Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Lamborghini Huracan (naslednik modela Gallardo)

Recommended Posts

Još jedan Lamborghini za italijansku policiju

 

163759-lambo%20p%201.jpg

 

Lamborghini i italijanska policija već dugi niz godina odlično sarađuju. Tako je drumska patrola u Bolonji ovaj mesec dobila Lamborghini Huracan za obavljanje policijskih dužnosti. Huracan će biti korišćen za potere za (pre)brzim vozačima na popularnoj Autostradi, a osim toga koristiće se i u hitnim situacijama kao i za prevoz organa za transplataciju. Sigurni smo da će odeljenje ljudskih resursa italijanske policije imati pune ruke posla kada počnu da stižu prijave za ovo, po mnogima idealno radno mesto. Treba napomenuti da ovo nije prvi Huracan u vlasništvu italijanskih čuvara reda, budući da je odeljenje u Rimu svoj primerak dobilo još prošle godine.

 

163760-lambo%20p%2011.jpg

 

Osim posebnih boja i rotacije po kojima se odmah može zaključiti da je reč o policijskom automobilu, ovaj Lambo je opremljen i posebnim hlađenim prostorom koji može poslužiti za hitan prevoz organa ili krvi, a osim toga u ovom sportisti se nalazi defibrilator.

 

163761-lambo%20p%20111.jpg

 

Zanimljiv detalj su i Pirellijeve gume s plavim rubom u boji automobila. Ispod poklopca Huracana nalazi se 5.2 litarski V10 motor koji razvija 610KS koji mu omogućavaju ubrzanje do stotke za samo 3.2 sekunde, a maksimalna brzina iznosi 325 km/h, pa će teško neko moći da pobegne od ovog monstruma. Ipak, za ''ukrotiti'' ovu zverku treba dosta vozačkog iskustva, pa se nadamo da će ovaj model imati više sreće od prethodnika. Naime, Gallardo koji su policajci imali ranije je nažalost neslavno završio nakon što im je nepažljivi vozač oduzeo prednost...

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lamborghini Huracan je novi ruski heroj

 

 

Pružite nekome pedalj on će napraviti kilometar ili, u automobilskim terminima, pružite nekome standardan automobil on će ga učiniti još bržim. Tjuning oprema je dostupna u određenim formama za većinu modela automobila koje možete zamisliti i ta se lista, naravno, produžava na superautomobile kao što je Lamborghini Huracan takođe. Uprkos tome što je jedan od najbržih automobila industrije trenutno na tržištu, tjuner je bio fasciniran V10 motorom ovog superautomobila od momenta kada je premijerno prikazan svetu 2014. godine.

Ovaj posebni Huracan koji vam predstavljamo izgleda kao dete Zelenog Zuba i Betmobila, opremljen je parom turbo punjenja tako da je kao konačan rezultat iz motora istisnuto 1.439 ks i poslato na sva četiri točka, što je i više nego dovoljno da Bugatti Chiron ustukne preplašen. Nedavno je ovaj automobil zabeležio sprint od 400 metara u roku od 8.3 sekunde. Međutim, ostavljeno je još prostora za fino tjuniranje, tako da ovaj Huracan može da premaši svoj rekord i uroni u zonu od 7 sekundi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Forgiato Liquid Metal Lamborghini Huracan

 

165986-forgiato%201.jpg

 

Chrome eksterijer, elementi od ugljeničnih vlakana (pragovi, otvori za vazduh, zadnji spojler...), agresivniji prednji deo, gloss black točkovi Forgiato 2.0 Navaja-ECX, Pirelli gume, narandžaste karbon-keramičke kočnice...

 

165987-forgiato%2011.jpg

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Markobgd prosli vikend ih je bilo koliko oces, bila valja neka trka, od la ferrarija i 918 spyder pa do jedno 10ak 458 i huracana, a 1 crveni je stalno kroz hn, neko ga je kupio u kotor izgleda

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Stiže još ekstremniji Lamborghini Huracan?

 

lambo%20p%201.jpg

 

Prošlo je samo nekoliko meseci otkad je Lamborghini Huracan Performante debitovao u Ženevi, a ovaj italijanski brend već najavljuje da je njegova još ekstremnija verzija sasvim moguća. Kada ga je Drive upitao o mogućnosti pravljenja bržeg i lakšeg Huracana, direktor istraživanja i razvoja ove kompanije Mauricio Ređiani rekao je da oni o tome već imaju neke ideje. Ova informacija došla je kao prilično iznenađenje, iako Lambo u svojoj istoriji već ima ovakve poduhvate. Jedan od njih je Gallardo Superleggera, za kojim je usledio unapređeni model iz kog su proistekli Super Trofeo Stradale i Squadra Corse.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

---------------------------------------

 

Pogledajte Lambo u rekordnom ubrzanju do 400 km/h

 

under%20lambo.jpg

 

Nema sumnje da je u konkurenciji serijskih automobila Bugatti Chiron rekorder po pitanju ubrzanja do 400 km/h. Impresivno, ali ne i kada je ovaj tjunirani Lambo u igri.

Prema zvaničnim podacima Chiron će do 300 km/h ubrzati za 13.5 sekundi, a navodno mu treba manje od minut da uhvati 400 km/h i zaustavi se. Sve su to vrednosti o kojima možemo samo da sanjamo, a tek nekolicina će ih iskusiti. Ali, da može bolje i brže pokazao je (opet) Underground Racing čiji 2.500 KS snažan Lamborghini Huracan ruši sve rekorde. Twin-turbo Lambo takođe juri preko 400 km/h, ali mu za postizanje te brzine treba tek pola milje. Da, manje od kilometra asfalta i manje od 15 sekundi potrebno je ovom bolidu da odradi posao. Nimalo čudno, to su vrednosti dovoljne za osvajanje titule najbržeg u ubrzanju na pola milje.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lamborghini proizveo 8.000-ti Huracan

 

lamborghini-huracan%208k.jpg

 

Samo tri godine nakon promocije Huracana, Lamborghini je u Sant'Agata Bolognese fabrici proslavio proizvodnju njegovog 8.000-tog primerka. Taj jubilarni primerak je Huracan Spyder u Grigio Lynx gray boji, a namenjen je kupcu iz Velike Britanije. Kupcima Huracana inače na raspolaganju stoji više verzija, uključujući i najnoviji Huracan Performante sa 5.2 litarskim V10 motorom koji razvija 470 kW/630KS i 600 Nm (u paru sa sedmostepenim menjačem sa dvostrukim kvačilom i pogonom na sva četiri točka).

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Snimljen Lamborghini Huracan Performante Spyder

 

Lamborghini-Huracan%202.jpg

 

Lamborghini je na poslednjem sajmu u Ženevi i zvanično promovisao novu, Performante verziju Huracana, pri čemu je još ranije saopšteno da je ovaj automobil postavio novi rekord za produkcijska vozila na nemačkoj stazi Nirburgring. Podsećanja radi, Huracan Performante je Nirburgring prešao za 6 minuta i 52.01 sekunde, a za njegovim volanom je bio Lamborghinijev test vozač Marco Mapelli. U međuvremenu je u Italiji snimljena i Spyder verzija ovog sportiste, koja se po svemu sudeći zvanično može očekivati u septembru, na sajmu u Frankfurtu.

 

Lamborghini-Huracan%2022.jpg

 

Huracan Performante Spyder će između ostalog odlikovati napredni, aktivni aerodinamički sistem ''Aerodinamica Lamborghini Attiva'' (ALA), lakši izduvni sistem, brojni elementi od ugljeničnih vlakana u unutrašnjosti, kao i pojačani 5.2 litarski atmosferski V10 motor (630KS i 600 Nm), u paru sa sedmostepenim menjačem sa dvostrukim kvačilom. Coupe varijanta do 100 km/h ubrzava za 2.9 sekundi i postiže maksimalnih 325 km/h, a slične brojke će važiti i za Spyder. Naravno, Spyder će biti i nešto teži i skuplji od Coupea, čija cena inače u Evropi iznosi 195.040 evra (bez poreza).

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Novitec Torado Lamborghini Huracan

 

166927-novitec%202.jpg

 

Novitec Torado je još ranije za Lamborghini Huracan Spyder pripremio tjuning paket koji je pored aero body kit-a od ugljeničnih vlakana podrazumevao i pojačanje motora. U međuvremenu su za ovaj model pripremili i wide body kit.

 

166928-novitec%2022.jpg

 

Novitec Torado Huracan Spyder wide body i dalje ima 5.2 litarski V10 motor sa 860KS i 960 Nm obrtnog momenta, a tu su i wide body kit (automobil je napred za 30 mm širi nego ranije i 60 mm pozadi), retrovizori od ugljeničnih vlakana, izmenjeni branici, prednji spojler, set pragova, otvori za vazduh, zadnji difuzor, zadnji spojler, komplet točkova od 20 i 21 inča, gume Pirelli P Zero, INCONEL izduvni sistem, modifikovano oslanjanje (auto je niži za 35 mm), kao i doterani enterijer sa kožom i alkantarom.

 

novitec%202222.jpg

 

Automobil je ofarban u Verde Mantis boju, a ponuđena je ograničena serija od samo 11 primeraka.

 

novitec%2022222.jpg novitec%20222222.jpg

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lamborghini Huracan postaje najbrži taksi na svetu

 

167447-lambo%20taxi.jpg

 

Britanska taksi kompanija Handsome Cabs iz Lincolna je u svoj vozni park uvrstila i Lamborghini Huracan. Mušterije će moći da naruče Huracan za ''obična'' putovanja, ali i za posebne prilike kao što su mature, venčanja i poslovna putovanja. ''Pomislili smo da će Huracan biti nešto potpuno drugačije u ovom poslu. Ideju smo dobili pre godinu dana pa smo učinili sve kako bi je i ostvarili. Smatramo da će nam ovaj automobil omogućiti da se istaknemo. Uglavnom će se koristiti za mature i biznismene'', saopšteno je iz kompanije Handsome Cabs. Naravno, Huracan ima samo dva mesta, a to znači da samo jedan putnik može da sedi pored vozača. Automobil će početi da se koristi za šest nedelja.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Revozport Lamborghini Huracan Razmig

 

167623-Revozport%2011.jpg

 

Na slikama je modifikovani Lamborghini Huracan iz Dubaija, za koji se pobrinuo tjuner Revozport.

 

167622-Revozport%201.jpg

 

Paket podrazumeva pojačanje V10 motora na 700KS, Inconel izduvni sistem, reprogramiranu ECU jedinicu, kao i elemente od ugljeničnih vlakana (hauba, vrata, blatobrani, zadnji difuzor, zadnji spojler...).

 

Revozport%2011111.jpg

 

Sve u svemu, u kratkoj vesti se kaže da je Revozport Razmig (kako je nazvana ova kreacija) za 100 kg lakši od fabričkog primerka.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lamborghini Huracan Twin Turbo GTT-X sa 353 km/h postavio novi evropski rekord na pola milje

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...