Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
Pelemasca

F1 Grand Prix Budapest.. Hungary F12012

Recommended Posts

ovog vikenda se vozi Velika nagrada Madjarske

kvalifikacije su u subotu od 14h,trka je u nedelju u 14h standard

Edited by kole

Share this post


Link to post
Share on other sites

na prvim nezvanicnim treninzima McLaren pokazuje zasto se prica da je ovo njihova staza..Hamilton najbrzi na testovima,videcemo sta drugi imaju da pokazu u subotu izjutra i za kvalifikacije

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vozač Meklarena Luis Hamilton startovaće sa pol pozicije na 11. trci ovogodišnjeg šampionata Formule 1, Velikoj nagradi Mađarske

Britanac je do treće najbolje startne pozicije ove sezone, prve još od Malezije krajem marta, došao krugom u vremenu od 1:20.95 minuta.

Hamiltonu će se na startu trke, u nedelju u 14 časova po srednjeevropskom vremenu, pridružiti Roman Grožan u Lotusu, dok će treći biti branilac titule Sebastijan Fetel.

Kvalifikacije na “Hungaroringu” u potpunosti je obeležio Hamilton, koji je bio najbrži tokom sva tri dela. Britanac je u potpunosti dominirao, o čemu govori i činjenica da nijedan od njegovih rivala nije imao pravu šansu da ga pretekne. Hamilton je tako svom timu doneo 150. pol poziciju u Formuli 1, a na kraju mu je najbliži bio Grožan, koji je prvi put u karijeri došao do prvog startnog reda sa četiri desetinke zaostatka.

Fetel je na trećem mestu bio samo 50 hiljaditinki dalje od Grožana, a u drugom redu će uz njega biti drugi vozač Meklarena Dženson Baton. Iza će slediti Kimi Raikonen u drugom Lotusu, dvojac Ferarija Fernando Alonso i Felipe Masa i Pastor Maldonado u Vilijamsu. Prvu desetoricu kompletiraće drugi vozač Vilijamsa Bruno Sena i Niko Hilkenberg u bolidu Fors Indije.

U prvom delu kvalifikacija na „Hungaroringu“ nije bilo nikakvih iznenađenja, a uz vozače Lotusa, Marusje i Hispanije, one su tada bile gotove za Danijela Rikarda u bolidu ekipe Toro Roso. Mladi Australijanac će na startu zauzeti 18. mesto, a iza njega će slediti Heiki Kovalainen, Vitalij Petrov, Šarl Pik, Timo Glok, Pedro de la Rosa i Narijan Kartikejan.

Drugi deo bio je koban, između ostalih, i za dvojac Mercedesa, Mihaela Šumahera i Nika Rozberga, i Marka Vebera u drugom bolidu Red Bula. I dok Šumaher i Rozberg gotovo sve vreme nikako nisu uspevali da dođu do prilike da se bore za mesto među prvom desetoricom, Veber je iz borbe za pol poziciju isključen u poslednjim sekundama, kada ga je Sena pomerio na 11. poziciju.

Australijanac, inače drugoplasirani u generalnom plasmanu, tako će biti 11. na startu, iako je imao samo sedam desetinki zaostatka u odnosu na Hamiltona. Odmah uz njega će biti vozač Fors Indije Pol di Resta, a slediće ih Rozberg, dvojac Zaubera Serhio Peres i Kamui Kobajaši, Žan-Erik Vernj u drugom bolidu ekipe Toro Roso i Šumaher.

preuzeto sa B92...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Žute gume su neki silom prilika morali neplanski da koriste još u Q1:

oba Red Bulla, oba Ferrarija ...

pa pošto su želeli novi set da sačuvaju za trku, ove su morale traju cele kvalifikacije.

Otuda su mnogi imali lošije vreme u Q3 nego u Q2 Kimi Alonso Massa.

Ferrari se odlučio za oprpbanu taktiku "samo jedan brzi krug" u Q3, koja ni ove ni prošle godine nije davala rezultata.

hung_1.jpg HUNG_2.jpg

HUNG_4.jpg HUNG_5.jpg

Trka je sutra u 14h.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Izgleda kao da su Lotusi osetljivi na tzv pljavi vazduh vozila ispred. Svi nekako puno lakše prate vozilo ispred i po krivinama i uspevaju da mu priđu dovoljno blizu za preticanje a ovo dvoje se puno muče. Čim se približe auto pleše. Hamilton školski izvezao, Lotusi iznenađujuće brzi i pouzdani, Kimi se budi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...