Jump to content
FAS Goran
ivan.ik

Anketa; Koje Audio Video uređaje posedujete ? (čime uništavate komšiluk)

Koje Audio Video uređaje posedujete ?  

29 members have voted

  1. 1. Koje Audio Video uređaje posedujete ?



Recommended Posts

Baš tako, nemoj puno da zapetljavas kablove

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zverka je dobila brata blizanca
 
IMG_20151127_185311.jpg

Neverovatno....čitam oglase pre par dana i nailazim na ovaj
 
Screenshot_2015_11_27_19_05_11.jpg
 
Čitam i ne verujem! Znači nisam ni pitao šta je neispravno jer sam ga odmah samo zbog delova za ne daj bože hteo da kupim! Alo, 3200din pa ovaj moj je 97~8 plaćen nešto ispod 2000 maraka!!!

Zovem, kupujem, čekam kao malo dete 3 dana jer dotični nije mogao da ga pošalje odmah.
Kad je stigao odmah je palo rasklapanje u parčiće da se nađe šta je kvar i ima li mu ikakvog leka.
Naravno nalazim...
-pregoreo kontaktor za uključivanje pojačala 24/250V (zamenjen novim - 265din)
-urnisan potenciometar pošto je neko vrteo točkić za pojačavanje u krug u nedogled iako ima početni i krajnji položaj pa se unutra sve zdrobilo i raspalo. (zahvaljujući Buci nabavljen potenciometar u Nišu jer u BG nije bilo odgovarajućeg i zamenjen 120din)
-neispravno osvetljenje gornjeg displeja (ubačena LED traka sa 3 diode 50x50 i odmah zamenjeno osvetljenje CD-a istim da bi se slagalo)
-ne prepoznavanje CD diskova u ležištu (premošten IC port koji vidi da je disk u ležištu i pokreće laser da ga pročita 0din - sad i ako nema diska laser ga traži i posle trećeg pokušaja prebacuje na sledeći)

Najveća igranka je bila uklopiti potenciometar sa elektro motorom koji ga pokreće pošto se prilikom pojačavanja/smanjivanja daljinskim upravljačem točak okreće. Kako su fabrički potenciometar i motor bili venčani a novi nije imao tu mogućnost palo je skidanje kompletnog sklopa sa ploče i nekih dva sata prepravki (sečenja, turpijanja, lemljenja) da bi se po vraćanju na ploču sve uklopilo i PRORADILO

Zasada će ovaj "novi" da ide u kesu i na tavan jer nemam potrebe za njim a i nemam zvučnike za njega. Nekad ako nalete neke ozbiljne kutije koje mogu da pariraju ovim fabričkim možda ih kupim i kompletiram još jedan odličan i izuzetno jak uređaj!
Šta ti je sudbina (kao da je ovo bilo predodređeno jbt) u fioci mog uređaja kada sam ga kupio igrom slučaja odnosno nečijom greškom se našao još jedan daljinski upravljač koji sam sve ove godine čuvao. Neverovatno....
 
IMG_20151127_185626.jpg

Evo i slike kataloga iz 97/98 koji čuvam od kupovine....
 
IMG_20151127_193503.jpg
 
IMG_20151127_185858.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zvuk iz auspuha

 

porshe-desihn-auspuh%201.jpg

 
Dizajneri iz Porsche Design kompanije su izgleda hteli da se malo zabave, ali su na kraju uspeli da konstruišu neverovatno moćan zvučni sistem. Oni su došli na ideju da izduvnu granu, tj. auspuh Porsche-a 911 GT3 transformišu u zvučni sistem koji pruža impresivan zvuk. Ovo je kreacija koja će se u istoj meri svideti i audiofilima, ali i ljubiteljima automobila i mehanike. Prigušivač zvuka i dve rupe auspuha su sada postali moćan zvučnik od 200 vati koji je spreman da podigne atmosferu u vašem domu.
 

porshe-desihn-auspuh%20111.jpg

 
Dizajn ovog sistema je sam po sebi impresivan. On zaista izgleda kao deo automobila koji samo čeka da se ugradi u jaku mašinu. Pored svog mehaničkog duha, ovaj sistem se može pohvaliti i ozbiljnim performansama. Porsche Design Soundbar 911 GT3 je opremljen jednim analognim i dva digitalna ''input-a'' i sadrži mogućnost povezivanja sa drugim uređajima putem bluetooth veze. Dolby Digital dekodiranje i DTS TruSurround sistem su odgovorni za neverovatno realan zvuk, a moderni LED displej pruža laku kontrolu i čini da ovaj uređaj bude veoma funkcionalan. Ovaj ''automobilski'' zvučni sistem će se naći u prodaji u martu ove godine i to po ceni od 3.150 dolara.
 
preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Share this post


Link to post
Share on other sites

Liči na ovaj moj, odlično nas služi već 5 godina. Daljinski je bacio kašiku, ali uzeh neko čudo sa Alija sa ekranom, vrhunski gedžet.

Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nemoj da uvatiš nevidljivi. Ima ceo soliter da najebe. 

 

Sitna slika, ovo si pazario. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

To je zanimljiv, a i individualni izbor. Jer mi "paćenici" biramo i komponente u zavisnosti od vrste muzike koja se sluša. Svaki žanr drugačije "svira" na različitim pojačalima i zvučnicima

Meni lično Yamaha nikad nije "legala", kao što je i ovaj Denon (za mene) zvučno ipak slabiji od prethodnog Harmana.

Sent from my SM-G770F using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bas tako. Kad sam uzeo zadnji risiver dvoumio sam se izmedju Yamahe i Onkyo nekako mi Yamaha bolje radila bar na tim zvučnicima što su imali . Kenwood a sam menjao jer je bio slab.

Screenshot_20230208_224828.jpg

Screenshot_20230208_224915.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...