Jump to content
Goran
abc..

Opšta pitanja oko atesta / reatesta

Recommended Posts

Ma ne, gresis u postavci. Covek je samo vikendom slobodan i bez nadzora.

Pa mora negde da se oslobodi sputavane energije.

Na nasu zalost, ovde.

pa to bi "kolega" mogao i ja isto tebe i dezurne pljuvace ovde da pitam. gde radite ,sta radite ,dal uopste radite???

znaci kad pitas nesto spremi se i tebi neko da postavi isto takvo pitanje. pa reci .kad budem cuo sve vas reci cu i ja...

Dotada nastavite da lupate u prazno, jer zao mi je nije ovo tema o meni!

Hvala za ono -mudra glava-konacno si nesto pogodio!

Poz :welcome:

Muzicki producent.

Ps.

Berkute nije lepo da sve druge ljude (narod) gledas kroz sebe.

Nismo svi isti.

Edited by kičerica

Vidi zemljak . Kada dodjem u Cacak, ja sam inace iz Guce, voleo bih da se malo izrazgovaramo uz domacu sljivu kravaricanku ! Voleo bih da te licno upoznam i da me uputis u tajne ovih mudrih recenica.

Radim u privantom sektoru , kod gazde , koji ne placa putne troskove i ostale obaveze a hoce da budem redovan na poslu i da nemam svoje misljenje! Zato i vozim na plin iako se na plin kuva!

Da sam u boljoj situaciji , nikada ne bih ta sranja turio u auto ! Capisi/capire?

Edited by Mijailović P.

Pa kad su svi automobili iz uvoza krševi zašto si uređaj za metan izvadio iz uveženog megana izvadio uređaj za metan,proizveden 2006 godine,i ugradio u svog novog punta.Ko zna kakve si mućke radio da bi dobio atest jer neverujem da si imao orginalne papire za bocu i ostale sklopove,toliko o tvom poštovanju zakona,a kad si toliki patriota i Srbenda što nisi ugradio nov uređaj pa omogućio "našem" čoveku da zaradi još više,nego si hteo da prođeš jeftinije.E pa vidiš,svi smo mi ugradili tng da bi se vozili jeftinije,a sa ovim novim cenovnikom to neće moći.Ja iskreno žalim zbog onog što ti se desilo,zbog udesa koji si imao,nikada me nije radovala tuđa nesreća pa ni tvoja iako si takav kakav si,ali ti niko od nas ovde na forumu nije kriv zbog toga pa da nas tako napadaš.U nekom od prošlih postova si rekao da se pravim naivan i da bunim narod time što mi je majstor plinadžija rekao da mi je ugradio homologovana creva,a ono je ipak puklo,e pa sutra ću da slikam creva da vidiš,a što se tiče toga ko sam,šta sam i šta radim sam napisao u svom pretposlednjem postu a stoji i u potpisu,ali je i dalje enigma ko si,šta si i šta ti radiš?

Evo sve karte na sto! :) Ja radim u Telekomu,u junu će biti punih 7 godina i još uvek nemam ugovor za stalno t.j. imam ugovor o posredovanju.Inače,plata mi je do pre pola godine bila 25.000-30.000 din,a sada je 33.000-35.000 din.Hoćeš još neku informaciju Berkute? Ajde ti sada nama lepo reci gde ti radiš?Znači iskreno i opušteno priznaj koja je državna ustanova u pitanju,jer ili je to ili te plaća neka stranka sa vlasti da smiruješ narod na forumima u ovakvim situacijama!? :D Ili uopšte ne živiš u Srbiji?

Ako sam dobro razumeo Berkute,imao si udes...najiskrenije mi je žao zbog toga!Zloća nisam,kao ni većina ljudi ovde...i stvarno mi je žao.

Inače,ukoliko mi grešimo u vezi tvog radnog mesta za koje ćeš nam nadam se iskreno priznati koje je,onda moraš konačno otvoriti oči i početi da realno i razumno gledaš na stvari,pošto ovo što si ti napisao može da važi samo u nekoj jakoj zapadnoevropskoj državi,jakog standarda i dobro uređene države,vlasti,sudstva,zakona...i.t.d...bez korupcije u svim tim granama...!Ali ovo je Srbija,nažalost.

Edited by aleksandarbud

Ma ovo je divlji zapad,ovo nije drzava.Dokle vise BRE???

Nego...ja sam ugradio TNG u februaru i nisam radio atest jer je tad krenula cela prica (i sva izmisljanja) oko svega toga.razmisljam se da li da radim uopste?

Evo klipa koji pokazuje sta se desava kad se puca u bocu punu auto gasa.

Pojavi se po neki plamučak kad se gađa zapaljivom municijom.

Ujedno ovo je i dokaz da automobili sa gasom nelete tek tako u vazduh.

Pozdrav svima.

IMG_20130406_143945.jpg

IMG_20130406_143958.jpg

Da li su ova moja creva homologovana (da li prolaze novi atest) ili me majstor lozi,atest sam uradio prosle godine tako da sam miran do 2017. ali cisto da znam

nisam citao sve ali da ostavim post,mozda nekome i pomognem.

Upravo sam zvao AMSS i pitao sve u vezi plina,sto me zanima naravno.

Po novom pravilniku plin ne moze da ugradi BIILO KO,vec mora da ima registrovanu radnju za tu delatnost i da ga ima u APR-u.

Znaci od trenutka ugradnje SVI podaci ce biti dostopni na sajtu,tj svi vasi podaci ce biti dostupni na sajtu i mogu da se prover.

Znaci,ko je ugradio plin,koja boca,zahtev br. taj i taj,uradjen atest tada i tada itd.

Ako slucajno imate ugradjen plin a niste resili atest imate VELIKI problem jer morate da dobijete potvrdu o ugradnji NEKAKO.

Znaci SEX u najavi za one koji su vozili neatestiran plin.

Pri tome kazne su ako vas policija zatekne bez atesta KATASTROFA!!!

I jos ovo,u AMSS atetst kosta 9500 dinara + tehnicki pregled.

Nadam se da sam pomogao nekome i otklonio neke nejasnoce i zablude. :cheers:

Kolika je kazna?Pre par godina je bila opasna frka za atest,cekali ljudi celu noc u redu ispred amss,a na kraju ispadne kazna 5 soma,jeftinija od atesta.

Gledam sad na TV-u, poceli su da pominju odlaganje izrade obaveznog reatesta TNG uredjaja, t.j. trenutni kapaciteti ustanova koje su ovlascene za izdavanje uverenja o ispravnosti nisu u mogucnosti da obrade sva vozila na kojima se mora izvrsiti pregled. Kako rekose, u BGD-u se zakazuje za polovinu meseca maja a po Srbiji cak za mesec jun.

a koja je fora ako izbacim plin jel mora i tad na atest tako sam cuo? istice mi atest a i boca je vec matora ima 10god. a necu vise da vozim na plin tako da skidam sve i vracam na fabriku.

Opet moras na atest, moraju da kostatuju da je iz auta izbacena TNG instalacija, onda moras da menjas saobracajnu posto tamo stoji: pogon benzin - gas. cena 6000 za atest + plus nova saobracjna + ostali troskovi.

Edited by Ivan BG

haha srbija tuga... ma ko ih j... vadim ja to iovako nikad mi nisu trazili atest. ako nekom treba komplet uredjaj neka dodje i nek skida sam sve za 30e

Bez atesta da si izvadio plinsku instalaciju, neces moci da produzis registraciju.

ni na tehnickom mi nisu trazili nikad onaj papir ako na to mislis. jedino ako on cita u programu da je istekao.

Sad ce ti traziti papir od atesta (onaj mali plavi), na njemu pise do kada vazi, ako ga nemas ili neces da im ga pokases, uputice te u AMSS na atest uredjaja, kada se vratis sa atestom, zavrsice ti tehnicki i mocices da platis registraciju za auto. Kroz sve to ja prolazim ovih dana, u utorak idem na prepravke instalcije pa u AMSS pa na tehnicki. Doduse u AMSS sam vec bio pre par dana da mi kazu sta mi ne valja na kolima sto se tice TNG instalacije, koja je 100% ispravna i atestirana 2007 godine.

Kolege Forumasi,

Koliko je verovati emisiji SAT, ne znam, ali upravo su za gosta imali zamenika direktora Agencije za bezbednost saobracaja, koji je izjavio da su poslali dopis u Ministarstvo Unutrasnjih poslova, gde traze zbog svog haosa i guzve koja je nastala u ustanovama ovlascenim za izdavanje uverenja, a po pitanju re-atesta plinskih instalacija ugradjenih u motorna vozila, sa atestom starijim od pet godina.

Da se praksa koja se trenutno primenjuje - nema registracije dok se ne plati globa drzavnoj instituciji - citaj Agencija za bezb. saob. prekine, t.j. da se vozila registruju najnormalnije, kao i pre 12. marta od kada je krenuo sa primenom, propis o perodicnom pregledu na 5 godina.

Deo iz Pravilnika Foruma:

- Politika, religija, rasizam i druge nepoželjne teme

Nisu dozvoljene diskusije o politici.

Nije dozvoljeno pominjanje bilo koje religije u negativnom kontekstu, kao i rasprave na tu temu.

Nije dozvoljeno ispoljavati stavove kojima se glorifikuju rasizam, nacionalizam, fašizam, i svi stavovi slični njima.

http://www.fiat-lanc...showtopic=37773

Ako neko ima možda nešto da pita oko uređivanja ove teme, ovde:

http://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?showtopic=28

:thumbup: