Jump to content
FAS Goran
chikavili

Elektronske cigarete za neupućene, početnike

Recommended Posts

Kupih T2 (2.4 CC), sjajan klir, daleko bolji od onog što stiže uz eGo-C, nema curenja, toplija para (meni se sviđa), dosta više dima, tako da sam sad trenutno na njemu + eGoC 650mAh passtrough, za početak mislim sasvim ok :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja parim već skoro 30 sati za malo pa kao parna lokomotiva. Koristim ovaj T3s kliromizeer imam i T2 još ga nisam raspakovao. Nakupovo sam nekih tečnosti kao idiot nijedna mi neodgovara, pa sam za ovih 30h ispuco 4 kom analognih. E večeras sam napunio neku joyetech vanila H kombinacija izgleda najača kombinacija nikotina i boga mi reže grlo domaćinski, usput još sam začepio jednu od tri rupice na dnu klimorizera i sad će bit druga priča. Osim što mi je ukus kao da sam pripalio mišju jazbinu. Sutra moram opet u nabavku novih tečnosti. Nemam pojma ni šta da tražim izgleda da moram kupovat dok ne ubodem pravu. Inače baterija je passthrough upgrade baterija 1000 mah i izgurala je danas bez problema ceo dan sam vukao ko ludak punim plućima kao dizel bez predkomore i baterija nije izdala. Ma koje 4 sekunde ma vukao sam iz daha 15 sekundi i ništa nije riknulo ni ja ni e cig. I večeras zaseo za komp ušteko na punjač i purnjam.

 

Moram još da vam napišem ovo. Prvi dim na e cigareti, toliko razočarenja nisam doživeo nikada u svom životu imam 33 godine suze su mi od muke same pošle. Ali uporno napred vuči vuči dok nepočnem da vidim duplu sliku pa zapalim analognu čim se slika ustabili jedan dim i bacaj, jedno vreme nisam znao šta mi je gore. Večeras sam prošao bez analogne čak i uz kaficu i posle večere. Sutra ćemo da vidimo, ali negde kapiram da e cigareta ipak radi posao i to dobro za 30h ispalio bih sigurno 40 analognih ovako samo 4. ko zna sutra možda nijednu.

Chikavili, ako ovim početničkim mukama nije mesto ovde obriši ne ljutim se nimalo, ali mislim da potencijalni e korisnici trebaju da znaju i kako se počinje. A mene je naslov ove teme i sadržaj ove teme najviše navelo da razmišljam, informišem se i nabavim svoj prvi komplet i evo parim.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kolega pre neki dan kupio Umbrellu, onaj Prestige Energy, nije pušio samo prvi dan, evo danas već kupuje cigare... Pretpostavljam da je neinformisanost glavni razlog, a kao drugi razlog navodim karakter..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jel može neko da linkuje neki sajt sa kog naručujete onako povoljno tečnosti i dodatnu opremu? Hvala :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sto se tice opreme, najvise se porucuje direktno iz kine, a jedan od najpopularnijih sajtova za to je:

http://www.fasttech.com/

Sto se tice tecnosti i uopste domacih prodavnica, reklamiranje nije pozeljno, pa se zato lepo registrujes na onaj forum koji sam vise puta pomenuo i kada sakupis 10 postova, videces u dnu foruma spisak manje-vise svih domacih online prodavnica, sa sve komentarima, akcijama, cenama i slicno.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja vidim na dnu prodavnice & vendors a nemam jos 10 postova. Jel to to ili ce mi se otvoriti jos neke skrivene munje kad skupim 10?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Iskreno da ti kazem, sad vise ni ne znam koja su ogranicenja novih clanova sa manje od 10 postova :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sreca pa nije tesko skupit 10 postova. Svaki dan pridodju barem dva nova clana, red je da im se pozeli dobrodoslica. Ja ni sam nisam jos skupio postove, nekako ima sve napisano samo treba zagrijat stolicu i citat.

Da se pohfalim, juce samo jedna analogna jutros takodje. Nekako neumem da pocnem dan bez kafe rakije i cigare. Posle dalje guram nekako jos uvek nije to to, ali opasan sam ters i nepopustam. Najteze mi bude uz alkohol.:wacko:

Послато са LG-P710 користећи Тапаток 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Registrovao sam se na forum koji je Villy ostavio, čitam dan i noć već tri dana, i nakon svega pročitanog, odlučio sam se da pazarim ProTank Mini 2, jer vidim da je mnogima tamo na prvom mestu na listi klirova... Do sada sam koristio eGo-C komplet, pa sam prešao na CC klir a ostavio eGo 650 bateriju... E sad, pazarih večeras PTM2, zaista vrhunski kvalitetan klir, neuporedivo totalno sa CC-om, cena mu je doduše skoro 3x veća, ali vredi. Aroma daleko više izbalansirana ako može tako da se nazove, nekako se lepše vuče, para je naravno hladnija dosta nego na CC-u, što mi ajde i ne odgovara toliko, ali nemam zamerki za sada. Takođe nema ni najmanje curenja, sve 10.

 

Uz ovaj klir, kad sam već bio tamo, sam kupio i Spinner VV 900mAh bateriju, 3.3-4.8V, koju sam pre toga probao na CC-u tamo na licu mesta, i zaista se dramatična razlika oseti čim malo pojačaš sa klasičnih 3.3V, na recimo 3.8V ili 4V, na CC-u instant greje usta, radi kao luda.

 

E sad, dva-tri pitanja za eksperte (nisam još uvek odlučio tamo na forumu da kačim teme i pišem, koristim ovde dok ne krenem tamo):

 

1. U odnosu na CC, pa i na "stock" eGoC klir/tank, sa PT2 imam slabiji TH, i to onako, mogu reći primetno, do čega je to? Jel može biti tečnost (koristim Joytech Oriental 16mg, koji mi je za sad apsolutni favorit što se arome tiče), čitao sam malo da oće PT da varira što se tiče izbora tečnosti, odnosno da postoji neka caka sa onim nitima na glavi dole, da se skinu te neke flavour wick, šta god to bilo, ukoliko je tečnost određenog sastava... Ili je nešto drugo u pitanju?

 

2. Dobijem ja bolji TH i više pare i svega ako pojačam napon na bateriji, kad stavim na 4V recimo onda je to stvarno fino i prija, ali vidim u uputstvu da Kanger za ove glave (koje su 1.8ohm) ne preporučuje više od 3.3V, što je u ovoj kombinaciji preslabo. Probao sam PT2 i na eGoC bateriji, na standardnom naponu (u "belom" modu) i stvarno u odnosu na CC imam slabiji hit i manje pare...

 

3. Gledam ove reviewove po youtubeu, ovog ProTank Mini 2 klira, gde likovi objašnjavaju sve šta i kako, pa kao ajde da vidimo kako pari - kad ono brate, oblaci izleću iz usta, ja nemam ni četvrtinu toga, jel u pitanju tečnost ili?

 

Hvala unapred na odgovorima, posebno Villy, pošto znam da imaš ovaj klir pa si verovatno isprobao sve moguće i nemoguće :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

T2 CC eGo 2,4
ISmoka iGo Mod 16650 2000 mAh
Joyetech 1000 T2 USB pass

 

Oprema za pocetak, za dalje videcemo... Opremom zadovoljan, tecnostima nikako...:)

Od tecnosti probano svasta od Dekanga, Joetech-a, Liqua-e.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sam sebi da odgovorim na jedno od pitanja, a možda i na sva - upravo sam rasklopio sve i shvatio da je namotaj na toj što sam ubacio 2.2ohm, a ona što mi je ostala u kutijici je 1.8, zato je i trebao veći napon... Ubacio sam ovu od 1.8, sada na 3.3V radi k'o zmaj... A na onoj od 2.2 ću taman da se navežbam da namotavam i eksperimentišem :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Update:

 

Koliko je dobar ProTank 2 Mini! Nisam očekivao toliku razliku u odnosu na sve što sam do sad probao (nisam mnogo probao, ali opet, toliko hvaljeni CC...). Baš ima razlike, u kvalitetu je drastična, ali u samom parenju, uh, aroma je dosta izraženija, pare ima sasvim dovoljno, nije uopšte toliko hladna kao što sam očekivao, recimo između CC i T3, taman kako treba. Grlo me nije zagrebalo ni jednom, nisam imao ni jedan dry ili zagoreli hit, perfektno.

 

I da, ubacio sam glavu na 1.8ohm, podesio bateriju na 3.4V i evo cepam celo pre podne, fenomenalno, vredi svaki dinar :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja se apsolutno ne razumem u ovo...Otisao sam i kupio,i parim vec nedelju dana bez ijedne cigare,i jako sam srecan zbog toga ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

moze li neko da preporuci  tecnost koja nije sladunjava odnosno najpribliznija duvanu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja sam uzeo nesto nalik marlboru,camel nije los,kazu da je Davidov odlican...ali ga ja nisam nasao. Za sad mi odgovara camel...mada parim tek nedelju dana. Ni meni nikako ne odgovaraju ta ulja sa aromama,sladunjava nikako.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ukus za e-tecnosti je jako subjektivna stvar i svako od nas drugacije dozivljava razlicite arome. Ovo je potvrdjeno vise puta iz iskustva. Zbog toga je jako nezahvalno preporucivati nekome neku aromu. Jedino ispravno je da negde probas pa sam odlucis.

Kao drugo, ja za 2 godine nisam naisao na tecnost koja lici na dim cigare. Nasao sam tecnost koja ima aromu duvana, ali ja nisam nikada zvakao duvan, pa mi to nije to. Aroma koja ima ukus dima  izgorelog duvana, ne postoji.

Vecina tecnosti ima bar blago slatkast ukus.

Arome sa istim imenom mogu da budu vrlo razlicite u zavisnosti od proizvodjaca.

 

Poenta je da treba proci period privikavanja na e-tecnosti i arome. E onda se otvara potpuno nova dimenzija uzivanja i eksperimentisanja u njima.

Meni u pocetku vecina aroma nije uopste odgovarala, a sada su mi ok, a neke od njih cak i odlicne.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Baš tako. Meni recimo one Mental tečnosti apsolutno ne odgovaraju, iako čitam tamo po forumu da ih hvale na sva zvona, za onaj white smoke pišu kao da je nešto najbolje na svetu, ja ga probao, kao čaj od kamilice da sam zavio u wc papir i povukao...

 

Tako da, definitivno je sve subjektivno što se aroma tiče :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kao sto sam vec pominjao ranije, postoje novinski tekstovi, a postoje i zvanicna istrazivanja na ovu temu (posto rezultati takvih istrazivanja moraju biti javno dostupni) koja se vrse vec godinama. Licni izbor svakog pojedinca je cemu ce da veruje.

S' obzirom da je to nesto sto svakodnevno konzumiram, trudim se da budem upucen u ta istrazivanja i rezultate. Na osnovu svih dosadasnjih istrazivanja, daleko su manje stetne od klasicnih, ali niko nema prava da tvrdi da su apsolutno bezopasne. Sto se tice stetnosti po okolinu, rezultati svih dosadasnjih istrazivanja su isti - koncentracija stetnih cestica u okolini je nemerljivo mala.

 

http://www.youtube.com/watch?v=hJyUICkseFE

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...