Jump to content
FAS Goran
SikterBre

Neighbours from Hell

Recommended Posts

Kasno sam video temu.Imam problem sa komsijom do mene zadnjih dve godine.Decko je muzicar i svira saksofon.Problem je u tome sto svira kada hoce,nije bitno vreme pa to moze da bude u 3 ujutru,u 5 kada se vrati sa svirke,popodne u 4,vikendom razvuce od 6 do 10 ujutru,znaci haos.Par puta sam zvao pandure zato sto je nepodnosljivo spavati kada ti neko trubi pored glave.Kako inace ne slusam trubace i nasu muziku samim tim problem veci.Ima neku devojku koja valjda zivi sa njim pa se biju non stop.E sad ko koga tu bije ja ne znam,ali sam cuo od komsija da ona bije njega,mada sam video na parkingu da on njoj udara samare.Maa sve je moguce.Tu dolazi drusto posle svirke,pa muzika iz sve snage,pa se onda izbace zvucnici na prozor da se glasnije cuje,ili jos gore uzme da svira saksofon na terasi.Pisali su mu prijave,ali nista ne pomaze.mada ima i slucajeva kada mu dodju panduri na vrata a on se pravi lud i kaze da nije on,ili ako ih poznaje a posto svira po kafanama zna ih poprilican broj onda pije kafu sa njima,ili ga samo opomenu koliko da su izasli i nista vise.

A imam i komsinicu koja zivi ispod mene,koja je okoreli narodnjak,Najveci problem je u tome sto pusti muziku a onda ona krece sa zavijanjem (ne moze se nazvati pevanjem) koliko moze da bi se cula vise nego muzika.Vise nisam pametan sta da radim,ali nesto cu morati da preduzimam jer nasi panduri ocigledno ne rade posao kako treba,cast izuzecima.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Matori, ja bi na tvom mestu uzeo neko bolesno ozvucenje, pa kada krenu idioti sa zurkom, ti ih samo poklopis, da ne cuju ni sebe kako razmisljaju, a kamo li muziku. Ako ne daj Boze pozovu muriju, ti samo kazes nisam ja, komsija, imate brdo prijava protiv njega... Sa stokom nazalost drugacije ne moze....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kad ćete shvatiti da tu samo sila pomaže, pošto država ne postoji... Izlomiti i njega i tehniku i instrumente...

Ja sam u ovoj zgradi već petu godinu i na svu sreću još uvek nikakve probleme nemam - mir i tišina u bilo koje doba dana i noći. Naravno, verovatno ne bi bilo tako da ovo nije kompleks zgrada gde su gotovo 100% vojna lica.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ahahajjaj, setio sam se matorog od mog kuma,živi na banjici u prizemlju, i ima terasu, a stoka odozgo baca petarde besomučno. Ne vredi sa njima lepo, smirili su se kada je uzeo signalni pištolj i opalio raketu uvis uz fasadu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prebiješ mu prste pa će moći samo da zviždi do ozdravljenja a onda će da svira u sebi.....

 

Ne može ni to jer je onda taj žrtva.

 

Čudni su naši zakoni.

 

Može neko da te maltretira do mile volje sa bukom i lupanjem i džabe ti sve.  Možeš da juriš  i komunalce, policiju, inspektore ili koga god želiš, ali teško da će pomoći.

 

Ali da išamaraš dotičnog onda on može da pokrene krivičnu prijavu i tu već nastaje probem koji košta.

 

Šta da se radi kada kod nas zakoni važe samo delimično..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naši zakoni su dobri (negde ih treba prilagoditi novim vremenima) ali nema ko ili neće da ih sprovodi i primenjuju.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Može i tako da se kaže.

Primenjuju se samo kada procene da je situacija "ozbiljnija". A to nikada neće proceniti zbog toga što neko pravi buku.

 

Sreća pa su mi komšije prilično ok. Jedino parkiraju tako da jedva da ulazim u garažu, ali obično ne rade to po 5-6 meseci ako ih zamolim da pripaze.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja bih platio nekog da mu "stavi do znanja" da to ne treba da radi, bar kod nas ne bi trebao biti problem naci nekog takvog, ovako nece moci da te tuzi kao sto bi mogao kada ga licno posetis, plus nece znati ko je...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sto se tice parkiranja to je vec druga price.Zivim otprilike nekih 500 m vazdusnom linijom od fiat fabrike.E problem je to sto na fiatovom parkingu ne moze da se parkira vozilo ako nije iz fiat ili zastava grupacije,tako su doneli odluku kada su otvorili fabriku.Onda njihovi radnici parkiraju kola na parkingu iza zgrade (gde inace i ja parkiram jer prozor gleda na tu stranu) i na ulici ispred zgrade,a pri tom ne vodeci racuna da lijos neko treba da parkira ili ne.Ponasaju se kao da njihov parking,mada to je koliko vidim svakom postalo navika.Na zalost sve je vise bahatih vozaca koji ne mare za druge ucesnike u saobracaju.

Ali to ce da resimo tako sto ce da odvijamo iglice ventila,i to na dva tocka posto imaju svi po jedan rezervni.Ne moze da mu se zabrani da parkira zato sto je javna povrsina a parking se ne naplacuje,tako da mora da se snalazimo na drugi nacin.

Sto se tice komsije muzikanta,mogu da upotrebim silu ali onda stvaram sebi probleme.Ne bih voleo da imam posla sa predstavnicima zakona,nesto ih ne volim bas.Mada i on kada parkira corsu kao da je parkirao lokomotivu.

Sada ce mnogi da pomisle kako sam ja cudan,sve i svi mi smetaju,ali nije tako.Znam da zivim u zgradi i da ima i bolesnoh i starih i male dece ali samo par nas imatakav stav.Ostali se ponasaju kao da je njihovo i da imaji pravo na sve.

Nas zakon je malo cudan,ima dosta stvari koje ne razumem i nikada mi nece biti jasne pa se previse i ne trudim.Na primer da mi udje lopov u kucu i da ga uhvatim i da ga samaram,ja sam kriv sto branim svoje a ne on.

Ako sam smorio sa ovolikim pisanjem izvinjavam se.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I ja sad zivim u stanu, u prizemlju, ali u oba stana do nas su porodice sa decom, tako da se ujutru ne zna iz kog stana se cuje decija dreka, burazerov klinac me redovno budi u 5, a tad krece zurka :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...