Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
adda

Zamena kompjutera plinskog uređaja?

Recommended Posts

Ovako, imam problem sa plinskim uredjajem, naime kad god dam veci gas i npr krenem sa semafora i prebacujem iz prve u drugu i iz druge u trecu brzinu oseca se odredjeno seckanje motora [na visim stepenima i otvorenom putu ovog seckanja nema]. Od dosadasnjih intervencija sam zamenio svecice, kablove, bobinu, filter za plin i filter za vazduh i nema nikakvih promena. Samo da napomenem jos da na benzin auto radi potpuno normalno. Auto koji imam je Fiat Punto 2 2001. godiste i da sam auto kupio sa vec ugradjenim plinskim uredjajem, koji je ugradjen u inostranstvu.

Uredjaj koji imam je e-G@S. Moje pitanje u vezi kompjutera je sledece:

Da li je moguce na ovom uredjaju zameniti kompjuter i staviti neki drugi [od drugog proizvodjaca] koji bi radio sa postojecim sistemom? I mogao povremeno da sew podesava?

A razlog zasto ovo pitam je da mi je jedan majstor preporucio da zamenim kompjuter i jos par nekih delova na postojecem plinskom uredjaju [pominjao je neki isparivac i neke dizne] i da ce to sve raditi kako treba i da ce moci da mi podesava plinski uredjaj bez problema i da daje garanciju 2 godine. I rekao je da cu vrlo tesko u Srbiji naci neki servis koji servisira e-G@S uredjaje. Takodje mi je rekao da se ovo seckanje desava zato sto treba da se komjuterski podesi neka smesa gasa i sl. ne razumem se. Cenu za ovo sto bi mi zamenio je rekao da bi bila oko 250 eura.

Ako ima nekog strucnog da mi kaze da li ovo stvarno moze da se uradi i da li ovoliko kosta ili ce izaci i neki dodatni troskovi? i da li mi auto ne radi kako treba samo zbog plinskog uredjaja ili ima jos neki problem. Bio sam na dijagnostici i sve je ok.

Hvala u napred i izvinjavam se na malo duzem postu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

U principu "DA" ! Sta to znaci?- Ja nisam poznavalac tematike kao recimo Martini ali iz mog ugla je korektan predlog. Za servisiranje tog uredjaja nisam cuo , sto ne znaci nista, ali je mozda cuo neko drugi pa ce se ukljuciti.

Vrlo je moguce da zeza softver ali i dizne pa je predlog takav. Obzirom da je majstor predlozio i drugi isparivac ne sumnjam da je i on u takvom stanju kad mu vise ne mos' verovati.

Ipak, neka ovo bude samo moje licno osvrtanje na problem a i da prolongiramo vreme dok se neko kompetentan ne ukljuci! :laughing:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ako promeniš isparivač, i dizne i komp, to ti je ceo prednji deo plinske instalacije, i ostaje ti samo boca i cevi od starog, a to košta skoro kao nov uređaj. Ne možeš samo da zameniš komp.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...