Jump to content
FAS Goran
Red Dragon

Lybra 1.8 16v - trokira

Recommended Posts

Ćao svima. Imam jedan problem od juče.

U prethodna 2 dana sam presao oko 1500km, auto fenomenalan. Vraćajući se kući i čekajući na granici, znači rad na leru, libra je počela da mi trokira. Pošto je u pitanju auto sa gasom, prebacim na benzin ista stvar. Jako loš zvuk, kao što bi rekli, radi na tri klipa! Počinje da trepće lampica Chek engine, a posle rada od 2-3 min sija konstantno. Doterao sam ga tako kući, još nekih 150km. Znači, lampica sija konstantno do 120km/h, a kad pređem preko toga ona počinje da trepće (neko će reći da nisam normalan :) ).

Pretpostavljam da je riknula neka bobina ili možda svećica. Da l neko zna nekog dobrog, a jeftinog majstora da ga stavi na dijagnostiku da bih znao sta da menjam? Inače, auto je u mom vlasništvu nekih mesec dana i prešao sam 4000km s njim bez ikakvih problema. Uvežen iz holandije, od prvog vlasnika, prešao 185000km, 2001.god.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lampica kad trepce, signalizira nedostatak paljenja koji moze voditi iskljucivanju jednog ili vise cilindara ili ostecenju katalizatora.

Razlozi mogu biti kako si i sam naveo. Bobina, svecice, kablovi...

Svako ce moci da ocita greske. Dijagnostika verovatno nece reci koja svecica, kabal, bobina i slicno, sta vec bude pokazala, ali ce usmeriti majstora sta da kontrolise. Nedostatak paljenja na tom i tom cilindru, ili vise cilindara... ili sta bude nasla.

Kad lampica gori konstantno, prijavljuje gresku pri autokontroli ECU, ili problem koji dovodi do promena u sastavu izduvnih gasova, koji premasuje 150 % od osnovnih( normalnih) vrednosti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ma moze da bdne sta oces moze da je krepala neka masa bombina a moze da bude i da je nase precisto gorivo zaebalo dizinu koji sistem auto gasa posedujes moze da ti krepo ventil za prekid dotoka goriva pa na zivu silu sagoreva i plin i benzin prebogata smesa...

Share this post


Link to post
Share on other sites

inace problem je resen bila je bobina u pitanju sad cekamo red dragona da se javi sa impresijama...

Share this post


Link to post
Share on other sites

A ima nas jos veterinara,izvinte na off-u

Pa, doktore, sto ne kazes odmah...

Gusare, evo ga jos jedan vet, pa malo i njega konsultuj...:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Drugari, da li je neko imao ovakav slucaj sa librom 18 16v: motor normalno pali mirno radi i neprijavljuje nikakvu gresku za divno cudo. Posle nekoliko minuta rada ( 3 - 5 ) na leru, ili kad se isturira i pusti da radi na leru. Motor hoce da se ugasi ili nemirno radi na leru, zatim se ponovo isturira i motor se najnormalnije smiri.

 

Odradjena dijagnostika sa bosch-ovim KTS 570 i sa elm 327, nisu prijavljene nikakve greske. Rad motora je pracen u realnom vremenu, svi parametri normalni. Kad je motor poceo lose da radi na leru, videlo se da podize vrednost ubrizgavanja i ugao predpaljenja. Sto je normalno, skinuo sam dizne da prekontrolisem kako rade. Dve su oko 15% manje ubrizgavale goriva, oprane i proverene kako rade ( posle pranja dizne dobiveno jednako ubrizgavanje ).

 

Motor sad mirnije radi na leru i bolje prihvata gas, pustili smo 7 - 8 min., da radi na leru. Kad se motor ponovo isturirao, poceo je oped da brljavi a da pri tom ne prijavljuje gresku.

 

Da li je neko imao ovakav ili slican slucaj? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

(Kad je motor poceo lose da radi na leru, videlo se da podize vrednost ubrizgavanja i ugao predpaljenja.) Tako motor radi zimi, kad mu je potrebnije veće ubrizgavanje i ranije paljenje. Dakle obrati pažnju na senzor temperature rashladne tečnosti i senzor temperature usisanog vazduha koji je u MAF sensoru.(izmeriti vrednosti istih). Pozdrav.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Senzor temperature rashladne tecnosti proveren, senzor temperature usisanog vazduha nisam proveravao. Videcu da skinem klapnu gasa, pogledacu vakumsku instalaciju i senzor temperature usisanog vazduha..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...