Jump to content
FAS Goran

Recommended Posts

Dakle, situacija je sledeća,početkom godine uzeo sam Alfu 33 sa 1.3 boxer motorom. Bio sam maksimalno zadovoljan sa automobilom, ali sam krajem aprila imao nezgodu pri kojoj je auto primio udarac u prednji točak sa suvozačeve strane. Automobil inače vredi oko 1000 e, majstori cene da će mi za opravku trebati između 400 i 500 e. Otprilike, treba da se menja amortizer, da se cela školjka ispravlja, jer je udarac bio direktno u stub, da se zamene prednja vrata i da se isprave druga, a ispravljanje je neophodno i na prednjem blatobranu. Uz to, moguće da se mora raditi na osovini. Osim ovog, Alfi fali pumpa za benzin, dakle ide samo na plin i ima užasne gume, a od dodatnih stvari daljinsko, alarm i dobre aluminijumske felne.

Igrom slučaja, našao se lik koji je zaljubljenik u Alfe, i ponudio mi zamenu u kojoj on dobija moju Alfu u pomenutom stanju za njegovu nešto mlađu, u fantastičnom stanju što se tiče limarije i samog osećaja čega god da se dohvatiš(vrata, gepek, menjač, volan...), međutim bez opreme i sa standardnim motorom 1.5 benzin. Takođe, rečeno mi je da jedan cilindar motora ne vuče kako treba, a pošto ja nemam pojma o čemu se radi samo citiram da: "kompresija je dobra, dakle verovatno je nešto prljavo ili tako nešto, nije to veliki kvar ali se mora srediti". Na zadnju manu sam se dogovorio da je on sredi pa da mi se javi, i to bi uskoro trebalo biti gotovo. Hajde da uzmem pod pretpostavku da me nije lagao i da će sve biti uredu na kraju.

E sada, uz moju Alfu, dogovor je da doplatim od 400 do 500 e, i svo vreme me kopka zašto bi neko menjao ispravnu za neispravnu Alfu, opet pod pretpostavkom da je legalan i ispravan, što se da proveriti, a danas sam dobio informaciju da je dotični 1.3 boxer na mom autu cenjen motor i da sam vredi puno.

Krajnje pitanje je, pod sledećim pretpostavkama: treba mi auto, želim opet Alfu 33, nisam pri parama, dakle imam tih 400 e i moju olupinu, pa mi je svako mišljenje više nego dobrodošlo u smislu da li radim pravu stvar, opet, pod pretpostavkom da je auto legalan (a registrovan je kod nas) i da ću ga dobiti ispravnog(a to ću odmah proveriti)?

Hvala na vremenu :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa iskreno ja bih posumnjao u legalnost auta, eventualno ako ima neku manu koju je dotični uvideo, pa želi da se što pre otarasi svog auta :geek:

Share this post


Link to post
Share on other sites

+1 sikter bre

bolje uzmi i nadji majstora i da ti uradi tu tvoju

taj sto oce da menja moguce da ce motor da mu krepa uskoro...

Share this post


Link to post
Share on other sites

1.5 je isto boxer koliko se ja sećam. Ne vidim razloga što bi ovaj 1.3 bio cenjeniji.

Osnovana je sumja da autu koji ti nudi nešto fali.

Share this post


Link to post
Share on other sites

1.5 Boxer je takodjer fantastican! A o 1.7 ne postoje dovoljno reci hvale! To su prave Alfe sa Boxericom pod haubom!!! :heart: :heart: :heart:

Ova kombnacija sto ti se nudi je krajnje sumljiva! Gotovo je sigurno da je motor rekao svoje, Tip ce verovatno prikriti stvar sa aditivima a tebi ce ostaviti da posle radis generalnu.

Sta uraditi??? :help:

Jeste mnogo para da se popravi stari auto, dakle 50% od vrednosti ispravne Alfe! Mnogi ce reci prodaj krs u staro gvozdje i kupi nesto novije, Sta da kupis? Ni ti jedan drugi auto nema "dusu" kao Alfa sa Boxer motorom! :respect:

Moj savet posto te je cini mi se uhvato Alfa virus, da sredis svoju i da je mazis i pazis sto duze mozes jer znaj da takav auto vise ne moze da se kupi!!! To je prava ALFA! A ne 159 sa Holden blokom motora! :thumbdown:

Share this post


Link to post
Share on other sites

1.5 je isto boxer koliko se ja sećam. Ne vidim razloga što bi ovaj 1.3 bio cenjeniji.

Osnovana je sunja da autu koi ti nudi nešto fali.

Nije boxer verzija, postoji 1.5 boxer, to je alfa 33 ie valjda, ali nije to u pitanju, video sam motor.

Čuo sam priču da je dobar, jeste pouzdan izvor, ali opet je jedan izvor, zato sam i okačio da čujem što više mišljenja....

Hvala svima :)

mali tandrkavi sporet... :D

J. Klarkson

"Alfa builds a car to be as good as a car can be.... Briefly." by Jeremy Clarkson :D

@ Zvezdo: Hvala na savetu, slično razmišljamo :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja sam imao 33 1,3vl 1992god. zlatna metalik..Auto je super kada je ustelovan kako treba, pogotovu kao moja koja je imala dva dvogrlna karburatora. Imao sam ogromnih problema sa njom ali iskljucivo jer NEMA majstora u mom regionu, dok mi se nije smilovao jedan majstor koji inace voli i vozio nakad iskljucivo alfe i resio mi problem za 500din. 1,5 je isto boxer koliko ja znam, nebih rekao ni da je bolji a ni gori od 1,3 ili 1,7...Nerazumem tog lika sto ti nudi zamenu, jedino ako je on majstor pa moze da popravi tvoju za dosta manje para. Njemu je motor los i tu nema price, da lije do klipa, karika, ventila, ne znam. Jedino ako on ima stranca alfu kao tvoju, pa mu tvoja treba za papire a tebi da uvali njegovu..ne znam, u svakom sl. ako imas na raspolaganju tu cifru, bolje sredi tvoju, jer ako ti on bude "sredjivao" motor neces se dugo navozati.

Share this post


Link to post
Share on other sites
i svo vreme me kopka zašto bi neko menjao ispravnu za neispravnu Alfu, opet pod pretpostavkom da je legalan i ispravan.

E to je pitanje za 1000 evra.

Popravka tvoje alfe je totalno diskutabilno neisplativa :smoke: .

Uvek se ispostavi da posle popravke koja izadje skuplja od planiranog,jos nesto fali.Nazalost.JA bih to prodao kao havarisan(bez alu felni) dodao te parice koje posedujes i kupio drugi auto.1000 moze da se navuce nekako.

E sada sto se tebi svidja alfa,nije razlog da odes u finansijsku propast.

Naci ce se vec neko ko ce da kupi to.Sa lovom u dzepu si u prednosti kada kupujes,dok bez love ima da se nerviras dok ga popravis.

Realno gledano,tom auto je vreme za odpad.Samo si mu ubrzao odlazak tim udesom.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ako je tvojoj ok motor i sve drugo radi,bolje ulozi to para u tu tvoju i lepo je uradi,znacs na cemu si,a ovako neces bas nista znatio osim one price koju ti taj isprica.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@sasha015

Nije njemu bilo vreme :). Problem je što mi u otpadu nude oko 120e, a to mi se zdravo ne isplati. Majstor mi savetuje da kupim neku bilo kakvu, pa da od dve on sklopi jednu da valja. U tom slučaju dolazi u obzir sledeće:

caa7.jpg

http://www.polovniau..._33_13_hitnooo/

i

caa8.jpg

http://www.polovniau.../alfa_romeo_33/

Hvala gusar, već sam video oglas, ali budući da je u Leskovcu, odbacio sam odmah tu mogućnost. Dok ja dođem tamo, odjavim sve, uzmem probne tablice, plus ne znam ni jednog majstora..... Ko zna da li ću se vratiti u Suboticu. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...