Jump to content
FAS Goran

Recommended Posts

Honda Civic Type R Limited Edition i Civic Type R Sport Line

 

honda limited 03.jpg

 

Honda proširuje svoju ponudu modela Civic Type R dodavanjem dve nove verzije, Limited Edition i Sport Line. Oslanjajući se na dinamičke performanse standardnog Type R, svaki novi model nudi drugačiji stil i opcije performansi.

Civic Type R Limited Edition

 

Honda je predstavila ograničeno izdanje Civic Type R Limited Edition, najekstremniju verziju svog poznatog automobila visokih performansi. Napravljen kao najčistiji izraz modela Type R do sada, Limited Edition sadrži nove lagane komponente, minimalističku unutrašnjost, poboljšanu dinamiku vožnje i izdvojeni stil. Evropa će dobiti samo 100 primeraka ovog modela Type R.

 

honda limited 02.jpg

 

Ključno za privlačnost Limited Editiona je režim uštede kilograma, jer će Honda ukloniti klima uređaj, ekran osetljiv na dodir i deo prigušivanja zvuka zbog uštede 47 kilograma. Daljnji dodaci uključuju lagane, kovane BBS 20-inčne felne od legure s vrhunskim mekanim gumama Michelin Cup 2. Honda tvrdi da je izmenila amortizere i ponovo kalibrisala upravljač kako bi odgovarala kombinaciji novih felni i guma, kao i povećala nivo povratnih informacija. Ekskluzivna Sunlight Yellow žuta boja sa kontrastnim crnim sjajnim krovom, retrovizorima i usisnim otvorima za vazduh imaju za cilj povećanje vizuelnog efekta Limited Editiona, dok svaki model dobija u unutrašnjosti svoju pločicu na centralnoj konzoli.

 

honda limited 01.jpg

 

Dva modela dopunjuju ažurirani Type R koji je prvi put predstavljen u januaru ove godine. Vizuelne promene su neznatne i uključuju reprofilisane branike i svetla, ali opet je pažnja usmerena na inženjerska poboljšanja - na primer, veći otvor za usis vazduha se kombinuje s novim jezgrom hladnjaka motora za smanjenje temperature rashladne tečnosti za do 10 stepeni u uslovima u kojima je motor u graničnom režimu rada, tvrdi Honda.

 

Slična poboljšanja su postignuta i sa novim sistemom kočenja, donoseći dvodelne plutajuće prednje diskove koji smanjuju masu za 2.5 kg, a tu je pedala kočnice sa 15 mm manjim hodom. Što se oslanjanja tiče tvrdi se da se njime dodatno pooštrava upravljanje, dok su parametri prilagodljivih amortizera prošireni. Dodaci u enterijeru, uz revidirani sistem za zabavu, uključuju volan od Alkantare i novu ručicu menjača u obliku suze. Nova tehnologija uključuje kontrolu zvuka Active Sound Control, koji koristi zvučnike automobila da bi poboljšao zvuk motora u Sport i R + modusima i maskirao ga u Comfort model. Takođe je predstavljen novi sistem beleženja podataka o performansama, nazvan LogR, koji vozaču omogućava uvid u temperaturu i pritisak komponenti u stvarnom vremenu, a koristi GPS i G pokazivač sile gravitacije kako bi vozačima pomogao da postignu najbolje moguće vreme po krugu.

 

Kao i standardni Type R, Limited Edition takođe dobija Honda ''sensing'' paket bezbednosnih i tehnologija pomoći vozaču kao standardnu opremu, uključujući kočioni sistem za ublažavanje sudara sa upozorenjem na prednji sudar (Collision Mitigation Braking System with Forward Collision Warning), ublažavanje odstupanja na putu s upozorenjem o odlasku sa trake (Road Depature Mitigation with Lane Departure Warning), pomoć pri održavanju trake (Lane Keeping Assist) i prilagodljivi tempomat (Adaptive Cruise Control). Novi model Limited Edition zadržava moćni benzinski 2.0 VTEC Turbo motor modela Type R. Najviša izlazna snaga iznosi 320 KS pri 6.500 okr/min, a najveći obrtni moment je 400 Nm od 2500 do 4500 okr/min. Ubrzanje od 0-100 km/h je 5.7 sekundi. Prodaja ograničene serije Type R Limited Edition za Evropu kreće u leto 2020. godine, a cene će biti najavljene kako se bude približavo datum lansiranja na tržište.

 

Honda Civic Type R Sport Line

 

Drugi novi dodatak Type R asortimanu je Sport Line, dizajniran tako da ponudi ''diskretniji stil i pročišćenu vožnju'' za one koji su izgled postojećeg modela smatrali previše agresivnim. Sport Line ima zadnji spojler male visine, 19-inčne felne od legure s Michelin Pilot Sports 4S gumama, crnu unutrašnjost te zadržava izvanredne performanse koji su zaštitni znak Type R modela.

 

honda sport 03.jpg

 

Civic Type R Sport Line se takođe razlikuje sivom naglašenom linijom koja ide duž donjeg dela automobila. Dodajući rasponu opcija boja modela Civic Type R GT i Type R Sport Line biće dostupni u hrabroj novoj plavoj boji, Racing Blue.

 

honda sport 02.jpg

 

Unutrašnjost novog modela Civic Type R Sport Line zadržava privlačnost usmerenu na performanse i suptilniji ambijent. Crna sedišta sa crvenim šavovima se dopunjuju novom glavom ručice menjača u obliku suze i volanom od Alkantare. Crveni šavovi se prostiru i u unutrašnjosti, uključujući i obloge na vratima, kako bi odražavali Hondino sportsko nasleđe.

 

honda sport 01.jpg

 

Kao i kod uobičajenog Civic Type R-a, i novi Type R Sport Line je opremljen nizom karakteristika udobnosti i bezbednosnih karakteristika. Nova varijanta zadržava i 7-inčni infotainment sistem koji uključuje DAB radio, Apple CarPlay i Android Auto. Novi Civic Type R Sport Line biće dostupan u Nemačkoj od proleća, sa cenom već od 41.490 evra.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Honda Civic Type R Limited Edition rasprodata u Velikoj Britaniji

 

honda limited 03.jpg

 

U Velikoj Britaniji svih 20 primeraka namenjenih ovom tržištu već su prodati, iako kupci još nisu ni videli automobile u prodajnim salonima. I pored globalne krize u koju svet svakim danom tone sve dublje, ima i onih koji ne žale da daju petocifrene iznose za automobile koje čak nisu ni videli uživo, u prodajnim salonima. Takav je slučaj i sa nedavno predstavljenom Honda Civic Type R Limited Edition, kao ''hardcore'' verzijom standardnog Civic Type R.

 

honda limited 02.jpg

 

Za Veliku Britaniju namenjeno je 20 primeraka, po ceni od 43.300 evra svaki, a kako navode u Hondi svi automobili već su prodati, nepunih mesec dana od predstavljanja modela, i to pre nego što su i stigli u prodajne salone na Ostrvu.

 

honda limited 01.jpg

 

Podsetimo, ova verzija je za 47 kilograma lakša, nema klima uređaj, displej osetljiv na dodir na centralnoj konzoli, a smanjena je i zvučna izolacija. Ipak, Honda se odlučila da zadrži zadnja sedišta, za razliku od većine konkurenata koji u ''hardcore'' verzijama izbacuju i zadnju klupu.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

autonationyoutube.jpg AutoNation video: Test 2020. Honda Civic Sport

 

Test Civica sa 1.5 turbo-benzincem sa 4 cilindra:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Verovatno će mnogima zvučati smešno, ali, u svetu novih automobila tog segmenta, a u svetlu motora i veoma bogate serijske opreme, Honda Civic Sport 1,5 sa 182 ks za "deklarisanih" 24.990, je jedno od najjeftinijih vozila u Srbiji :)

Sećam se, jednom sam kao bazu uzeo prethodnu Oktaviu 1,5 TSI 150 6MT u tadašnjem top paketu Style, i kroz opcionale joj "nabacio" sve što serijski ima Civic Sport. I Oktavija je ispala skuplja.

"Garantujem" da je i sada to tako, jer nova Oktavija TSI 150 (ako je TSI 150 uopšte "pandan" za Hondinih 182 ks) u paketu Style košta 22.344. Jeste ona bogatija serijskom opremom nego prethodna Oktavija Style, ali, generalno, srpske verzije i Škode Oktavije su u serijskoj izvedbi ogoljene do komedije. I dok joj kroz opcije "vratiš" sve što joj je "Auto Čačak" specijalno "počupao" samo za Srbiju, dobiješ u konačnom saldu horor cenu (ako bi hteo bar opremom pandan onoj Hondi).

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naravno da zvuči smešno, bez ikakve sumnje. Kad budeš stvarno kupovao nov auto 25k eura, video bi šta bi ti prodavac u bilo kom ne-Honda salonu ponudio, pa bi stvari bile jasnije što se toliko malo kupaca odlučuje za ovaj auto.
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da budemo "objektivni", civic 1,5 T Sport će za nekome možda da ima dve potencijalne mane. A nekome će i to da zvuči smešno :)

Elem, na 1,5T ne može da se montira kuka za vuču (na 1,0T može).

Kod 1,5 T ne može da se na normalan način u gepek stavi rezervni točak (kod 1,0T može).

"Krivac" za sve je dvostruki auspuh, koji ima izlaz po sredini zadnjeg dela. Tako da vrat kuke za vuču ne može da prodje izmedju cevi, a i sam zadnji izduvni lonac je u nastavku (ka zadnjoj osovini ), pa je pod gepeka ( rupa za rezervni točak) malo morao da ide ka gore, zbog čega je rupa za rezervni točak u gepeku malo plića. I rezervni točak ne može lepo da se stavi (da bude kako treba ispod podne pokrivke gepeka).

Nije to jedina aktuelna Honda sa duplim izduvnim cevima pozadi, ali, jedina je kod koje je to tako uradjeno, cevi po sredini (ostale mogu i da prime kuku za vuču, a i rezervni točak), kao što ni civic nije jedini HB C segmenta sa dva auspuha. Ima ga, npr, i nova mazda 3, ali, smešteni su po jedan sa svake strane kola, a ne po sredini dupeta ( ali, opet, mazda ima isti problem, da joj je plitka rupa za rezervni točak, pa kada se stavi ćopavi točak, stavlja se i stiropor okolo, koji "diže" celi pod gepeka, da bi se dobilo ravno dno (ali se tako gubi dobar deo zapremina gepeka)).

Tek, ko ne misli da vuče prikolicu, a dovoljan mu je i kit za reparaciju, civic 1,5T je odlično vozilo, a sa Wb 270 nudi ogroman prostor za putnike ( ali i veoma veliki gepek).

Vozio sam onaj sa 1,0 T i to je neverovatno kako to lepo ide. A pri ubrzanju ima zvuk kao F1 zbog ona 3 cilindra. "Desetka" od mene. 1,0 T bi bio svakako racionalniji izbor.

 

Edited by moron

Share this post


Link to post
Share on other sites

edmunds.jpg Edmunds video: Test 2020. Honda Civic

 

Na testu je Type R facelift 10. generacije Civica koja je na tržištu od 2016. godine - novo je oslanjanje i veće kočnice, ali je ''preterano'' dizajnerski naglašena spoljašnost i dalje nešto što nije za svakoga:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uh, probao sam ovaj civic X generacije, sa 200 Nm po litru zapremine ... Samo što nije imao točkove od 20", već od 17", a ni motor nije imao dva litra zapremine, već samo jedan litar, ali je svakako bio 200 Nm po litru, kao i Type R :)

"Zamalo" ... da se "desi"  :)

Tek, moja topla preporuka, za civic 1,0 sa 129ks, i 200 Nm.

Jeste da ima "samo" 3 cilindra (a ne 4 kao Type R od 320 ks ili kao 1,5T od 182 ks ), pa ima specifičan zvuk (čuje se "po gasom" kao F1 :) ), ali, "autić" je (meni) "avion"...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vozio sam i ja 1.0 Civic.

Ide auto super, preko svih očekivanja. Apsolutna preporuka kome odgovara taj auto i ta cena. Moje lično mišljenje je da može da se uradi bolja kupovina kod dilera drugih proizvođača.
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naravno, pošto je "bolja kupovina" dosta individualna/subjektivna kategorija, svako na kraju nadje baš svoju "najbolju kupovinu".

Share this post


Link to post
Share on other sites

Snimljena nova Honda Civic Type R

 

Nije neki novi BMW :) , nego novi Civic koji treba da se pojavi na tržištu 2022. godine.

Izgleda će imati novi dizajn prednjih svetala, generalno će biti veći auto...

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Honda je danas zvanično predstavila svoju novu limuzinu za Amerikance - TLX.

Kačim je ovde zbog njenih farova....ko zna, možda Civic dobije slično lice jer na onom kamufliranom modelu farovi jesu izduženi ovako nekako:

 

acura-tlx-advance 01.jpg acura-tlx-type-s 02.jpg acura-tlx-type-s 03.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

throttlehouse.jpg ThrottleHouse video: 2020. Civic Type R vs 2002. Civic Type R

 

EP3 Civic sa početka ovog veka protiv najnovijeg:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vezano za večitu priču oko guma (pa i za one komentare oko testa severnog jelena i škodu - da li treba zanemariti pitanje fabričke postavke guma, koje za prvu ugradnju mogu biti "ovakve" ili "onakve" ), jedan drugar mi reče da na NAVAK-u, "doradjeni" civic šeste generacije ( pa i sa motorom 1,8 iz Integre dc2, sa 220 ks, sa slik gumama,  ) sa istim vozačem/vozačima, "dobije" aktuelnog CTR-a desete generacije ( sa 300 ks), ali, na fabričkim gumama, za oko 2 sekunde po krugu ...

 

 

Edited by moron

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bar 2s razlike.

 

Šta je tu čudno? Slik guma je napravljena za stazu, i samo za stazu, na kojoj izdrži cirka 30 krugova i u kantu. CTR sa putničkim gumama je vozilo sa kojim spakuješ porodicu i odvezeš se u Marbelju, usput svratiš do Đenove i Nice, i nazad, a to možeš da ponoviš 5x, ako ne napraviš više od 300 krugova na Navaku.

 

Fascinantniji podatak je vreme stok CTR X nego nabudžene EP3 ili bilo kog drugog auta spremljenog za TD, kad bi se ja pitao.

 

Može i sa 100KS vozilo da napravi vreme kao CTR ako je dovoljno lagano.

Share this post


Link to post
Share on other sites

U pripremi nova Honda Civic Type R

 

honda r 2021 civic.jpg

 

U Hondi pripremaju naslednika aktuelnog Civica Type R koji bi po pisanju britanskih medija na tržištu trebalo da se pojavi tokom 2022. godine. Maskirani test primerak je nedavno već uhvaćen na putevima, a na ovom nezvaničnom renderu je prikazan njegov mogući izgled.

 

Za sada je poznato da će novi Civic Type R biti nešto veći od sadašnjeg, a imaće i duže međuosovinsko rastojanje kao i duži prednji prepust. Što se izgleda tiče, očekuje se evolucija postojećeg dizajnerskog rečnika. Pod haubom bi trebalo da bude poznati 2.0 turbo benzinac, ali sa više snage nego kod sadašnjeg modela. U paketu će se naći i 6-stepeni manuelni menjač i prednji pogon, aero body kit, veliki zadnji spojler, sportski podešeno oslanjanje, sportski izduvni sistem, kao i doterani enterijer sa sportskim sedištima i volanom. Na kraju, proizvodnja novog Civica Type R će biti organizovana u fabrici u Japanu, a ne u Hondinom pogonu u britanskom Swindonu koji će biti zatvoren 2021. godine.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Specijalna verzija Honde Civic Type R u Kanadi rasprodata za 4 minuta

 

honda limited 03.jpg

 

Samo četiri minuta je trajala online prodaja superatraktivnog Civica, javljaju iz Honde. Radi se o Limited Edition verziji Civica Type R koji je proizveden u 100 primeraka i ponuđen na kanadskom tržištu. To se desilo krajem maja kad se na kanadskom sajtu Honde pojavila ponuda za specijalnu verziju. Dostupnih 100 mesta je odmah ispunjeno, uprkos tome što je rezervaciju trebalo pojačati depozitom od hiljadu dolara. Dodatno, Honda je prodata i pre nego što je objavljena cena automobila.

 

honda limited 02.jpg

 

U Hondi nisu iznenađeni. Kažu da imaju jaku bazu veoma lojalnih fanova. Recimo da Limited Edition ima nekoliko posebnosti. Osim Phoenix žute boje i detalja i krova u crnoj boji, tu su BBS alu-felne teške samo 8.165 kg. Dodatnih 12.7 kg je ušteđeno uklanjanjem suvišnih detalja poput zvučne izolacije i zadnjih vodova grejanja. Unapređene su i kočnice, a malo se radilo i na podvozju.

 

honda limited 01.jpg

 

Unutra je upravljač presvučen alkantarom, ali i pogled na ručni menjač. Motor je ostao isti, 2.0 turbo sa preko 300 KS i 400 Nm. Najnovije informacije govore da će ovo izdanje biti ponuđeno i na evropskom tržištu.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mugen Civic Type R

 

U paketu su između ostalog prednji spojler, prednja maska i hauba od ugljeničnih vlakana, izmenjeni pragovi, zadnji spojler, zadnji difuzor, kućišta retrovizora od ugljeničnih vlakana, Mugen alu točkovi od 20 inča, sportski izduvni sistem, drugačiji volan, Recaro trkačka sedišta, brojni elementi sa Mugen znakom...

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Honda Civic Type R Limited Edition postavila novi rekord na stazi Suzuka

 

204840-honda r.jpg

 

Vreme iznosi 2:23.993 minuta:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

savagegeese.jpg Savagegeese video: Test 2020. Honda Civic Type R

 

Type R je još uvek u vrhu ''napucanih'' automobila C segmenta koji imaju pogon napred.

Ima bržih koji se bolje voze, ali imaju pogon na svim točkovima...dok je malo onih koji su bolji i imaju pogon samo napred:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Civic Type R postaje hibrid sa skoro 400 konja i dobija pogon na svim točkovima? 

 

civic new01.jpg

 

Ponekada se pojave glasine koje toliko dobro zvuče da svi žele jako da veruju u njih zanemarujući činjenicu da su to ipak glasine. Ova je jedna od takvih.

Naime, jedan japanski automagazin prenosi da će sledeći Civic Tipe R postati hibrid sa pogonom na svim točkovima, a da će taj pogon ustvari biti onaj koji danas već koristi Acura u nekoliko svojih modela uključujući i NSX. Taj sistem bi omogućio da Civic Type R dođe do blizu 400 konja, da ima pogon i na zadnjim točkovima i da na njima ima ''torque vectoring''.

 

civic new02.jpg

 

Eventualni prelazak sa prednje vuče na pogon na svim točkovima bi od Civica napravio potpuno drugačiji auto. On je već danas odličan, u kategoriji onih sa pogonom samo napred verovatno i najbolji na stazi...ali, pitanje je da li bi ostao tako najbolji i ako uđe u društvo hothatch modela sa pogonom na svim točkovima. Da li je bolje biti vrhunski u kategoriji automobila sa prednjom vučom, ili postati samo prosek u kategoriji kompakt automobila sa pogonom na svim točkovima? Uostalom, da li bi Acura pristala da svoju SH-AVD tehnologiju pozajmi Honda Civicu? Koliko bi Honda trebalo da promeni platformu na kojoj se pravi Civic kako bi omogućila ove izmene? I, na kraju...šta i da Honda uradi sve to, Acura pristane da podeli svoj pogon...i na kraju cena takvog Civica ode na debelo preko 40.000 evra...je l bi bilo dovoljno ljudi koji bi dali toliko novca za Civic Type R? 

 

civic new03.jpg

 

Nismo sigurni ni u šta od toga. Ali, to nam ne smeta da pišemo šta bi bilo kad bi bilo...pa evo:

postojeći 2.0 bi verovatno ostao potpuno isti sa svojih 306 konja. Ali, dodala bi se dva elektromotora na svakom od zadnjih točkova. Takvi već postoje u okviru pomenutog Acura pogona, svaki ima po 36 konja.  Pored ta dva, Acura ima još jedan elektromotor u samom diferencijalu, ali evo nek' bude da to neće biti preneto na Civic, dakle ostaju dva motora na zadnjim točkovima. Postojećih 306 plus dva puta po 36 je ukupno 378 konja. Nije nemoguće tada zamisliti malo podešavanje mape 2.0 benzinca i eto Civica na blizu okruglih 400 konja ukupno.

Realno ili ne, Civic Tipe R sa pogonom na svim točkovima bukvalno bi bio u drugoj klasi...gde ga već čekaju Audi RS3 ili Mercedes AMG A 45S.

 

rsz_flcs_logo.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mogući izgled novog Civic Type R

 

205111-honda civic type r.jpg

 

U Hondi pripremaju naslednika aktuelnog Civica Type R koji bi po pisanju nekih medija na tržištu trebalo da se pojavi tokom 2022. godine. Maskirani test primerak je nedavno već uhvaćen na putevima, a na ovom nezvaničnom renderu je prikazan njegov mogući izgled. Za sada je poznato da će novi Civic Type R biti nešto veći od sadašnjeg, a imaće i duže međuosovinsko rastojanje kao i duži prednji prepust. Što se izgleda tiče, očekuje se evolucija postojećeg dizajnerskog rečnika.

 

Pod haubom bi trebalo da bude poznati 2.0 turbo benzinac, ali sa više snage nego kod sadašnjeg modela. U paketu će se naći i 6-stepeni manuelni menjač i prednji pogon, aero body kit, veliki zadnji spojler, sportski podešeno oslanjanje, sportski izduvni sistem, kao i doterani enterijer sa sportskim sedištima i volanom. Na kraju, proizvodnja novog Civica Type R će biti organizovana u fabrici u Japanu, a ne u Hondinom pogonu u britanskom Swindonu koji će biti zatvoren 2021. godine.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Honda Civic Type R Sport Line u Honda prodajnom salonu

 

205805-honda civic 02.jpg

 

Civic Type R model u svojoj Sport Line verziji isporučen je u Honda Srbija prodajnom salonu. Honda Civic Type R model u Sport Line varijanti rezervisan je za evropsko tržište i dizajniran da ponudi nešto umereniji stil. Ovaj model je idealan za one kojima je izgled postojećeg Type R modela možda isuviše agresivan, a žele da zadrže performanse koje Type R poseduje. Ova verzija poseduje proporcionalno usklađen zadnji spojler, karakterističnu bočnu liniju duž donjeg dela karoserije, i ima felne od 19 inča, dok su gume Michelin Pilot Sports 4S s mekšim bočnim zidovima u odnosu na regularni model, te pružaju komforniju vožnju. Zadržava sve izvanredne performanse koji su zaštitni znak Honda Civic Type R modela. Agregat je dobro poznati 2.0 turbo koji isporučuje 320 KS i 400 Nm, dok je menjač šestostepeni manuelni.

 

205806-honda civic 01.jpg

 

Civic Type R GT i Type R Sport Line modeli dostupni su u novoj Racing Blue plavoj boji. Unutrašnjost novog modela Civic Type R Sport Line odlikuje enterijer crne boje. Ima crna sedišta s crvenim šavovima, novi dizajn ručice menjača, i volan presvučen kožom Alkantara. Crveni šavovi se mogu videte I na oblogama vrata, tako da u potpunosti oslikavaju sportski karakter ovog vozila. Model Type R Sport Line poseduje Infotainment sistem od 7 inča koji uključuje DAB radio, Apple CarPlay i Android Auto, a opremljen je i nizom karakteristika udobnosti i bezbednosti.

 

Cena Civic Type R modela u Sport Line paketu opreme iznosi 41.990€.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...