Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
VladanSpajic

Fiat Brava / Marea 1.6 16v - sirena, špulna...

Recommended Posts

Prilikom popravke ablendera iskidao sam žice za sirenu i bag pa sam nabavio drugu špulnu. Posle ugradnje špulne, prilikom sviranja sirena ne prestaje da radi sve dok se ne otpoji kontakt na volanu. Mislio sam da špulna nije u redu pa sam nabavio još jednu, ali problem nisam uspeo da rešim. Da li je neko imao sličan problem?

Share this post


Link to post
Share on other sites

A da li si pogledao da li ti volan tj onaj deo u kom je air bag lepo naleze negde ne kaci, ne glavi. Mozda je tu negde problem, a isto tako da li su te dve spulne identicne kao i ona koju si pokidao ne znam tacno ali mozda postoji vise modela. I jedan savet ako mozes na toj pokidanoj da nalemis zice cisto za probu da vidis da li i sa njom sada isto radi, ali zice samo od sirene ne od air bag-a, samo sto ako tako probas posle ce ti izbaciti gresku na tabli, pa moras nakaciti na dijagnostiku da bi se ugasila. I da vidis da li ti te dve spulne uopste lepo i montiras da li lepo sednu na svoje mesto, ja sam sve to isto skidao zbog ablendera i nesecam se sada da li moze da se pogresi u necemu ili ne.

ali sve to radi veoma pazljivo zbor air bag-a

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne kači nijedan deo volana, sa njim je 100% sve u redu. Kod montaže sam pogrešio jer sam i ja smatrao da tu ne može da se pogreši pa sam požurio. Verovatno nisam lepo namestio deo špulne koji ulazi u otvor na volanu pa se ona nije okretala kako treba.

Share this post


Link to post
Share on other sites

drugar ima problem,ne radi mu sirena na fiat bravu...

sve izgleda ok ali ne radi,cak smo i direktno doveli na sirenu plus i minus i radi...

kad se skine air beg ima dve zice,crvena i crna...

nigde nisu povezane,gde idu one?

 

sl0tuyt7anrazilwaxx_thumb.jpg 1qrley4unnl5lqe33dt_thumb.jpg 1h7x99m7dpg5psftlmiw_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

nočas mi se upalila sirena sama od sebe i nisam je mogao iskljucit nikako dok nisam skinuo klemu i kad je vracam nazad ona se ponovo pali,ranije sam imao problem da tokom voznje kad stisnem sirenu ona ostane upaljena pa sam morao malo jace da udarim po volanu da prstane svirat,ali ovo da se pali sama od sebe dok auto uopste neradi mi se nije desavalo,sad me brine da nije nesto do kompjutera od auta da nije poceo da brljavi,moli bi za neku pomoc ako neko zna do cega je,auto je fiat marea 1.6 16v 99godiste i ima alarm.

Edited by neshaoct
spojeno

Share this post


Link to post
Share on other sites

Po tom sto si ranije morao jace da udaris da prestane moze se zakljuciti da je prekidac, a ne kompjuter. Kompjuter se ne iskljucuje udarcima.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ok,hvala na odgovoru mislio sam i ja da je do njega jel mi je jutros opet svirao cim sam prikacio klemu i cim sam malo jace lupio prestala je svirat,e sad me zanima kako bi se to moglo popravit i kako se dize ona plastika na volanu i najvaznije da li ja to smem sam radit jel prertpostavljam da se tu nalazi vazdusni jastuk, a na instr,tabli on svetli da nesto sa njim nije u redu i kad sam isao na dijagnostiku nismo mogli izbrisat gresku.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sa zadnje strane volana imas srafove, njih odvijes, i polako podigni prednji deo, jer je airbag povezan dzekom, raskaci dzek i dodji do prekidaca. Nista nije opasno. Posto te plasi da se aktivira airbag skini klemu pre pocetka svega i miran si.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

hvala prijatelju,operacija ce se odradit sutra posto nisam imao vremena danas i gle začuda celi dan tajac sa sirenom ali neleži vraže samo sto sam lego evo je opet ko opsta opasnost,posto je opet pala noc i nista nevidim izvadio sam osigurac od sirene i nek se  j...e do sutra ujutroi da da vam kazem ako nekog zanima osigurac od sirene na fiat marei 99 godiste 1.6 16v je prvi odole sa leve strane od 20 ampera i na njemu pise broj 15.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kad se setim caletovog Golfa 1, isto je imao neki problem sa sirenom, samo sto je a mene bilo kad okrenes volan u desnu stranu krene sam da svira i tako ja stojim na semaforu, totalno zaboravio, okrenem volan u desnu stranu (posto sam skretao desno) kao on BIIIIIIII a kao za baksuz pun trotoar pesaka bio, posto se palilo moje zuto, samo sam hteo da sto pre pobegnem. Blam

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

pozdrav,imam problem sa sirenom na bravu,izlizale su se male plastikice koje drze federe na volanu,pa kad smotam volan pocne sam da svira.nekako sam uspeo da napravim jednu plastiku sto je falila ali imam problem sto ne znam kako su stajale,da li se feder natakne na plastiku ili plastika prolazi kroz rupu za sraf?

 

$_57.JPGIMG_20160709_210736.jpg

IMG_20160709_210553.jpgIMG_20160709_210633.jpg

 

 

Edited by neshaoct
spojeno

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...