije Huracana Evo, koji na put isporučuje 640 KS i 600 Nm obrtnog momenta. Nećemo morati još dugo da čekati na sve informacije o projektu Squadre Corse, s obzirom na to da je Lamborghini obećao da će se novi superautomobil ''uskoro trkati'' na stazama.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

dragtimes.jpg DragTimes: Lamborghini Huracan EVO vs Performante

 

EVO je 2020. godište, Performante je iz 2018.:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

carfectionyoutubelogonovi.jpg Carfection: Lamborghini Huracan STO

 

Lamborghini Huracan STO je do sada najekstremnija, i legalna za registraciju na javnim putevima, verzija V10 motora u Lamborghiniju:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lamborghini Huracan Super Trofeo EVO2

 

lamborghini evo 5.jpg

 

Lamborghini je pripremio unapređeni trkački model Huracan Super Trofeo EVO2, uz najavu da će se na stazama pojaviti početkom sledeće godine. Od 2014. godine i pojavljivanja trkačkog modela Huracan Super Trofeo, Lamborghini je proizveo više od 400 primeraka pa se očekuje da će zahvaljujući novom EVO2 modelu ta brojka za neku godinu preći i svih 500 primeraka.

 

lamborghini evo 4.jpg

 

Pre svega, Huracan Super Trofeo EVO2 pokreće 5.2 V10 motor sa 620KS, uz zadnji pogon i 6-stepeni sekvencijalni menjač.

 

lamborghini evo 3.jpg

 

Huracan Super Trofeo EVO2 je u odnosu na dosadašnju verziju dobio i unapređenu aerodinamiku, tanja prednja i zadnja LED svetla, jače kočnice (diskovi sada 390 mm), dok su plastični materijali zamenjeni onima od ugljeničnih vlakana.

 

lamborghini evo 2.jpg

 

Ističu se i modifikovano sportsko oslanjanje, upadljivi zadnji spojler, kao i okviri zadnjih svetala inspirisani legendarnim modelom Countach.

 

lamborghini evo 1.jpg

 

Cena za Huracan Super Trofeo EVO2 na evropskom tržištu startuje od 250.000 evra.

 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lamborghini Huracan sa više od 2.000 konja na točku

 

Najbrži Lamborghini na svetu sada postaje još brži, i ide još bliže ka okruglo 7 sekundi na 402 metra:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lamborghini Huracan Evo kao ''Follow me'' automobil na aerodromu u Bolonji

 

Aerodrom u Bolonji nastavlja sa tradicijom:

 

lambo b01.jpg

 

lambo b02.jpg lambo b03.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Divlji Lamborghini Huracan za off-road

 

215912-lambo h02.jpg

 

Od niskog italijanskog superautomobila poznatom po V10 motoru očekujete da će se kotrljati ulicom, ili da će možda posetiti neku trkačku stazu. Međutim, YouTuber Chris Steinbacher je imao druge planove za slupani Huracan. Na Chrisovom YouTube kanalu B Is For Build možete pogledati projekat pretvaranja Huracana u terensko čudovište.

Projekat je počeo nakon što je šasija lišena gotovo svega, a zatim je SE Motors u Kaliforniji razvio terenski komplet. Izvorni pogonski sklop je zamenjen LS V8 motorom i Graziano sistemom prenosa spojenim na zadnje točkove. Kočioni sistem je uzet iz Mustanga GT500, dok je ogoljena unutrašnjost opremljena trkačkim sedištima i pojasevima. Chris je takođe odlučio da ostavi šasiju bez vetrobranskog stakla.

 

215913-lambo h01.jpg

 

Projekat je naišao na neke sitnije probleme koji su rešeni, a prva vožnja oko parkinga je prošla uspešno, ali Huracan će još morati da malo pričeka da isproba blato jer je potrebno da se obavi još nekoliko testiranja. Steinbacher izveštava da za sada sve funkcioniše a u vožnji na putu se oseća ''solidno''. Plan je da se projekat završi do ovogodišnje terenske trke ''Mint 400'', a s obzirom na to da je događaj zbog pandemije odložen do decembra, Chris će imati dovoljno vremena za pripremu čudovišnog terenca i rešavanje svih problema - ako se koji pojavi. U nastavku možete pogledati test vožnju Huracana:

 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Četiri specijalna Lamborghini Huracana

 

lambo h 44 3.jpg

 

Kako bi obeležio 10 godina od otvaranja prvog prodajnog salona u Meksiku, Lamborghini je pripremio četiri specijalna Huracana, inspirisana najznačajnijim temama meksičke kulture.

 

lambo h 44 2.jpg

 

U realizaciji je pomogao Lamborghinijev Ad Personam program za personalizaciju, a četiri automobila predstavljaju teme Vita (Život), Morte (Smrt), Sogno (San) i Tempo (Vreme).

Huracan Edicion Vita dolazi u Verde Ermes zelenoj boji (predstavlja život i prirodu), sa Oro Elios zlatnim točkovima (predstavlja sunce), kao i amblemom orla.

 

lambo h 44 1.jpg

 

Huracan Edicion Morte se odlikuje amblemom lobanje, Blu Astraeus bojom i Bronzo Serse akcentima. Huracan Edicion Sogno privlači pažnju Blu Symi bojom, Oro Elios zlatnim detaljima, kao i crnim enterijerom sa zlarnim šavovima. I na kraju, za Huracan Edicion Tempo su predviđeni Nero Nemesis boja, Bronzo Serse detalji i pločica sa simbolom zmije.

 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

shmee.jpg Shmee150: Lamborghini Huracan STO

 

Veliko je uzbuđenje uživati u ovom automobilu na putu, a posebno u neverovatnom zvuku iz 5.2 V10 atmosferca koji pravi 640 konja. Nema sumnje da zvuči fenomenalno i da apsolutno i izgleda tako sa detaljima dizajna inspirisanim moto sportom preuzetih sa sa trkačke varijante Super Trofeo:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

autocar.jpg Autocar: 2021. Lamborghini Huracan STO

 

STO je skraćenica od Super Trofeo Omolagata (italijanski za homologaciju), jer priličan deo njegove tehnologije dolazi iz automobila koji se koristi u Lamborghinijevoj Super Trofeo trkačkoj seriji.

STO-ov motor je verovatno najmanje izmenjena stvar u odnosu na Huracan bez oznake STO. Tu je i dalje Lamborghinijev 5.2 V10 atmosferac koji daje 631KS na 8.000 obrtaja, isto kao u Huracan Performanteu. Međutim, ovde je pogon samo na zadnjim točkovima, tu je gomila stvari urađena za smanjenje težine jer Huracan STO ima samo 1.339 kg, što je 43 kilograma manje od Huracan Performantea:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

autoexpress.jpg AutoExpress: Lamborghini Huracan EVO RWD vs Porsche 911 GT3

 

Na papiru ovakav Huracan bi trebalo pošteno da ''preznoji'' novi 911 GT3. Jeste malo skuplji, ali nudi i više konja...

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

7X Design Rayo Huracan

 

7x 02.jpg

 

Kompanija pod imenom 7X Design je stvorila jedinstveni hiperautomobil koji je u suštini snažno modifikovani Lamborghini Huracan. Rayo, kako ga zovu, proizvela je kompanija Envisage Group sa sedištem u Coventryju. Rayo je premijerno predstavljen na Concours of Elegance u Hampton Courtu u Engleskoj.

 

Osnovu deli sa Huracanom LP 610-4, iako ima potpuno redizajniranu karoseriju od ugljeničnih vlakana. Jedine komponente koje deli sa Huracanom su prednja svetla, zadnja svetla i retrovizori, ostalo je sve novo. Nos je značajno produžen, dok su ispod prednjih svetala dodate ''trepavice'' inspirisane legendarnom Miurom. Na profilu su smešteni veći donji usisnici, dok rep takođe ima duži prikaz velikog difuzora i par peraja umesto zadnjeg krila. 7X Design navodi i da su promene rezultirale koeficijentom otpora 0.279 cd.

 

7x 01.jpg

 

Snažno modifikovani 5.2 V10 sa dva turbopunjača sada proizvodi 1.900KS, što je neverovatno povećanje u odnosu na originalnih 610 konja. Iz kompanije su objavili ciljanu najveću brzinu od 482.8 km/h, što je zaista hrabro za neafirmisanog proizvođača automobila. Još uvek nismo videli unutrašnjost, ali pretpostavljamo da je u velikoj meri slična sa Huracanovom. Cene nisu objavljene, ali pretpostavljamo da je Rayo dizajniran i proizveden po posebnoj porudžbini.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

evoyoutube.jpg EVO: Lamborghini Huracan STO

 

Huracan STO je ultimativni V10 Lamborghini, sa povećanjem performansi kako bi parirao McLarenovom 765LT i predstojećoj 911 generaciji Porschea 911 GT3 RS.

Jethro Bovingdon saznaje kakav je to auto na italijanskoj stazi Vallelunga:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

autotrader.jpg AutoTrader: mLamborghini Huracan STO

 

Najmanji Lamborghini je predstavljen 2014. godine, ali sve teže može na tržištu da se bori sa novijom konkurencijom.

Ali, pre nego što mu kažemo zbogom, treba da pozdravimo njegovu najnoviju i najbržu varijantu - STO:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

throttlehouse.jpg ThrottleHouse: 2021. Lamborghini Huracan STO

 

Super-sportski automobil sa V10 motorom i pogonom na zadnje točkove, za koji Lamborghini kaže da je trkački auto homologovan za upotrebu na javnim putevima. Mada...ovaj auto nije napravljen da bi njegova prava trkačka verzija mogla da se takmiči u nekom šampionatu, već je eto...samo inspirisan trkačkim svetom...što nikako ne znači da nije brz...nikako:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

novitecyoutubelogo.jpg Novitec Lamborghini Huracan EVO

 

Nije samo Huracan u ovom klipu (iako je glavna zvezda), već ima tu još Novitec modela:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

topgear.jpg Top Gear: Lamborghini Huracan STO

 

Svakako je napravljen za tu svrhu, ali može li STO dugovečnom Lamborghini Huracanu da pruži pristojan ispraćaj u auto istoriju?

Chris Harris odlazi u Silverston da to sazna:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...