Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Kimi Raikkonen i društvo @ Nürburgring Nordschleife / Mercedes CLK

Recommended Posts

Kim Dotcom (osnivač MegaUpload-a), Kimi Raikkonen i Finn Batato našli su se na Nürburgringu sa modifikovanim Mercedesima CLK DTM AMG. Zahvaljujući 30 fiksnih kamera, 100 radnika, dva helikoptera i dve kamere montirane na automobile, nastao je zanimljiv video.

Pre nego što je bio uključen u mega skandal sa Megauploadom, Kim Dotcom je snimio video na poznatoj stazi, nemačkom Nürburgringu, zajedno sa svojim prijateljima, Finnom Batatom i Kimijem Raikkonenom, vozeći tri Mercedes-Benz CLK DTM AMG vozila. Sva tri automobila dolaze sa zanimljivim registracionim oznakama (GOOD, AND, EVIL). Video je snimljen prošle godine.

Mercedes-Benz CLK DTM AMG je posebna verzija redovnog CLK, koji je sličan trkačkom automobilu iz nemačke Deutsche Tourenwagen Masters (DTM) racing serije. Vozilo pokreće 5.4 litarski V8 motor koji razvija ukupno 582 KS i ima najveći obrtni moment od 800 Nm. Od 0-100 km/h mu treba samo 3.8 sekunde, dok je najveća brzina ograničena na 322 km/h (200 mph). Napravljeno je samo 100 Coupea i 80 Cabria.

 

 

 

 

Edited by neshaoct
update

Share this post


Link to post
Share on other sites

Na aukciji i Mercedes CLK DTM AMG

 

mercedes-benz-clk-dtm 1.jpg

 

Ovaj vikend biće itekako zanimljiv za kolekcionare. Naime, na najvećoj izložbi starovremenskih automobila i prateće industrije u Esenu, ''Techno Classici'', osim same izložbe održaće se i velik broj aukcija, a modeli koji će se nuditi su impresivni. Tako je već bilo reči o retkoj BMW Alpini B7 Coupe, a sada je potvrđeno da će se među ponuđenim automobilima aukcijske kuće ''RM Sotheby's'' naći i Mercedes CLK DTM.

 

mercedes-benz-clk-dtm 11.jpg

 

Reč je naravno o posebnom modelu proizvedenom 2005. godine, a u prilog mu ide i činjenica da je prešao tek 21.800 kilometara. Zbog toga iz aukcijske kuće procenjuju da će budući kupac morati da kešira oko 275 hiljada evra! Pitate se kako je cena tolika? Pa, pre svega zato što je reč o posebnom modelu napravljenom za potrebe takmičenja u DTM-u, pa je tako u svetu tek 100 modela u coupe verziji, odnosno 60 kabrio varijanti. To ga čini ređim i od verzije Black Series!

 

mercedes-benz-clk-dtm 111.jpg

 

Još jedan adut mu je i motor. U doba kada proizvođači sve više smanjuju zapremine i broj cilindara, bogati kupci vole da se podsete kako se to nekad radilo. Tako CLK DTM ispod poklopca krije 5.4 litarski V8 motor snage 582KS uz monstruoznih 800 Nm obrtnog momenta! To mu omogućava sprint do stotke za 3.9 sekundi, dok je maksimalna brzina ograničena(!) na 322 km/h. Impresivno je i da su ove brojke gotovo identične onima koje imaju novi AMG modeli.

U svakom slučaju, sigurni smo da će veliki broj zainteresovanih kolekcionara želeti da ovaj model parkira u svoju garažu, pa bi cena mogla da bude i veća od gore navedene.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mercedes CLK63 AMG Black Series iz 2008. prodat za skoro 100.000 dolara

 

mercedes clk 03.jpg

 

Mercedes CLK63 AMG Black Series je napravljen u ograničenom izdanju od 500 primeraka. Koliko danas može da košta jedan od njih možete pogledati na internet aukciji Bring a Trailer-a. Neko je za primerak iz 2008. ''iskeširao'' skoro 100.000 dolara. Razlog: osim što je redak u sjajnom je stanju i prešao je malo manje od 15.300 km.

 

mercedes clk 02.jpg

 

Automobil je nov isporučen kupcu u Sjedinjene Države u salon Mercedesa Beverly Hills, koji ga je pre četiri godine prodao novom vlasniku.

 

mercedes clk 01.jpg

 

Ovaj automobil koji pokreće sada već kultni 6.2 V8 atmosferac od 507 KS i 630 Nm (pre 12 godina ta brojka konja je bila enormna, a i danas je respektabilna) prava je vozačka mašina koja pruža nemerljive užitke za volanom, praćene moćnom rikom kakvu samo njegov V8 može da proizvede, ali to je i dobro ulaganje jer će mu cena i dalje samo rasti. Konkretni primerak je takođe i fabrički lakiran u neobičnu bisernu belu boju (uglavnom se lakirao u srebrnu ili crnu boju), a sjajno mu pristaju i fabrički 19-inčni naplaci s posebnim Nitto Invo UHP gumama dimenzija 265/30 i 285/30.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mercedes CLK DTM AMG kabriolet na aukciji

 

mercedes clk kabrio03.jpg

 

Ljubitelji Mercedesovih automobila i kolekcionari imaju priliku da kupe jedan veoma redak model putem aukcije RM Sotheby's. Radi se o Mercedesu CLK DTM AMG kabriolet, jednom od samo 80 proizvedenih automobila. Ovaj primerak je proizveden povodom pobede u Deutsche Tourenwagen Master Championshipu (DTM), a sada je dostupan na prodaju.

 

mercedes clk kabrio02.jpg

 

Retki automobil je deo bogate Mercedesove motosport istorije, a na aukciji će se naći 13. februara ove godine. Napravljen je za modelsku 2004. godinu, a sa proizvodne trake je sišlo svega 100 kupea i 80 kabrioleta. Pokreće ih detjunirana verzija 5.5 V8 motora korišćenog u trkačkom modelu, koja razvija 582 KS.

 

mercedes clk kabrio01.jpg

 

Moćni V8 je uparen sa petostepenim automatskim menjačem, a omogućava ubrzanje od 0 do 100 km/h za oko 4 sekunde i maksimalnu brzinu od 320 km/h. Ovi podaci jasno pokazuju da je CLK DTM AMG kabriolet još uvek impresivan iako je star 17 godina. Automobil koji će biti prodat na aukciji je lakiran u Fire Opel crvenu boju i jedan je od samo pet takvih primeraka. Prvi vlasnik je bio član bogate porodice iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, a zatim je bio u vlasništvu još nekoliko bogatih porodica.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mercedes CLK DTM AMG ide na aukciju

 

213069-mercedes clk 3.jpg

 

Aukcijska kuća RM Sotheby's će 22. maja na aukciji prodati retki Mercedes CLK DTM AMG.

Mercedes-Benz CLK DTM AMG coupe je proizveden u svega 100 primeraka, dok je kabrioletska verzija još ređa sa svega 80 postojećih primeraka. Sada jedan coupe traži novog vlasnika.

 

213070-mercedes clk 2.jpg

 

Coupe i kabriolet su proizvedeni samo za evropsko tržište, a proizvodnja je trajala od 2004. do 2006. godine. Sada kolekcionari imaju priliku da kupe jedan primerak modela CLK DTM AMG koji je za samo 3 KS slabiji od aktuelnog modela AMG GT R. Proizveden je kako bi se proslavila pobeda Berdna Schneidera u DTM šampionatu 2003. godine, a u to vreme je bio nešto najbliže trkačkom automobilu legalnom za put.

 

213071-mercedes clk 1.jpg

 

Ispod haube se krije ručno napravljeni 5.4 V8 motor sa kompresorom koji razvija 575 KS i 800 Nm obrtnog momenta. Motor je uparen sa automatskim SpeedShift 5G-Tronic menjačem preko kojeg se snaga prenosi na zadnje točkove. Za ubrzanje od 0 do 100 km/h je potrebno 3.8 sekundi, dok maksimalna brzina iznosi 322 km/h. AMG-ovi inžinjeri su redizajnirali i ojačali zadnju osovinu, a automobil je dobio i novo prilagodljivo oslanjanje.

 

Promene eksterijera uključuju prednju masku, veće usisnike, šire lukove točkova, a neki primerci imaju i zadnji spojler od ugljeničnih vlakana. Kočnice su takođe unapređene, a unutrašnjost predstavlja savršen spoj luksuza i trkačkih elemenata kao što su kožom i Alkantarom presvučena sportska sedišta i upravljač inspisiran DTM-om. Takođe, unutrašnjost sadrži dosta Alkantare i detalja od ugljeničnih vlakana, a zadnjeg sedišta nema. Iza suvozačevog sedišta se nalazi protivpožarni aparat. Iridium srebrni Mercedes je u savršenom stanju te predstavlja jedan od svega 40 primeraka sa upravljačem na desnoj strani.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mercedes AMG CLK GTR za 10 miliona dolara

 

216524-mercedes gtr 03.jpg

 

Ekstremno retki Mercedes AMG CLK GTR biće prodat na aukciji, a procenjuje se da će novi vlasnik izdvojiti višemilionski iznos. Automobil je proizveden 1997. godine i rezultat je saradnje Mercedesa i AMG-a koji su u to vreme bili manje povezani nego danas. Zajedničkim snagama su kreirali pravo čudo za svega 128 dana, trkački automobil potpuno spreman za tada novi FIA GT šampionat. Originalni dizajn je ručno nacrtan, zatim kreiran u CAD-u, a onda su napravljeni 3D modeli od gline u veličini 1:5.

 

216525-mercedes gtr 02.jpg

 

Serija je zahtevala postojanje najmanje 25 drumskih primeraka automobila, a CLK GTR je 1997. godine pobedio na šest od jedanaest FIA GT trka te je osvojio šampionat. Zatim su naredne godine zabeležene pobede na svakoj trci.

 

216526-mercedes gtr 01.jpg

 

Automobil na fotografijama je deveti od 25 primeraka, a proizvedeno je 20 coupea i pet roadstera. Pokreće ga 6.9 V12 motor koji razvija nešto više od 600 KS i 776 Nm obrtnog momenta. Od 0 do 100 km/h ubrzava za 3.8 sekundi, dok maksimalna brzina iznosi 345 km/h. Zanimljivo, upravljač i analogni klaster u unutrašnjosti kao da su došli iz nekog Mercedesa E Klase koji se koristi za taksi. Sedišta međutim izgledaju ozbiljno, presvučena su Alkantarom i antilopom, dok armaturnu ploču odlikuju ugljenična vlakna. Automobil je prešao samo 1.442 kilometra. Kao nov je prodat kupcu u Nemačkoj 1997. godine, koji ga je prodao aktuelnom vlasniku 2018. godine. Uz automobil dolazi detaljna dokumentacija i sva prateća oprema. Očekuje se da će novi vlasnik za ovaj fantastični Mercedes AMG CLK GTR izdvojiti između 8 i 10 miliona dolara.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

jaylenogarage.jpg 2008. Mercedes CLK63 AMG Black Series

 

Davnih dana je ovaj auto razvijen kao Formula 1 safety car, pa kad su ga već napravili rešili su da ga ponude i tržištu...i eto nam CLK63 AMG Black Series:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...