Jump to content
FAS Goran

Recommended Posts

Kao što rekoh u naslovu, napokon sam kupio Stila. :) I napokon malo vremena da ga predstavim i okačim neke sličice..

Za stila sam se odlučio prvenstveno zbog veličine, pogotovo u unutrašnjosti, jer mi je kao čoveku od 190cm i 110kg dosadilo da se stiskam u puntu. Uvek mi je bio lepši trovratni, ali rekoh sebi nikad više auto bez zadnjih vrata makar bio i ružnjikav kao stlilo :)

Pred kraj potrage odlučio sam skoro definitivno da ću uzeti dizelaša..nikad nisam imao dizela, a pošto ga svi toliko hvale, aje da probam i ja to čudo.. Za sad se čudim svaki put kad stisnem gas :)

Stila sam pazario pre nekih desetak dana, na autoplacu u Novom Sadu.. A nagledao sam se svega i svačega za nekoliko meseci, načitao se svakakvih saveta ovde na forumu (posebno se zahvaljujem nsgagi-ju koji je odgovarao na sva pitanja, čak i bauljao sa mnom po placevima gledajući i sablažnjavajući se nad svakojakim krševima..)

Ovaj stilo je 2002. god, motor od 85kW, kilometraža na satu je 149.500km, ista je i u ECU-u, carinskoj deklaraciji, a vlasnik je '44-to godište, servisnu knjigu je overavao prve tri godine do kilometraže od 30.000km, što mi sve ukazuje i daje mi osnovano pravo da kilometražu smatram pravom :)

Od ulaganja, uradio sam komplet veliki servis, zadnje silen blokove, ostaju mi još prednji stabilizatori i neki silen blokoi na prednjoj viljuški.

Što se tiče elektronike, za nepoverovati je da ne prijavljuje za ovih deset dana nijednu jedinu grešku. Nadam se da će tako i ostati.

Potrošnja je po bordu 5.8l, vožnja je 70% gradska. Nadam se da je to bar približno tačno, i da će i to tako ostati.

Evo i neki sličica.. Auto je totlno u fabričkom stanju..planiram da mu nabacim neke felnice i fabrički MP3...i naravno tempomat, ali sve to dok se malo finansijski oporavim od kupovine i početnog sređivanja..

DSCF3322.jpg DSCF3323.jpg

DSCF3324.jpg DSCF3327.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Baš lepo očuvan primerak :unworthy: Mogu ti reći da ume i taj peto(d)vratni da bude lep :thumbup: u zdravlju da se navozate!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vlado, nek je sa srecom nova masina, u zdravlju da te sluzi! I jos jednom: welcome to the club :thumbsup:

Koji je kod tebe nivo opreme, zivo me zanima (vidim da ima digitalnu klimu, ali i plasticni volan i kasetas)? Svakakve varijacije sam vidjao...

nikad nisam imao dizela, a pošto ga svi toliko hvale, aje da probam i ja to čudo.. Za sad se čudim svaki put kad stisnem gas :)

I ja sam imao slicne impresije po kupovini kao i ti. A takodje je moj prvi licni dizel auto, motor me je odusevio i razbio mi mnoge predrasude koje sam imao o naftaricama. Zato i savetujem ljudima koji su u dilemi Stilo benzinac vs. JTD da puste prazne price i bar provozaju odrzavanog dizela. Jeste da je benzinac u nekim stvarima jeftiniji za odrzavanje, ali je JTD prava mera za tu karoseriju i tezinu - jednom recju sigurna i bezbedna voznja. O motoru je ovde na forumu vec sve receno, ukoliko si ga uzeo u OK stanju i redovno ga odrzavas, sigurno je da te nece razocarati.

ostaju mi još prednji stabilizatori i neki silen blokoi na prednjoj viljuški.

Predlazem ti iz iskustva da ovo uzmes ili iz originala (skuplja varijanta) ili reparirane (npr. Tejovic KG, imas temu o tome).

Što se tiče elektronike, za nepoverovati je da ne prijavljuje za ovih deset dana nijednu jedinu grešku. Nadam se da će tako i ostati.

:question: To sto se kod nas masovno uvoze neodrzavane i lupane lesine od automobila je posebna prica. Smatram ako se sve odrzava kako treba da ne bi trebalo da imas problema (povesti racuna oko pranja motora, obavezno imati poklopac za akumulator i osigurace...). Ne kazem da Stilo nema neke svoje bubice, ali je to po meni debelo prenaduvano.

Sto se tice potrosnje, naravno obavezno proveri i metodom od cepa do cepa, zna board da slaze. Mada tih skoro 6 litara uglavnom gradske voznje (pretpostavljam po NS) je ocekivana i normalna potrosnja.

Sto se tice muzike, razmisli i o XcarLink-u. Fabricki CD je oko 60-80 EUR, fabricki MP3 nesto skuplji (i redji) oko 80-100 EUR, a XcarLink oko 100 EUR.

Za uzivanje u voznji (ne vidim na ovim slikama da li ga auto ima), preporucujem ti i fabricki naslon za ruku. Ukusi su razliciti, ali meni bas odgovara. Cene originalnih polovnih idu od 40-ak EUR. Zna neki put malo da zasmeta oko rucne, ali se vozis gospodski. :welcome:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ivane, oprema je dinamik..nisam hteo nižu opremu ni da gledam (imao auto pa nisam žurio sa kupovinom) A viđao sam već i ranije ovu kombinaciju..kasetaš je stvarno :thumbdown:

imam i naslon za ruku, na slici je podgnut..:)

za muziku razmišljam i o xcarlink-u, ako ne nađem mp3..

Za potrošnju, izmeriću od čepa do čepa kad dobijem platu poto nemam para da napunim rezervoar :)

Inače, najviše me nervira što je pod nizak, sreća pa imam onaj zaštitni lim odozdo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lep je nema sta,ja sam na primer od onih sto vise vole stila sa 5.vrata.

Mozda zamerka sto je sa digitalnom klimom.

Dobro da te sluzi i dugo da se navozas.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lepo,lepo... :thumbsup:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Inače, najviše me nervira što je pod nizak, sreća pa imam onaj zaštitni lim odozdo.

A da vidis tek radosti kad padne sneg, pa jos krenes u rikverc... Pred zimu malo obezbedi i podigni suspleh sa zadnje strane da ga ne bi izlomio ukoliko padne iole veci sneg.

Share this post


Link to post
Share on other sites

E da si Ivane ovo za suspleh napisao pre prosle zime...sad bih ustedeo malo cash-a...ovako... :help:

VladaNS...samo udri po gasu...nista sladje , ja vise nikad benzinjaru ne da imam...mozda neka turbaljka nekad kada ukinu poreze...eto sale...od nekih 3k+ ccm... :scooter:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ivane, hvala na savetu, moram ga nekako podići ako hoću da ostane čitav, često negde zastružem i ovako.. <_<

Kako li je tek onima spuštenima :huh:

Dobar je JTD, ali sam stalno nekom grču i strahu od skupih kvarova..trebaće mi malo vremena da se opustim..

inače, pre neki dan sam sam zamenio stabilizatore (i nije neka nauka, ali pošto je to moja prva samostalna intervencija na stilu moram da pomenem :) ) i lupkanje je nestalo, konačno se vozim sa potpunim uživanjem..

e da, bilo je i num.plate bulb.. HVALA FORUMU, jer ko zna kad bih sam skontao koja sijalica ne radi :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvala ljudi :thumbup:

inače, danas sam se razočarao kad sam skontao da je počeo da mi čangara zamajac prilikom paljenja. Kad sam ga kupovao slušao sam kao mačka dal se čuje, vodio majstora da posebno obrati pažnju na zamajac, zato što se bojim njega kao đavo krsta, i ništa se nije čulo, a od pre par dana poče lupkanje..

Da nisam utukao u auto 350E (650 sa registracijom) tačno bi ga prodao koliko me nervira taj zamajac.. :veryangry:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nemoj sada da gubis volju, pusti zamajac to tera sto godina, bitno je da ti je auto dobar. Srecno i neka te lepo sluzi! p.s. koliko kesa si dao za stila, i gde si ga kupio?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jao Vlado, mani se brige oko zamajca... Meni cangrlja vec 55 000 km, pa mu nista ne fali... :)

Nek si se i ti skrasio konacno... :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

al, da je ružan zvuk-ružan je :crazy:

Probali ga danas u servisu i kažu da je okej u vožnji, nema nikakvih problema ni simptoma..ali paljenje..čućeš, ne verujem da je baš tako kod tebe..

Nego, prekosutra idem na prvi dalji put, i na autoput..jedva čekam da ga izđiram malo poštenije :turned:

@MS PK

dao sam 2800 (na ime kupca), u Novom Sadu na placu..

Edited by VladaNS

Share this post


Link to post
Share on other sites

hehe..znam da ne voliš dizelaše :)

nisam mogao za iste pare da kupim benzinca sa plinom u dobrom stanju, a da ugrađujem plin u auto star 10 godina koji ću po svemu sudeći voziti dve-tri godine mi se nekako nije dalo..

A što se tiče utiska u vožnji..neke stvari su me oduševile, a neke razočarale..

oduševile su me performanse, a pogotovo potrošnja: U jednom pravcu, autoput 80%, brzina uglavnom 130km/h, potrošnja po bordu 5,5l, u povratku magistralnim putevima solidne vožnje potrošnja po bordu 4,2l (pa nek i laže malo, i dalje je neverovatno :unworthy: )

razočarala me buka u kabini pri brzinama preko 120km/h..jednostavno čuje se previše huk vetra, verovatno zato što je auto kabast i visok. <_<

izrazito me razočarala mala visina poda, jer gde god je put bio neravan zakačio sam susplehom asfalt.. <_<

i da, lamela mi je pri kraju, proklizava kod naglih dodavanja gasa, a ponekad tako da slutim da će me uskoro razočarati i skuplje održavanje dizelaša.. :guitar:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ti naravno znas da se salim a i nisam ja JTD mrzac vec je to "kao" neki stil , ovo-ono...

Auto je vizuelno , bas po mom ukusu u ovoj boji. Sto se tice agregata , hm pa niko nije savrsen! hehe :laughing:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evo, prešao sam sa stilom preko 9000km (toliko nikad nisam prešao za 4 meseca), već se bliži prvi redovan mali servis, i mogu reći da sam zadovoljan. :) Osim onih početnih malo ulaganja u trap i velikog servisa nisam imao ni jedan kvar. Raga ide, ne buni se čak ni sa dotrajalim kvačilom koje zna i da prokliza i da zasmrdi onako pošteo.. <_<

Ustvari, lažem..pre nedelju dana sam menjao akumulator (uzeo topla top 75Ah), ali to ne računam u kvar... da sam znao da će auto da se preporodi uzeo bih ga i ranije..pali mnogo lakše i ono čime sam oduševljen - odkako imam novi akumulator zamajac nisam nijednom čuo prilikom paljenja :) Sad zašto je to tako nemam pojma (mada pretpostavljam) ali znam da jeste tako..

U međuvremenu sam ga malo obradovao čišćenjem MAP senzora i ERG ventila, oslobodio sam ga one smaračke folije iz suvozačkog sedišta i napravio simlator zauzetosti sedišta za airbag, i ugradio najkorisniju stvarčicu - tempomat:

Photo_0161.jpg

Što se tiče nekih estetskih izmena, razmišljam o farbanju lajsni u boju karoserije i nešto oko zadnjih svetala i gepek vrata, samo ne znam šta..užasno mi je ružan taj zadnji kraj.... <_<

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tek sad primetih tvog Stila. Baš lepo izgleda :laughing: . I nemoj tako, nije ružan 5v Stilo. čak je po meni jako lep auto. Da sam 10 godina stariji i ja bih tražio 5v, ali ovako se vozim uglavnom sam ili sa devojkom, a i malo mi lepše izgleda 3v :)

Stilo izgleda vrh održavano i ako ga budeš pazio verujem da ćeš se nauživati. Ja mog polako sređujem i tek sad vidim šta znači imati jak auto. Tempomat mu se sjajno uklopio. Jesi morao da menjaš špulnu da bi ga stavio? I jel otišao radio?

Aj ako te ne mrzi objasni malo kako se čuje zamajac kad pališ, tj kako se čuo :) Meni nekad lupa kad palim i gasim, ali uglavnom ne, nadam se da je samo problem u nosaču motora :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

To za zatamnjivanje stopaljki sam planirao, a sad si me podsetio i na skidanje oznaka :thumbup: Mada, meni su najružniji detalj ona dva mačija oka pored tablica (ona kojih nema na restilizovanim modelima)..ne znam jel to može da se skine...videću sutra..

Igore, ma gde nije ružan 5v, ja bih ga uzeo da sam 5 godina stariji, ali ne mogu još toliko da se maltretiram sa manjkom vrata :laughing: Ubijalo me najviše kad ulazim u auto, imam pune ruke stvari, a parkiran pored drugih kola ne mogu da otvorim vrata širom pa se krivim kao gimnastičar da bacim nešto na zadnje sedište..uzimanje je po pravilu još teže.. Ovako, sa zadnjim vratima - milina :fun:

Što se tiče tempomata, to je (prepoznaješ je pretpostavljam) ručica od alfe 147, uklopila se kao fabrička (samo jedan šraf sam promenio, trebao mi je duži..haha :laughing: )

Zamajac - čulo se kao neko kratko čangrljanje u trenutku kad upali, iz pravca menjača. U vožnji ništa, pri gašenju možda ponekad. Sad kad sam zamenio akumulator kontam da možda onaj stari nije imao snage ni da okrene motor kako treba prilikom verglanja, pa je možda zbog toga dolazilo do čangrljanja.. :mellow:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jel su to maglenke ili macije oci, zatamni i njih, izgledace ok kad je sve u istoj boji ... ili ako imas vise para nek ti neki majstor sve to ispegla

ili zameni gepek vrata, das svoja a uzmes druga od restajling verzije bez tih ociju

Edited by beli_Punto

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja mislim, ali nisam 100% siguran, da su to ipak maglenke na 5v. Zar nisi probao?

Skoro sam kod mene hteo da stavim novi amblem pozadi i da skinem te slovne oznake. U jednom trenutku auto je ostao bez ikakvih oznaka pozadi, a to mi se toliko svidelo da sam ostavio tako (mada i ranije sam vidjao debadged varijante ali mi nesto i nije padalo na pamet da to odradim). Nekako ceo zadnji kraj sada izgleda sire, jednostavnije i elegantnije. Ostace tako, slova i amblem sam prodao. Ako se odlucis, koncic i medicinski benzin i za cas si gotov (eventualno malo polir paste naknadno, ako ima potrebe).

Posto bi nesto da menjas pozadi, mozda bi te zanimala varijanta kacketica? Koliko znam, fabricki postoji samo varijanta za kupe, ali je Nemanja (heloween) napravio kalup i za 5v Stilo:

http://www.polovniau..._stilo_5_vrata/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...