Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Lamborghini Huracan (naslednik modela Gallardo)

Recommended Posts

AAuE7mBofsn-uQdBHNErFt9nZWgaj3_Zn2Zjt7rB Autocar video: Test 2019. Lamborghini Huracan Evo

 

Performante je dao Huracanu onu oštrinu performansi koja mu je nedostajala u odnosu na konkurenciju. Evo verzija treba da nastavi da ''jaše na tom talasu'', ali da donese još više u polju upravljivosti, da sa njom ovo postane najagilnija verzija Huracana ikada. Naravno, usput ide redovni update displeja u kabini, čisto da ne zastari previše brzo. :) 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Misha Design Lamborghini Huracan

 

188658-misha 11.jpg

 

Američki Misha Design je najpoznatiji po modifikacijama Ferrarijevih modela, mada su u njihovoj paleti bili i paketi za doterivanje nekih Porschea, Mercedesa i Lamborghinija. Njihov najnoviji projekat je aero body kit za Lamborghini Huracan, i to naravno od ugljeničnih vlakana.

 

188657-misha 1.jpg

 

Paket uključuje drugačiji prednji branik sa spojlerom, novu haubu, prednje blatobrane sa otvorima za vazduh, set pragova, bočne otvore za vazduh, zadnji difuzor i fiksni zadnji spojler, kao i nove izduvne cevi, dok se cena u vesti ne navodi.

Mehanika ostaje neizmenjana pa V10 motor i dalje razvija standardnih 610KS. Narudžine za paket se već primaju, a isporuke se najavljuju za maj ili jun.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lamborghini Huracan Evo Spyder

 

Lamborghini-Huracan_Evo 11.jpg

 

Lamborghini je početkom januara prvo predstavio Coupe verziju obnovljenog Huracana, dok će sledećeg meseca na sajmu automobilal u Ženevi premijeru imati i njegova Spyder varijanta (čiji meki krov se otvara za 17 sekundi, pri brzinama do 50 km/h).

 

189613-Lamborghini-Huracan_Evo 111.jpg

 

Obnovljena verzija nosi oznaku Huaracan Evo Spyder, pri čemu je u odnosu na dosadašni model dobila izmenjeni zadnji deo, sa novim difuzorom i doteranim svetlima, a tu su i završeci izduvnih cevi smešteni iznad difuzora.

 

189615-Lamborghini-Huracan_Evo 11111.jpg

 

Takođe, automobil sada ima nešto agresivniji izgled prednjeg dela, sa izmenjenim branikom, spojlerom i otvorima za vazduh. Vizuelne izmeme zaokružuju 20-inčni Aesir točkovi, novi bočni otvori za vazduh, kao i opciona Verde Selvans zelena boja.

 

189614-Lamborghini-Huracan_Evo 1111.jpg

 

Atmosferski 5.2 litarski V10 motor je dobio nešto više snage, pa sada raspolaže sa 470 kW/640KS pri 8000 o/min. i 600 Nm obrtnog momenta pri 6500 o/min.

 

Lamborghini-Huracan_Evo 1111111.jpg

 

U saopštenju se navodi da ubrzanje od 0 do 100 km/h traje 3.1 sekundu, do 200 km/h stiže za 9.3 sekundi, maksimalna brzina je 325 km/h, dok je za zaustavljanje od 100 na 0 km/h potrebno 32.2 m.

 

Lamborghini-Huracan_Evo 11111111.jpg

 

Imajući u vidu da je automobil težak 1.542 kg (Huracan Evo Coupe ima 1.422 kg), to podrazumeva odnos težina/snaga od 2.41 kg po 1KS.

 

Lamborghini-Huracan_Evo 111111111.jpg

 

U paketu su i rafiniraniji lagani izduvni sistem, aktivno oslanjanje, upravljanje na sva četiri točka, torque vectoring sistem, LDVI (Lamborghini Dinamica Veicolo Integrata koji je centralna jedinica koja kontroliše sve aspekte dinamičkog ponašanja vozila), pa novi 8.4-inčni ekran osetljiv na dodir, nekoliko režima vožnje (Strada, Sport i Corsa), opcioni sistem za telemetriju sa dve kamere, kao i širok spisak za doterivanje enterijera (koža u više raspoloživih boja, alkantara, elementi od ugljeničnih vlakana, detalji u Verde Selvans boji, ambijentalno osvetljenje...).

 

189611-Lamborghini-Huracan_Evo 1.jpg

 

Cena za Lamborghini Huracan Evo Spyder u Evropi iznosi 202.437 evra (bez lokalnih poreza), dok isproruke kreću na proleće ove godine.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lamborghini Huracan Evo Spyder na sajmu u Ženevi

 

roadshow.jpg RoadShow video:

 

Krov ide dole za 17 sekundi, može i tokom vožnje ako je brzina do 50 km/h...

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lamborghini Huracan Performante slupan na susretu ljubitelja automobila

 

190778-lambo crash.jpg

 

Britanski prodavac automobila HR Owen je u zapadnom delu Londona organizovao susret ljubitelja automobila, ali događaj nije prošao bez problema. U pokušaju da demonstrira snagu svog skupocenog Lamborghini Huracana Performante, vozač je ubrzao na uskom putu na kome su sa strana bili parkirani automobili. On nije udario ni u jedan od tih automobila, ali jeste u betonski zid i stablo. Očigledno je atmosferski V10 motor bio prevelik zalogaj za vozača koji je izgubio kontrolu nad ''zveri'' sa 640KS i uništio automobil. Čak ni pogon na sva četiri točka i brojni sistemi za stabilnost nisu mogli da spreče nesreću. Vozač nije povređen, a u okolini nije bilo pešaka. Prisutni su rekli da je vozač želeo da napusti lokaciju okupljanja u stilu pa je iskoristio launch control. Ipak, gume su bile hladne, do 100 km/h je ubrzao za tren, a potom je doživeo nesreću.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

DMC Lamborghini Huracan Giro

 

191759-dmc h 11.jpg

 

Nemački tjuner DMC je do sada predstavio više paketa za modifikovanje Lamborghinijevog Huracana, a ovo na slikama je njihov najnoviji kit nazvan ''Giro'' (krug). Ukratko, DMC je za ovaj Huracan sa zadnjim pogonom predvideo pre svega nove aerodinamičke elemente od ugljeničnih vlakana. U pitanju su prednji spojler, pragovi, zadnji difuzor i zadnji spojler (podesiv u tri režima - GT, Cruise i Fun mod).

 

191758-dmc h 1.jpg

 

5.2 litarski V10 motor ovom prilikom nije pojačan pa i dalje raspolaže sa 426 kW/580KS i 540 Nm obrtnog momenta (dovoljno za ubrzanje do 100 km/h u trajanju od 3.4 sekunde i za najveću brzinu od 320 km/h).

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lamborghini Huracan Sterrato Concept

 

lamborghini-huracan-sterrato 11111.jpg

 

Lamborghini je iznenadio automobilsku javnost sa jednim prilično interesantnim koncept vozilom.

 

lamborghini-huracan-sterrato 1.jpg

 

Ovo je naime Huracan Sterrato Concept (Sterrato - makadam), off-road verzija Huracana Evo, koja je ovde između ostalog dobila za 47 mm viši klirens, 30 mm širi trag točkova, točkove od 20 inča sa specijalno razvijenim gumama, zaštitu donjeg postroja, zaštitne elemente na eksterijeru, dodatna LED svetla, specijalnu grafiku, kao i doterani enterijer (aluminijumski podni paneli, sportska sedišta sa školjkom od ugljeničnih vlakana, novi sigurnosni pojasevi i titanijumski zaštitni kavez).

 

lamborghini-huracan-sterrato 1111.jpg

 

Motor je poznati 5.2 litarski V10 sa 471 kW/640KS, a tu su i pogon na sva četiri točka i upravljanje na sva četiri točka, dok se torque vectoring i modifikovano oslanjanje kontrolišu putem sistema Lamborghini Dinamica Veicolo Integrata (LDVI) koji je kalibrisan specijalno za off-road vožnju i podešen za poboljšanje trakcije.

 

lamborghini-huracan-sterrato 11.jpg lamborghini-huracan-sterrato 111.jpg

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lamborghini Huracan Sterrato u proizvodnji od 2021. godine?

 

lamborghini-huracan-sterrato 11.jpg

 

Lamborghini je prošle nedelje predstavio svoj novi koncept model po imenu Huracán Sterrato. Reč je o prvom off-road hiper automobilu. Sada su se pojavile informacije da bi on zapravo mogao stići do serijske proizvodnje. Naime, ako je verovati najnovijim informacijama, ovaj model bi mogao da počne da se proizvodi već 2021. godine. Naravno, ako bi do toga zaista došlo, on bi verovatno bio proizveden u ograničenom broju primeraka. Planovi italijansko proizvođača još uvek nisu privedeni kraju, ali izvori bliski kompaniji Lamborghini navode da bi moglo biti proizvedeno između 500 i 1.000 primeraka modela Huracán Sterrato. Navodno će se svaki od tih primeraka prodavati po ceni od oko 240.000 evra.

 

lamborghini-huracan-sterrato 111.jpg

 

Zvanične potvrde o ovoj temi iz Lamborghini-ja još uvek nema, ali je Maurisio Regani naveo da je ''sve moguće''. On je naveo da bi takav automobil mogao biti profitabilan. To pod uslovom da se komponente modela Huracán Sterrato proizvode od ''lakog, sintetičkog materijala'' i to tehnikom 3D štampanja. Na taj način bi se uštedela velika količina novca.

 

lamborghini-huracan-sterrato 11111.jpg

 

Huracán Sterrato bi svakako bio zanimljiv dodatak gami italijanskog proizvođača. Posebno zbog činjenice da su se pojavili izveštaji da će zamena za model Hurracan stiće tek 2024. godine, a ne ranije, kao što se očekivalo. U svakom slučaju, bez obzira na to šta će se desiti, da kažemo nešto o konceptu Huracán Sterrato. On je baziran na modelu Huracán Evo i ima agresivan dizajn spoljašnjosti sa off-road elementima. Kako bi mogao da se vozi van asfalta, klirens je podignut za 47 mm. Tu su i delnbe veličine 20 i 21 cola sa specijalnim pneumaticima. Pokreće ga atmosferski 5.2-litarski V10 agregat koji razvija 631 KS (471 kW). Agregat je povezan sa sedmostepenim DCT menjačem preko koga se snaga šalje svim točkovima.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lamborghini na aerodromu u Bolonji

 

lamborghini b 1.jpg

 

Vozila koja na aerodromima dočekuju i sporovode avione nakon sletanja, obično su neki dosadni modeli automobila. Ali ne i u Bolonji. Zaljubljenici u sportske automobile oduševiće se kada slete na aerodorom u ovom gradu, s obzirom da je kao pratnja avionima prilikom manevrisanja po pisti dodeljen jedan Lamborghini.

 

lamborghini b 11.jpg

 

Srebrno-žuti Huracan LP580-2 RWD, sa oznakama i svetlosnom signalizacijom koju bismo na italijanskim aerodromima očekivali da vidimo na nekom Fiatu Doblo, šepuriće se po pisti u Bolonji u narednom periodu. Reč je o modelu sa zadnjim pogonom, koji je opremljen 5.2 V10 atmosfercem sa 580 konja i 540 Nm. Smešten u srcu oblasti koja je dom nekih od najvećih imena italijanske automobilske industrije, bolonjski aerodrom je na svega pola sata vožnje od mesta Sant'Agata - sedišta Lamborghinija. A u blizini je i centrala Ferrarija - Maranelo, kao i Modena u kojoj se nalazi dom firme Pagani. Ukoliko propuste da vide Huracan na pisti, putnici koji sleću na bolonjski aerodrom biće u prilici da uživo razgledaju druga dva modela Lamborghinija - Aventador SVJ i Urus, koji su izloženi na jednom od aerodromskih terminala. Inače, ovo nije prvi put da Lamborghini u promotivne svrhe koristi neki svoj model kao prateće vozilo na pisti. Pre Huracana LP580-2 RWD, jedan Aventador je istu dužnost obavljao tokom sedam dana 2013. godine, a krajem 2016. i početkom 2017. pistom se takođe šepurio Huracan, ali u verziji sa pogonom na sva 4 točka.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lamborghini Huracan Performante Diabolico by Wheelsandmore

 

194253-wheelsandmore 002.jpg

 

Lamborghinijev model Huracan Performante sada može da se dobije i sa Wheelsandmore tjuning paketom koji je dobio naziv Diabolico.

Ovaj paket za Huracan Performante sadrži set novih alu točkova od 20 i 21 inča (9.0 x 20 i 12.5 x 21) sa Michelin ili Pirelli gumama 245/30/20 i 305/25/21, sportski izduvni sistem koji je zaslužan i za poboljšanje zvuka, modifikovano KW oslanjanje (pa je automobil niži za 30 mm), kao i kit za pojačanje njegovog 5.2 V10 motora. Automobil tako sada raspolaže sa 666KS, čime opravdava i naziv Diabolico.

 

194254-wheelsandmore 001.jpg

 

Na kraju, sve ovo i košta. Tačnije, kompletan Wheelsandmore Diabolico paket u Nemačkoj ima cenu od 8.333 evra.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Liberty Walk Lamborghini Huracan Silhouette Works GT

 

5d2de0a1053eb_194473-liberty1.jpg.ac054ac92a2c49e951cc725157018dfa.jpg 5d2de0a1e0001_194474-liberty11.jpg.d850f9c26ff0f20154d25371f4a715ad.jpg

 

Japanski tjuner Liberty Walk se ponovo pozabavio Lamborghinijevim Huracanom, a njihov najnoviji paket Silhouette Works GT će moći prvi da vide posetioci ovogodišnjeg SEMA sajma tjunera u Las Vegasu. Za sada je objavljeno nekoliko najavnih slika, koje pokazuju ds paket između ostalog sadrži proširenja blatobrana, prednji spojler, upadljive pragova, drugačiji zadnji branik sa difuzorom i zadnji spojler. Takođe, u ponudi će biti i novi alu točkovi, kao i airrex vazdušno oslanjanje.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lamborghini Huracan sa 3.000 konja

 

194989 lamborghini.jpg

 

Lamborghini Huracan Performante ispod poklopca krije V10 motor koga tjuneri obožavaju, budući da se, doduše uz mnogo truda, snaga može podići na impresivni nivo.

Upravo je to slučaj i sa ovim primerkom koji ispod poklopca krije - pazite sad ovo - 3.000KS! Da, dobro smo napisali, iako stvarno zvuči neverovatno. Prerađeno je mnogo elemenata, a najviše doprinosa su dala dva nova turbopunjača. Vlasnik se sa ovim monstruoznim modelom pojavio na trci ubrzanja u Koloradu, a cilj mu je bio da ostvari što bolji rezultat na trci na pola milje na kojoj se gleda izlazna brzina. Brojka? Lambo je u pola milje uspeo da postigne brzinu od čak 404 km/h, što je tek nešto više od 10 km/h sporije od svetskog rekorda (koga drži Lamborghini Huracan sa 3.500KS!). Uz to, treba uzeti u obzir da bi na dužoj ravnoj deonici brzina bila još veća. Kako ovaj monstrum izgleda u akciji pogledajte u videu:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Huracan EVO GT Celebration

 

Lamborghini na događaju ''Monterey Car Week'' u Kaliforniji predstavlja nekoliko novih verzija već postojećih modela, među njima i Huracan EVO GT Celebration.

 

195417-lamborghini-huracan 003.jpg

 

Ovim automobilom se odaje počast Huracanu GT3 EVO koji je trijumfovao na trkama 24 Sata Daytone i 12 sati Sebringa, i to dve sezone zaredom.

 

195418-lamborghini-huracan 002.jpg

 

Zato Huracan EVO GT Celebration i ima grafiku na eksterijeru koja je inspirisana GRT Grasser trkačkim timom, kao i broj 11 na vratima i haubi.

 

195419-lamborghini-huracan 001.jpg

 

Primećuju se i 20-inčni alu točkovi, zastave SAD i Italije na krovu, kao i specijalna sportska sedišta sa alkantarom i kontrastnim šavovima. Tu je i pločica sa serijskim brojem primerka. U planu je naime ograničena serija od samo 36 primeraka, samo za američke kupce, uz najavu da isporuke startuju početkom sledeće godine.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Underground Racing Twin Turbo Huracan do 200 milja na sat (322 km/h) ubrzava za 7 sekundi

:wub:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Liberty Walk Lamborghini Huracan

 

liberty walk huracan 002.jpg

 

Japanski tjuner Liberty Walk se ponovo pozabavio Lamborghinijevim Huracanom, a njihov najnoviji paket Silhouette Works GT će moći prvi da vide posetioci predstojećeg SEMA sajma tjunera u Las Vegasu. Za sada je objavljeno nekoliko najavnih slika, koje pokazuju da paket između ostalog sadrži proširenja blatobrana, prednji spojler, novu haubu, upadljive pragove, drugačiji zadnji branik sa difuzorom od ugljeničnih vlakana i veliki zadnji spojler.

 

liberty walk huracan 001.jpg

 

Takođe, u ponudi će biti i novi alu točkovi, kao i airrex vazdušno oslanjanje.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

carsalescom.jpg CarSales video: Test 2019. Lamborghini Huracan Evo

 

Najjeftiniji Lambo koji može da se kupi je prošao kroz veći update negde na polovini svog predviđenog tržišnog veka:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lamborghini Huracan se proizvodi mnogo brže u odnosu na Gallardo

 

lamborghini huracan proizvodnja.jpg

 

Uz vest da se Volkswagen ipak neće odreći Lamborghinija, u italijanskoj automobilskoj kompaniji su fotografisali tamnosivi Huracan Evo koji će biti isporučen kupcu u Južnoj Koreji, a predstavlja 14.022. proizvedeni primerak naslednika modela Gallardo. I dok je Huracan do pomenutog broja stigao nakon pet godina proizvodnje, Lamborghiniju je za 14.022 primerka modela Gallardo trebalo dvostruko više vremena. Da u Lamborghiniju imaju pune ruke posla potvrđuje i podatak da su u prvoj polovini tekuće godine isporučili 4.553 automobila, što je za 96 odsto više u odnosu na isti period prošle godine. S obzirom na aktuelne trendove, ne iznenađuje da najveća zasluga za ostvarene rezultate pripada SUV-u Urus.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

shmee.jpg Shmee150 video: Twin Turbo Lamborghini Huracan sa 1.000 KS

 

Sve se dešava u Las Vegasu, a zvezda ovog videa je dorađeni Huracan LP610-4 koji sada ima 1.000 konja.

Ukupno je prešao skoro 150.000 kilometara, a podizanje snage je urađeno kad je auto imao oko 80.000 kilometara na satu...i do danas radi bez problema: 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

autocar.jpg Autocar video: Lamborghini Huracan Evo vs McLaren 600LT

 

Lamborghini Huracan Evo je nov od ove godine, ima veliki V10 atmosferac sa više KS od 600LT, ali i oko 200 kg više od McLarena sa V8 motorom koji ima dve turbine.

Možemo pogledati kakvi su međusobno, ali za zaključak koji je najbolji u ovom segmentu ipak ih treba uporediti sa novim Ferrari F8 Tributo:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...