Jump to content
FAS Goran

Recommended Posts

@nidza

 

Skratili šestu, i digli boost u petoj i šestoj.

A, Honda kaže da su samo olakšali auto, i da su montirali Michelin Pilot Sport Cup 2, i da će obe te stvari moći da se poruče u serijskom Type R, ali da će zato takav Civic imati oznaku Type R S.

 

Realnije mi je da verujem u prvo, tj. u ono što kaže Miša na osnovu viđenog i što kažu ljudi u komentarima na osnovu poređenja sa drugim brzim krugovima na istom autu. Ne mogu ga oni toliko olakšati da auto lakše puni u šestoj, a naročito ne da pokazuje veći boost jer je olakšan. :D 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Imao sam prilike da malo "prošetam" sa ovim Civicom i vratio sam ga u "Deltu" uz reči: "Prokleti bili što ste mi ga dali ..." :)

Zaista fantastičan "autić". Za svoju klasu baš odličan. Prava čigra. Veoma udoban.

I po mnogo čemu je "za dva koplja ispred" u odnosu na svaku trenutno aktuelnu Hondu koja se nudi kod nas.

viber_image_2023-05-13_13-40-06-556.jpg

viber_image_2023-05-13_13-40-12-390.jpg

viber_image_2023-05-13_13-40-07-215.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Auto Express" - Best family hatchbacks 2023 – our top 7 list from the c-segment class

 

Po oceni "Auto Express"-a, Civic je trenutno najbolji porodični HB.

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mugen Civic Type R

 

239622-mugen c02.jpg

 

I Mugen dolazi na Tokyo Auto Salon tjunera (od 12. do 14. januara), gde će između ostalog pokazati dve modifikovane Honde Civic Type R.

U ponudi će se naći Group A i Group B verzije, a u saopštenju se kaže da automobil ''otelovljuje strast prema Civicu Type R koristeći Mugenovo znanje i tehnologiju u motosportu.'' Group A verzija dobija agresivniji prednji razdelnik i oštriji oblik prednjih otvora, kao i revidirane bočne pragove i izmenjeni zadnji spojler.

 

239621-mugen c01.jpg

 

Komplet pod nazivom Group B na sve to dodaje i haubu od ugljeničnih vlakana sa puno ventilacionih otvora. Osim toga, predviđeni su i prednji blatobrani sa dodatnim otvorima za vazduh, kao i širi bočni pragovi, visoko zadnje krilo i modifikovani branik. U paleti su i novi amortizeri i 19-inčni BBS točkovi, izduvni sistem od nerđajućeg čelika i modifikovani kočioni sistem. Na kraju, doterana unutrašnjost podrazumeva novi volan sa Mugen znakom, sportska sedišta i obloge od ugljeničnih vlakana na centralnoj konzoli. Mugen će cene za ove delove objaviti na sajmu u Tokiju.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Honda Civic RS Prototype

 

honda rs 03.jpg

 

Jedan od Hondinih noviteta na sajmu tjunera u Tokiju je posebno zanimljiv za japanske kupce jer će uskoro evoluirati u serijsku ponudu.

 

honda rs 02.jpg

 

Honda Civic RS Prototype prikazuje sportsku opremu hečbeka sa 6-stepenim manuelnim menjačem, predviđenim da popuni jaz između regularnih verzija i sportskog Civica Type R. Civic RS je predstavljen u potpuno crnom izdanju, uz redizajnirani prednji branik, crne točkove kao i crvene RS ambleme. Suptilne vizuelne izmene čine da automobil izgleda kao blaža verzija Civica Type R.

 

Honda rs 01.jpg

 

U vesti se ne preciziraju tehničke spedifikacije, ali se pretpostavlja da će ga pokretati 1.5 turbo benzinac sa 202 KS. Honda je obećala ''dalja usavršavanja užitka u vožnji'', nagoveštavajući revidiranu postavku oslanjanja koja bi opravdala sportski izgled. Automobil će biti dostupan u Japanu od jeseni, ali za sada nije poznato po kojoj ceni.

 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...