Jump to content
FAS Goran

Recommended Posts

Ne možete zaista unaprediti Mercedes, ali ga možete napraviti drugačijim...

- Hans Werner Aufrecht, osnivač AMG-a


Share this post


Link to post
Share on other sites

Šef AMG-a najavio nove AMG Sport varijante

 

116009-mercedes%20cla.jpg

 

Šef Mercedes AMG odeljenja Tobias Moers je potvrdio da će ova kompanija ponuditi mnoštvo novih AMG Sport varijanti. On je rekao da će AMG Sport varijante igrati važnu u ulogu u budućnosti ovog odeljenja kako kada je reč poslovanju tako i o količinama proizvedenih vozila. Mercedes je već predstavio C450 i GLE 450 AMG Sport modele, a Moers je potvrdio da će AMG Sport varijante modela baziranih na MFA platformi da uskoro ugledaju svetlost dana. To najverovatnije znači da možemo da očekujemo A i CLA AMG Sport modele. Ovaj rukovodilac je takođe ukazao i na novi AMG Sport model E klase. On će najverovatnije koristiti twin turbo V6 motor koji razvija 367KS i 52Nm obrtnog momenta.
 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daimler kreće sa otvaranjem AMG prodajnih salona

 

164892-amg%2011.jpg

 

Početkom godine, u Tokiju je otvoren prvi samostalni AMG prodajni salon, a Daimler korporacija već najavljuje slične objekte i u Sidneju, Šangaju i Abu Dabiju.

Malo ljudi zna da je još početkom godine, u Tokiju je otvoren prvi prodajni salon za Mercedesove automobile isključivo sa AMG znakom. Iako je vest o otvaranju  prošla relativno nezapaženo u svetskim automobilskim medijima, to je prvi korak Daimler korporacije ka većoj samostalnosti Mercedes AMG ogranka u odnosu na matični Mercedes-Benz.

 

164891-amg%201.jpg

 

Šta više, nakon Japana, Daimler već najavljuje otvaranje AMG prodajnih salona u Sidneju, Šangaju i Abu Dabiju, a kako prenose britanski mediji, otvaranje prvog takvog centra u Velikoj Britaniji samo je pitanje vremena. Ono što je važno naglasiti jeste da bi AMG-ov salon morao da se nalazi u blizini Mercedesovog prodajno-servisnog centra, budući da će deliti servisne pogone, kako bi ceo poduhvat bio rentabilan. Glavni razlog u ''odvajanju'' prodajnih salona leži u daleko većem profitu od AMG vozila, što se pokazalo i u Japanu u kojem je, iako je tek šesto po redu tržište za AMG, prošle godine zabeležen rast prodaje od čak 21 procenat. Generalno gledano, rast popularnosti i prodaje AMG brenda u poslednjih par godina je drastično skočio, a samo u 2015. je zabeležen rast od čitavih 44%, što ukupno iznosi oko 100.000 prodatih primeraka.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mercedes AMG će u 2017. prodati više od 100.000 automobila

 

162598-mercedes%20gt%20r.jpg

 

Mercedes AMG je prošle godine širom sveta prodao rekordnih 99.235 automobila, što je predstavljalo povećanje od 44,1 odsto u poređenju sa 2015. Za 2017. se previđa dvocifreno povećanje prodaje u odnosu na 2016. godinu, što znači da će značajno preći famoznu cifru od 100.000 primeraka. Deo uspeha se između ostalog pripisuje pristupačnijim modelima kao što je A klasa u Evropi i CLA u SAD-u. Prvi čovek kompanije Tobias Moers previđa da će i novi, samostalni Mercedes AMG prodajni saloni doprineti većoj prodaji i popularnosti ovih automobila, a takođe najavljuje i hypercar Project One, pripremljen povodom 50-godišnjice AMG-a. Radi se o ekskluzivnom modelu koji će biti napravljen u ograničenoj seriji od samo 275 komada, sa cenom od 2.4 miliona dolara po primerku. Trenutno Mercedes-AMG u svojoj ponudi ima 19 modela i skoro 30 njihovih varijacija, pri čemu se posebno ističe Mercedes-AMG GT R sa 585KS i cenom od 157.000 dolara.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prvenac Mercedesa i AMG slavi jubilej: 25 godina prvog zajedničkog modela

 

amg c36 1.jpg

 

Mercedes C36 AMG imao je premijeru 9. septembra 1993. godine kao prvi zajednički razvijen automobil nemačkog proizvođača i firme AMG, koja je do tada samo dorađivala gotova Mercedesova vozila. Dve kompanije odlučile su 1990. da svoju dotadašnju saradnju podignu na viši nivo, tako što će zajednički razvijati visokoperformansne serijske modele, a tri godine kasnije prvi takav automobil sišao je sa proizvodne trake.

 

amg c36 11.jpg

 

Kao osnova za Mercedes C36 AMG poslužio je model C280, ali je automobil u potpunosti modifikovan, dok je motor nastao na bazi 3.2 litarskog šestocilindarskog M104 agregata koji je koristio Mercedes W124 E320. AMG-ovi inženjeri povećali su radnu zapreminu ovog motora na 3.6 litara, a radilicu su ''pozajmili'' od OM605 3.5 litarskog dizelaša.

 

amg c36 111.jpg

 

Klipovi su izrađeni po posebnim specifikacijama, specijalno za novu pogonsku jedinicu, dok je bregasta osovina je modifikovana. Krajnji rezultat bio je redni šestocilindarski 3.6 litarski motor sa 280 ks i 385 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

 

amg c36 1111.jpg

 

Prve verzije modela C36 AMG koristile su četvorobrzinski automatski menjač, koji je kasnije zamenjen automatikom sa pet brzina. Automobil je za to vreme imao impresivno ubrzanje, 0-100 km/h stizao je za 6.7 s. Mercedes C36 AMG označio je početak moderne ere AMG-a. Izrađeno je preko 5.200 automobila, pre nego što je 1997. stigao naslednik, Mercedes C43 AMG sa V8 motorom.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pet činjenica o AMG


Ko je osnovao AMG? Šta znači popularna skraćenica koja je glavna asocijacija na Mercedese visokih performansi? Koliko koštaju automobili sa AMG oznakom?

 

rsz_amg_logo.jpg

 

Donosimo vam neke osnovne informacije o jednom od zaštitnih znakova nemačke auto-industrije. AMG su 1. juna 1967. osnovala dvojica bivših radnika Daimlera, Hans Verner Aufreht i Erhard Melher. Obojica su do sredine te decenije radila u razvojnom odeljenju Mercedesa.

 

Šta znači AMG?

Skraćenica AMG je nastala od početnih slova prezimena njenih osnivača A(ufreht), M(elher) i prvog slova lokacije G(rosašpah). U opisu kompanije je stajalo ''inženjerska kancelarija, dizajn i razvoj trkačkih motora'', što znači da cilj nije bila serijska proizvodnja automobila. AMG je na svojim počecima učestvovao u automoto sportu, potom je proizvodio vozila, a danas je uključen u razvoj sportske serije automobila.

 

Ko je vlasnik AMG?

Od januara 2005. AMG pripada korporaciji Daimler AG. AMG je od 1990-ih sarađivao sa Mercedesom, da bi 1999. Diamler preuzeo 51% deonica kompanije i preimenovao je u Mercedes-AMG GmbH.


Koliko košta jedan AMG?

Najpristupačniji AMG model je A35 čija je početna cena 47.529 evra u Nemačkoj. Za te pare dobijate četvorocilindraš sa 306 KS, 18-inčne alu felne, dvostruki izduv i vrlo agresivan dizajn. Međutim, kod AMG modela ne postoji limit, tako je najskuplji hiperautomobil Project One čija se cena kreće oko 2.7 miliona evra. Ovaj automobil koristi hibridnu tehnologiju iz Formule 1 i razvija više od 1.000 KS, ali će Mercedes napraviti samo 275 jedinica i sve su već rasprodate.

 

Gde se prave AMG automobili?

Motori se ručno sklapaju u AMG fabrici Afalterbahu, na samo 20 kilometara od sedišta Daimlera u Štutgartu. Svaki pravi samo jedan mehaničar po principu - jedan čovek, jedan motor. Ovi motori se isporučuju u Mercedesove fabrike poput onih u Sidelfingenu i Bremenu. Međutim, uskoro će Mercedes prvi put da pravi jedan AMG model van Nemačke, u pitanju je produžena verzija pomenutog A35.

 

preuzeto sa - b92.net

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mercedes AMG predstavio tri trkačka automobila u čast ''Crvene krmače''

 

mercedes red 04.jpg

 

Pre 50 godina je Mercedes AMG stekao ime na trci 24 sata Spa-Franchorchamps sa svojim modelom Mercedes 300 SEL 6.8 AMG, a sada mu je odata zaslužena počast. Mercedes 300 SEL 6.8 AMG je ostvario pobedu u klasi i drugo mesto u ukupnom poretku, tako da je model poznat po nadimku ''Crvena krmača'' stekao slavu, kao i AMG.

 

mercedes red 03.jpg

 

Kako bi proslavio istorijski debi u motosportu 1971. godine, Mercedes AMG je pripremio tri unikatna trkačka automobila koji odaju počast pomenutoj ''Crvenoj krmači'', a koji su zajednički nazvani ''50 Years Legend of Spa''. Ovaj trio čine Mercedes SLS AMG GT3, Mercedes AMG GT3 (modelska godina 2016.) i aktuelna evolucijska verzija modela Mercedes AMG GT3. Radi se o automobilima dizajniranim isključivo za stazu.

 

mercedes red 02.jpg

 

Sva tri modela su lakirana u crvenu boju koja podseća na pobednički 300 SEL 6.8 MAG, ali umesto broja 35, sva tri nose broj 50 te boje nekadašnjih sponzora. U unutrašnjosti ima dosta karbonskih detalja, a tu je i pločica s originalnim potpisom osnivača AMG-a Hansa Wernera.

 

mercedes red 01.jpg

 

Tehničke specifikacije su gotovo nepromenjene osim izduvnog sistema. Automobile pokreće AMG 6.3 V8 motor. Sva tri modela će biti izložena prvi put tokom ovogodišnje trke 24 sata Spa-Franchorchamps, kao i replika modela Mercedes 300 SEL 6.8 AMG ''Red Pig''. Što se tiče cena GT3 iz 2016. godine košta 500.000 evra, cena novijeg modela iznosi 575.000 evra, dok je za SLS AMG GT3 potrebno izdvojiti 650.000 evra.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mercedes-AMG slavi 55 godina postojanja

 

Mercedes-AMG 55 godina.jpg

 

Inženjeri Hans Verner Aufreht i Erhard Melher, osnovali su 1967. kompaniju koja se zauvek našla u ''kući slavnih'' u oblasti performantnih automobila i sportskih brendova. Danas tu kompaniju poznajemo kao Mercedes-AMG, a ona upravo slavi 55 godina postojanja. U to ime, u Afalterbahu su lansirali novu promotivnu kampanju.

 

Ona se vrti oko maksime ''55 godina - promena igre''. Kolo vode legendarna Mercedes-AMG vozila kao što su 300 SEL 6.9 AMG trkač, 300 E 5.6 ''The Hammer'', CLK DTM i SLS AMG Electric Drive. Naravno, nedavno predstavljena serijska verzija Mercedes-AMG One-a, koji tehnologiju iz Formule 1 eksploatiše u svrhu serijskog hiperautomobila, jedna je od glavnih zvezda kampanje. Hibridna pogonska tehnologija je direktno prenesena s trkačke staze na drum po prvi put. Bar tako tvrdi Mercedes-AMG.

 

U međuvremenu, Vision AMG dizajnerska studija predstavlja mali uvid u budućnost ove marke. Kupe sa četvoro vrata koristi novu nezavisnu AMG.EA platformu, koja se trenutno razvija za čisto električne performantne modele sa revolucionarnom e-drive tehnologijom. Naravno, sve ovo ne bi bilo isto bez ambasadora brenda. Sedmostruki svetski šampion u Formuli 1, Luis Hamilton, predvodi niz zvezda kao što su Dejvid Kultard, Suzi Volf i Will.I.Am. Sa Kultardom i Volfovom nije potrebno upoznavanje, a Will.I.Am je najnovija slavna ličnost koja promoviše Mercedes-AMG električne automobile. Očekujemo sveobuhvatnu kampanju na društvenim mrežama, uz proslavu 55. godišnjice postojanja, uključujući zaposlene u AMG-u, koji razmenjuju mišljenja u vezi sa ''promenom igre'' preko svojih profila.

 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...