Jump to content
FAS Goran

Recommended Posts

Milose jesi ti sinoc bio na kanarevom brdu u Beogradu?

Ako nisi ti onda je neko sa isto tako dobrom kapom i napucanim felnama.

Boja je ista kao tvoja,cini mi se ona kameleon zeleno plava.

felne 17 ili vece...

Share this post


Link to post
Share on other sites

hitna prodaja tockova pa ako neko trazi, link ka oglasu (rezervisao sam novi set za ovo leto pa moram ove da utopim da isplatim razliku) :)https://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?/topic/70876-p-alu-felne-sa-gumama-19-5x108/

Edited by Milosnis

Share this post


Link to post
Share on other sites

za ovih 6god. druzenja sa kappom imao sam vise setova felni bile su tu 15,17,18,16,20,19,18 pa sada opet 19 ali nijedne joj nisu legle kao ove sada. :) bice jedan review sa svim felnama do sada cim ugrabim vremena ali posto cupkam kao malo dete morao sam da bacim neku slicku dok ne stignu prstenovi i naravno da se odradi balansiranje i to je sve od ulaganja u novi setup tockova, posto sam prvi put kupio felne a da su u odlicnom stanju i sa fenomenalnim gumama.

u odnosu na prethodne 19 dobio sam 5mm na ET jer su stare bile ET45 a ove ET40 i na sirinu felne jos 1.25cm jer su stare bile 8inc a ove 8.5inc pa ovo sada deluje dosta ozbiljnije jer su u ravni sa rubom tj nekih 1.1cm izbacenije od starih.

ukratko o felnama Tomason TN4 19" 8.5inc ET40 gume 235 35 19

 

IMG_20160304_141406.jpgIMG_20160304_141433.jpgtn4_collage_665x430.jpg

 

bice slika cim se namontira sve i ulicka auto :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

e nadjoh ih jedva, pogotovo sto su u rasponu 5x108, inace felne su stvarno vrh, lepo se vrte i nema sanse da ne izmame pogled. :)

bice slika cim sve namontiram ali verujem da ce biti to to sto se tice felni ubuduce i da necu menjati vise (valjda) :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Čitam temu cilo jutro,  kappa je teški Sex.  Stvarno svaka čast auto je pre.

Samo mišli da bi ti bolje stajala crna sjedala na tako tamniji auto i tamni tepih, recimo ja imam svjetlu unutrašnjost i svjetli auto meni bi ta sjedala pasala savršeno tako da evo, rado ću ih otkupiti od tebe:D

 

I da pitam za osvjetljenje instrument table jesi li morao strugati foliju sa kmh ili si samo stavio druge ledice? Kako si kasnije pogodio poziciju za kazaljke da ti točno pokazuje brzinu i ostalo?

 

Čitajući temu odmah sam se bacio u potragu za retrovizorom,  ja imam isto kablove ali nisam do sada znao za sto su.

 

I još ću jedan put reci da je auto strava.

 

Ps: nije full , nemaš električne amortizere B)

Share this post


Link to post
Share on other sites

imam i crna pa mogu da biram ali ova su ipak rariret i pritom u odlicnom stanju a stara su 18god., nisi prvi koji bi ih otkupio pa ponudi i ti cenu u inbox :)

moras skidato zeleni sloj sa table a kazaljke obelezi pre skidanja.

ps: ovo posednje sto si napisao jel smes da se kladis da nemam?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Možeš li objasniti kako obilježiti , markerom ili nečim ?

Zeleni sloj si skidao sa nitrom ili si sa finim smirglom brusija?

Nisam nigdje vidio da spominjes da imaš pa sam mislija da nemaš , ali ako ga imaš na autu i sve je ispravno skidam kapu :wub:

Share this post


Link to post
Share on other sites

markerom obelezi krajnji polozaj i lagano cupaj a ovo skidas acetonom za nokte.

naravno da radi sve zar mislis da bi dozvolio da je nesto neispravno na ovoj kappi, ako si citao celu temu video si kakav sam zaludjenik za lanciu i kakve sitnice mi bodu oci a ne da imam neispravno elektro vesanje. :)

bice slika i toga samo dok se sve sklopi tek su ugradjeni prednji amortizeri, provucena instalacija i ugradjeno cuveno dugmence na tabli koje cini "cuda" :) to je ono dugmence koje dizel kappe nemaju i gde tebi samo stoji maskica- kontra strana od dugmeta za reset km :) samo besne verzije 3.0 i turbo a za 2.4 benz nisam siguran dal se ugradjivalo to vesanje uglavnom dizeli to nisu imali i ne moze se ugraditi dok na sve benz. pa cak i 2.0 moze :)

Edited by Milosnis18

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uhvatija se i ja toga posla.

U klimatronicu sam mora lemiti led diode i one me daju bas lijepo svitlo preko cilih tipki nego samo na nekim dijelovima, a u instrument tablu sam klasične žarulje zaminija led t10.

Kako si ti dobija da ti cili sat svitli plavo i ujednaceno? Meni je na nekim dijelovima više osvjetljenjo a na nekim manje, imaš li slike postupka i da mi bas opises kako si to napravio?

Share this post


Link to post
Share on other sites

kanim se vec mesec dana da slikam auto lepo posto sam taman zavrsio sve i sa mehanicke i esteske strane, spucao sam u zadnjih 30dana preko 70000din u nju sa registracijom doduse i lepo me danas ošine mrtav pijan bajca sa biciklom sa kojom je vukao prikolicu znate one kad cigosi zakace dok skupljaju sekundarne sirovine i na prikolici ni manje ni vise nego mesalica za beton od jedno 150kg i na njoj jos jedno 70kg starog osusenog betona :) stradala bi cela vozaceva strana od krila pa do kraja al nekako sam ga izbegao do polovine auta tad je poceo da kida zadnja leva vrata i stranica sve do kraja iskidana kao da me kamion ocešo a ne biciklo. i felnu sam sjebo napred jer sam se popeo na visok ivicnjak da sacuvam auto al dzabe a na kolima sveze turene tomasonke (to me posebno za srce ujelo)

slikacu sutra da imam podsetnik ovde kad udjem :) krv mi vri ceo dan al sredicemo i to o njegovom trosku valjda, ako se vrati po mesalicu eno je pored auta :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

evo slika ostecenja od pre par dana vrata odnosno stranice i starog li gepeka za koji me svako pita "sto ti brate ovo ovakvo" i gornji deo zadnjih desnih vrata, i @Buca_Tipo me jebavao za to jos pre 2 godine :) gepek i vrata gde fali lak je krivac los majstor za poliranje jos kad je farban skoro ceo auto pre 3,4 god. majstor ga "izgoreo". inace stvarno sam skupio parice eto posle 100 god. da sredim i gepek i ono na vratima da me ne pitaju svi a i meni bode oci al jbg uvek nesto prece - kad ono ovo se desilo tako da ce bajca da finansira ostecenje i ujedno časti moj gepek i vrata i da ostane za koje pivo :)

 

da ne bude da moja kappa nikad nema mana :) al srecom trenutno su to samo esteske prirode posto je mehanicki drzim u tip-top stanju uvek, da ne davim u zadnjih mesec dana zamenjeno na trapu napred 2x kugle, opet 2x silen bloka velika iako nisu morala al vec sam ih imao, 2x mala silena to nikad nisam menjao pa rekoh ajde da izmenjam sve onda napred a ostalo je bas bas ok, nazad 2x stabilizatora i zamenjene komplet uporne sipke sa onim problematicnim silenima sto ih nema nigde u ponudi - polovne su uporne ali u odlicnom stanju. napred nikave razlike nisam primetio sve je isto tj. nije ni bilo lupanja vise sam preventivno zamenio sve a pozadi bas ima razlike nema vise lupanja i ostalog iako teram 19ice i dalje.

 

nov zadnji lonac i sva 4 gumena nosaca izduva i zamenjena grana do pletenice posto je stara zvonila ponekad na 1200-1300rpm pa rekoh ajde i to da radim kad vec posecujem auspuh servis, izabrao sam sebi jednu ki novu sa 2.4 benzinca iste su ako nekom bude trebao info nekad.

 

balansiranje novog seta tockova i pravljenje prstenova normalno, duzi srafovi pasu stari a sigurnosni jos nisu namontirani vidi se na slikama a imam 2 seta tj. 8 sigurnosih :)

centriranje trapa ponovo napred sitnih korekcija a nazad nije ni bilo potrebno sve po ps , kod starog brengaliju prema Hum podrazumeva se (nišlije znaju zasto) :)

kilma posle 7 god. izdanula pa je servisirana sad ladi kao sto rece Milutin ladno ko u manastir :) i po jos koja sitnica je bila al eto nakupilo se.

al neka ne zalim druzimo se vec dugo i lepo a sad se i moj Mali vozika fino i udobno, inace sam mislio da cu kuburiti sa manjkom prostora u gepeku al smestimo se nekako kad podjemo na put iako mi je gepek osakacen zbog bojlera.

a da za ovih 6,7 god. sa ovom kappom dosta njih me pitalo auuuu bate lancia pa to ovakvo onakvo nepouzdano, skupi delovi i takve stvari a pojma nemaju al eto "culi su tako" predrasude su cudo majke mi.

 

WP_20160818_002.jpgWP_20160818_005.jpgWP_20160818_006.jpg

WP_20160818_008.jpgWP_20160818_009.jpgWP_20160818_012.jpgWP_20160818_016.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

ne znam majke mi lepo radi auto ko sto je i radio ne cuje se a radi :)

Edited by Milosnis18

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...