Jump to content
FAS Goran

Recommended Posts

Jaoj, a ja gledam dve 147 a nikako nemam vremena da odem da ih pogledam uživo. :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sta znaci u privatnoj reziji?Da je sam menjao delove za veliki servis u svom dvoristu?

Svaki majstor koji ima servis bi mu udario pecat...

 

Upravo to... Možda sam radio, možda komšija...

Nema svaki majstor servis.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I ono sto je bitnije - nema svaki servis majstora ;) .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ni za ovog nisam siguran da je za izbegavanje, jedino sto stoji dugo, predugo na oglasima. Da ne gresim dusu, ali par godina se vuce tako... 

 

http://www.polovniautomobili.com/putnicka-vozila/6431971/kia-sportage

 

Clipboard01.jpg

 

 

znam ovaj dzip.solidan je dugo se prodaje ne znam zasto...ne prodaje ga preprodavac prodaje ga vlasnik .on ima poljo masine itd tako da mislim 99 posto da ga je peglao po njivama...slike su od prosle godine cini mi se

Edited by pedja punto

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hteo bih da postavim jedno vozilo koje se dugo prodaje. Neću da grešim dušu pa da kažem da se mora izbegavati. Znam da je njegova ponuda slaba, a potražnja još slabija, ali evo napisaću svoje malo detaljnije utiske. 

 

Screenshot_2015_11_11_21_04_33.jpg

http://www.polovniautomobili.com/putnicka-vozila/6597849/alfa-romeo-brera-24-mjt

Išao sam dva puta da ga gledam. Dopadljiv automobil, primamljiva cena, lepa oprema, na slikama izgleda lepo itd... 

 

Eksterijer je poprilično dobar, mada je jedan deo vrata farban, ali to je što se mene tiče nebitno potpuno. Lako se vidi ako je bilo nekog većeg oštećenja, što ovde nije slučaj. 

Felna je svaka izgrebana, i tu nema priče...oko njih ima posla da bi auto izgledao kako treba. Gume su letnje Nankang R18, dot 2012, i realno je da mogu da poguraju još par hiljada i to je to. 

Enterijer je pristojan, sem bočne podrške na vozačevom sedištu. Tu ima oštećenja na koži od stalnog ćešanja pri ulasku i izlasku iz automobila. Ostalo je manje više ok. Koža zahteva osvežavanje, da se lepo istretira nečim, jer je onako baš suva i zahteva malo pažnje. 

 

Sve to ima prolaznu ocenu, s obzirom na cenu vozila. Međutim, kada sam gledao motorni prostor, svi vodovi, cevi, vezni lim, mnogi metalni delovi su kao oksidirali, da ne kažem zahrđali. Dosta ima površinske hrđe što mi je bilo jako čudno. Dosta toga u motornom prostoru kao da je samo vraćeno tek da stoji tu... Kada sam se zavukao ispod auta, ceo pod, računajući i izduvne cevi i lonce su prekriveni površinskom korozijom.  Meni je to bilo neverovatno, jer moj auto koji je u svakom pogledu nekvalitetnije proizveden, i stariji je, i ima veću kilometražu, nema ni jednu tačkicu sličnu tome. Na semeringu radilice slini lepo, ali to je standardna boljka, tako je i kod mene. 

 

Motor lepo radi, jako mirno i tu nisam primetio neku anomaliju. Međutim, ima problem sa upravljačkim sistemom. Kada se mota u mestu servo se jako muči, volan ceo vibrira, i ispušta neke ''jauke'' . Takođe se čuje metalni udarac kada se mota u levo, to može biti da je problem na oslanjanju. 

Kvačilo je jako mekano, lepo odvaja, menjač isto deluje potpuno u redu. 

 

Posle sam krenuo da zagledam detalje u enterijeru, i video sam da su određeni metalni delovi kao što su neki sitni šrafovi oko popučica takođe korodirali. Čak sam razmaknuo malo kožu na delu gde je zglob između sedalnog i leđnog dela sedišta i video sam da taj metalni deo isto ima tačkice korozije. 

 

Neću da tvrdim 100%, ali mislim da su velike šanse da je ovaj automobil bio poplavljen. Neka realna cena ne može biti veća od 7500e, i pod uslovom da je budući vlasnik spreman za veće izdatke koji su gotovo sigurni. Ukoliko bi se ispostavilo da nema mnogo velikih izdataka, ko je spreman da rizikuje, možda bi se i isplatilo. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ako je auto iz Austrije, korozija po motornom prostoru i patosu je normalna pojava.

Vibracije na volanu su od loše servo pumpe.

Uvidom u papire (datum carinjenja/ulaska u zemlju) se lako utvrdi gde je auto bio za vreme naših poplava, tj. da li je došao iz neke zemlje gde ih je takođe bilo. Sve je proverljivo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I da nađeš gnezdo Puhova ispod filtera,ako je iz Austrije.Ja sam Astru G uvezao iz Austrije ispod filtera vazduha bilo genzdo i jedan mali uginuli Puh  :laughing:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ovo je iz Italije uvoz... Imao sam nameru da se za početak pregleda i dijagnostikom, a zatim i ostale provere obave, ali su me te neke stvari potpuno pokolebale. Imam broj šasije...znam da bi se dalo proveriti dosta toga. 

Ono što takođe ide u prilog teoriji da je auto bilo u nekoj vodi je mutna maglenka, kao da je mulj u njoj... 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma sto je bitno gde je bio i kako. Cim je korozivan ne treba ti ni u razmatranje uopste. Nema tu spasa

Share this post


Link to post
Share on other sites

I da nađeš gnezdo Puhova ispod filtera,ako je iz Austrije.Ja sam Astru G uvezao iz Austrije ispod filtera vazduha bilo genzdo i jedan mali uginuli Puh  :laughing:

Progrizli mu puhovi limariju , jbg ipak je to opel  :laughing:  :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma ni puhovi neće ta go*na da jedu  :laughing: uvukli se negde kroz motor,znam još par sličnih slučajeva da su nalazili glodare kad su uvozili iz Austrije  :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kaze meni cale jedan dan “nasao sam z oglasima lepu mareu kaze vlasnik da je super stanje nema mane, savrsena je svaki dugmic radi idi da je pogledas kad si vec u BG“, resim se ja da odem da ga vidim, nadjem ga ja sa bratom, stojao je ispred kuce, pocnem da ga zagledam, kad ono ni slicno onome sto je lik ispricao mom ocu.

 

Pozovem ja njega da izadje da pogledamo auto, otkljuca ga on,da mi kljuc i kaze mi da ga upalim (video da imam nrpunih 20.godina pa kao ovaj ne zna nista) kao upali ga ti ti ces da ga vozis, ja ga upalim, a kad se palio jako je trznuo (verovatno zamajac otisao), dajem mu ja malo gas, nesto se cuje da zveci, otvorimo haubu pogledam ja motor, ne cuje se nidta ovako, pogledam levi far, a u njemu mulj, ja ga pitam odakle to blato u faru a on “pa to je od kise usla voda“ tu sam video sve al reko ajde da vidim bas sta ce sve da mi isprica. Cudno je sto sam ja izasao iz poplave pa da me farba jedan prevarant, inace sam iz Smedervske Palanke, pa znam kako mulj ulazi u farove.

 

Pogledam ga ja pored soferke a on izudaran, vrata izudarana poceo da truli, dodjem do pozadi,branik pukao, pozicija pukla a on zalepio neki selotejp, ja ga pitam sta je ovo on cuknu dva puta i proradi svetlo tu na moje oci, e kad tad nisam poceo da se smejem na glas nikad necu. i ja udjem u kola (kako je rekao da svaki dugmic radi) levi podizac nista, desni nesto zauvija, kao da vuce 100kg a ne jedno staklo.

 

Retrovizori ne rade motorici ne znam sta jr u pitanju ali ne funkcionisu, sendem ja na suvozacevo, otvorim ladicu, a ona, puna mulja, ja ga pitam sta je pa sad ovo a on “pa prasina ja ga nisam brisao“ e a to je druga situacija kad sam hteo da se smejem, posto je cela povrsina table i svih plastika bila premazana sa nekim sredstvom za ciscenje (jedva sam ruke oprao posle), pogledam ja gore na onaj suncobran (sto se spusta) a on miljav, ono prasina nije znam kako blato izgleda.

 

Sednemo mi da nas provoza, kaze on meni “davao si gas video si da lepo radi lepo prima gas nista se ne cuje itd“, dade mu on gas malo jaci i pusti ga da promeni brzinu kad ono nesto zuji ali mislim da je bila turbina ovog puta, kaze on lepo radi lepo vuce, trapovi odlicni a ja cujem kako nazadzvecka i lupa nesto iako pozadi niceg nije bilo, parkira ga on ispred kuce i ja pocnem da ga ispitujem zasto ga prodaje, koliko ga vec ima i gde ga je kupio, kaze on da ga prodaje zbog nekog kredita, ima ga vec 4 godine, kupio ga na nekom plavu e sad njegove reci “kupio sam ga na placu nista mu nije valjalo i radilo ja sam ga sredio koliko sam mogao i on me uvalio u kredite“ i to mi je potvrdilo samo da je to neka mrcina, poce on da vice “ja ga ne dam ispod te i te cene kazi caletu da mi ne dolazi imam ja vec njih 5 koji su se javljali za vecu cenu ali tebi cu da ga dam za te pare jer sam rekao“ tad mi je sve bilo jasno kad mi je rekao ja imam par kupaca za skuplje ali tebi cu da ga dam, znao sam da jedva ceka da ga uvali nekom, okrenuo sam se pokazao bradu da idemo i rekao “nece ni da ti dodje ne brini“, vise ga nema u oglasima neko ga je kupio nisam stigao da ga okacim ovde...

Edited by Woodoo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hehe...tako je meni ovaj gazda placa rekao: ''Sutra treba da dođe čovek da je uzme...'' . Ja mu samo odgovorio: ''Važi, vidimo se mi za par dana opet da je ja pogledam malo bolje'' . Naravno, bio sam posle 5-6 dana ponovo i nije je prodao :) . Nije prodata ni danas, posle mesec dana, a mislim da se prodaje godinu dana :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Iz još kog ugla :D

Kamion iskocio u brzu traku, pri nekih 150kmh. Vozac je inace nepovredjen bio.

5369c585d71b22cd6384394460685007.jpg728b3ccb06e8d4f4d44c0e8d086cd24e.jpg

Edited by zrnkemiki

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja kontam da nije nemoguće, ali je malo verovatno. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...