Jump to content
FAS Goran
chikavili

Elektronske cigarete za neupućene, početnike

Recommended Posts

za sve preporuke oko proizvodjaca pitajte Vilija jer znam da nece da vas prevari.

Umbrelu ne mozete da pusite i punite bateriju u isto vreme da znate!

Share this post


Link to post
Share on other sites

:)

 

Evo moje trenutne kolekcije (fali par nekih starijih atomizera koje vise ne koristim ali stoje u steku):

 

DSCF4643.jpg

 

I nemojte da se ugledate na mene, ja sam jedan od onih koji nisu bas normalni ;)

 

 

Usput, sve preporuke za "Mental 4 Smoke" italijanske tecnosti, fenomenalne su i od skoro ih ima na nasem trzistu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meni se uopste nisu svidele, probao sam nekoliko duvanskih aroma i svaka kao da ima neki ukus čaja u pozadini, drzim se joytecha za sada :)

Sent from my GT-I9195

Share this post


Link to post
Share on other sites

Svaka cast na kolekciji, skroz je dobra! Ja sam za sad na standardu posle mesec dana parilackog staza, al' sam narucio Vamo 5 na Fasttech-u, cekam da stigne! Imas li preporuku za neki klir koji bi mi isao uz Vamo?

Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 5035D using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zavisi. Ako volis topliju paru (grejac gore) onda Vivi Nova, a ako volis hladniju paru (grejac dole) onda Kanger Protank 2

a jel ih ima u Inhalici kod onog tvog u piramidi?

Ima. Ima i nekih koje mogu da se probaju na licu mesta.

Sent from my Casio Scientific Calculator using Tapatalk - now Free

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jos uvek mi vise odgovara toplija para, mada nisam gadljiv ni na hladniju. Imam i CC klir, a imam i Kanger MT3S eGo 3ml i koristim ih oba. Vidim ja u svojoj kolekciji i Vivi Novu i Kanger Protank 2! Hvala na odgovoru :unworthy: !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Resih malopre iz dosade da rebuild-ujem "glavu" na Protank2 :) Koristio sam 2mm fiber kanap i 0.20mm nikl-hrom zicu. Isao sam na manji otpor, cisto da vidim razliku. Na 4 namotaja sam dobio 1.3ohm, na 3.0V purnjam ko golf2 pred generalnu :)

 

DSC_0065.jpg DSC_0067.jpg DSC_0071.jpg
 
DSC_0073.jpg DSC_0076.jpg DSC_0078.jpg

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

:lol: Bravo SikterBre!

 

@sarma: vodi samo racuna, VV/VW modovi uglavnom imaju zastitu od niskih otpora (ne znam tacno gde je granica), pa se te glave sa bas niskim otporima koriste uglavnom na mehanickim modovima. Ja imam mini-did (genesis mod) na 1,2ohm i tecnosti sa 6mg nikotina su mi na njemu jake :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nisam o tome razmisljao al vidim sad po netu da furaju i 0.9 na eVic-u bez frke, tako da mislim da je ovo okej. Videcemo uostalom, nek se i upali zastita ako hoce, samo da ne rikne eVic :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Drugari, pročitao sam sve postove od prvog do poslednjeg još pre nekoliko dana, i tema je vrlo konstruktivna. Posetio sam i pominjani forum i ima toga napsano i viška. Za par ovih dana sam ukapiro da bi meni legao sledeći komplet: Joyetech passthrough Ego sa T3S BCC kliromizerom, kapacitet baterije : 1000mah naručio bih i još jednu bateriju, da čuva strah kao rezerna paklica. Aroma mi još nije jasna i biće tema daljeg izučavanja. Inače gulim svakodnevno 30-35 analognih lm blue pušač 11 god. vrlo često u društu poslužim se i jačim i slabijim cigarama i nikada nisam imao problem sa tim što ih pomešam. Ako sam omašio izbor napišite mi da još učim. Imam slobodu da ovde priupitam nekako smo naši. Tamo koliko vidim nevolu ovakve diskusije pa se nisam ni registrovao, ja ću tamo napravit 10 konstruktivnih postova tek posle mesec dana parenja. Pre vrlo teško.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mislim da si stekao pogresan utisak o onom forumu. Svakodnevno se pojavljuje dosta pocetnika i svima se izlazi u susret savetima.

Ok je oprema koju si odabrao. Samo razmisli o T2 (ego 2,4 BCC) kliru, njega pocetnici najcesce uzimaju posto ima topliju paru. Inace T3S je odlican klir.


 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne pogrešno sam se izrazio ili sam pogrešno razumen, moja malenkost mi nedopušta da škrabam i priupitkujem negde gde sam novi član, ovde imam slobodu i lakše mi da napišem ovde. Forum je izvrstan zaista svako ko drži bilo koju cigaretu treba da poseti taj forum.

 

Razumeo sam da će biti hladnija para, kapiram da će mi tako pasovat jer sad pljugu bacam sa pola cm neizgorelog punjenja čim osetim topliji dim gasim je neodgovara mi. Ma od nečeg se mora počet posle ćemo nadograđevat. Još čitam učim ostavio sam sebi za pravo da čitam i učim do ponedeljka u ponedeljak naručujem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ahaa, nisam te ja onda razumeo. Sad je jasno.

Samo napred ;)

Sent from my Casio Scientific Calculator using Tapatalk - now Free

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pozdrav! Posto planiram da kupim neku el. cigaretu, recite mi, sta mislite da li vredi Joyetech naruciti iz Rumunije, preko sajta? Ne znam da li smem da postavim link na forumu. Mnogo je jefitiniji nego kod nas, cini mi se. Npr,  joyetech eGo C duo kit, tamo kosta nesto malo vise od 40 evra, a dobija se ovo: 

  • 2 x Joyetech™ eGo-C battery 650 mAh
  • 2 x eGo-C cone tank atomizer support
  • 5 x eGo-C atomizer pill
  • 5 x Tank cartridges
  • 2 x Silicone Protection
  • 1 x Joyetech USB charger Joyetech
  • 1 x Joyetech USB plug adapter, super slim
  • 1 x fabric cover
  • 1 x user manual in English

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja sam poceo da koristim e cig 5. avgusta 2012. i dan danas sam ostao dosledan ego baterijama koje su po meni najbolje i najelegantnije resenje koristio sam Joyetech ego C twist od 1100 i 650 mAh, skoro sam ih oterao u penziju i kupio vision spinner 650 mAh i innokin itaste vv v3.0 800 mAh. Od klirova 95% koristim CC klir najvise mi odgovara imam u kuci. vivi nova,

protank 2 , protank 2 mini, evod, inokin iclear 16, vapeonly bcc mega, CE 4 i drip atomizer. Nista od toga ali nista ne koristim ponekad evod ili vivi nova ali jako jako retko svo vreme sam na dva CC klira i njih rotiram. ovi ostali mi stoje novi u kutiji samo probani.

Hteo sam da kupim evic reko da i ja probam mod pozajmio ga od drugara na dva dana i vratio mnogo velika budza :smoke:  tako da sam ipak ostao na ego bateriji koja mi 100% zavrsava posao. Innokin bateriju sam kupio pre neki dan i prezadovoljan sam sam sa njom pogotovo sto mi izgura ceo dan tako da spiner za sada stoj samo napunjen.

Tecnosti uglavnom koristim fabricke LIQUA narucujem preko neta kupim 10 bocica po 30ml i vozi, grejac za CC klir kosta 100 dinara tako da mi se ne isplati ni da motam grejace.

 

cxcb4905.jpg  cxcb4906.jpg  cxcb4907.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

I kao sto mozemo zakljuciti, tebi vise odgovara topla para (cc i vivi nova imaju gornje grejace)

Ima ljudi kojima vise odgovara toplija, a ima i onih kojima odgovara hladnija. Po tome se gleda da li uzeti klir kome je grejac gore ili dole.

Kod standardnih klirova, cesce je slucaj da je grejac dole (hladnija para) posto se tako eliminisu neke druge mane gornjeg grejaca (kraci fitilj, moguci dry hitovi, curenje na usniku i slicno)

 

Znaci, nema striktnih pravila, sve je subjektivno, a jedino je bitno nabaviti proverenu, kvalitetnu opremu i pariti. Posle, kada se covek malo uhoda i navikne, onda se moze eksperimentisati, menjati i traziti nesto novo.


@ParilacUnajavi: Original Joyetech eGo-c starter kit ima preporucenu cenu od proizvodjaca 86€ (100$) i nema sanse da je taj od 40€ original (osim ako je slucajno "ispao iz kamiona"). Eventualno moze da se naleti na neku akciju/rasprodaju, ali opet nebi bila tolika razlika u ceni. Tako da ja sa 90% sigurnosti mogu da kazem da to nije original. Ostavi link, samo ga ubaci u "CODE" tag, pa cemo da proverimo.

 

Cak i da jeste original, racunaj da ce ti nasi carinici to ocariniti 20% na katalosku cenu od 86€, a ne po fakturi i dodace na to 20% PDV-a, sto znaci da ces na tih 40€ (+postarina) dati jos oko 38€ za carinu i PDV, pa ce te na kraju izaci isto kao da si kupio ovde (original)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vivi nova, innokin iclear 16, CE 4 svi daju toplu paru, pogotovo iclear koji ima gore dva grejaca, navikao sam se na CC izgleda, iako je po kvalitettu teski plastikaner u odnosu na sve ostalo ali po meni ubedljivo daje najbolje performanse. Ove ostale klirove uopste ne koristim sem vivi nove u kojoj drzim vanilu, pa nekad kad se setim povucem koji dim vanile.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma da, CC klir nije neki kvalitet (ja sam slomio 2-3 komada), ali je jeftin pa daje najbolje performanse za svoju cenu. Zato se i preporucuje pocetnicima.

Ja ga vise ne koristim posto sam potpuno presao na donje grejace i hladniju paru. Tako mi vise odgovara.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Koja je razlika u ceni grejača kada se menjaju kod T2 i T3S? Znam da su ovi prvi dosta jeftini, svakako sam planirao da kupim jedan T2 pa da probam da zamenim ovaj fabrički sa eGo-C, em je 1ml, em oće malo da curne, a sad vidim vili da si preporučio T3S gore kao odličan klir, cena je slična, ali me brine to menjanje grejača kasnije... I znam da je kod ovog prvog gore grejač, mislim da bi mi čak to i odgovaralo, volim toplije, mada mi je sada dole, nemam neke zamerke ni na hladniju paru...

Share this post


Link to post
Share on other sites

A jos kad bih ja znala da postavim kod (bez smejanja, molim!). A provrsljah po netu, zvanicni sajt joyetech distributera u Rusiji, tamo je cena 2390 rubalja, tj oko 53 evra.  Preporucena cena na joeyetech sajtu je 70 dolara, ili 60,5 evra. Sto ovi nasi deru ovoliko? Bese oko 80 evra?

@chikavili, poslala sam ti adresu na PP, pa postavi kod.

Edited by ParilacUnajavi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vec sam ti odgovorio na PP, preporucena cena za starter (dupli) kit je 86€ ili 100$, sto je i cena kod nas. Nema nikakvog dranja, moras da uracunas carinu i pdv na tu cenu po ruskim i rumunskim sajtovima. Taj rumunski sajt ih uopste nema na lageru.
 

Koja je razlika u ceni grejača kada se menjaju kod T2 i T3S? Znam da su ovi prvi dosta jeftini, svakako sam planirao da kupim jedan T2 pa da probam da zamenim ovaj fabrički sa eGo-C, em je 1ml, em oće malo da curne, a sad vidim vili da si preporučio T3S gore kao odličan klir, cena je slična, ali me brine to menjanje grejača kasnije... I znam da je kod ovog prvog gore grejač, mislim da bi mi čak to i odgovaralo, volim toplije, mada mi je sada dole, nemam neke zamerke ni na hladniju paru...

 

Ista je cena rezervnih glava i za T2 i za T3S/EVOD - izadje oko 200 dinara komad (1000 dnara pakovanje od 5 komada).

Sto se tice same zamene, cak je malo lakse zameniti glavu na T3S/EVOD nego na T2, posto se glava nasrafljuje na bazu koja se skida, a ne unutar tela kao kod T2.

Ja uz redovno pranje i dry burn koristim 3 evod glave vec skoro godinu dana.

Share this post


Link to post
Share on other sites

E to je onda super, sasvim moguće da ću uzeti T3S ako je bolji od T2, koji od ta dva ima manje problema sa curenjem i generalno? Cena im je ista koliko vidim, 700 i 800 dinara, što je stvarno smešno...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Glave za CC ili ti T2 klir kostaju 4.5 dolara pakovanje od 5 komada, ako hoces da porucujes preko neta imaju sajtovi gde je free shiping mgu da ti posaljem na PP. Ako neces da kupujes preko neta najjeftiniji ti je efil kod njih je 160 din jedna glava, ja uglavnom sve kupujem preko neta cak i tecnosti, tako da me jedna bocica od 30ml LIQUA kosta 5,20 dolara sa fre shipingom. Nemoj kupovati po domacim prodavnicama da te deru bez veze.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...