Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
neshaoct

Ferrari o smanjenju troškova u svetlu svetske ekonomske krize

Recommended Posts

f1%20alonso%20malezija%20pobeda.jpg

Kako piše Beta, predsednik Ferarija Luka Di Montecemolo zatražio je od organizacije takmičenja Formule jedan da napravi strategiju za smanjivanje troškova u svetlu svetske ekonomske krize. ''Formula jedan ne može da ignoriše krizu i mora hitno i sa odlučnošću da se pozabavi pitanjima troškova'', kazao je Montecemelo, a objavila internet stranica italijanskog tima. Predsednik Ferarija je dodao i da je taj tim već razgovarao sa Svetskom automobilskom federacijom (FIA) koja deli slične stavove.

''Ferari se slaže sa stavom FIA da je potrebna drastična intervencija. Problemom se treba baviti na najvišem nivou bez ikakvog odlaganja'', rekao je Montecemolo.

Ferari je bio među prvim ekipama koje su prošle godine napustile Asocijaciju timova F1 zbog neslaganja oko troškova takmičenja. Ove sezone takmičenje F1 je izuzetno zanimljivo i izjednačeno jer je na sedam trka, sedam različitih vozača zabeležilo pobedu što se nije desilo nikada u istoriji tog sporta. Ferari je uspeo jednom da pobedi kada je Španac Fernando Alonso pobedio na drugoj trci sezone za Veliku nagradu Malezije. Alonso je trenutno drugi na tabeli vozača sa dva boda zaostatka u odnosu na vodećeg Britanca Luisa Hamiltona iz Meklarena.

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...